روزنامه کائنات
4

جامعه

1404 دوشنبه 15 ارديبهشت - شماره 4822

رئیس دیوان عالی کشور:

بین دادگاه‌های ما اختلاف در روش و رویه‌های رسیدگی بسیار بالاست

 رئیس دیوان عالی کشور گفت: در بین دادگاه‌های ما اختلاف در روش و رویه‌های رسیدگی بسیار بالاست و باید در این رابطه چاره اندیشی شود.
به گزارش قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در جلسه با روسا و دبیران کارگروه‌های تخصصی دیوان عالی کشور با تبریک دهه کرامت، اظهار کرد: هدف از تشکیل کارگروه‌های تخصصی در دیوان عالی کشور، داشتن نگاه تحولی به تکالیف، وظایف قانونی و انتظاراتی است که جامعه و بدنه دستگاه قضایی از این مجموعه عالی قضایی دارد و در این رابطه نباید به آنچه در گذشته انجام می‌دادیم بسنده کنیم.
وی با تاکید بر اینکه وظیفه قضات عالی رتبه در دیوان عالی کشور فراتر از رسیدگی به پرونده‌ها است، تصریح کرد: حضور در شعبه و رسیدگی به پرونده تنها یکی از وظایف قضات دیوان عالی کشور است، اهتمام لازم را در شناسایی آسیب‌ها در بحث نظارت و فرایند رسیدگی به پرونده‌ها در دادگاه‌ها و مشکلاتی که مردم درگیر آن هستند، داشته باشید، خروجی کار ما باید ملموس باشد و نسبت به تحولی که در دستگاه قضا باید صورت گیرد آنگونه که شایسته است عمل کنیم.
منتظری گفت: در فرایند رسیدگی‌های محاکم و روشی که دادگاه‌های ما دارند، دچار آسیب‌ها و اشکالاتی هستیم که باید شناسایی شوند و قضات طبق قانون مکلف به اعلام آن هستند. وی با اشاره به بازرسی‌های میدانی، سیستمی و موردی از دادگاه‌های سراسر کشور، اظهار کرد: از کنار ضعف‌ها و نواقص بی تفاوت نگذریم و تلاش کنیم آسیب‌ها مرتفع شود و در این رابطه جلسات ماهانه برگزار کنید تا ان شاءالله خروجی ملمومس و محسوسی داشته باشیم.
رئیس دیوان عالی کشور ادامه داد: در جلسه‌ای که با رئیس قوه قضاییه داشتم، یکی از دغدغه‌های جدی اشکالات و آسیب‌های موجود در فرایند رسیدگی به پرونده‌ها بود، در همین رابطه در نظر داشته باشید که نظارت را فقط به پرونده‌های مطرح شده در دیوان محدود و منحصر نکنید؛ در بین دادگاه‌های ما اختلاف در روش و رویه‌های رسیدگی بسیار بالا است و باید در این رابطه چاره اندیشی شود.
وی خاطرنشان کرد: نقطه نظرات خود را پیرامون روند رسیدگی و افزایش اتقان آرا و نظارت بر عملکرد محاکم به صورت مکتوب یا شفاهی به بنده ارائه دهید تا در همایشی که ان شاءالله در خرداد ماه سال جاری با حضور روسای دادگستری‌ها برگزار خواهد شد این نکات مطرح و در خصوص آن بحث و بررسی صورت گیرد تا خروجی همایش ملموس و کاربردی باشد.  منتظری ادامه داد: گاهی کثرت کار موجب می‌شود نتوانیم اشکالات موجود را استخراج کنیم، تلاش کنیم اشکالات عمده در خصوص فرایند رسیدگی‌ها و احکام را شناسایی و در جهت رفع آن اقدام کنیم. وی به فعالیت کارگروه‌های تخصصی دیوان عالی کشور اشاره و تصریح کرد: در کارگروه‌های تخصصی حقوقی، کیفری و خانواده دیوان عالی کشور مسائل و معضلاتی که در محاکم و دادگاه‌ها وجود دارد با رصد دقیق شناسایی و احصا کنید تا چنانچه نیاز به اصلاح قانون و یا صدور دستورالعملی از سمت رئیس قوه قضاییه داشته باشد موارد را اعلام و پیگیری کنیم. رئیس دیوان عالی کشور با تاکید بر اینکه خروجی کارگروه‌های تخصصی دیوان عالی کشور منعکس شود، گفت: از هر کارگروهی یک خروجی برای ارائه در همایش پیش رو داشته باشید و نتایج بررسی‌های خود را تشریح کنید.
 منتظری با اشاره به لزوم اصلاح قانون گفت: نزدیک دو سال است که چند ماده در خصوص اصلاح قانون آیین دادرسی کیفری را به مجلس داده‌ایم، اما همچنان تعیین تکلیف نشده است. انتظار ما این است که این طرح هر چه زودتر تصویب شود.
گفتنی است؛ روسا و دبیران کارگروه‌های تخصصی در این جلسه گزارشی از اقدامات کارگروه‌های متبوع خود ارائه دادند و بر تشکیل کارگروه ویژه برای بازنگری دربرخی مواد قانونی تاکید کردند. کارگروه‌های تخصصی دیوان عالی کشور در سال گذشته در مجموع ۳۰ جلسه برگزار  کرده‌اند که از این تعداد به تفکیک ۵ جلسه مربوط به کارگروه کیفری، ۸ جلسه کارگروه خانواده، ۱۰ جلسه کارگروه حقوقی و ۷ جلسه کارگروه مواد مخدر بوده است.

چمران:
نگران فرونشست هستیم
 رییس شورای شهر تهران گفت: آمادگی‌ در برابر زلزله برای شهر پر ترافیک تهران سخت است؛ ستاد بحران در حال کار روی راه‌های دیگر از جمله ارتباط گرفتن از طریق سیستم‌های ماهواره‌ای است اما بهترین راه برای آمادگی بیشتر این است که مقاوم بسازیم تا در مقابل زلزله مشکلی پیش نیاید.
مهدی چمران پیش از آغاز جلسه دیروز (یکشنبه) شورای شهر تهران با اشاره به دستورات این جلسه اظهار کرد: نخستین دستور رسمی جلسه به بررسی چهل و سومین صورتجلسه کمیسیون نامگذاری و تغییر نام اماکن و معابر عمومی شهر تهران اختصاص دارد که گزارش مربوطه در صحن شورا ارائه و نسبت به مفاد آن تصمیم‌گیری خواهد شد. دومین بند از دستور جلسه به انتخاب یک نفر از اعضای شورا به عنوان نماینده ناظر در اجرای بند الف ذیل ماده واحده مصوبه «الزام شهرداری تهران به ممنوعیت تبلیغات محیطی کالاها و محصولات شرکت‌های حامی رژیم صهیونیستی» اختصاص دارد. این انتخاب بر اساس پیشنهاد کمیسیون فرهنگی و اجتماعی صورت می‌گیرد. وی درباره آمادگی تهران دربرابر زلزله احتمالی ادامه داد: زلزله‌های فراوانی در شهر تهران داشتیم که این مساله برای شهر یک هشدار بود؛ همه تلاش ستاد بحران این است که بتواند آمادگی‌ها را ایجاد کند. آمادگی‌ برای شهر پر ترافیک تهران سخت است؛ ستاد بحران در حال کار روی راه‌های دیگر از جمله ارتباط گرفتن از طریق سیستم‌های ماهواره‌ای است اما بهترین راه برای آمادگی این است که مقاوم بسازیم تا در مقابل زلزله مشکلی پیش نیاید. چمران اضافه کرد: هر ساله مانورهایی برگزار می‌شود تا آمادگی بیشتر شود اما مهم ترین کار مقاوم سازی‌ است؛ این کار در ژاپن هم پیگیری شده است. باید در زمان طراحی و ساختمان این مساله را رعایت کنیم. در معماری قدیم به طراحی‌ها توجه می‌شد و حالا باید این مساله در دستورکار باشد. دادستانی، شورا، وزارت راه و شهرسازی و شهرداری در این زمینه فعال هستند.
رییس شورای شهر تهران با اشاره به ایمن سازی بیمارستان‌ها گفت: دو سال پیش به همه ساختمان‌های مهم تهران اطلاع داده شد تا ایمن سازی کنند. بیش از صد ساختمان در معرض خطر بودند؛ ساختمان‌های مهم بررسی شد و به آن‌ها هشدار دادند باید مقاوم سازی شوند. تعدادی از ساختمان‌ها مقاوم سازی کردند در این میان بعضی از بیمارستان‌های قدیمی هم در زمینه ایمنی مشکل دارند. البته همه بیمارستان‌های ما اینگونه نیستند؛ حتی پیشنهاد شده که این بیمارستان‌ها تعطیل  یا جابجا شوند تا بازسازی صورت بگیرد. تک تک ساختمان‌های موجود را نمی‌شود بررسی کرد؛ مهندسان ناظر باید با دقت نظارت کنند. ساختمان‌های پر خطر بررسی شده و تک به تک مساله ایمن سازی را دنبال می‌کنیم. وی درباره آخرین وضعیت هتل ولنجک گفت: از صاحبش باید بپرسید؛ یک نفر میخواهد سرمایه‌گذاری و کار کند، همه اذیتش می‌کنند. چمران درباره ایمنی تونل‌های مترو بیان کرد: تونل‌ها جاهای امنی است و می‌تواند مقاوم باشد اما تا حدی می‌تواند مقاومت کند؛ فرونشست زمین در کشور وجود دارد و این مساله روی تونل‌ها اثرگذار هستند و ما نگران این فرونشست هستیم. وی در پایان درباره انتصاب‌ها در شهرداری‌ گفت: خودشان در این زمینه نظارت دارند؛ نگران نباشید.

مدیرکل دفتر اجتماعی وزارت کشور:
تقویت نشاط اجتماعی
برای پیشگیری از خودکشی ضرورت دارد
 مدیرکل دفتر اجتماعی وزارت کشور گفت: تقویت نشاط و سرمایه اجتماعی در زمینه پیشگیری یا کاهش آسیب خودکشی موثر است.
فرهاد رستگارنسب روز گذشته در همایش ملی آسیب‌های اجتماعی با محوریت پیشگیری از خودکشی در دانشگاه لرستان، بیان کرد: تغییرات اجتماعی با سرعت بسیار زیادی در حال رخ دادن است و با یک تحول شناختی مواجه هستیم. در این بحث، همکاری سه نهاد اصلی خانواده، دولت و بخش عمومی جامعه را باید مورد توجه قرار داد، چراکه فقدان همکاری بین آنها سبب افزایش سرعت در آسیب‌های اجتماعی می‌شود.
وی با بیان اینکه آسیب‌های اجتماعی و خودکشی نه یک پدیده مستقل بلکه نمایی از وضعیت اجتماعی است، گفت: وضعیت کنونی جامعه شرایطی را ایجاد کرده است که با تحول شناختی مواجه هستیم و این تحول موجب شده است به مسائل جدید به صورت جدی توجه شود. رستگارنسب ادامه داد: چنانچه آسیب‌های اجتماعی به صورت مداوم رصد نشوند پدیده‌های نوظهور، به بخش اصلی این آسیب‌ها تبدیل خواهند شد و جامعه از تعادل خارج می شود. وی  گفت: در سیاستگذاری‌های اجتماعی باید فرهنگ گفت‌وگو در جامعه تقویت شود و نباید در این گفتگو مسائل اجتماعی را به مسائل فرهنگی تعمیم داد، بلکه باید بتوان ریل‌گذاری مناسبی برای عبور اعضا و ایجاد زندگی اجتماعی همه اقشار ایجاد کرد. مدیرکل دفتر اجتماعی وزارت کشور ادامه داد: نادیده گرفتن افراد در طبقات مختلف جامعه، یکی از مبناهای خودکشی است و این آسیب زمانی حادث می‌شود که فرد به انزوا رسیده باشد و در این برهه نیاز است افراد و ساختارها را از انزوا برهانید.
رستگارنسب با بیان اینکه باید جامعه از یکنواختی نجات پیدا کند، تصریح کرد: آفت بزرگی که وجود دارد تکراری بودن روزهاست و این بسیار حائز اهمیت است که این موضوع را مدیریت کرد و برنامه‌های متنوع را برای نوجوان و جوان در نظر گرفت.
وی ادامه داد: در گذر زمان در ایران توجه به مسائل اقتصادی بیش از سرمایه انسانی و اجتماعی بوده است. سرمایه اجتماعی مبنای بزرگی برای کاهش خودکشی در کشور عنوان شده است و این درحالی است که همچنان سه موضوع مسائل اجتماعی خانواده، زنان و کودکان با بحران مواجه هستند. مدیرکل دفتر اجتماعی وزارت کشور با بیان اینکه برای تدوین برنامه پیشگیری از آسیب خودکشی، نیاز به اطلاعات و ارقام دقیق استاندارد است، خاطرنشان کرد: استمرار برنامه‌ها و پروژه‌ها در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بسیار حائز توجه و اهمیت است و باید مطالعات گسترده در این راستا انجام شود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه