وزیر نیرو:
استفاده برخی از برق برای منافع شخصی ناجوانمردانه است
وزیر نیرو گفت: ما پویش ۲۵ درجه را به مردم توصیه می کنیم و اگر شهروندان دمای خانههای خود را به ۲۵ درجه تنظیم کنند، به این شرایط بسیاری کمک می کند.
به گزارش کائنات، عباس علی آبادی، وزیر نیرو افزود: برخی متخلفین هستند که من از مردم درخواست میکنم جلوی آنها را بگیرند؛ چراکه برخی در این شرایط سخت از ماینر استفاده میکنند و اقدامی ناجوانمردانهای است. وزیر نیرو در پایان عنوان کرد: درحالی که ما برای تأمین نیازهای اولیه مردم تلاش میکنیم، برخی از برق برای منافع شخصی خود مانند ماینر استفاده میکنند که منصفانه نیست.
هشدار آخر برای تهرانیهای پرمصرف
با افزایش مصرف برق و از ۱۳ اردیبهشت ماه، تنظیمات محدودکننده مصرف برق در کنتورهای هوشمند شهر تهران، فعال خواهد شد.
به گزارش کائنات، طبق اعلام شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ، به دنبال افزایش مصرف برق و با هدف مدیریت بار شبکه و توزیع عادلانه انرژی در صورت عدم رعایت الگوی تعیین شده، تنظیمات محدود کننده مصرف کنتورهای هوشمند در شهر تهران برای مشترکانی که به پیامک هشدار داده شده توجه نکرده و مصرف برق خود را کاهش ندهند، فعال شده و با این اقدام، مشترکان مزبور در صورت مصرف برق بیش از الگوهای تعیین شده با اعمال محدودیت از راه دور و به صورت هوشمند مواجه خواهند شد. این شرکت ضمن قدردانی از همکاری مشترکان، از تمامی هموطنان تهرانی درخواست دارد با حداکثر صرفه جویی در مصرف انرژی، صنعت برق کشور را در توزیع مناسب انرژی همراهی کنند.
سخنگوی صنعت آب کشور مطرح کرد؛
لزوم جلوگیری از برداشت بی رویه از چاههای کشاورزی
سخنگوی صنعت آب کشور با تاکید بر پیشبرد اقدامات ویژه برای جلوگیری از اضافه برداشت و برداشت غیرمجاز در چاههای مجاز و غیرمجاز کشاورزی گفت: در جدول هفت ماده ۳۷ برنامه هفتم توسعه، پیش بینی شده است که میزان مصرف آب کشاورزی به ۶۵ میلیارد مترمکعب برسد و ۱۵ میلیارد مترمکعب از ناترازیها رفع شود.
به گزارش کائنات، عیسی بزرگزاده گفت: در فصل هشتم برنامه هفتم توسعه که به موضوع "آب" اختصاص دارد، مواد و بندهای بسیار خوبی برای اصلاح حکمرانی و مدیریت آب پیش بینی شده است. سخنگوی صنعت آب کشور در ادامه افزود: در جدول هفت ماده ۳۷ این برنامه، پیش بینی شده است که میزان مصرف آب کشاورزی به ۶۵ میلیارد مترمکعب برسد و ۱۵ میلیارد مترمکعب از ناترازیها رفع شود که این هدفگذاری بسیار مهمی است. وی یادآور شد: این هدفگذاری با دیگر اسناد موجود از جمله " نقشه راه آب" و "سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی" نیز سازگاری دارد. به گفته وی، این هدفگذاری مهم در چهل و ششمین و چهل و هفتمین و نیز پنج جلسه کمیته تخصصی شورای عالی آب به صورت گسترده مورد بحث و بررسی قرار گرفت. طبق اعلام وزارت نیرو، بزرگزاده افزود: اعضای شورای عالی آب تصمیم دارند که میزان کاهش مصرف آب را در هر یک از دشتها و حوضههای آبریز به تفکیک نوع مصرف (شرب، بهداشت، کشاورزی، صنعت و اهداف محیط زیستی) تعیین کنند. بخش بسیار مهمی از این امر انجام شده و به زودی نهایی خواهد شد. سخنگوی صنعت آب کشور درباره راهکارهای پیشبینی شده برای رفع ناترازی آب اظهار کرد: در این زمینه نخست اقدامات ویژه و جدی در رابطه با مدیریت برداشتهای غیرمجاز آب اعم از چاههای غیرمجاز و چاههای مجاز در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزایش بهرهوری را موضوع دیگری برشمرد و بیان کرد: سازو کارهایی مانند بازار بهرهوری میتواند در تعدیل بارگذاری کشاوری کمک کند؛ برای تعدیل بارگزاری کشاورزی معیارهایی در نظر گرفته شده است. بزرگزاده در این باره تصریح کرد: اراضی کم بهرهوری کشاورزی، اراضی که در بلنداب قرار گرفته و انرژی زیاد برای پمپاژ آب نیاز دارند، اراضی که مصرف آب در آنها فرونشستها و خشکی تالابها را متاثر میکند و نیز اراضی که محصولات غیر راهبردی تولید می کنند، به عنوان معیارهایی در نظر گرفته شده است که در بهرهوری مورد استفاده قرار میگیرند و روی آنها متمرکز هستیم، چرا که در تلاش هستیم مفاد سند ملی دانش بنیان و امنیت غذایی را با دقت پیاده کنیم.
فعال شدن نیروگاه خورشیدی ۴۰ کیلوواتی
در بام معاونت علمی ریاستجمهوری
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، در راستای تکلیف دولت به دستگاههای اجرایی مبنی بر حرکت بهسوی خودتأمینی انرژی الکتریکی و ترویج فرهنگ بکارگیری انرژیهای تجدیدپذیر و پاک، نیروگاه خورشیدی ۴۰ کیلوواتی را با استفاده از پنلهای پیشرفته شرکت دانشبنیان ایرانی در پشتبام ساختمان اصلی خود راهاندازی کرده است. این نیروگاه خورشیدی هیبریدی که قرار است در کمتر از ۵ روز احداث شود، برخلاف نیروگاههای مرسوم خورشیدی بامی، نهتنها در زمان اتصال به شبکه برق شهری، انرژی تولید میکند، بلکه در زمان قطعی برق شهر نیز بخشی از نیاز مصرف برق ساختمان را بهصورت محلی تأمین خواهد کرد.
به گزارش کائنات و به نقل از معاونت علمی ریاستجمهوری، این پروژه، نمونهای موفق از حمایت معاونت علمی از فناوریهای بومی و سرعت عمل در اجرای طرحهای خورشیدی است که میتواند الگویی برای خودتأمینی انرژی با استفاده از منابع پاک و تجدیدپذیر باشد.
بررسی راهکارهای تسریع در توسعه میدان نفتی یاران
نشست مشترک مدیران و پیمانکاران طرح توسعه میدان نفتی یاران با هدف بررسی راهکارهای شتاببخشی به روند اجرایی این طرح برگزار شد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، سید حسین محسنی زنوزی، مجری طرح توسعه میدان نفتی یاران، در این نشست گزارشی از مهمترین اقدامهای انجامشده در این پروژه ارائه و سلطان کمالی، مدیرعامل شرکت پترو ایرانیان کرخه نیز برنامههای جاری و آتی این شرکت را بهویژه در زمینه نصب پمپهای درونچاهی (ESP) تشریح کرد.
بررسی چالشهای موجود در مسیر اجرای طرح و ارائه راهکارهای پیشنهادی برای تسریع روند پیشرفت پروژه، از دیگر محورهای مطرحشده در این نشست بود.
نوذر صالحی، عضو هیئتمدیره شرکت متن، در این نشست با تأکید بر لزوم رفع فوری موانع، از آمادگی کامل این شرکت برای پشتیبانی از طرح و تسهیل روند اجرای آن خبر داد. میدان نفتی یاران، مشتمل بر دو بخش شمالی و جنوبی، از میادین مشترک با کشور عراق بهشمار میرود. توسعه این میدان با هدف افزایش تولید نفت خام و بهرهبرداری بهینه از منابع هیدروکربوری در دستور کار قرار دارد و نقش مهمی در تحقق اهداف کلان صنعت نفت کشور، بهویژه در منطقه غرب کارون ایفا میکند.
نفت رکورد منفی دیگری زد
قیمت نفت در معاملات بازار جهانی، بیش از یک درصد کاهش یافت و بزرگترین کاهش خود را از پایان مارس، رقم زد. به گزارش کائنات، بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۹۵ سنت معادل ۱.۶ درصد کاهش، در ۵۸ دلار و ۲۹ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات نفت برنت با ۸۴ سنت معادل ۱.۴ درصد کاهش، در ۶۱ دلار و ۲۹ سنت در هر بشکه بسته شد.
نفت برنت بیش از هشت درصد و شاخص نفت آمریکا، حدود ۷.۷ درصد کاهش داشت. سه منبع آگاه به رویترز گفتند: زمان برگزاری نشست اوپک پلاس جلوتر افتاد اما هنوز معلوم نیست چرا زمان این نشست، تغییر کرد.
به گفته دو منبع آگاه، اعضای اوپک پلاس که شامل اوپک و متحدانش نظیر روسیه هستند، در حال بحث درباره افزایش بیشتر تولید در ژوئن یا افزایش جزئی هستند. در هر حال، معاملهگران نفت آماده عرضه بیشتر از سوی این گروه هستند که با نگرانیها نسبت به کندی اقتصادی ناشی از جنگ تجاری میان آمریکا و چین و ضعیف شدن انتظارات از رشد اقتصادی در سال جاری، مصادف شده است.
اسکات شلتون، متخصص انرژی شرکت «یونایتد آیسیایپی»، اظهار کرد: بازار به اوپک متمرکز شده و حتی جنگ تعرفهای اهمیت کمتری یافته است.
رویترز هفته گذشته گزارش کرد مقامات عربستان سعودی که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان اوپک پلاس است، به متحدان و کارشناسان صنعت اطلاع دادهاند که به حمایت از بازار نفت از طریق کاهش بیشتر تولید، تمایلی ندارند.
معاملهگران همچنین پس از اینکه پکن اعلام کرد پیشنهاد آمریکا برای برگزار مذاکره درباره تعرفههای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را بررسی میکند، احتمال میدهند که تنشها میان واشنگتن و پکن کاهش مییابد.
جیووانی استانوو، تحلیلگر موسسه مالی یو بی اس گفت: افت قیمت نفت، تحت تاثیر صعود بازارهای سهام، محدود شد. وال استریت پس از انتشار گزارش اشتغال آمریکا که نشان داد مشاغل جدید، ماه گذشته، بیش از حد انتظار افزایش یافتهاند، صعود کرد. الکس هودس، تحلیلگر نفتی شرکت «استون ایکس» گفت: نشانههای کندی رشد تولید نفت آمریکا هم میتواند تا حدودی از قیمت نفت پشتیبانی کند.