روزنامه کائنات
3

اقتصاد

1404 چهارشنبه 31 ارديبهشت - شماره 4811

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:

سیاست تثبیت بانک مرکزی باید ادامه داشته باشد

 نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: سیاست تثبیت بانک مرکزی باید تداوم داشته باشد، چراکه در شرایط ثبات است که شاهد سرمایه‌گذاری بیشتر برای تولید خواهیم بود.
به گزارش کائنات، جعفر قادری؛ نایب رئیس کمیسیون اقتصادی و رئیس کمیسیون حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس با اشاره به اقدامات مجلس برای افزایش تاب‌آوری کشور و پاسخگویی به شوک‌های داخلی و خارجی اظهار کرد: ما قانون جهش تولید دانش بنیان، قانون اجرای سیاست اصل ۴۴، تسهیل صدور مجوزها، قانون تسهیل فضای کسب و کار، قانون رفع موانع تولید، قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها و ... را داریم که هدف این قوانین بهبود سرمایه‌گذاری در تولید است و برای ناامن کردن سرمایه‌گذاری در بخش‌های غیرمولد نیز قانون مالیات بر عایدی سرمایه نیز به زودی تصویب خواهد شد.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: یکی از مسائل رشد تولید این است که دستورالعمل‌ها و شیوه‌نامه‌ها به موقع در دولت تصویب نمی‌شوند. در برخی موارد، این قوانین با سایر قوانین مغایرت دارند و این مسئله در دستور کار نمایندگان مجلس قرار دارد. قادری افزود: قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها، ساختار‌هایی مانند صندوق‌های تضمین، شرکت‌های رتبه‌بندی اعتباری، آژانس‌های جذب سرمایه‌گذاری، شورای ملی تأمین مالی و سامانه جامع وثایق را ایجاد می‌کند که موجب گره‌گشایی در بازار پول و بازار سرمایه می‌شود و ظرفیت‌های مولدسازی را بالفعل خواهد کرد. این در حالی است که ما به دنبال کامل‌تر کردن این قانون هستیم؛ به عنوان نمونه، تأمین مالی از طریق تعاونی‌ها و تأمین مالی از طریق وقف به این قانون اضافه خواهد شد. وی با اشاره به الزامات تحقق شعار سال ۱۴۰۴؛ تاکید کرد: ما علاوه بر سرمایه‌های داخلی باید از سرمایه‌های خارجی نیز بهره‌برداری کنیم. حضور ما در پیمان‌هایی مانند بریکس، شانگهای و اوراسیا و ابزار‌هایی که برای ورود به اقتصاد‌های جهانی پیش‌بینی کرده‌ایم، در تحقق شعار سال کمک‌کننده است.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: باید نگرانی‌های سرمایه‌گذاران خارجی را از بین ببریم. به عنوان نمونه، اقداماتی مانند سپرده‌گذاری ارزی، انتشار اوراق بهادار ارزی، ایجاد آژانس‌های سرمایه‌گذاری و صدور تضمین‌های دولتی از جمله مواردی هستند که برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی نیاز داریم. رئیس کمیسیون حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی عنوان کرد: نباید به سرمایه‌گذاری‌های داخلی بسنده کنیم؛ زیرا حجم عمده‌ای از سرمایه‌گذاری‌هایی که نیاز داریم، از طریق بازار‌های خارجی تأمین می‌شود. از سوی دیگر نباید تحریم‌ها را بهانه کنیم و به خاطر آن، دست روی دست بگذاریم و از ظرفیت‌های خارجی استفاده نکنیم. وی افزود: مذاکرات ایران و آمریکا شرایطی را فراهم کرده است که با اروپایی‌ها هم مذاکره کنیم و در کنار آن با روسیه، چین و کشور‌های همسایه نیز مذاکرات را دنبال خواهیم کرد تا دیپلماسی فعالی را ایجاد کنیم. قادری با تاکید بر این موضوع که سیاست تثبیت بانک مرکزی باید تداوم داشته باشد، گفت: نظام ارزی کشور به صورت شناور مدیریت شده است، اما اجازه دادن به نوسانات زیاد می‌تواند مشکل‌ساز شود، چراکه در شرایط ثبات است که سرمایه‌گذار می‌داند در کجا سرمایه‌گذاری کند و شاهد سرمایه‌گذاری بیشتری خواهیم بود؛ اما اگر بی‌ثباتی بر اقتصاد حاکم باشد، سرمایه‌گذار برای تولید هیچ اقدامی نخواهد کرد.

جهش ۶۵ درصدی درآمد بانک تجارت با رتبه یک کارمزدها
 ثبت افزایش سرمایه تاریخی، مزایده بلوکی موفق و شفاف سهام فولاد مبارکه در آخرین روزهای سال و ایستادن در رتبه نخست کسب درآمد کارمزدی، اتفاقات مهم بانک تجارت در سال ۱۴۰۳ بود.
به گزارش کائنات، درآمد ناخالص بانک تجارت به‌عنوان بزرگترین بانک بورسی ایران در سال گذشته با ۴۵ درصد رشد، به رقم ۱۴۲.۷ هزار میلیارد تومان رسید و خالص درآمد این بانک هم پس از کسر هزینه‌های عملیاتی از جمله هزینه سود سپرده‌ها بالغ بر ۵۱.۳ هزار میلیارد تومان برآورد شده که یک جهش ۶۵ درصدی را در کارنامه خود ثبت کرده است.
*شروع متمایز بانک تجارت در سال جدید
یک پایان خوب همراه با دستاوردهای شیرین در سال ۱۴۰۳ برای بانک تجارت رقم خورد تا بزرگترین بانک بورسی ایران با ثبت نهایی افزایش سرمایه در روزهای آخر سال، شروع متمایزی را در سال سرمایه‌گذاری برای تولید داشته باشد. نتیجه چهار سال تلاش شبانه‌روزی برای متحول کردن یکی از باقدمت‌ترین بانک‌های ایران نمایان شده و سال ۱۴۰۴ را می‌توان یک سال خاص برای جهش بلند بانک تجارت توصیف کرد.
*احیای اعتبار بانک تجارت در طول پنج سال
حرکت بر مدار سود در پنج سال متوالی، حرکت به سمت بانکداری نوین با خدمات و محصولات جدید و مورد انتظار مشتریان، بهره‌وری بالای شعب و البته نوسازی زیرساخت‌ها، بهداشت اعتباری و انضباط مالی در بانک تجارت باعث شده تا سهامداران بانک تجارت شاهد پوست‌اندازی و احیای اعتبار بانک و افزایش سهم آن در بازار پول باشند.
*ثبت یک رویداد بی‌سابقه در سال ۱۴۰۳
تلاش برای استحکام مالی بیشتر و بهبود شاخص نسبت کفایت سرمایه بانک تجارت، فراتر از حد تعریف شده بانک مرکزی از یک‌سو و خروج از سهامداری و بنگاه‌داری با هدف مدیریت بهینه منابع از سوی دیگر، تا روزهای پایانی سال ۱۴۰۳ در بانک تجارت ادامه داشت و سرانجام افزایش سرمایه ۳۴۰ درصدی این بانک به ثبت نهایی رسید تا "تجارت" با سرمایه یک میلیون و ۴۸۰ هزار و ۱۳۸ میلیارد ریال صدرنشین نظام بانکی ایران از حیث سرمایه ثبت شده باشد. این رویداد، یک دستاورد بی‌سابقه بود که به گفته مدیرعامل بانک تجارت، زمینه‌ساز توسعه فعالیت‌های بانک و البته بهبود شاخص‌های مالی خواهد شد.
*یکه تازی بانک تجارت با بهبود رضایت مشتریان
بانک تجارت در آخرین ماه از سالی که گذشت موفق شد تا درآمدهای عملیاتی از محل سود تسهیلات، سپرده‌گذاری، اوراق بدهی، سرمایه‌گذاری و کارمزد را ۲۰۳ درصد نسبت به اسفند سال ۱۴۰۲ افزایش دهد و به درآمد ۳۲۷ هزار و ۳۴۰ میلیارد ریالی دست یابد. همچنین در اسفندماه سال گذشته درآمد سرمایه‌گذاری بانک تجارت به‌واسطه فروش سهام شرکت فولاد مبارکه، ۸۸۲۰ درصد رشد داشت و درآمدهای کارمزدی هم رشد ۱۲۲ درصدی را تجربه کرد تا به این ترتیب ۴۸ درصد از درآمد عملیاتی بانک از محل سود تسهیلات، ۳۹ درصد ناشی از سرمایه‌گذاری‌ها، ۱۱ درصد بابت کارمزد خدمات متنوع به مشتریان و یک درصد هم از محل سپرده‌گذاری‌ها بوده است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه