روزنامه کائنات
2

سیاسی

1404 دوشنبه 15 ارديبهشت - شماره 4822

در آیین یکصد سالگی بانک سپه؛

عارف: هوشمندسازی و استفاده از هوش مصنوعی امروز یک ضرورت قطعی است

 معاون اول رئیس‌جمهور، هوشمندسازی و استفاده از هوش مصنوعی و فناوری‌های پیشرفته و نوین را یک ضرورت قطعی دانست و تاکید کرد: امروز نمی‌توانیم نظاره‌گر فناوری باشیم زیرا در این صورت فناوری خودش را با هزینه سنگین به ما تحمیل می‌کند و برای‌ ما وابستگی و تسلیم به ارمغان خواهد آورد. «محمدرضا عارف» در آیین گرامیداشت یکصد سالگی بانک سپه، با اشاره به نقش بانک سپه به عنوان یکی از قدیمی‌ترین بانک‌ها در توسعه و پیشرفت کشور، بر استفاده از تکنولوژی‌های نوین و هوش مصنوعی برای بهبود کیفی کارها تاکید کرد و گفت: براساس سند چشم انداز که افق روشنی را برای کشور ترسیم کرده اما متاسفانه به دلایلی محقق نشده است، توجه به فناوری‌های پیشرفته مورد تاکید قرار گرفته است.
عارف گفت: باید در سال ۱۴۰۴ به اهداف سند چشم‌انداز دست پیدا می‌کردیم اما می‌شود به این سند بدون تاریخ هم نگاه کرد. مهمترین پیام این سند، توجه به فناوری‌های پیشرفته است، باید در منافع و تاثیرگذاری این فناوری‌ها نقش آفرین باشیم نه در استفاده از آن. وی با اشاره به برنامه کشور برای دستیابی به جایگاه ۱۵ کشور اول در فناوری نانو، اظهار داشت: رهبر انقلاب تاکید کرده‌اند که در هوش مصنوعی باید جز ۱۰ کشور اول باشیم و این یک شعار نیست بلکه یک الزام برای توسعه کشور است.  عارف افزود: با ظرفیت بالای علمی و پژوهش و جوانان دانشمند این اطمینان را داریم که در فناوری‌های نوظهور به ویژه در هوش مصنوعی و کوانتوم، امروز در نیروی انسانی و در آینده در پیشرفت و بهره‌برداری دست بالاتر را خواهیم داشت. معاون اول رئیس‌جمهور در بخشی از سخنان خود ضمن تشکر از خدمات نظام بانکی کشور که در بخشی حساس در خدمت اقتصاد ایران اسلامی هستند، گفت: بانک سپه با یکصد سال سابقه نخستین بانک ایران است و سابقه‌ای همراه با افتخار، اعتماد و سربلندی دارد.
تحریم مانع پیشرفت و داشتن روابط خوب اقتصادی با کشورها نیست
وی با تأکید بر ضرورت تقویت دیپلماسی پولی با کشورهای منطقه، تصریح کرد: با بسیاری از کشورها توافقات کلی و همکاری‌های خوبی صورت می‌گیرد اما به مشکل ارتباط بانکی برخورد می‌کنیم که بخشی ناشی از تحریم‌هاست که البته با ظرفیت کشور توانسته‌ایم آثار تحریم‌ها را به حداقل برسانیم و امروز ادعا می‌کنیم که تحریم مانع پیشرفت، رشد و توسعه و داشتن روابط خوب اقتصادی با کشورها نیست اما در حوزه دیپلماسی پولی کم کار کردیم و باید یک تشکیلات مشترک و منظم بانکی با کشورهای منطقه داشته باشیم.
مردم به ما اجازه نمی‌دهند در مسیر وابستگی به ویژه در زمینه هسته‌ای بمانیم
عارف همچنین با اشاره به نقش فناوری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، تأکید کرد: امروز طرف خارجی ادعا می‌کند که اگر دنبال فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای هستید نباید غنی‌سازی کنید و ما اورانیم غنی شده را برای تولید و نیازهای کشور تحویل می‌دهیم که در گذشته نیز چنین وعده‌هایی می‌دادند اما در عمل هیچ اتفاقی نمی‌افتاد و این درحالی است که به خوبی از رآکتورها و کاربردهای آن در داخل ایران به خوبی آگاه هستند. وی تصریح کرد: رآکتور امیرآباد تهران اورانیوم موردنیاز غنی‌سازی ۲۰ درصد را نداشت اما جوانان ایرانی تولید کردند و حال طرف مذاکره کننده با آن سابقه بدعهدی در تحویل اورانیم به ما اعلام می‌کند که اگر به دنبال کاربرد صلح آمیز هستید از خارج وارد کنید. نمی‌توان به آنها اعتماد کرد و چه ضرورتی وجود دارد که وابسته باشیم در حالی که شعار انقلاب اسلامی استقلال، خوداتکایی و خودکفایی بود که امروز می‌توانیم علاوه بر اینکه همه نیازهای خود را برطرف کنیم بلکه به کشورهای دوست، همسایه و منطقه نیز عرضه کنیم. معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد: در هیچ بخشی وابسته نمی‌مانیم اما تعامل، همکاری و مشارکت را قبول داریم و امروز راهبرد کشور این است که در همه زمینه‌ها به ویژه های تک خودکفا شویم. وی با بیان اینکه باید به اتکاء فناوری‌های پیشرفته داخلی نیازهای خود و کشورهای خارجی که با ما قرارداد می‌بندند را تأمین و برطرف کنیم، ادامه داد: امروز فناوری هسته‌ای یکی از همین فناوری‌های پیشرفته است که همه چیز به آن وابسته است و باید استفاده کنیم و با توجه به پیشرفت‌های به دست آمده در زمینه تولیدات رادیوداروها نمی‌توانیم به کشور خارجی تعهد دهیم و بعد اورانیوم ۲۰ درصد را به ما تحویل ندهند که البته مردم به ما اجازه نمی‌دهند در مسیر وابستگی به ویژه در زمینه هسته‌ای بمانیم در غیر این صورت انقلاب اسلامی به پیروزی نمی‌رسید چرا که مهمترین پیام آن استقلال و همکاری بود. 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه