رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد؛
تدوین برنامه راهبردی ساماندهی
شبکه تعاون روستایی در آذربایجان شرقی
لیلا پاشایی : رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی بر لزوم اصلاح فرآیندها، شناسایی و رفع چالشها و ارائه راهکارهای عملیاتی برای ارتقاء عملکرد تعاونیهای روستایی تأکید کرد.
شهرام شفیعی در جلسه ای که با محوریت بررسی برنامه اجرایی ساماندهی شبکه تعاون روستایی استان آذربایجان شرقی، برگزار شد، اظهار کرد: توسعه باید همگام با دانش و فرهنگ پیش رود. متأسفانه در برخی حوزهها، فرهنگسازی لازم برای تعاونیها صورت نگرفته و این موضوع نیازمند توجه ویژه است. وی افزود: برای اصلاح روشها در ابتدا باید چالشهای پیش رو به درستی شناسایی شده و سپس با توانمندسازی تعاونیها، مسیر بهبود طی شود. رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همچنین ارتباطات بین بخشی را در تقویت تعاونیهای روستایی بسیار مهم و حیاتی دانست و خاطرنشان کرد: شبکه تعاونیهای روستایی باید به گونهای ساماندهی شود که نقش فعالتری در توسعه روستاها ایفا کند. وی ادامه داد: با توجه به اهمیت نقش تعاونیهای روستایی در توسعه اقتصادی و اجتماعی مناطق روستایی کشور، سازمان تعاون روستایی در آذربایجان شرقی با همراهی معاونان و مدیران سازمان، اقدام به تدوین برنامه ای کرده است که در آن برنامه های راهبردی تحول و پیشرفت، ارائه شده است که با عملیاتی شدن آنها گامی مهم در مسیر توانمندسازی این شبکه گسترده برداشته می شود. این برنامهها که در قالب یک برنامه اجرایی منسجم طراحی شدهاند، به دنبال ارتقاء عملکرد، بازتعریف مأموریتها و تقویت زیرساختهای ارتباطی و عملیاتی تعاونیهای روستایی است. همچنین سازمان تعاون روستایی با چالشهایی روبهروست که آنها نیز در این برنامه ارائه شده است. برای تکمیل این برنامه نیاز است مدیران حاضر تا طی یک هفته آینده، پیشنهادات و راهکارهای اجرایی خود را برای بهبود وضعیت تعاونیهای تولید و شبکه تعاون روستایی استان ارائه دهند.
اهداء لوح روستای هدف گردشگری دسترسپذیربه فهرج
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یزد از اهداء لوح اولین روستای هدف گردشگری دسترسپذیر، به روستای فهرج خبر داد.
سید محمد رستگاری با اشاره به انتخاب روستای فهرج بهعنوان یکی از هشت کاندیدای ایران، در پروژه بهترین روستاهای جهانی گردشگری سال 2024 میلادی برای معرفی به سازمان جهانی گردشگری گفت: در این مدت اخیر در روستای هدف گردشگری فهرج اقدامات بسیار ارزندهای انجامشده است و این انتخاب بهانهای بود برای اقدامات ماندگار در این روستا که از سوی استانداری یزد، دستگاههای ذیربط و مردم روستا انجام شده است. وی اضافه کرد : دسترسپذیری محور گردشگری – تاریخی و فرهنگی روستا ازجمله اقدامات مهمی است که در آن انجامشده و امکان بازدید گردشگران با نیازهای خاص را فراهم کرده است . وی گفت : مرمت بناهای تاریخی، کاهگل معابر، ایجاد زمینه دسترسپذیری آسان برای افراد دارای معلولیت، احداث سرویسهای بهداشتی استاندارد و نصب تابلوهای بینالمللی و ... در روستا ازجمله اقدامات عمرانی است که در فهرج انجام شده و اما مهمترین نکتهای که در فهرج باید به آن بپردازیم بحث تهیه محتوا برای معرفی بسیار خوب این روستا است.
رستگاری اظهار امیدواری کرد در آینده نزدیک با انجام اقدامات تکمیلی در این روستا، فهرج بتواند در زمره بهترین روستاهای گردشگری جهان قرار بگیرد. شایان ذکر است روستای فهرج سکونتگاهی است تاریخی در دل کویری واقع در 22 کیلومتری جنوب شرقی شهر دیدنی و باستانی یزد که دیرزمانی است به منزلگاهی امن برای اقامت در استان شگفت انگیز و خوش منظره یزد تبدیل شده است. باید گفت که شهرت روستای فهرج صرفا بدلیل مواهب طبیعی و زیبایی های مناظر مسحورکننده بیابانی آن نیست، بلکه به علت وجود برخی از جاهای دیدنی یزد و جاذبه های باستانی کشورمان در این واحه دل انگیز و تماشایی است: آب انبارهای کهن، استحکامات دفاعی باستانی، مساجد تاریخی و منازل چند صد ساله خوش طرح و نقش از جمله دیدنی های فراوان آن است این روستا برخی از دیدنی ترین اماکن تاریخی یزد نظیر مسجد فهرج را در خود جای داده است. فهرج از معماری سنتی و منحصربفردی برخوردار بوده و مکانی متفاوت و خاص برای آن دسته از افرادی که به فرهنگ و هنر کشورمان عشق می ورزند، به حساب می آید. فضای دل انگیز کویری این مکان برای شیفتگان طبیعت و کسانی که دوست دارند مدتی را در دل بیابانی دنج وبا طبیعت سر کنند، بسیار مناسب است.
تقدیر سازمان خدمات حمایتی كشاورزی
از نقش برجسته پتروشیمی پردیس در امنیت غذایی
بوشهر-رضا حیدری : درپی تأمین مؤثر کود اوره علیرغم چالشهای تولید، پتروشیمی پردیس مورد تقدیر رسمی سازمان خدمات حمایتی کشاورزی قرار گرفت. پتروشیمی پردیس با تخصیص بیش از ۶۱۵ هزار تن کود اوره در سال ۱۴۰۳، نقش مؤثری در پایداری امنیت غذایی کشور ایفا کرده است
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل پتروشیمی پردیس، سازمان خدمات حمایتی کشاورزی طی نامهای از عملکرد مطلوب پتروشیمی پردیس در تأمین کود اوره برای بخش کشاورزی کشور تقدیر کرد. در این نامه که از طرف مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی خطاب به مدیرعامل پتروشیمی پردیس ارسال شده، آمده است: «از مساعدتهای آن شرکت در تأمین و توزیع کود اوره که با وجود ناترازی گاز در کشور همچنان با همکاری مؤثر در راستای تأمین امنیت غذایی همراه بودهاید، صمیمانه تشکر و قدردانی میشود.»
پتروشیمی پردیس با وجود چالشهای بزرگ تولید از جمله قطعی ۱۵۹ روزه یکی از فازهای تولیدی و استمرار ناترازی گاز در سال گذشته، نهتنها روند تحویل کود به کشاورزان را متوقف نکرد، بلکه در بهمنماه سال گذشته ۱۲۱ درصد بیش از تعهدات خود کود اوره در اختیار بخش داخلی قرار داد. این روند در اسفندماه نیز ادامه یافت و با تخصیص حدود ۱۳۹ هزار تن کود اوره، رشدی معادل ۱۱۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل ثبت شد. پتروشیمی پردیس تنها در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ حدود ۳۴۳ هزار تن کود اوره به بخش کشاورزی داخلی تحویل داده و این عملکرد در تأمین بهموقع نهادههای کشاورزی و کاهش هزینه تمامشده تولیدات کشاورزی، نقش بسزایی ایفا کرده است. پتروشیمی پردیس در سال ۱۴۰۳ مجموعاً بیش از ۶۱۵ هزار تن کود اوره برای تقویت بخش کشاورزی کشور تأمین کرده که این مقدار معادل ۱۹ درصد از کل تولید سالانه این شرکت بوده است. این شرکت بهعنوان بزرگترین تولیدکننده و تأمینکننده کود اوره در کشور، همواره با اتکا به ظرفیتهای تولیدی خود و در راستای ایفای مسئولیتهای ملی و اجتماعی، نقش مهمی در پایداری امنیت غذایی کشور و حمایت از کشاورزان ایفا کرده است؛ نقشی که این بار نیز با تقدیر رسمی یکی از مهمترین نهادهای حوزه کشاورزی کشور مورد تأیید قرار گرفت.
سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان گنبد
با مدیر کل بیمه سلامت استان گلستان دیدار کرد
دکترسید محمد حسینی ، مدیر کل بیمه سلامت استان گلستان با دکتر سلیمان هاشمی ، سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان گنبد در دفتر کار ایشان دیدار و گفتگو نمود .در این دیدار دکتر سید محمد حسینی ، مدیر کل بیمه سلامت به بیان دستاورد های سازمان بیمه سلامت ایران ، روند خدمت رسانی به بیمه شدگان و آخرین وضعیت موجود بصورت مبسوط تشریح نمود .سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان گنبد با اشاره به فرمان مقام معظم رهبری در سال جدید ” سرمایه گذاری برای تولید ” به اهمیت سرمایه گذاری و استفاده از بخش خصوصی برای توسعه اقتصادی اشاره نمود و خاطر نشان کرد : وظیفه ما این است که در راستای ارتقاء کیفیت و کمیت خدمات به بیمه شدگان ضمن بهره گیری از توان بخش خصوصی موجبات جلب اعتماد پزشکان و موسسات درمانی را فراهم آوریم .هاشمی افزود : اعتماد سازی جامعه پزشکی منجر به توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری در استان و همچنین اشتغال زایی در بخش های مختلف می گردد .وی ضمن تاکید بر انسان مداری و کرامت انسانی ، اطلاع رسانی و شفاف سازی در خصوص فعالیت ها و خدمات ارائه شده به مردم را حائز اهمیت دانست و گفت : آگاهی بخشی بیمه شدگان در حوزه های مختلف درمانی منجر به کاهش پرداخت از جیب بیمه شدگان و افزایش رضایتمندی هم استانی های عزیز مان می گردد .