روزنامه کائنات
6

انرژی

1404 چهارشنبه 10 ارديبهشت - شماره 4819

مدیرعامل پتروشیمی سبلان خبر داد؛

بهره‌برداری از طرح پتروشیمی سبلان ۲ در نیمه نخست ۱۴۰۴


 مدیرعامل پتروشیمی سبلان با اعلام اینکه پیشرفت فیزیکی طرح پتروشیمی سبلان ۲ به ۹۰ درصد رسیده و ۹۶ درصد تجهیزات مورد نیاز خریداری شده است، گفت: پیش‌بینی می‌شود این طرح در نیمه نخست امسال به بهره‌برداری برسد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، رضا کریمی در بازدید مدیرعامل و مدیر اجرایی شرکت فرابورس ایران از پتروشیمی سبلان همسو با آغاز فرآیند بورسی شدن این شرکت با اشاره به اینکه تحولی چشمگیر در پتروشیمی سبلان در کمتر از یک سال و با اتخاذ سیاست‌های دقیق تولیدی، فنی و مدیریتی محقق شد که ظرفیت بالای سبلان در ایجاد ارزش افزوده را نشان می‌دهد، اظهار کرد: پس از تصمیم راهبردی برای ادغام پروژه دنا با پتروشیمی سبلان به‌منظور افزایش بهره‌وری و صیانت از حقوق سهامداران، این فرآیند تنها طی ۴۵ روز به‌طور کامل اجرایی و بلافاصله فاز عملیاتی پروژه آغاز شد.
وی با بیان اینکه پیشرفت فیزیکی فاز ۲ به ۹۰ درصد رسیده و ۹۶ درصد تجهیزات مورد نیاز خریداری شده است، بیان کرد: خوشبختانه پروژه طبق برنامه زمان‌بندی در حال پیشرفت است و پیش‌بینی می‌شود در نیمه نخست امسال به بهره‌برداری کامل برسد.
مدیرعامل پتروشیمی سبلان تأکید کرد: با تکمیل پروژه سبلان ۲، ظرفیت تولید سالانه متانول مجتمع به ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن می‌رسد و این امر، پتروشیمی سبلان را به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان متانول جهان تبدیل کرده و جایگاه آن را در بازار جهانی به شکل چشمگیری ارتقا می‌دهد.
*پتروشیمی سبلان بر مدار توسعه و سودآوری پایدار
احمد دهقان، مدیرعامل هلدینگ انرژی سپهر نیز در این بازدید با اشاره به پیشرفت چشمگیر طرح پتروشیمی سبلان ۲ اظهار کرد: این طرح هدف راهبردی ما در هلدینگ انرژی سپهر بوده و روند تکمیل این طرح حاصل حمایت‌های مستمر در سطوح مختلف مدیریتی است.
وی با بیان اینکه بهره‌برداری از این فاز تحولی چشمگیر در ظرفیت تولید پتروشیمی سبلان ایجاد می‌کند و بدون شک جایگاه این شرکت را در بازارهای داخلی و بین‌المللی ارتقا می‌دهد، افزود: خروج سبلان از شمول ماده ۱۴۱ و تحقق سود ۱.۵ هزار میلیارد تومانی، نشانه‌ای از استقرار این شرکت بر مدار توسعه و سودآوری پایدار است که نه‌تنها در تثبیت وضع مالی و تولیدی سایت یک مؤثر بوده، بلکه روند پیشرفت پروژه سایت ۲ را نیز تسریع کرده است.
*ظرفیت‌های عظیم اقتصادی در صنعت پتروشیمی
محمدعلی شیرازی، مدیرعامل فرابورس ایران نیز با ابراز رضایت از روند توسعه و بهبود وضع مالی پتروشیمی سبلان و تأکید بر اهمیت حضور شرکت‌های پتروشیمی در بازار سرمایه اظهار کرد: صنعت پتروشیمی کشور دارای ظرفیت‌های عظیم اقتصادی است و ورود موفق شرکت‌های این صنعت به بورس، نشانه‌ای از اعتماد سرمایه‌گذاران به این حوزه خواهد بود.

پیش‌بینی بارکلیز
از کاهش قیمت نفت برنت در ۲۰۲۵
 بانک انگلیسی بارکلیز پیش‌بینی خود را درباره قیمت نفت خام برنت در سال جاری میلادی به‌دلیل مسیر ناهموار پیش روی عوامل بنیادی بازار کاهش داد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، بانک انگلیسی بارکلیز در تازه‌ترین برآورد خود با اشاره به مسیر ناهموار پیش روی عوامل بنیادی بازار به‌دلیل بالا رفتن تنش‌های تجاری و تغییر در راهبرد تولید اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و تولیدکنندگان غیرعضو (اوپک‌پلاس)، پیش‌بینی خود را درباره قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال در سال ۲۰۲۵ میلادی ۴ دلار کاهش داد و ۷۰ دلار برای هر بشکه اعلام کرد.
با وجود رشد قابل‌توجه و بیش‌ از انتظار عوامل بنیادی بازار نفت اوایل سال ۲۰۲۵، بانک بارکلیز مازاد روزانه یک میلیون بشکه نفت را برای سال جاری و یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه را برای سال ۲۰۲۶ پیش‌بینی می‌کند.
این بانک انگلیسی همچنین هشدار داد که «ظرفیت محدود جذب شوک» بازار می‌تواند قیمت‌ها را در کوتاه‌مدت آسیب‌پذیر کند.
بنا بر اعلام بانک بارکلیز، با اینکه به‌دلیل بالا رفتن مصرف در چین و برقراری ثبات در بازار املاک، تقاضا همچنان رو به بهبود بوده، اما مقدار تقاضا در چشم‌انداز کلان رو به کاهش است.
بانک بارکلیز همچنین اعلام کرد: افزایش شدید موانع تجاری به فعالیت‌ها آسیب می‎رساند، فعالیت‌هایی که به نظر می‌رسد با افزایش عرضه در اوایل سال جاری بهبود یافته است.
این بانک انگلیسی همچنین با اشاره به عرضه نفت، پیش‌بینی خود را درباره تولید کشورهای غیراوپک به‌دلیل پایین آمدن تولید در آمریکا، کانادا، برزیل و نروژ و افت چشم‌انداز قیمت نفت، ۲۷۰ هزار بشکه در روز کاهش داد.
بارکلیز همچنین پیش‌بینی کرد تولید نفت خام آمریکا در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۵ نسبت به مدت مشابه سال قبل و در مقایسه با برآوردهای پیشین تغییری نداشته باشد، در حالی که چشم‌انداز تولید اوپک را به‌دلیل شتاب اخیر اعضای این سازمان برای حذف کاهش داوطلبانه اضافی تولید اعضای مهم آن ۲۴۰ هزار بشکه در روز افزایش داده است.
بارکلیز دو سناریوی احتمالی را پیش‌بینی کرد: چنانچه تنش‌های تجاری کاهش یابد و اوپک‌پلاس از موضع خود کوتاه بیاید، میانگین قیمت نفت برنت به ​​۷۵ دلار برای هر بشکه می‌رسد، اما چنانچه تقاضا کاهش یابد و اوپک‌پلاس به روند کنونی خود ادامه دهد، قیمت نفت یک دوره پایدار به پایین ۵۰ دلار به ازای هر بشکه می‌رسد.
بانک بارکلیز اعلام کرد: با وجود عوامل بنیادی به‌نسبت قوی نفت در بازار نقدی، پیش‌بینی می‌شود قیمت نفت در ماه‌های آینده مسیر پر فراز و نشیبی را طی کند.

ادامه توقف واردات ال‌ان‌جی چین از آمریکا
 داده‌های شرکت کپلر نشان می‌دهد واردات گاز طبیعی مایع‌شده (ال‌ان‌جی) چین از آمریکا همچنان متوقف است. به گزارش کائنات و به نقل از شانا، داده‌های شرکت تحلیلی کپلر به‌ نقل از روزنامه اقتصادی نیکی ژاپن نشان داد چین از ماه فوریه تاکنون هیچگونه محموله حاوی ال‌ان‌جی از آمریکا وارد نکرده و آخرین واردات ال‌ان‌جی این کشور از ایالات متحده در تاریخ ششم فوریه (۱۸ بهمن۱۴۰۳) از خلیج مکزیک بوده است.
تحلیلگران هشدار داده‌اند تعرفه‌های چین بر کالاهای آمریکایی از جمله فرآورده‌های انرژی و جنگ تجاری گسترده‌تر بین دو اقتصاد بزرگ جهان می‌تواند پیامدهای بلندمدتی را بر امکان صادرات و خرید عمده ال‌ان‌جی آمریکا داشته باشد.
آمریکا عرضه‌کننده اصلی ال‌ان‌جی به خریداران چینی نبود، اما پس از اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه پکن برای واردات انرژی از ایالات متحده، واردات این محصول به‌طور کامل متوقف شد.
بلومبرگ در ماه مارس به نقل از منابع تجاری گزارش داد پس از اعمال تعرفه از سوی دو کشور، خریداران چینی که قراردادهای بلندمدت خرید ال‌ان‌جی با تولیدکنندگان آمریکایی داشتند، فروش دوباره محموله‌ها را به اروپا آغاز کردند.
افزون بر این، معامله‌گران چینی نسبت به تعهدات بلندمدت جدید برای تأمین ال‌ان‌جی از آمریکا در آینده تمایلی نشان نمی‌دهند و در عوض به‌دنبال قراردادهای بلندمدت با تولیدکنندگان گاز در خاورمیانه و آسیا و اقیانوسیه هستند.
تازه‌ترین خبر مربوط به قرارداد ۱۵ ساله یک شرکت چینی برای تأمین سالانه یک میلیون تن ال‌ان‌جی از شرکت ادنوک امارات بود. این قرارداد بزرگ‌ترین قرارداد خرید ال‌ان‌جی برای شرکت ئی‌ان‌ان چین است. بنا بر اعلام این شرکت، این توافق امنیت عرضه انرژی را تقویت و منابع آن را متنوع می‌کند.
چشم‌انداز واردات ال‌ان‌جی چین به‌طور کلی رو به‌ کاهش به نظر می‌رسد، به‌طوری که بلومبرگ ماه گذشته پیش‌بینی کرد ذخیره‌سازی بالای گاز سبب کاهش تقاضا در سال جاری و در نتیجه نخستین افت سالانه واردات ال‌ان‌جی از سال ۲۰۲۲ تاکنون می‌شود.
فشار تعرفه‌ها صنعت ال‌ان‌جی آمریکا را به نحو دیگری تحت‌تأثیر قرار داده است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، با هدف ترغیب شرکت‌های انرژی آمریکا به استفاده از کشتی‌های ساخت این کشور که هنوز وجود خارجی ندارند، تعرفه‌هایی را بر کشتی‌های ساخت چین که در بندرهای ایالات متحده تردد می‌کنند، وضع کرده است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه