جامعه ما در ابتداییترین مسائل فرهنگی با چالش روبهروست
امام جمعه تبریز: فرهنگ با سخنرانی و دستورات پیش نمیرود
آذربایجان شرقی - نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و رئیس شورای فرهنگ عمومی استان، احترام و محبت را از مهمترین شاخصهای فرهنگ و تمدن ایرانی-اسلامی دانست و بر ضرورت توجه ویژه برنامهریزان فرهنگی به این ارزشها تأکید کرد.
حجتالاسلام والمسلمین احمد مطهریاصل در یکصد و بیست و هشتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: برنامهریزیهای فرهنگی باید شامل سادهترین امور همچون احترام به والدین، بزرگترها و توجه به آداب و سنن اصیل باشد، نباید صرف به ظواهر بسنده کرد، بلکه عمق مفاهیم فرهنگی زمینهساز وحدت، عشق و صفا در جامعه خواهد بود.
وی با انتقاد از رویکردهای سطحی تصریح کرد: فرهنگ با سخنرانی و دستورات پیش نمیرود؛ توجه به نظرات پیشکسوتان و متخصصان برای تدوین برنامههای مؤثر بسیار حیاتی است. اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی باید عملی و قابل ارزیابی باشد تا بتواند به رفع ناهنجاریهای اجتماعی کمک کند. رئیس شورای فرهنگ عمومی آذربایجان شرقی، احیای آداب و رسوم فراموششده، تعظیم به والدین، احترام به حقوق کودکان، اشاعه فرهنگ عفاف و حجاب، گسترش ازدواج پایدار، و کنترل خشم را از اهداف کلیدی جلسات این شورا دانست و افزود: جامعه ما حتی در ابتداییترین مسائل فرهنگی با چالش روبهروست که شایسته مردم ایران و آذربایجان شرقی نیست، اگر امروز فرهنگی اصیل کمرنگ شده یا با رشد کند جمعیت مواجه هستیم ناشی از بیتوجهی برخی مسئولان گذشته است و اکنون باید با اقدامات موثر این کاستیها جبران شود.
وی با اشاره به اهمیت عمق بخشی به فرهنگ اظهار کرد: میتوان با رعایت اصالت، آداب و سنن را به نحو مطلوبی در جامعه جاری ساخت، حتی در زمینه موسیقی، شادیهای جمعی و برگزاری جشنها.
مطهریاصل همچنین پخش برنامههایی درباره زندگی روستانشینان و عشایر را گامی مهم برای زنده نگهداشتن فرهنگهای محلی قلمداد کرد و خاطرنشان کرد: تنوع فرهنگی ناشی از مهاجرتهای گسترده، مانعی برای شکلگیری فرهنگ عمومی یکپارچه بوده است، اما با هماندیشی و بهرهگیری از تجارب بومیان میتوان به این هدف دست یافت.
امام جمعه تبریز با گرامیداشت دهه کرامت، روز کارگر و معلم، و تبریک پیروزی تیم فوتبال تراکتور، گفت: این موفقیت ورزشی میتواند با اتکا بر بومیگزینی و استفاده از نیروهای متخصص استان، زمینهساز شکوفایی استعدادهای جوانان و افزایش سرمایه اجتماعی در آذربایجان شرقی باشد.
سردار غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین :
دومین همایش مدار امید و اردوی راهیان پیشرفت با حضور فعالان بسج رسانه ای
دومین همایش مدار امید و اردوی راهیان پیشرفت با حضور فعالان رسانه ای و شبکه روابط عمومی بسیج در استان چهارمحال و بختیاری برگزار شد و رئیس سازمان بسیج مستضعفین در این مراسم به ایراد سخن پرداخت.
در این همایش که همراه با برگزاری کارگاه آموزشی بکارگیری هوش مصنوعی در عرصه رسانه و تولید محتوا و خبر بود، از مجتمع فولاد نیز در قالب اردوی راهیان پیشرفت بازدید صورت گرفت و پیشکسوتان روابط عمومی بسیج استان چهارمحال و بختیاری نیز تجلیل شدند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین طی سخنانی در این همایش با تبریک دهه کرامت و فرارسیدن روز ارتباطات و روابط عمومی، یاد و خاطره شهدای خدمت و رئیس جمهور شهید، شهدای قدس، شهدای عملیات بیت المقدس و سردار دلها را گرامی داشت و جوانان، برادران و خواهران بسیجی فعال در شبکه روابط عمومی و رسانه های استان چهارمحال و بختیاری را دارای روحیه جهادی و پرتلاش عنوان کرد.
سردار سلیمانی، با تجلیل از تلاشگران خطوط مقدم جنگ اقتصادی در مجتمع فولاد سفیددشت که میزبان همایش مدار امید و اردوی راهیان پیشرفت اصحاب رسانه بودند، گفت: همه ما باید از پیشرفت های کشور تمدن ساز و ریشه دار و تاریخی مان اطلاع داشته باشیم و آنها را بازگویی کنیم. بازگویی این پیشرفت ها باعث امیدآفرینی می شود.
وی تصریح کرد: پشرفت های کشور بدون تردید از ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ شروع شد. قبل از انقلاب، در استان چهارمحال و بختیاری و در حوزه بهداشت و درمان، شاهد رقابت پزشکان هندی و بنگلادشی بودیم ولی اکنون پیوند کبد در این استان انجام می شود که در بسیاری از کشورها توان انجام آن وجود ندارد. سردار سلیمانی، رتبه های مختلف کشور در عرصه های گوناگون علمی، تولید دارو، ارتباطات، نفوذ اینترنت و توسعه صنایع را یادآوری کرد و افزود: کشور ما در بسیاری از عرصه های پیشرفت، عموماً در 10 رتبه اول جهان قرار دارد و در بعضی رشته ها نیز اول تا پنجم است.
وی افزود: ملت ما نیم قرن تلاش کرده تا کشورش را به اینجا برساند؛ حال آیا باید بگذاریم رسانه های خارجی اخبار پیشرفت های ما را بایکوت کنند؟
سردار سلیمانی با اشاره به فعالیت 2250 دانشگاه در کشور که بیش از 60درصد دانشجویان آنها را خانم ها تشکیل میدهند، اظهار کرد: کشور ما امروز در عرصههای مختلف به پیشرفتهای چشمگیری رسیده و نباید کشور را با قبل از انقلاب بلکه باید با کشورهای پشرفته دنیا مقایسه کنیم.
وی همچنین ریشه برخی از مشکلات موجود مانند خشکسالی و چالشهای آبی را مربوط به برخی عوامل طبیعی و اقلیم گرم و خشک کشور دانست و در ادامه با تأکید بر ضرورت توجه جدی به مقوله جوانی جمعیت، حل مسائلی مانند ناترازی ها با برنامه ریزی و مدیریت قابل حل دانست.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین، مردم سالاری و نقش مردم ایران در انتخاب مسئولان را یکی از برکات انقلاب اسلامی دانست و گفت: جالب است بدانیم در حال حاضر ۱۲ کشور اروپایی حکومت پادشاهی و سلطنتی دارند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: استان چهارمحال و بختیاری یک موزه عینی از پیشرفت مردم ایران است.
وی در ادامه عنوان کرد: استراتژیهای آمریکایی ها در خصوص تحریم امروز به شکست انجامیده و تحریم ها دیگر کارآیی ندارند.
سردار سلیمانی همچنین گفت: شرکت کنندگان در اردوهای راهیان پیشرفت با ظرفیت های پیشرفت استان خود آشنا می شوند، ولی باید بدانیم که بیان این پیشرفتها در سطح کشور مهم تر است تا مردم و جوانان امید به آینده داشته باشند و نقشی برای خود در پیشرفت آینده کشور تعیین کنند.
این مقام مسئول با اشاره به تعداد بالای استعدادهای استان چهارمحال و بختیاری ، از هماهنگی با استاندار برای دعوت از سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای بیان مزیت های سرمایه گذاری در استان به کمک اصحاب رسانه خبر داد و گفت: قطب های صنعتی و همچنین محصولات باغی و کشاورزی و دامی استان چهارمحال و بختیاری، از ظرفیت های این استان است که رسانه ها باید به تبیین آنها بپردازند. سردار سلیمانی، تصریح کرد: رسانهها امید را به مردم منتقل کنند تا جوانان وارد میدان شوند و نقش آفرینی کنند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین، استفاده از پساب توسط صنایع را اقدامی ارزشمند دانست و گفت: از موفقیت های صنعت فولاد کشور اطلاع کافی داریم و معتقدیم که استان چهارمحال و بختیاری می تواند میزبان خوبی برای زنجیره های صنعت فولاد باشد.