عراقچی: یک تاریخی برای مذاکرات پیشنهاد شده اما ما هنوز قبول نکردهایم
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در پاسخ به سؤالی درباره تاریخ دور پنجم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا توضیحاتی ارائه کرد.
وزیر امور خارجه از پیشنهاد شدن یک تاریخ برای دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا و عدمتأیید آن از سوی جمهوری اسلامی خبر داد.
عراقچی گفت: یک تاریخی برای مذاکرات پیشنهاد شده اما ما هنوز قبول نکردهایم.
تاکنون چهار دور مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا، با میانجیگری عمان در مسقط و رم برگزار شده است.
عراقچی همچنین درباره بیانات رهبر انقلاب درباره «یاوهگویی» آمریکاییها در مذاکرات، گفت: بهنظرم ایشان لُبکلام را فرمودند. ما در چند روز گذشته واقعا شاهد مواضعی از سوی آمریکاییها بودیم که با هیچ منطقی سازگار نیست و مذاکرات با مشکل مواجه میکند. به همین دلیل است که ما دور بعدی مذاکرات را هنوز تعیین نکردهایم.
وزیر خارجه ایران در این خصوص تصریح کرد: ما در حال بررسی هستیم و امیدواریم که عقلانیت حاکم شود.
عراقچی پیشتر و در حاشیه مراسم سالگرد شهدای خدمت در حسینه امام خمینی (ره) درباره اظهارات مقامات آمریکایی درباره غنیسازی ایران گفته بود: آنچه الان ما شاهد آن هستیم، مواضع کاملاً غیرمعقول و غیرمنطقی توسط آمریکاییها و علنی کردن این مواضع است که با پاسخ فوری ما مواجه شد.
وزیر خارجه ایران با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در این خصوص افزود: بحث غنیسازی اصلا موضوعی نیست که از نظر ما قابل مذاکره باشد و من پاسخ صریح را در چند روز گذشته دادم. امروز هم مقام معظم رهبری تکلیف را کاملا روشن کردند.
عراقچی در پایان گفت: ما برای اصول و مواضع خود که حقوق مردم ایران را تامین میکند، وارد مذاکره شدیم و به هیچ وجه از این حقوق کوتاه نخواهیم آمد.
صنایع بزرگ مجاز به واردات برق شدند
معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق(توانیر) اعلام کرد: صنایع بزرگ می توانند با استفاده از خطوط تبادلی شبکه، نسبت به واردات برق مورد نیاز خود از کشورهای جمهوری آذربایجان و ترکیه اقدام کنند.
محمد اله داد با اشاره به صدور مجوز واردات برق برای صنایع بزرگ از جمهوری آذربایجان و ترکیه، این اقدام را در راستای تأمین انرژی پایدار، کاهش فشار بر شبکه سراسری برق و تحقق شعار سال با محوریت سرمایهگذاری در تولید دانست.
او افزود: این مجوز امسال صادر شده است و بر اساس آن، صنایع میتوانند با نرخ توافقی و با استفاده از ظرفیت تبادلی شبکه، برق مورد نیاز خود را از این دو کشور تأمین کنند. همچنین صنایعی که از این طریق برق وارد میکنند، به میزان واردات برق خود، از مشارکت در برنامههای مدیریت بار معاف خواهند بود.
معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر با اشاره به بهرهبرداری از پست و خط تبادلی HVDC با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات در ترکیه تأکید کرد که از نظر فنی هیچ محدودیتی برای واردات برق از این کشور وجود ندارد.
اردیبهشت ماه سال گذشته تجارت برق بین ایران و ترکیه کلید خورد و مدیرعامل شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) از آغاز تجارت برق بین ایران و ترکیه خبر داد و ابراز امیدواری کرد که در کوتاهترین زمان به حدود ۵۰۰ مگاوات برسد.