مدیر اجرایی هوشمندسازی یارانه آرد و نان خبر داد؛
جلوگیری از انحراف 1/5 میلیون تن آرد یارانهای طی ۳ سال
مدیر اجرایی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان گفت: طرح هوشمندسازی مصرف آرد و نان سبب شد که جلوی سو استفاده از ۵ میلیون و ١٢٠ هزار تن آرد یارانه گرفته شود.
به گزارش کائنات، محمد رسول نظافتی مدیر اجرایی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان در نشست خبری خود در رابطه با عملکرد این طرح طی ٣ سال گذشته، اظهار کرد: اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان از اردیبهشت ماه سال ١۴٠١ با تحقق اهدافی آغاز شد که مهمترین آن کاهش انحراف مصارف و هدررفت آرد یارانهای بود؛ البته طی مسیر اجرا، اهدافی مانند کیفیت و نظارت نیز به این طرح الصاق شد.
وی عنوان کرد: فاز اول طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان از ابتدای سال ١۴٠١ با نصب کارتخوانهای هوشمند به اجرا رسید و در مدت کوتاهی ٨٠ هزار نانوایی مجهز به این کارتخوانها شد که ۶٠ هزار مورد از این نانواییها شهری و ٢٠ هزار نانوایی روستایی داریم و میتوان گفت فاز اول این طرح به بلوغ نسبی رسید و ٩٠ درصد نانواها مجهز به کارتخوان شدند. مدیر اجرایی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان گفت: از بهمن ماه سال ١۴٠١ فاز دوم این طرح با عنوان فاز هوشمندسازی انجام شد و اتفاق جدیدی که رخ داد این بود که منطق و مبنای اختصاص آرد یارانهای که پیش از این ثابت بود، مبتنی بر فروش نان شد. نظافتی اضافه کرد: سامانه هم عملکرد واقعی را ثبت و موتور هوشمند این میزان فروش را بررسی میکند که تمام این مراحل به صورت مکانیزه بدون بهره گیری نیروی انسانی انجام شد.
وی با بیان اینکه از کارکرد این سامانه قریب به ٣۶ ماه میگذرد و روزانه ١٢ میلیون تراکنش در سامانه ثبت شده، افزود: در این مدت ١٠ میلیارد صورت حساب فروش نان ثبت شده است و این روند الگوی جدید مبتنی بر حکمرانی داده است که میتواند با سایر کالای اساسی تعمیم پیدا کند.
مدیر اجرایی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان اذعان کرد: دولت در سال ١۴٠١ با حذف ارز ترجیحی باید برای ساماندهی یارانه نان تصمیم میگرفت و در آن زمان پیشنهادات از جنس سهمیه بندی و آزادسازی نرخ نان بود اما پیشنهادی مطلوب هوشمندسازی بود که بدون اعمال محدودیت در مصرف مردم به اجرا رسید. نظافتی با اشاره به دستاوردهای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان طی سه ساله گذشته گفت: این طرح سبب شد که جلوی سو استفاده از ۵ میلیون و ١٢٠ هزار تن آرد یارانه گرفته شد. پیش از اجرای این طرح شاهد روند رشد ٣ درصدی در مصرف آرد یارانهای بودیم اما نه آنها در این ٣۶ ماه میزان مصرف افزایش نیافت بلکه ثابت ماند حتی در سال ١۴٠١ میزان مصرف کاهش پیدا کرد و در این مدت جلوی ٩۶ هزار میلیارد تومان هزینه بابت آرد یارانهای گرفته شد.
در راستای تسهیل خانهدار شدن مردم؛
وام مسکن
برای اعضای خانواده هم فراهم شد
بانک مسکن با هدف تسهیل در شرایط خانهدار شدن اقشار جامعه، ضمن افزایش سقف تسهیلات خرید، جعاله تعمیر و ودیعه مسکن از محل اوراق گواهی حقتقدم استفاده از تسهیلات مسکن (تسه)؛ شرط قدمت بنا را از فرایند پرداخت تسهیلات خرید حذف کرد. همچنین امکان پرداخت تسهیلات خرید مسکن تا سقف تسهیلات زوجین به بستگان (اعضای خانواده) نیز فراهم شده است. به گزارش کائنات، سقف تسهیلات خرید مسکن در شهر تهران به پنج میلیارد ریال (۵۰۰ میلیون تومان)، در مراکز استانها و شهرهای با جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر به چهار میلیارد ریال (۴۰۰ میلیون تومان) و در سایر مناطق شهری به سه میلیارد ریال (۳۰۰ میلیون تومان) افزایش یافته است. افزایش سقف این تسهیلات با هدف ارتقای اثربخشی مبلغ پرداختی در مقایسه با ارزش املاک مسکونی، تقویت قدرت خرید خانوارها و پاسخ به نیازهای مالی متقاضیان در شرایط کنونی بازار مسکن صورت گرفته است. همچنین در راستای حمایت از ساختار مالی خانوادهها و با هدف گسترش دامنه بهرهمندی از تسهیلات، امکان پرداخت تسهیلات خرید مسکن تا سقف تسهیلات زوجین به بستگان با مصادیق «پدر و فرزند»، «مادر و فرزند»، «خواهر و برادر»، «خواهر و خواهر» و «برادر و برادر» فراهم شده است.
بر این اساس، سقف تسهیلات خرید برای این گروه در تهران به ۱۰ میلیارد ریال (یک میلیارد تومان)، در مراکز استانها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر به هشت میلیارد ریال (۸۰۰ میلیون تومان) و در سایر مناطق شهری به شش میلیارد ریال (۶۰۰ میلیون تومان) افزایش یافته است. در پرداخت تسهیلات خرید مسکن از محل اوراق، محدودیت مربوط به سال ساخت ساختمان حذف شده و از این پس، اعطای این تسهیلات فارغ از قدمت بنا (با رعایت عمر مفید باقیمانده از ملک مطابق با گزارش ارزیابی) امکانپذیر است. همچنین، سقف تسهیلات جعاله تعمیر مسکن نیز به دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال (معادل ۲۸۰ میلیون تومان) افزایش یافته که این تسهیلات صرفا بهصورت همزمان با تسهیلات خرید پرداخت خواهد شد. در بخش تسهیلات ودیعه مسکن نیز، سقف پرداخت برای شهر تهران سه میلیارد ریال (۳۰۰ میلیون تومان)، برای مراکز استانها و شهرهای با جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر دو میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال (۲۲۵ میلیون تومان) و برای سایر مناطق شهری یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال (۱۵۰ میلیون تومان) تعیین شده است.