روزنامه کائنات
4

جامعه

1404 شنبه 3 خرداد - شماره 4835

توقیف کشتی حامل ۳ میلیون لیتر سوخت قاچاق


 رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا از توقیف کشتی حامل ۳ میلیون لیتر سوخت قاچاق و دستگیری ۱۴ نفر خبر داد.
سردار حسین رحیمی گفت: با پایش های صورت گرفته و با همکاری و تعامل و هم افزایی پلیس امنیت اقتصادی و مرزبانی فراجا یک فروند کشتی حامل بیش از ۳ میلیون لیتر گازائیل قاچاق در آب های ساحلی استان هرمزگان توقیف و ۱۴ نفر اعضا این باند دستگیر شدند،وی ادامه داد: براساس بررسی‌های صورت گرفته، اعضای این باند قاچاق، پس از بارگیری سوخت گازوئیل در یکی از لنگرگاه های جنوبی سامانه AIS خودی به منظور گمراه کردن ماموران و فرار از دست قانون خاموش کرده و قصد انتقال سوخت به یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس را داشتند.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی گفت: اعضای این باند در مواجه با پلیس اقدام به تیراندازی به سمت ماموران کردند که در نهایت با شهامت و درایت همکاران در این عملیات اعضا این باند بدون انجام تیراندازی متقابل دستگیر و کشتی حامل سوخت قاچاق توقیف شد. اعضای این باند سازمان یافته دستگیر و بررسی های تکمیلی در خصوص این پرونده برای شناسایی سایر عوامل و مباشران و معاونان آن ادامه دهد.
 رحیمی با تاکید بر اینکه قاچاق سوخت در حقیقت قاچاق و به یغما بردن سرمایه ملی است، گفت: ستاد خبری پلیس امنیت اقتصادی فراجا با شماره ۰۹۶۳۰۰ آماده دریافت اخبار و اطلاعات هموطنان در خصوص جرایم مختلف اقتصادی از جمله قاچاق سوخت است.

استرالیا اولین داروی درمان بیماری آلزایمر را تایید کرد
​آژانس تنظیم مقررات دارویی و درمانی استرالیا اولین دارو را برای درمان بیماری آلزایمر تایید کرده است.
اداره کالاهای درمانی (TGA) داروی Donanemab را تایید کرده که مشخص شده است با پاکسازی پروتئین ها در مغز، پیشرفت آلزایمر را کاهش می دهد.
این دارو برای افرادی است که دارای اختلال شناختی خفیف یا زوال عقل خفیف ناشی از آلزایمر هستند که شایع ترین نوع زوال عقل است.
این بیماری اولین علت مرگ و میر زنان استرالیایی و دومین علت شایع مرگ و میر در مردان است.این دارو به صورت انفوزیون داخل وریدی از طریق بازو هر چهار هفته یکبار به مدت حداکثر ۱۸ ماه تجویز می شود.
به گزارش آناتولی، آزمایشات بالینی نشان داده است که این دارو می تواند در مراحل اولیه بیماری آلزایمر کمک کننده باشد. با این حال، این یک درمان نیست و زوال شناختی را متوقف نمی کند. اما می تواند روند بیماری را کند، کند و به افراد امکان می دهد برای مدت طولانی تری کیفیت زندگی بهتری داشته باشند.

سوءاستفاده از نام رئیس پلیس راه فراجا
برای کلاهبرداری و جعل اسناد
 رئیس پلیس راه راهور فراجا از سوءاستفاده از نام، عکس و سمت وی در فضای مجازی برای کلاهبرداری، جعل و تولید مدارک شناسایی خبر داد.
سرهنگ احمد کرمی اسد با اعلام این موضوع، از شهروندان خواست با هوشیاری عمل کنند و به صفحات و کانال‌هایی که با نام وی یا هر شخص حقیقی یا حقوقی با سمت نظامی فعالیت دارند، اعتماد نکنند.
با تماس تلفنی یک شهروند شیرازی با سرهنگ کرمی اسد تماس گرفته و خبر از فعالیت یک حساب جعلی داد که در آن کلاهبرداری با نام و عکس رئیس پلیس راه راهور فراجا در جریان بود.این شهروند شیرازی توضیح داد از طریق واتساپ با یک حساب جعلی مواجه شده بود. در این حساب، فردی با استفاده از عکس و سمت سرهنگ کرمی اسد اقدام به ایجاد گروهی در فضای مجازی کرده و به ظاهر مشغول ارائه خدمات اداری و قانونی بود.
این کلاهبردار با استفاده از عکس و پروفایل جعلی، اعتماد این شهروند را جلب و او را وادار به واریز بخشی از مبلغ درخواستی به حسابی مشخص کرده بود. پس از چند روز، این فرد با شماره‌ای جدید تماس گرفته و درخواست واریز مبلغ دیگری را مطرح می‌کند که همین امر شک شهروند را برمی‌انگیزد.
شهروند مذکور با جستجو در اینترنت، متوجه می‌شود که عکس استفاده‌شده متعلق به سرهنگ کرمی اسد، رئیس پلیس راه راهور فراجا است. با تماس مستقیم با دفتر سرهنگ کرمی اسد، مشخص می‌شود که تمامی این فعالیت‌ها توسط کلاهبرداری حرفه‌ای صورت گرفته و ارتباطی با رئیس پلیس راه ندارد.
* اعلام رسمی رئیس پلیس راه راهور فراجا
سرهنگ احمد کرمی اسد در این خصوص تأکید کرد: هیچ‌گونه صفحه، کانال یا اکانتی در فضای مجازی ندارد و تمام حساب‌ها و گروه‌هایی که با استفاده از نام یا تصویر وی فعالیت می‌کنند، جعلی هستند. وی از شهروندان خواست در صورت مشاهده چنین مواردی، موضوع را به سرعت به پلیس فتا گزارش کنند.
رئیس پلیس راه راهور فراجا همچنین به سابقه این نوع اقدامات اشاره کرد و گفت: در گذشته نیز، افرادی با جعل نام و سمت مقامات دیگر اقدام به کلاهبرداری کرده بودند. پرونده‌های مربوط به آن شکایات همچنان در حال رسیدگی است، اما با افزایش این موارد، تصمیم به رسانه‌ای کردن موضوع گرفته شد تا شهروندان نسبت به این نوع کلاهبرداری‌ها آگاه شوند.
* هشدار به شهروندان
‌سرهنگ کرمی اسد از مردم خواست هوشیاری بیشتری در مواجهه با چنین مواردی داشته باشند و از اعتماد به حساب‌ها و گروه‌های جعلی که با ادعای ارتباط با مقامات انتظامی فعالیت می‌کنند، خودداری کنند.وی تصریح کرد که شهروندان باید در صورت مواجهه با چنین مواردی، ضمن گزارش آن به پلیس فتا، از هرگونه اقدام مالی یا ارائه اطلاعات شخصی خودداری کنند.

رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران دانشگاه علوم‌پزشکی تشریح کرد؛
شناسایی ۶۷۴ ابتلا به سرخک در سال گذشته
 رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران دانشگاه علوم‌پزشکی تهران با بیان اینکه ۶۷۴ مورد ابتلا به بیماری سرخک طی سال گذشته گزارش شده است، اظهار کرد: متاسفانه، تبلیغات بی‌پایه و اساس علیه واکسیناسیون در شبکه‌های اجتماعی طی سال‌های اخیر به شدت در حال انتشار است. برخی خانواده‌ها از تزریق واکسن فراری هستند و این موضوع یک زنگ خطر بزرگ برای بازگشت به زمانی است که بیماری سرخک عامل بیشترین میزان مرگ و میر کودکان بود. دکتر محمدرضا سلمانی ندوشن با بیان اینکه سرخک یک بیماری ویروسی است، اظهار کرد: ایران در زمینه کنترل بیماری سرخک به واسطه واکسیناسیون موفق است و این بیماری تا حدودی ریشه‌کن شده به حساب می‌آید. آمار و ارقام بروز بیماری سرخک بیانگر این است که تعداد ابتلا به این بیماری بسیار کم است. هنگامی که سخن از طغیان یک بیماری سخن به میان می‌آید، منظور این است هنگامی که یک بیماری در یک کشور حضور نداشته باشد، ابتلای یک یا دو مورد به آن بیماری می‌تواند طغیان به حساب آید.
* تزریق واکسن MMR علیه ۳ بیماری
وی با بیان اینکه واکسن MMR جزو  برنامه واکسیناسیون کشوری است، توضیح داد: واکسن MMR، واکسنی برای پیشگیری از «سرخک»، «اوریون» و «سرخجه» است که در ۱۰ و ۱۸ ماهگی تزریق می‌شود. واکسن‌های ویروسی سبب ایمنی ۱۰۰ درصدی نمی‌شوند و دوبار با هدف افزایش سطح ایمنی تزریق می‌شوند.
* دلایل ابتلا به سرخک طی روزهای اخیر
رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران دانشگاه علوم‌پزشکی تهران با بیان اینکه برنامه واکسیناسیون کشورهای پاکستان و افغانستان منسجم نیست، گفت: دلایل متعددی می‌تواند سبب افزایش ابتلا به بیماری سرخک شوند. مهاجران کشورهایی که برنامه واکسیناسیون منسجمی ندارند، می‌توانند از عوامل دوباره دیده‌شدن سرخک در کشور باشند. همچنین به دلیل اینکه تزریق واکسن MMR  دردآور است، بسیاری از مادران کودکان به طرق مختلف از تزریق نوبت دوم این واکسن طفره می‌روند و به عبارت دیگر می‌توان گفت که تکمیل نبودن واکسیناسیون کودکان، یکی دیگر از عوامل دیده‌شدن بیماری سرخک در کشور است.  وی با بیان اینکه بی‌توجهی به زنجیره سرد نگهداری از واکسن‌ می‌تواند عامل دیگر دیده‌شدن بیماری سرخک باشد، توضیح داد: اگر دمای محیطی محل نگهداری واکسن از کنترل خارج شود، واکسن فاسد می‌شود. بروز چنین شرایطی در کشور بسیار بعید است؛ چرا که زنجیره سرد به صورت الکترونیکی در کشور کنترل می‌شود. واکسن‌ها با دقت تمام نگهداری می‌شوند اما باید به این نکته اشاره کرد که نگهداری نامناسب نیز دیگر عامل دوباره دیده‌شدن بیماری سرخک است.  
* اطمینان خاطر از کامل بودن برنامه واکسیناسیون کودکان
سلمانی با بیان اینکه رعایت پروتکل‌های بهداشتی ضروری است، ادامه داد: من از مردم می‌خواهم که به مسائل بهداشتی توجه کنند و از کامل بودن واکسیناسیون کودک خود اطمینان حاصل کنند. مردم با مراجعه به مراکز بهداشتی می‌توانند از کامل بودن برنامه واکسیناسیون کودک خود مطلع شوند و اگر برنامه واکسیناسیون کودک آنها کامل نیست، نسبت به تکمیل آن اقدام کنند.  رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران دانشگاه علوم‌پزشکی تهران درباره مراجعه‌ به بیمارستان به دلیل ابتلا به سرخک بسیار نادر است، گفت: اگر سرخک به التهاب مغزی و تشنج منجر شود، می‌بایست به بیمارستان مراجعه کرد. علائم سرخک مانند علائم عفونت‌های تنفسی است یعنی با تب و لرز و آبریزش بینی شروع می‌شود و سپس لکه‌های سفید در داخل دهان به ویژه در ناحیه گونه‌ها و پشت گردن ایجاد می‌شود. پس از لکه‌های سفید، دانه‌های قرمز رنگ ایجاد می‌شود و پس از گذشت ۳ تا چهار روز، روند بهبودی آغاز می‌شود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه