وزیر راه اعلام کرد؛
پیگیری هفتگی تکمیل کریدورها
و نقاط مرزی با ۴ کشور همسایه
وزیر راه و شهرسازی ضمن اعلام اینکه پیگیر هفتگی تکمیل کریدورها و تکمیل نقاط مرزی با کشورهای ترکمنستان، ترکیه، عراق و روسیه هستیم، گفت: اگر قرار است جهشی در اقتصاد ایران رخ دهد، مهمترین جهش در حوزه حمل و نقل است، زیرا ایران انتخاب بسیاری از تجار و بازرگانان برای حمل بار و کالاست. از طرفی حوزه ترانزیت به شدت کمک میکند که گرفتار ۱۰۰ درصدی تحریمها نباشیم.
به گزارش کائنات، فرزانه صادق در مراسم سرمایهگذاری بخش خصوصی در صنعت ریلی، با بیان اینکه راهآهن در کشور بیش از ۱۰۱ سال قدمت دارد و با هویت مردم عجین شده است، اظهار کرد: ریل هم به جهت تکنولوژی و هم اثرگذاری در سرزمین یکی از مهمترین شقوق حمل و نقلی است.
وی با اشاره به اهمیت حمل و نقل ریلی در کاهش مصرف سوخت و صرفهجویی در این بخش افزود: طی سالهای گذشته توجه شایستهای به حوزه ریلی نشده است؛ بنابراین با توجه به موقعیت ژئوپلیتیکی ایران در منطقه نیاز است که زیرساختهای ریلی و گلوگاهها تکمیل شود.
وزیرراه و شهرسازی تصریح کرد: در کنار زیرساختها باید تجهیز و نوسازی ناوگان نیز صورت گیرد و به همین دلیل بخش خصوصی را در تولید داخل و واردات پشتیبانی میکنیم.
صادق با اشاره به اینکه پیگیر تفاهمنامههای کمیسیونهای مشترک اقتصادی هستیم، گفت: پیگیر هفتگی تکمیل کریدورها و تکمیل نقاط مرزی با کشورهای ترکمنستان، ترکیه، عراق و روسیه هستیم.
وی افزود: امسال سال سرمایهگذاری در تولید است و باید بر آن تمرکز کنیم. اگر قرار است جهشی در اقتصاد ایران رخ دهد مهمترین آن جهش در حوزه حمل و نقل است، زیرا ایران انتخاب بسیاری از تجار و بازرگانان برای حمل بار و کالاست. از طرفی حوزه ترانزیت به شدت کمک میکند که گرفتار ۱۰۰ درصدی تحریمها نباشیم.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه تاکید کرد: مهمترین اتفاقی که باید در دولت رقم بزنیم، اعتمادسازی است. اگر اعتماد بخش خصوصی جلب شود و بداند دولت میخواهد از آن حمایت کند، قدم اول در این بخش خواهد بود. بعد از اعتمادسازی، تسهیل و تسریع در فرآیندها باید انجام شود. در این زمینه، به شدت حمایتهای مجلس را نیاز داریم؛ البته حمایتهایی نیز دریافت کردهایم.
وی در پایان گفت: حتما بخش خصوصی و سرمایهگذار داخلی و خارجی در این جهش اقتصادی به دولت کمک خواهد کرد. ما نیز به عنوان دولت بستر را فراهم می کنیم و اعتمادسازی نیز انجام خواهیم داد. امیدوارم پایان امسال نتیجه تفاهماتی که در ماههای ابتدایی منعقد کردیم را شاهد باشیم.
مدیرعامل راهآهن اعلام کرد؛
هدفگذاری ترانزیت ۸ میلیون تن بار در سالجاری
مدیرعامل راه آهن با اشاره به اینکه برای امسال ترانزیت هشت میلیون تن بار را هدف گذاری کردیم، گفت:از طریق استفاده از فاینانس برخی کشورها مقدمات تامین واگن و لکوموتیو فراهم شده و تا دو ماه آینده رونمایی از قرارداد بزرگ لکوموتیو را خواهیم داشت.
به گزارش کائنات، جبارعلی ذاکری در مراسم سرمایهگذاری در صنعت حملونقل کشور با بیان اینکه حوزه حملونقل ریلی و بار باید سرمایهگذاریهای بلند مدتی انجام دهد و به اهداف برنامهریزی شده برسد، گفت: یکی از رویکردهای کلان راهآهن را توسعه ترانزیت ریل پایه گذاشتیم. سال قبل میزان حملونقل بین المللی از قبیل صادرات، واردات و ترانزیت را به پنج میلیون تن رساندیم و امسال برنامه داریم این میزان بار را به هشت میلیون تن برسانیم.
وی ادامه داد: ترانزیت در کشور دستاورد است و باید با کریدورهای شمالی - جنوبی و شرقی - غربی میزان ترانزیت را به ۴۰ میلیون تن برسانیم.
مدیرعامل راه آهن تصریح کرد: ترانزیت را با همین شبکه موجود میتوان تا ۱۵ میلیون تن بالا برد به همین دلیل هشت میلیون تن را امسال در برنامه داریم. البته حتما باید دیپلماسی ریلی با جدیت دنبال شود. وزارت امور خارجه نیز باید در این زمینه فعال شوند و حقلههای مفقوده برای اتصال به کشورهای دیگر نیز باید تکمیل شود.
وی افزود: دومین رویکرد راهآهن در دولت چهاردهم تعامل سازنده با ذینفعان حوزه ریلی و حضور فعالانه آنها در تدوین آیینها و تصمیمگیریها است.
ذاکری در ادامه گفت: سومین رویکرد اجرای قطارهای کامل در کشور است. سال گذشته قطارهای برنامهای باری را برنامهریزی کردیم و هر هفته ۵۰۰ قطار برنامهای باری داریم که با رفع مشکلات موجود ماه به ماه آن را افزایش خواهیم داد.
وی بیان کرد: در برنامه هفتم ۵۵۰ دستگاه لکوموتیو، ۳۰۰ واگن مسافری و ۳۰۰۰ واگن باری پیشبینی شده که از طریق استفاده از فاینانس برخی کشورها مقدمات را فراهم کردیم و تا دوماه آینده رونمایی از قرارداد بزرگ لکوموتیو را خواهیم داشت و ۳۰ درصد تعهدات برنامه تا سال آینده پیش خواهد رفت.
مدیرعامل راهآهن در پایان با اشاره به اهمیت صنعت ریلی در کشور گفت: بهترین محل برای صرفه جویی سوخت استفاده از حملونقل ریلی است. همچنین اگر شیفت تو ریل داشته باشیم تلفات جادهای به شدت کاهش مییابد. از طرفی باید تعاملات بیشتری بین ما و وزارت امور اقتصادی و دارایی برای تدوین بستههای سرمایهگذاری صورت گیرد.
سیگنال دور دوم مذاکرات به بازار طلا و سکه؛
سکه 8/3 میلیون تومان ریخت
بررسی بازار سکه و طلا نشان میدهد که پس از دومین جلسه مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، بازار همچنان با ریزش همراه است و قیمتها نسبت به آخرین معاملات گذشته، کاهشی شدهاند؛ بطور مثال هر قطعه سکه ۳.۸ میلیون تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار بالغ بر ۳۰۰ هزار تومان، نسبت به قبل ارزانتر شده است.
به گزارش کائنات، بررسی بازار سکه و طلای کشور، پس از برگزاری دومین جلسه مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا نشان میدهد که بازار همچنان در مسیر کاهش قیمتهاست و سیری نزولی دارد.
در حالیکه بازار جهانی تعطیل و بهای اونس جهانی طلا، ثابت است، در بازار نسبت به گذشته سکه تمام طرح جدید سه میلیون و ۸۰۰ هزار تومان کاهش داشته و به ۷۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسیده است. سکه تمام طرح قدیم هم با کاهش دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی ۶۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین قیمت شده است. نیمسکه با ۲.۴ میلیون تومان کاهش به ۴۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و ربع سکه با یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان کاهش به ۲۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسید. سکههای یک گرمی بانک مرکزی نیز با افت ۲۰۰ هزار تومانی ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله میشود.
هر گرم طلای ۱۸ عیار حدود ۳۰۲ هزار و ۴۰۰ تومان کاهش قیمت داشته و به شش میلیون و ۵۲۱ هزار و ۶۰۰ تومان به ازای هر گرم رسیده است. هر مثقال طلای آب شده با یک میلیون و ۱۹۰ هزار تومان کاهش بها نسبت به بهای خود، ۲۸ میلیون و ۳۷۰ هزار تومان قیمت دارد.
بهای طلا در بازارهای جهانی، ثابت و ۳۳۲۷ دلار ثبت شده است؛ بر این اساس کاهش نرخ ارز، بیشترین اثر را بر بازار سکه و طلای داخلی داشته است و معاملات کف بازار فعلا در حالت نیمه است؛ بدین معنا که طلافروشان بیشتر مایل به فروش دارند اما مشتری چندان برای خرید سکه و طلا سری به بازار نمیزند و منتظر کاهش بیشتر قیمتهاست.
از سوی دیگر اما همین فروشندگان مایل به فروش، خریدار سکه و طلایی که مردم قصد فروش دارند، نیستند.
رئیس هیئتمدیره بیمه اتکایی امین منصوب شد
با تصمیم هیئتمدیره بیمه اتکایی امین، «فرشید پورکاویان» به ریاست هیئتمدیره این شرکت منصوب شد.
به گزارش کائنات، فرشید پورکاویان از مدیران با سابقه در صنعت بیمه و دارای تجربه در حوزههای سرمایهگذاری و بیمههای تخصصی، پیش از این نیز در سمتهای مدیریتی مختلف در مجموعه بیمه ایران و سایر نهادهای مالی فعالیت داشته است.
گفتنی است؛ انتصاب وی در شرایطی صورت گرفته که ساختار مدیریتی بیمه اتکایی امین پس از تغییرات اخیر با حضور پررنگتر بیمه ایران تقویت شده و این شرکت آماده ورود به مرحله جدیدی از رشد و توسعه است.