روزنامه کائنات
1

صفحه اول

1404 چهارشنبه 31 ارديبهشت - شماره 4834

پشتوانه های پول ملی

 ماجد روستا - دیروز رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه این نهاد رشد غیرتورمی را در اجرای قانون تامین مالی و زیرساخت دنبال می‌کند، گفت: "تامین ریالی در بانک مرکزی به نحوی انجام و برنامه‌ریزی شده است تا از افزایش نقدینگی و تورم جلوگیری کند.”
اواخر سال گذشته بود که مقام معظم رهبری در دیدار رمضانی مسئولان نظام با ایشان فرمودند: یکی از موضوعات مهم مربوط به اقتصاد، اصلاح نظام ارزی کشور است که در درجه اول تقویت پول ملی است. این موضوع هم در واقعیت زندگی مردم و هم در آبروی کشور اثر دارد. رهبر معظم انقلاب با رد برخی فرمول‌های اقتصادی که کاهش تورم را با افزایش قیمت ارز همراه می‌دانند، افزودند: اگر پول ملی با بالا رفتن قیمت ارز ارزشش را از دست بدهد، حتی با تورم پایین هم قدرت خرید مردم، به‌ویژه اقشار ضعیف، بهبود نخواهد یافت.
همانطور که می دانید اقتصاد هر کشوری به پول ملی آن کشور بستگی دارد. پول ملی نقش مهمی در تعیین ارزش اقتصادی، تورم، تجارت خارجی، وضعیت اشتغال و بسیاری از عوامل اقتصادی دیگر دارد. با توجه به اهمیت ارزش پول ملی، نیاز است اقداماتی در جهت تقویت آن صورت بگیرد تا کشورها با مشکلات اقتصادی روبه‌رو نشوند. یکی از راه های اصلی تقویت پول ملی ایران، تنظیم دقیق سیاست های مالی است. تعادل بودجه و کاهش بدهی دولت می‌تواند به کنترل تورم و افزایش اعتماد به پول ملی کمک کند.ترویج تولید داخلی و حمایت از صنایع کشور نیز به تقویت پول ملی کمک می‌کند. با افزایش تولید داخلی، وابستگی به واردات کاهش می‌یابد و ارزش پول ملی حفظ می‌شود.
تنظیم مناسب نرخ بهره توسط بانک مرکزی می‌تواند به کنترل تورم کمک کند و در نتیجه ارزش پول ملی را حفظ کند.توسعه صادرات و ایجاد تنوع در آن‌ها می‌تواند به ارتقاء ارزش پول ملی کمک کند. این اقدام باعث افزایش درآمد ارزی کشور و تقویت پول ملی می‌شود.جلب سرمایه‌گذاری خارجی و ایجاد اعتماد در سیاست‌های اقتصادی کشور، به تقویت پول ملی کمک می‌کند و باعث جذب سرمایه‌های ثابت و متغیر خارجی می‌شود.بهبود محیط کسب و کار و کاهش مشکلات اقتصادی می‌تواند باعث افزایش سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی شده و پول ملی را تقویت کند.استفاده بهینه از منابع طبیعی و تنظیم درآمد‌های نفتی، به کاهش وابستگی به نفت و ارتقاء ارزش پول ملی کمک می‌کند.
یکی از مهم‌ترین مواردی که می‌تواند به افزایش و تقویت پول ملی کمک کند، افزایش توان تولید است. به همین دلیل است که سال‌هاست دولت ایران تاکید بسیاری بر اقتصاد مقاومتی و بهره گیری از تولید داخلی دارد. در واقع چرخیدن چرخ تولید داخلی و حمایت مردم از کالاهای ساخت کشور تأثیر چشمگیری بر ارزش پول ملی دارد. البته باید توجه داشت که افزایش توان تولید به سرعت انجام نمی‌شود و روند آن به استراتژی و توسعه صنعتی کشور وابسته است.
تولیدات داخلی باید به مرحله صادرات برسند تا به واسطه ارزآوری بتوان برای پول ملی پشتوانه‌ای ایجاد کرد.
تقویت روابط بین الملل نقش پررنگ و چشمگیری در افزایش ارزش یا تقویت پول ملی دارد. همانطور که در بخش‌های قبلی گفته شد، روابط کشورها با یکدیگر خصوصاً روابط با کشورهای ابر قدرت اقتصادی، نقش مهمی در اقتصاد و ارزش پول هر کشور دارد و می‌تواند نوساناتی را در آن ایجاد کند.
یکی از مهم‌ترین کارهایی که باید انجام شود، کنترل جریان تورمی است. در واقع باید انواع تورم‌هایی که در کشور وجود دارند را به حداقل برسانیم و یا از بین ببریم تا بتوانیم ارزش پول ملی را تقویت کنیم. وزارت اقتصاد، جهاد کشاورزی و وزارت خارجه نقش مهمی در تقویت ارزش پول ملی دارند و باید دیپلماسی اقتصادی را در دستور کار خود قرار دهند و به تجارت خارجی و رونق صادرات کمک کنند.
تقویت پول ملی بدون صادرات محصولات به کشورهای دیگر میسر نمی‌شود. در واقع باید ارزهای کسب شده از این راه وارد چرخه اقتصادی کشور شوند تا به تدریج ارزش پول ملی افزایش پیدا کند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه