روزنامه کائنات
4

جامعه

1404 سه‌شنبه 9 ارديبهشت - شماره 4818

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان:

هیچ گزارشی از سرقت پس از انفجار در بندر شهید رجایی نداشتیم


 رئیس کل دادگستری استان هرمزگان گفت: هیچ گزارشی از سرقت پس از حادثه انفجار در بندر شهید رجایی نداشتیم.
مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری استان هرمزگان ضمن تسلیت برای حادثه رخ‌داده، گفت: یکی از نکات مثبت این حادثه این بود که حتی یک سرقت هم گزارش نشده است. عملکرد نیروی انتظامی و فراجا استان هرمزگان بسیار خوب بوده و امنیت را به نحو احسنت برقرار کردند. در ایام عادی ممکن است در این منطقه سرقت‌هایی داشته باشیم، اما در این روزهای بحرانی، خوشبختانه هیچ گزارشی در این خصوص دریافت نکردیم.
قهرمانی در ادامه به تقدیر از تلاش‌های دستگاه‌های امدادی و انتظامی پرداخت و افزود: ما در جلسات متعدد و پیگیری‌های لحظه‌ای برای کاهش خسارات، خدمات‌رسانی به خانواده‌های جانباختگان و مسائل مرتبط با بیمه تلاش داریم. در کنار این موارد، موضوع ادامه فعالیت‌های بندری و خدمات صادرات، واردات، ترانزیت و حمل‌ونقل با هیچ اختلالی مواجه نشود، به شدت پیگیری می‌شود.
وی تأکید کرد: این حادثه بزرگ نیاز به بررسی و کارشناسی دقیق دارد. هرگونه اظهارنظر یا مطلب غیرکارشناسانه در این خصوص غیرموجه خواهد بود. ما موضوع را با جدیت دنبال می‌کنیم و پس از جمع‌آوری مدارک و مستندات، اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری خبر داد؛
تسویه معوقات بازنشستگان تا پایان اردیبهشت
 مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از تسویه کامل معوقات و کسورات بازنشستگان تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ خبر داد و بر ضرورت اطلاع‌رسانی دقیق به کانون‌های بازنشستگان و بهبود خدمات بیمه تکمیلی توسط مدیران استانی صندوق تأکید کرد.
دکتر حجت‌اله میرزایی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، در نشست وبیناری با مدیران استانی و ستادی صندوق ضمن تشریح اقدام‌های اخیر صندوق، از تلاش‌های صورت‌گرفته برای رفع مشکلات بازنشستگان سخن گفت و برنامه‌های پیش روی صندوق را تشریح کرد.
وی همچنین بر تعامل سازنده با کانون‌های بازنشستگان و پاسخگویی شفاف به مطالبات آنها تأکید کرد.
میرزایی با اشاره به تلاش‌های معاونت‌های توسعه مدیریت و منابع، اقتصادی و هلدینگ‌های صندوق، از تأمین منابع و پرداخت معوقات ماه‌های بهمن و اسفند در روز چهارشنبه هفته گذشته خبر داد.
وی افزود: ان‌شاءالله در اردیبهشت، کسورات و معوقات فروردین نیز پرداخت خواهد شد و تا پایان اردیبهشت هیچ بازنشسته‌ای معوقه‌ای نخواهد داشت و صندوق با مراکز طرف قرارداد تسویه خواهد کرد. این بارِ سنگین که از سال ۱۴۰۱ بر دوش صندوق و بازنشستگان بود، به‌طور کامل رفع می‌شود.
وی از مدیران استانی خواست جلسات مستمر با کانون‌های بازنشستگان برگزار کنند و این اخبار و رویدادها را به‌صورت شفاف اطلاع‌رسانی کنند.
میرزایی با اشاره به تشکیل جلسه با کانون‌های شهرستان شیراز در هفته گذشته گفت: در شیراز جلسه‌ای دو ساعت و نیمه با بازنشستگان برگزار شد که باوجود ابهام‌ها و نگرانی‌های اولیه بازنشستگان، اما با توضیحات و ارائه اخبار مثبت و صادقانه، درنهایت با رضایت حاضران به پایان رسید. از شما می‌خواهم با آرامش و شفافیت با بازنشستگان گفت‌وگو کنید تا نگرانی‌هایشان برطرف شود.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از پایان قرارداد با شرکت بیمه‌گر قبلی، خبر داد و گفت: از اول اردیبهشت قرارداد جدیدی با بیمه دانا منعقد شده است. اسامی و مشخصات بازنشستگان به مراکز درمانی طرف قرارداد ارسال شده و از همان روز اول، تعدادی از بازنشستگان خدمات درمانی دریافت کرده‌اند.
او افزود: بیمه دانا با ۱۲ هزار مرکز درمانی طرف قرارداد و ۳ هزار نمایندگی در شهرهای مختلف، سامانه‌ای مناسب برای بارگذاری اسناد و ساختمانی اختصاصی در تهران برای خدمات‌دهی دارد. با افزایش سطح تعهدات و تغییر شرکت بیمه‌گر، وضعیت بیمه تکمیلی در سال جاری به‌مراتب بهتر خواهد بود.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری اظهارکرد: تاکنون بیش از ۵ هزار میلیارد تومان از اسناد درمانی بازنشستگان از فروردین تا آذر ۱۴۰۳ پرداخت شده و ۳۰۰ میلیارد تومان نیز برای بیماری‌های خاص تخصیص یافته است. هم‌اکنون اسناد دی تا اسفند ماه در حال پرداخت است.
وی از مدیران استانی خواست سازوکاری برای شناسایی و پیگیری اسناد پرداخت‌نشده بازنشستگان یا افراد جامانده از پرداختی‌ها ایجاد کنند و تأکید کرد: اگر بازنشسته‌ای اسنادش پرداخت نشده، اطلاعات او را دریافت کنید و برای پیگیری به اداره‌کل خدمات رفاهی بازنشستگان ارسال کنید. نباید بازنشستگان را به سمت بیمه‌گر قبلی ارجاع داد و سردرگم کرد.
میرزایی در پاسخ به پرسش‌های مکرر بازنشستگان درباره ماده ۸۵، توضیح داد: پیگیری‌های متعددی از دی‌ماه ۱۴۰۳ با مجلس، دولت و سازمان برنامه و بودجه انجام شده، اما دولت به دلایل مختلف از اجرای آن خودداری می‌کند. ما همچنان پیگیر هستیم و نامه‌ای از سوی میدری وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در ۲۵ فروردین، به دولت ارسال شده است. وی از مدیران استانی صندوق خواست این موضوع را به کانون‌ها توضیح دهند تا بازنشستگان تصور نکنند صندوق در اجرای این ماده کم‌کاری کرده است.  میرزایی افزود: هر حکمی که صادر می‌کنیم، نیازمند مصوبه دولت، تأمین بودجه، ابلاغ دستورالعمل و تخصیص بودجه است. بدون این مراحل، امکان صدور حکم جدید وجود ندارد.
مدیرعامل صندوق از پرداخت علی‌الحساب معیشتی تا سقف یک میلیون تومان برای برخی بازنشستگان خبر داد و گفت: این پرداخت برای بازنشستگانی است که در سال ۱۴۰۳ افزایش حقوق ناچیزی داشتند. این مبلغ بر اساس همسان‌سازی با شاغلان هم‌تراز محاسبه می‌شود و ممکن است برای برخی کمتر از یک میلیون تومان باشد که مابه‌التفاوت آن پرداخت خواهد شد.
وی درباره متناسب‌سازی حقوق توضیح داد: متناسب‌سازی در سه مرحله (۴۰، ۳۰ و ۳۰ درصد) انجام می‌شود. برخی بازنشستگان که حقوقشان از شاغلان هم‌تراز بالاتر یا برابر است، مشمول افزایش نمی‌شوند. این موضوع برای برخی استادان دانشگاه که بالاترین سطح حقوق را دریافت می‌کنند، باعث سوءتفاهم شده، اما این روند بر اساس قانون اجرا شده است. میرزایی با اشاره به حجم بالای تماس‌ها از استان‌هایی مانند مرکزی، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی و آذربایجان شرقی، از مدیران خواست جلسات توضیحی و توجیهی با کانون‌ها برگزار کنند.
وی در پایان از تلاش‌های شبانه‌روزی معاونت‌های توسعه منابع و امور مالی در کنار معاونت فنی و امور بیمه ای و شرکت بهور برای انجام پرداخت‌ها در روزهای اخیر قدردانی کرد و افزود: امیدوارم با همکاری شما، اعتماد بازنشستگان را بیش از پیش جلب کنیم.
وی علت سهم بالای تقصیر اینگونه از تصادفات را به ضعف در درک خطر و رعایت نکردن نکات ایمنی توسط عابرین نسبت داد.

چشم‌ها از ADHD خبر می‌دهند
 محققان می‌گویند چیزی در پشت چشم‌های ما وجود دارد که می‌تواند نشان دهد به اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی یا ADHD مبتلا هستیم یا خیر.
تشخیص دقیق اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی(ADHD) برای شفاف‌سازی و حمایت مناسب برای افرادی که به آن نیاز دارند، بسیار مهم است، اما روش‌های تشخیص فعلی، زمان‌بر و ناسازگار هستند. یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که هوش مصنوعی می‌تواند در این امر نیز به ما کمک کند.
به نقل از اس‌ای، محققان در کره جنوبی مدل‌های یادگیری ماشینی را آموزش دادند تا ویژگی‌های موجود در عکس‌های پشت چشم را به تشخیص حرفه‌ای ADHD متصل کنند. از بین چهار مدل یادگیری ماشینی که در این مطالعه مورد آزمایش قرار گرفتند، بهترین آنها امتیاز ۹۶.۹ درصدی را برای پیش‌بینی دقیق ADHD، تنها بر اساس تجزیه و تحلیل تصویر کسب کرد. این تیم دریافت که تراکم عروق خونی بالاتر، شکل و پهنای رگ‌ها و تغییرات خاصی در قرص بینایی چشم نشانه‌های کلیدی این بیماری هستند. برای چندین سال تصور می‌شد که تغییرات اتصال مغز مرتبط با ADHD می‌تواند در چشمان ما نیز ظاهر شود. اگر بدانیم به دنبال چه چیزی باید باشیم، این می‌تواند به معنای روشی سریعتر و قابل اعتمادتر برای تشخیص این اختلال باشد.
محققان به رهبری گروهی از کالج پزشکی دانشگاه یونسی(Yonsei) در مقاله منتشر شده خود می‌نویسند: تحلیل ما از عکس‌های فوندوس(fundus) از شبکیه، پتانسیل آن را به عنوان یک نشانگر زیستی غیرتهاجمی برای غربالگری ADHD و طبقه‌بندی نقص عملکرد اجرایی در حوزه توجه بصری نشان داد. این رویکرد بر روی ۳۲۳ کودک و نوجوانی که قبلاً مبتلا به ADHD تشخیص داده شده بودند و ۳۲۳ کودک دیگر غیر مبتلا به ADHD آزمایش شد که بر اساس سن و جنس با گروه اول مطابقت داشت. محققان دریافتند که این سامانه هوش مصنوعی در چندین معیار زمانی مربوط به پیش‌بینی ADHD، امتیاز بالایی کسب می‌کند. همچنین در تشخیص برخی از ویژگی‌های این اختلال، از جمله اختلال در توجه انتخابی بینایی، عملکرد خوبی داشت.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه