هشدار دامپزشکی استان یزد :
گرمای هوا خطر ابتلا به بیماری
تب کریمه کنگو را بیشتر می کند
مدیر کل دامپزشکی استان یزد گفت : با آغاز فصل گرم سال احتمال ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو (CCHF)افزایش پیدا می کند که رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری از اهمیت بالایی جهت جلوگیری از ابتلا به آن برخوردار می باشد و این بیماری با رعایت اصول بهداشتی شامل سمپاشی بدن دامها، ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، روش های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان پرهیز از کشتار دام در محلهای غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی قابل کنترل است . علی فاتحی نیا افزود : فرآیند پیش سرد در کشتارگاههای استان انجام میشود به این صورت که لاشه دام پس از ذبح به مدت ۲۴ ساعت در درجه حرارت 4 درجه سانتیگراد نگهداری و سپس روانه مراکز عرضه می شود این روند باعث از بین رفتن ویروس تب کریمه کنگو و بسیاری از عوامل بیماری زای دیگر میشود.
وی اضافه کرد: با وجود آنکه ویروس تب کریمه کنگو حساس به حرارت است، بنابراین پختن گوشت باعث از بین رفتن آن خواهد شد، لذا به افراد توصیه میشود از خوردن گوشت و جگر خام و نیم پخته پرهیز کنند.
وی تأکید کرد: علائم این بیماری در انسان نیز شامل؛ تب، لرز، گیجی، حالت تهوع، درد و سفتی گردن، حساسیت به نور، سردرد شدید، درد چشم، خونریزی زیرجلدی و در نهایت مرگ می باشد. لازم به ذکر است این بیماری در دام فاقد علائم بالینی بوده و صرفأ یک تب موقتی در دام ایجاد مینماید لذا براساس علائم ظاهری قابل تشخیص نمیباشد.
فاتحی نیا ادامه داد: افرادی که دارای سابقه گزش کنه، تماس با دام زنده و ترشحات خونی فرآوردههای خام دامی که علایم فوق را مشاهده میکنند، باید دراسرعوقت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند تا تحت معالجه قرار گیرند.
وی اظهار کرد: با رعایت موارد بهداشتی همچون استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خرد کردن گوشت، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت اصول ایمنی کار به منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد غیرمجاز دام، انجام سمپاشیهای ادواری دام و جایگاه نگهداری دام ، جمعآوری کود و فضولات دامی و خارج نمودن از دامداری، کشتار دام در کشتارگاههای مجاز، تهیه گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه و نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ و جگر 48 ساعت در دمای ۴درجه سانتی گراد در یخچال، راهکارهای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو به شمار میرود.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب اظهار داشت:
گام بلند مناطق نفتخیز در تحول فناوری و توسعه ساخت داخل صنعت نفت
شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با سرمایه گذاری بیش از ۳۵۰۰ میلیارد تومان در حوزه فناوری، پژوهشی و تولید بار اول گامی بلند در مسیر تحول فناوری و توسعه ساخت داخل صنعت نفت برداشت.
این شرکت توانست با تمرکز بر توان داخلی و حمایت از مراکز دانشبنیان، فصل جدیدی از تحول فناورانه در صنعت نفت کشور را رقم زد.
بر اساس این گزارش؛ در سال گذشته این شرکت موفق به انعقاد ۲۳ قرارداد پژوهشی و تولید بار اول با مجموع اعتباری بالغ بر ۱۷۰۰ میلیارد تومان شده است.
مهندس ابراهیم پیرامون مدیرعامل مناطق نفت خیز جنوب در این خصوص اظهار داشت: این قراردادها، که با مشارکت شرکتهای دانشبنیان و مراکز تحقیقاتی به امضا رسیدهاند، می توانند نویدبخش دستاوردهایی مهم و قابل ملاحظه، در حوزههای کلیدی از جمله افزایش برداشت از مخازن نفت و گاز، بهینهسازی فرآیندهای تولید و توسعه فناوریهای زیستمحیطی در صنعت نفت باشند. وی تصریح کرد: طبق برنامهریزیها و خط مشی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و در پیگیری دستاوردهای یادشده، در سهماهه نخست سال جاری، قراردادهای جدیدی به ارزش نزدیک به ۱۸۰۰ میلیارد تومان منعقد خواهد شد. این اقدامات، علاوه بر ارتقای بهرهوری و کاهش هزینههای عملیاتی، زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز را تقویت کرده و سهم بسزایی در توسعه اقتصاد دانشبنیان کشور دارند.
اجرای این پروژهها نه تنها موجب تحول در فناوریهای صنعت نفت میشود، بلکه نقشی کلیدی در ایجاد اشتغال نخبگان و همکاریهای میانرشتهای ایفا کرده و جایگاه ما را از نظر توان ساخت داخل کالا، مواد و خدمات فناورانه صنعت نفت بهصورتی چشمگیر ارتقا خواهند بخشید.