روزنامه کائنات
6

انرژی

1404 شنبه 30 فروردين - شماره 4810

مدیرپیشین شرکت ملی گاز ایران مطرح کرد؛

استفاده از فاینانس خارجی در کنار منابع داخلی برای توسعه صنعت نفت


 مدیرپیشین شرکت ملی گاز ایران گفت: برای ورود سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی به توسعه بالادستی نفت و گاز باید بوروکراسی عریض و طویل قراردادی کاهش یابد و شرایط قراردادی نیز برای حضور سرمایه‌گذار داخلی و خارجی جذاب شود.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، حمیدرضا عراقی گفت: به‌طور کلی یکی از بزرگ‌ترین منابع نفتی و گازی دنیا در سرزمین ایران واقع شده است. وقتی چنین ذخایر و منابع عظیمی در کشور وجود دارد، بنابراین  یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های پیشرفت، توسعه‌ صنایع نفت و گاز است.
وی ضریب تولید را یکی از مهم‌ترین شاخص‌های بهره‌وری دانست و گفت: اینکه چه مقدار منبع گازی و نفتی در کشور داریم، اهمیتی ندارد، اینکه چه مقدار می‌توانیم تولید داشته باشیم، مهم است.
مدیرعامل پیشین شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه متأسفانه در سال‌های اخیر به‌دلیل تحریم و نبود منابع مالی، توسعه میدان‌های نفتی و گازی در ایران با چالش‌هایی روبه‌رو بوده و این موضوع سبب بهره‌برداری راحت‌تر کشورهای همسایه از میدان‌های مشترک شده است، اظهار کرد: نکته مهم دیگر این است که درآمد حاصل از فروش نفت در کشور ما صرف امور جاری و مصرفی می‌شود، در حالی که باید بخش عمده‌ای از درآمد کسب شده صرف سرمایه‌گذاری در توسعه بیشتر میدان‌های نفت و گاز و ایجاد زیرساخت‌های ضروری شود.
*مدیریت، سرمایه و فناوری سه ضلع اصلی توسعه بخش انرژی
عراقی با تأکید بر اینکه وجود تحریم و دسترسی نداشتن به فناوری‌های روزآمد سبب می‌شود میدان‌های بالادستی که به فناوری پیچیده‌ای به نسبت سایر بخش‌ها نیاز دارد، با هزینه و زمان بیشتر به تولید برسند که ضربه‌های سنگینی به کشور وارد می‌کند، گفت: نکته مهم دیگر این است که نبود منابع مالی کافی، منجر به از دست‌دادن نیروهای انسانی متخصص نیز می‌شود.
وی گفت: مدیریت، سرمایه و فناوری سه ضلع اصلی توسعه بخش انرژی کشور است که بدون هریک از این عوامل توسعه صنعت نفت و گاز میسر نیست.
مدیرعامل پیشین شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اینکه پارسال با ناترازی بسیاری در حوزه گاز روبه‌رو بودیم و به‌سختی توانستیم گاز را تأمین کنیم، چراکه بخش عمده‌ای از مصرف گاز صرف نیروگاه‌ها می‌شود، بیان کرد: اگر برای تولید برق به جای گاز از انرژی‌های خورشیدی استفاده شود، کشور تا این اندازه با ناترازی روبه‌رو نخواهد بود.
عراقی تأکید کرد: در کنار بهینه‌سازی مصرف ضروری است که در تولید برق نیز سرمایه‌گذاری صورت گیرد و این در حالی است که قوانین بالادستی کافی و متعددی در خصوص الزام به توسعه این بخش وجود دارد، اما اجرایی نمی‌شود و برای آن برنامه‌ریزی صورت نمی‌گیرد.
وی تأکید کرد: باید این نکته را مدنظر داشت که منابع صندوق توسعه ملی و وام‌های بانکی به‌تنهایی توان حمایت از بخش خصوصی را ندارد و برای جذاب‌تر شدن فضای سرمایه‌گذاری، به فاینانس خارجی نیاز داریم. پیش‌شرط آن هم گشایش در فضای بین‌الملل و بهبود روابط خارجی با سایر کشورها است.

تا پیش از اوج بار ۱۴۰۴؛
کنتورهای هوشمند نصب شده
به ۶ میلیون دستگاه می‌رسد
 مدیرکل هوشمندسازی و فناوری‌های نوین شرکت توانیر گفت: تعداد کنتورهای هوشمند منصوبه در کشور تا پیش از اوج بار ۱۴۰۴ به ۶ میلیون دستگاه خواهد رسید.
به گزارش کائنات و به نقل از پاون، حامد احمدی با بیان اینکه تجهیزات هوشمند از ابزارهای فنی برای کمک به مدیریت مصرف برق است، اظهار داشت: تاکنون بیش از ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار کنتور هوشمند در کشور نصب شده و طبق برنامه‌ریزی‌های به عمل آمده، با تامین منابع مالی این رقم تا اوج بار تابستان ۱۴۰۴ به ۶ میلیون دستگاه می‌رسد.
وی افزود: علاوه بر این، تجهیزات دیگری هم پیش‌بینی شده که امکان رصد و شناسایی مشترکان پرمصرف و در صورت نیاز، امکان محدودسازی مصرف آنان را فراهم می‌کند.
احمدی تصریح کرد: اگر مشترکی بخواهد بیش از سقف در نظر گرفته شده، برق مصرف کند، باید انرژی مورد نیاز خود را از بازارهایی که برای این کار پیش‌بینی شده و با قیمتی که عرضه و تقاضا آن را تعیین می‌کند، تامین کند.
مدیرکل هوشمندسازی و فناوری‌های نوین شرکت توانیر با اشاره به تجربیات دیگر کشورها برای مدیریت مصرف برق، گفت: بر خلاف آنچه که عموماً تصور می‌شود برنامه مدیریت مصرف برق تنها مختص کشور ما نیست و در کشورهای پیشرفته دنیا همچون سوئد، فرانسه، چین و حتی آمریکا که لزوما مشکل ناترازی آنها مثل ما نیست، برنامه‌های مدیریت مصرف برق با جدیت پیگیری می‌شود و مشترکان هم از این برنامه‌ها استقبال می‌کنند.
احمدی در پایان خاطرنشان کرد: برنامه امسال ما این است که محدودسازی مشترکان بالای الگوی مصرف در دستور کار قرار گیرد و این مشترکان در صورت تمایل یا نیاز به مصرف برق بیشتر، انرژی خود را با قیمت‌های غیریارانه‌ای تامین کنند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه