مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران خبر داد؛
بهرهبرداری از پالایشگاه ۶۰ هزار بشکهای
در سیراف تا پایان امسال
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران از بهرهبرداری از پالایشگاه ۶۰ هزار بشکهای در منطقه سیراف تا پایان امسال خبر داد و گفت: استفاده از ظرفیت پالایشگاههای کوچک و جذب سرمایهگذاران جدید میتواند نقش مهمی در توسعه صنعت پالایش ایفا کند.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، محمدصادق عظیمیفر در جمع خبرنگاران در بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی درباره توسعه ظرفیت صنعت پالایش و رفع ناترازی بنزین اظهار کرد: به دلیل آنکه صنعت پالایش، سرمایهبر است، اگر بتوانیم هر چه بیشتر از ظرفیت پالایشگاههای کوچک استفاده کنیم، قاعدتا سرمایههای بیشتری جذب میشود. ازاینرو طرحی کوچک در منطقه سیراف با ظرفیت ۶۰ هزار بشکه در روز به بهرهبرداری میرسد که با توجه به اینکه واحدهای فرآیندی کیفیسازی نیز دارد، میتواند به ناترازی بنزین کمک کند. سال آینده نیز یکی دیگر از این پالایشگاههای ۶۰ هزار بشکهای به بهرهبرداری میرسد.
وی درباره مجموعههای مینیریفاینریها کشور نیز از تدوین شیوهنامهای مشترک با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و معاونت برنامهریزی وزارت نفت برای ساماندهی مینیریفاینریها خبر داد و افزود: امیدواریم این شیوهنامه بهمنظور استفاده هدفمند از ظرفیت این مجموعهها در سالجاری عملیاتی میشود.
سناریویی برای ۳ نرخی شدن بنزین روی میز نیست
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران درباره سه نرخی کردن قیمت بنزین تصریح کرد: سناریویی روی میز نیست.
عظیمیفر با اشاره به موضوع قاچاق فرآورده از پالایشگاهها، با اشاره به اینکه در کشور ۱۰ پالایشگاه اصلی فعال داریم که با ظرفیت روزانه ۲.۴ میلیون بشکه فعالیت میکنند و تمامی فرآوردهها را با قیمتهای بینالمللی به وزارت نفت تحویل میدهند، افزود: قیمت قاچاق بهدلیل هزینههای حملونقل، پایینتر از قیمت فوب است؛ آیا منطقی است که پالایشگاهها اقدام به قاچاق فرآورده کنند؟! افزون بر این، با وجود سیستمهای دقیق اندازهگیری در خروجی پالایشگاهها و نظارت اداره کل صادرات و مبادلات نفتی بر این فرآیند، احتمال هرگونه تخلف منتفی است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره واردات بنزین سوپر با بیان اینکه خوشبختانه بعد از پیگیریهای انجام شده، نشستهای هیئت مقرراتزدایی در وزارت اقتصاد برگزار شد و شیوه نامهای که در بهمن پارسال به وزارت اقتصاد ارائه شده بود، اصلاح شد، گفت: انتظار میرود در آینده نزدیک مصوبه هیئت مقرراتزدایی صادر شود و امکان صدور مجوز برای واردکنندهها و توزیعکنندگان بنزین سوپر در درگاه ملی مجوزها فراهم شود، با فعالان بخش خصوصی نیز که در این نمایشگاه صحبت شد، از این اقدام استقبال کردهاند. قیمت بنزین وارداتی نیز متناسب با هزینهها است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با اشاره به طرحهای کیفیسازی در پالایشگاههای کشور گفت: در پالایشگاه شیراز، تمامی نفتگاز تولیدی مطابق با استاندارد یورو ۵ تولید میشود و این موفقیت حاصل سرمایهگذاری و نوسازی در واحدهای عملیاتی این پالایشگاه است. با توجه به پیشرفت طرح کیفیسازی بنزین در پالایشگاه تهران نیز برآورد میشود که انشاءالله تا پایان امسال به بهرهبرداری کامل برسد.
رشد ۱۸۰ درصدی مصرف نفتگاز
عظیمیفر به رشد ۱۸۰ درصدی مصرف نفتگاز در سال ۱۴۰۳، اشاره و اظهار کرد: پروژههای متعددی در زمینه افزایش کیفی فرآوردههای تولیدی در سال ۱۴۰۳ در دست اجرا قرار گرفت که بهرهبرداری از واحد ایزومریزاسیون پالایشگاه شیراز ازجمله این اقدامها بود که با استفاده از این واحد بنزین این پالایشگاه بهصورت کامل با استاندارد یورو تولید میشود. وی در گزارشی از روند پیشرفت طرحهای پالایشی در استانهای مختلف کشور گفت: بر اساس اظهارات مطرحشده، پروژه پالایشی RHU پالایشگاه اصفهان با تعهد زمانی مشخص، بهصورت هفتگی در حال پیشرفت است و بهرهبرداری از این طرح تا ابتدای سال آینده در اولویت قرار دارد، همچنین طرح kHT پالایشگاه اصفهان تا اواخر خرداد به بهرهبرداری میرسد.
با امضای قرارداد شرکت گاز با صندوق پژوهش صنعت نفت محقق شد؛
تقویت حمایت شرکت ملی گاز از دانشبنیانها
شرکت ملی گاز ایران بهمنظور حمایت از شرکتهای دانشبنیان، با صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت قرارداد عاملیت ماده ۲۸ آییننامه تولید، دانشبنیان و اشتغالزایی در صنعت نفت را امضا کرد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، شرکت ملی گاز ایران در حاشیه بیستونهمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با هدف حمایت از شرکتهای دانشبنیان و استفاده از ظرفیتهای این شرکتها و ایجاد اشتغال، با صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت قرارداد همکاری امضا کردند. این قرارداد به امضای سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، و حمید حیدری اسماعیلی ترخانی، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت، رسید. براساس این قرارداد همکاری، عاملیت ماده ۲۸ آییننامه تولید، دانشبنیان و اشتغالزایی در صنعت نفت در دستور کار قرار گرفت.
بر اساس اعلام شرکت ملی گاز ایران، به موجب این قرارداد، مقرر شد شرکت ملی گاز ایران همسو با حمایت از شرکتهای دانشبنیان و توانمندسازی آنها و حمایت از کسبوکارهای داخلی برای تأمین مالی این شرکتها، مبلغی را در اختیار صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت قرار دهد تا صندوق با بررسی طرحهای ارائهشده بتواند با حمایت مالی از طرحهای برتری که قابلیت سرمایهگذاری دارند، آنها را به مرحله اجرا و بهرهبرداری برساند.
مذاکرات آمریکا و چین به کمک نفت آمد
قیمت نفت، تحت تاثیر توافق تجاری آمریکا و انگلیس که سرمایهگذاران را به مذاکرات میان واشنگتن و پکن، خوشبین کرد، با حدود ۲ درصد افزایش بسته شد و نخستین رشد هفتگی خود از اواسط ماه میلادی گذشته تاکنون را ثبت کرد.
به گزارش کائنات، بهای معاملات نفت برنت با یک دلار و هفت سنت معادل ۱.۷ درصد افزایش، در ۶۳ دلار و ۹۱ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با یک دلار و ۱۱ سنت معادل ۱.۹ درصد افزایش، در ۶۱ دلار و ۲ سنت در هر بشکه بسته شد. هر دو شاخص بر مبنای هفتگی، بیش از چهار درصد افزایش یافتند. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، یک روز پس از اعلام توافق کاهش تعرفههای صادرات خودرو و فولاد انگلیس، در کنار سایر توافقات با لندن، گفت که چین باید بازار خود را به روی آمریکا باز کند و وضع تعرفه ۸۰ درصدی بر کالاهای چینی، درست به نظر میرسد. الکس هودز، تحلیلگر نفت در شرکت کارگزاری «استون ایکس»، گفت: بازارهای انرژی هر چقدر هم که نزولی بوده باشند، بالاخره بخشی از بدبینیها را کنار گذاشته و خوشبینی در بازارهای گستردهتر را پذیرفتهاند که با شروع پیشرفت در روابط تجاری، دوباره خود را نشان میدهد. توافق انگلیس و اظهارات ترامپ در مورد چین، امیدها را برای توافقهای مشابه میان واشنگتن و پکن افزایش داده است. اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، با هی لیفنگ، معاون نخست وزیر چین، در سوئیس دیدار میکند. تعرفههای فعلی آمریکا بر واردات چین، ۱۴۵ درصد است.
دادههای گمرکی نشان داد که صادرات چین در آوریل، سریعتر از حد انتظار افزایش یافت، در حالی که واردات کاهش یافت و این امر خیال پکن را در آستانه مذاکرات، کمی راحت کرد. جان ایوانز، تحلیلگر شرکت «پی وی ام»، به مشتریان نوشت: این نظرسنجی کافی بود تا بارقه امید دیگری به بازارهایی که در آستانه مذاکرات تجاری آمریکا و چین امیدوار بودند، اضافه کند.
بر اساس گزارش رویترز، شرکت خدمات میدان نفتی بیکر هیوز، اعلام کرد شرکتهای انرژی آمریکایی در هفته گذشته، تعداد دکلهای حفاری نفت و گاز را کاهش داده و به پایینترین میزان از ژانویه رساندند. تعداد دکلهای حفاری نفت که معیاری برای ارزیابی تولید در ماههای آینده است، در هفته منتهی به ۹ مه، ۶ حلقه کاهش یافت و به ۵۷۸ حلقه رسید.
مدیر عامل نفت و گاز پارس:
تولید ۷۲۵ میلیون متر مکعب گاز
برای سال جاری تکلیف شد
مدیر عامل نفت و گاز پارس گفت: وزارت نفت برای سال جاری تولید گاز تا سقف تولید ۷۲۵ میلیون متر مکعب را تکلیف کرده است و و این سقف فراورشی عسلویه است که در واحدهای عملیاتی محقق می شود.
به گزارش کائنات، تورج دهقانی در حاشیه نمایشگاه نفت، در نشستی خبری با اشاره به تعمیرات اساسی تصریح کرد: عملیات تعمیرات اساسی فاز ۱۴، اظهار کرد: به عنوان جدیدترین فاز شروع شده و ظرف ۴ روز آینده تکمیل می شود و وارد پروژه تعمیرات فاز ۱۲ خواهیم شد.
مدیر عامل نفت و گاز پارس در پایان اظهار کرد: برنامهریزی همه جانبه برای تعمیرات انجام شده برخی تنگناها و قراردادهای عملیاتی و بهره برداری باید حل می شد که طی جلسات فشرده زیرساخت لازم فراهم شده است.