روزنامه کائنات
3

اقتصاد

1404 سه‌شنبه 30 ارديبهشت - شماره 4833

کاهش تورم مرغداری‌های صنعتی

 مرکز آمار ایران اعلام کرد: در فروردین امسال تغییرات میانگین شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری‌های صنعتی در داخل کشور در ۱۲ ماه منتهی به این ماه نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ۹.۴ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل ۰.۴ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد.
به گزارش کائنات، در فروردین امسال شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری‌های صنعتی کشور برابر با ۱۴۴۲.۵ بوده‌ است که نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) چهار درصد کاهش و نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۱۱.۹ درصد افزایش یافته‌است. در ماه مورد بررسی میانگین شاخص قیمت در ۱۲ ماه منتهی به ماه جاری نیز نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) ۹.۴ درصد افزایش یافته‌است.
*کاهش تورم ماهانه
در فروردین ماه ۱۴۰۴ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداریهای صنعتی کشور نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) به  ۴.۰- درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۱.۰ درصد)، ۵.۰ واحد درصد کاهش یافته‌است. در میان اقلام مرغداری‌های صنعتی، بیشترین تورم نسبت به ماه قبل مربوط به قلم جوجه یک روزه (۳.۵ درصد) و بیشترین میزان کاهش آن مربوط به قلم تخم مرغ خوراکی (۳۱.۷- درصد) است.  
*افزایش تورم نقطه به نقطه
در ماه گفته شده، تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری‌های صنعتی کشور نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۱۱.۹ درصد بوده‌است که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۸.۸ درصد) ۳.۱ واحد درصد افزایش داشته‌است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات مرغداری‌های صنعتی به ازای تولید اقلام خود در داخل کشور، در فروردین ماه ۱۴۰۴ نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۱۱.۹ درصد افزایش دارد. در بین اقلام مرغداری‌های صنعتی، بیشترین تورم نقطه به نقطه مربوط به قلم تخم مرغ نطفه دار (۴۱.۵ درصد) و بیشترین میزان کاهش آن مربوط به قلم تخم مرغ خوراکی (۱۸.۷-  درصد) است.  
*کاهش تورم سالانه
در فروردین سال ۱۴۰۴ تغییرات میانگین شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری‌های صنعتی در داخل کشور در ۱۲ ماه منتهی به این ماه نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ۹.۴ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (۹.۰ درصد)، ۰.۴ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد.  
بررسی‌ها نشان می‌دهد در ماه گفته شده، در میان قلم‌های مرغداری‌های صنعتی کشور، بیشترین تورم سالانه مربوط به قلم تخم مرغ نطفه دار (۴۵.۴ درصد) و بیشتربن میزان کاهش آن مربوط به قلم کود (۵.۷- درصد) است.

بر اساس آمار بانک مرکزی؛
۶۰ درصد سپرده‌های بانکی کشور
در دست تهرانی‌هاست
 در سال ۱۴۰۳، مانده کل سپرده‌های بانکی کشور به ۱۳ هزار و ۵۲۵ همت رسید که استان تهران با ۸۰۷۴ هزار میلیارد تومان، سهمی ۵۹.۷ درصدی از کل مانده سپرده‌های بانکی کشور را به خود اختصاص داده است و باقی استان‌های کشور در مجموع سهمی ۴۰ درصدی از این سپرده‌ها دارند.
به گزارش کائنات، آمار اخیر بانک مرکزی از کل مانده تسهیلات و سپرده‌های ریالی و ارزی بانک‌ها و موسسات اعتباری به تفکیک استان‌های کشور در سال ۱۴۰۳، نشان می‌دهد که مجموع سپرده‌های ریالی و ارزی شبکه بانکی کشور در مجموع استان‌های کشور به علاوه مناطق آزاد به بیش از ۱۳ هزار و ۵۲۵ همت رسیده که با کسر سپرده قانونی این سپرده‌ها به ۱۲ هزار و ۳۷۵ همت می‌رسد.
در این بازه زمانی، بیش‌ترین مبلغ سپرده‌ها مربوط به استان تهران با مانده ۸۰۷۴ هزار میلیارد تومان و کم‌ترین مبلغ سپرده‌ها مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد با ۳۵.۹ هزار میلیارد تومان است.
*مانده کل تسهیلات و سپرده‌های ریالی و ارزی بانک‌ها و موسسات اعتباری کشور در سال ۱۴۰۳
این اطلاعات مربوط به بانک‌های دولتی، خصوصی شده، خصوصی و همچنین مؤسسات اعتباری غیربانکی دارای مجوز نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است. عمده ارقام سپرده‌های ریالی بخش غیردولتی نزد بانک‌ها و مؤسسات اعتباری شامل سپرده‌های دیداری، قرض‌الحسنه پس‌انداز، سپرده سرمایه‌گذاری ‌کوتاه ‌مدت و بلندمدت، پیش دریافت‌های غیردولتی و بستانکاران موقت ریالی و سپرده‌های ارزی شامل سپرده‌های دیداری، مدت‌دار، پس‌انداز و پیش دریافت اعتبارات اسنادی غیردولتی و بستانکاران موقت ارزی است.
همچنین، عمده ارقام تسهیلات شامل مطالبات از دولت، خالص تسهیلات اعطایی اعم از ریالی و ارزی و مطالبات سررسید گذشته، معوق و مشکوک الوصول بوده و سپرده قانونی فقط شامل سپرده‌های ریالی است.
*۶۰ درصد سپرده‌ها در استان تهران
همانطور که گفته شد، بیش‌ترین مبلغ از کل مانده تسهیلات و سپرده‌های ریالی و ارزی بانک‌ها با ۸۰۷۴ همت مربوط به استان تهران است و محاسبه میزان سپرده‌های ریالی و ارزی بانک‌ها و موسسات اعتباری نشان می‌دهد که ۵۹.۷ درصد از کل این سپرده‌ها مربوط به استان تهران است و تنها ۴۰.۳ درصد باقی مانده مربوط به ۳۰ استان کشور و همچنین مناطق آزاد است. این در حالی است که در پایان بهمن ماه سال ۱۴۰۳ (گزارش پیشین) استان تهران ۵۸.۳۸ درصد از کل این سپرده‌ها، در پایان دی ماه، ۵۸.۱۴ درصد و در پایان آذرماه فقط ۵۴.۹ از سپرده‌های ریالی و ارزی بانک‌ها و موسسات اعتباری کشور را در اختیار داشت که نشان دهنده افزایش ۱.۶ درصدی سهم استان تهران در سه ماهه پایانی سال ۱۴۰۳ است.
با این حال، یکی از علل مهم بالا بودن رقم تسهیلات و سپرده‌ها در استان تهران، مربوط به استقرار دفاتر مرکزی بسیاری از شرکت‌ها و موسسات تولیدی سایر استان‌ها در استان تهران ذکر شده؛ به طوری که عمده فعالیت‌های بانکی آنها از طریق شعب بانک‌ها و موسسات اعتباری استان مذکور (تهران) انجام می‌شود.
*میزان تسهیلات جاری و غیر جاری چقدر است؟
همچنین، مانده کل تسهیلات (جاری و غیر جاری) شبکه بانکی در ۳۱ استان و مناطق آزاد، در ۱۲ ماهه ۱۴۰۳، به ۱۰ هزار و ۶۷۸ همت رسید که بیش‌ترین مبلغ این تسهیلات مربوط به استان تهران با ۶۶۲۱ هزار میلیارد تومان و کم‌ترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد با ۴۲ هزار میلیارد تومان است که بیانگر سهم ۶۲ درصدی استان تهران از کل تسهیلات جاری و غیر جاری بانکی در سال ۱۴۰۳ است.  
*رشد ۴۳۰۰ همتی تسهیلات و سپرده‌های بانکی در سال ۱۴۰۳
مقایسه آمارهای مانده تسهیلات و سپرده‌های بانکی در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲، نشان می‌دهد که در پایان اسفند ماه سال ۱۴۰۳،  مانده کل تسهیلات و سپرده‌های بانکی ۴۳۶۳ هزار میلیارد تومان نسبت به پایان اسفند ماه ۱۴۰۲، رشد داشته است؛ به طوری که در پایان سال ۱۴۰۲، مانده تسهیلات و سپرده‌های بانکی ۹۱۶۲ همت بوده و در پایان سال گذشته (۱۴۰۳) مانده کل تسهیلات و سپرده‌های بانکی به ۱۳۵۲۵ همت رسیده است.
*رشد ۶ درصدی سهم تهرانی‌ها از سپرده‌های بانکی و مانده تسهیلات
همچنین، مقایسه آماری سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که سهم استان تهران از سپرده‌های بانکی کل کشور در پایان سال ۱۴۰۳ به میزان شش درصد بیشتر از سال ۱۴۰۲ بود؛ به طوری که سهم سپرده‌های بانکی استان تهران در پایان سال ۱۴۰۲ به ۴۹۲۵ همت رسید که سهمی ۵۳.۷ درصدی از کل سپرده‌های بانکی کشور در این سال  (۱۴۰۲) بوده و در پایان سال گذشته (۱۴۰۳) این سهم با ۸۰۷۸ همت به ۵۹.۷ درصد می‌رسد که بیانگر افزایش شش درصدی سهم سپرده‌های بانکی استان تهران از کل سبد سپردهای بانکی کل کشور است.  

سامانه جامع تجارت اعلام کرد؛
ثبت تاییدیه تأمین ریال برای تخصیص ارز از مرکز مبادله
 سامانه جامع تجارت در اطلاعیه ای از ثبت تاییدیه تامین ریال برای درخواست‌های تخصیص ارز با محل تامین مرکز مبادله ارز و طلا خبر داد.
به گزارش کائنات، سامانه جامع تجارت در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: به استحضار می‌رساند با هماهنگی اتاق بازرگانی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی به منظور ایجاد امکان برنامه‌ریزی بهتر برای متقاضیان تخصیص ارز، از تاریخ ۱۴۰۴/۰۳/۰۱ تأیید درخواست‌های تخصیص ارز از محل مرکز مبادله ارز و طلای ایران، منوط به ثبت تائیدیه تأمین معادل ریالی درخواست توسط متقاضی در سامانه جامع تجارت خواهد بود. بر این اساس، برای پرونده‌هایی که سازمان مجوزدهنده ارزی آن‌ها دفاتر تخصصی وزارت صنعت، معدن و تجارت و یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد، متقاضیان می‌توانند پس از دریافت پیامک ثبت اولویت تخصیص ارز توسط دستگاه مجوزدهنده و ضمن تأمین منابع ریالی جهت خرید ارز، با مراجعه به صفحه جزئیات درخواست مربوطه در سامانه جامع تجارت، گزینه مشاهده و ثبت «تائیدیه تأمین ریال» را انتخاب نمایند. در خصوص پرونده‌هایی که سازمان مجوزدهنده ارزی آن‌ها سایر سازمان‌ها است، متقاضیان می‌توانند از زمان ورود درخواست به صف تخصیص ارز، بدون نیاز به ثبت اولویت تخصیص ارز توسط دستگاه مجوزدهنده، نسبت به تأمین منابع ریالی مورد نیاز و انتخاب گزینه مذکور اقدام کنند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه