در سال گذشته؛
۴۴۰ هزار میلیارد تومان بیمه نامه فروخته شد
در سال ۱۴۰۳، بیش از ۸۶ میلیون فقره بیمه نامه به ارزش ۴۴۰ همت فروخته شد که نسبت به سال ۱۴۰۲، بیش از ۵۷ درصد در حق بیمه و نزدیک به هشت درصد در تعداد بیمه نامههای صادر شده، رشد داشته است.
به گزارش کائنات، بیمه مرکزی، طی گزارشی آمار اولیه علمکرد صنعت بیمه کشور در سال ۱۴۰۳ را منتشر کرد که براساس دادههای آن، از ابتدای فروردین ماه ۱۴۰۳ تا پایان اسفندماه این سال، بیش ۸۶ میلیون و ۵۹۸۰ فقره بیمه نامه به ارزش ۴۳۹ هزار و ۹۷۲ میلیارد تومان، صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲، معادل ۵۷.۲ درصد رشد در حق بیمه تولیدی و ۷.۹ درصد رشد در تعداد بیمه نامه های صادر شده را نشان میدهد. مطابق این آمارها، مجموع خسارات پرداختی در سال گذشته، ۹۱ میلیون و ۹۷۲ هزار و ۸۶۲ مورد بوده که ارزش آن به ۲۵۷ هزار و ۹۲۶ میلیارد تومان (۲۵۷.۹ همت) میرسد که بیانگر رشد ۵۸.۱ درصدی در ارزش ریالی خسارات پرداختی و رشد ۲۴.۶ درصدی در تعداد خسارات پرداختی نسبت به سال ۱۴۰۲ است.
در این میان سهم بخش غیر دولتی از صنعت بیمه کشور در سال ۱۴۰۳ به ۷۷ درصد از حق بیمه تولید رسید و این بخش همچنین، ۷۵ درصد از مجموع خسارات پرداختی صنعت بیمه کشور در سال ۱۴۰۳ را پرداخت کردند.
*سهم ۸۵ درصدی چهار رشته بیمه از کل بازار بیمه کشور
چهار رشته درمان، شخص ثالث و مازاد، عمر (زندگی) و بدنه اتومبیل، در سال ۱۴۰۳ بیشترین سهم را از سبد صنعت بیمه کشور به خود اختصاص دادند.
بیمه درمان با سهم ۳۴.۸ درصدی از جق بیمه تولیدی و سهم ۴۰ درصدی از مجموع خسارات پرداختی صنعت بیمه کشور، رتبه اول رشتههای بیمهای را در سال قبل به خود اختصاص داده است و بیمه شخص ثالث با سهم ۲۶ درصدی از حق بیمه و سهم ۲۹.۶ درصدی از خسارات پرداختی، بیمه زندگی (عمر) با سهم ۱۴.۴ درصدی از حق بیمه و سهم ۱۱.۱ درصدی از خسارات پرداختی و بیمه بدنه اتومبیل با سهمی ۶.۴ درصدی از حق بیمه و سهم ۸.۱ درصدی از خسارات پرداختی در جایگاه دوم تا چهارم قرار دارند. براین اساس و در مجموع چهار رشته بیمه فوق سهم ۸۵ درصدی از کل حق بیمه تولیدی و سهم ۸۸.۸ درصدی از کل خسارات پرداختی صنعت بیمه را به خود اختصاص دادهاند.
جزئیات وام 400 میلیون تومانی
به دهکهای 1 تا 4
طبق تصمیم شورایعالی مسکن، به دهکهای یک تا 4 جامعه تا سقف 400 میلیون تومان وام قرضالحسنه با نرخ 4 درصد تعلق میگیرد؛ این تسهیلات برای کمک به اقشار کمدرآمد در شرایط بحرانی بازار مسکن است.
به گزارش کائنات، با توجه به اینکه طبق سنوات گذشته فصل جابهجایی مستأجران و خانوار از اوایل اردیبهشتماه و تا انتهای خردادماه آغاز میشود، اما رکود تورمی همراه با افزایش قیمت در بازار مسکن منجر به آسیب، به دهکهای مختلف جامعه بهویژه قشر ضعیف جامعه شده است.
بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالیانه اجارهبها در سال گذشته به ۴۰.۳ درصد رسیده؛ رقمی که بیانگر فشار مضاعف بر مستأجران و شدت بحران در بازار مسکن است. همچنین طبق گفته کارشناسان بازار مسکن، رشد نرخ اجارهبها با توان مالی مستأجران همسو نیست و با توجه به رشد قیمتها در بازار اجاره، خرید و فروش مستأجران دیگر به خرید خانه فکر نمیکنند، زیرا با مبالغ آنها فاصله زیادی دارد. به طور مثال پول رهن برخی از آپارتمانهای تهران مطابق قیمت خرید چند سال گذشته همان واحد مسکونی است.
با توجه به شرایط بحرانی بازار اجارهبها و خرید مسکن، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در دومین جلسه شورایعالی مسکن که به ریاست رئیس جمهور برگزار شد، از تصویب بسته حمایتی مستأجران خبر داد و گفت: بر اساس این مصوبه به دهکهای یک تا ۴ جامعه به عنوان دهکهای پایین درآمدی تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان وام قرضالحسنه پرداخت میشود.
وی با اشاره به جزئیات وام ۴۰۰ میلیونی برای اقشار کمدرآمد جامعه، ادامه داد: این تسهیلات با نرخ ۴ درصد و از طریق منابع بانکی موجود ارائه خواهد شد؛ یعنی بانکها از همان منابع قرضالحسنه متعارف خود، این تسهیلات را پرداخت خواهند کرد و منبع جدیدی تعریف نشده است.
وی تأکید کرد: این رقم لزوماً پاسخگوی کل نیاز دهکهای اول تا چهارم نیست، اما با توجه به محدودیت منابع، تلاش شده است که با اولویتبندی، بخشی از این اقشار را تحت پوشش قرار دهد.
صادق افزود: میزان سرانه تسهیلات برای هر خانوار هنوز تعیین نشده، چراکه بر اساس ساختار تصمیمگیری، شورای عالی مسکن اختیار تعیین جزئیات اجرایی را ندارد و این وظیفه بر عهده هیئتعالی بانکها است که بر اساس شاخصهایی نظیر نرخ تورم، میزان تسهیلات قابل پرداخت به هر خانوار را مشخص خواهد کرد.
وی با اشاره به روند سال گذشته خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳ رقم تسهیلات ودیعه مسکن حدود ۵ هزار میلیارد تومان بود که در سال جاری به ۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است و جزئیات نهایی آن را بانک مرکزی تعیین و ابلاغ خواهد کرد. صادق بر تأکیدات رئیسجمهور در حوزه مسکن محرومان اشاره کرد و گفت: رئیسجمهور بر تأمین مسکن در شأن مردم، توسعه کارشناسیشده و توجه به نیازهای واقعی اقشار محروم تأکید داشتند.
وی افزود: بسته مصوب در شورای عالی مسکن، به محض ابلاغ مصوبه، موارد به هیئت عالی بانک مرکزی ارسال خواهد شد تا میزان تسهیلات قرضالحسنه برای خانوارها و سهمبندی منابع مشخص شود. صادق در پایان خاطرنشان کرد: استانها نیز بهسرعت جلسات شورای مسکن خود را برگزار خواهند کرد تا نرخ افزایش اجارهبها بهصورت استانی مشخص و ابلاغ شود. بر این اساس، بسته حمایتی مسکن تا پایان اردیبهشتماه برای مردم قابل استفاده خواهد بود.
*وظیفه دولت در بخش مسکن تسهیلگری و تنظیمگری است
در شرایط فعلی، با افزایش اجارهبها و کاهش قدرت خرید مردم، بسیاری از خانوارها از خرید خانه منصرف شدهاند و حتی قدرت پرداخت اجارهبها نیز برای آنها مشکلساز شده است. همچنین از سوی دیگر صدای اعتراض رئیس مجلس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز به وضعیت بحرانی مسکن بلند شده و آنها بر لزوم توجه به مشکلات معیشتی مردم و رفع شرایط بحرانی بازار مسکن تأکید کردهاند.
پیام تسلیت مدیرعامل بیمه ملت به مناسبت درگذشت کارشناس ارشد مالی این شرکت
علیرضا یزداندوست، مدیرعامل شرکت بیمه ملت، با صدور پیامی درگذشت سرکار خانم نرگس اسدیان، کارشناس ارشد ریسکهای فرآیندی و مالی این شرکت را تسلیت گفت.
به گزارش کائنات، علیرضا یزداندوست در پیامی ضمن برشمردن ویژگیهای حرفهای و اخلاقی مرحومه نرگس اسدیان، درگذشت این همکار با سابقه و فرهیخته را به خانواده و همکاران ایشان تسلیت گفت.
در این پیام آمده است:
«إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
با نهایت تأسف و تأثر، درگذشت نابهنگام و غمانگیز سرکار خانم نرگس اسدیان، همکار پرتلاش، متعهد و خوشنام شرکت بیمه ملت، موجب اندوه عمیق اینجانب و تمامی همکارانم در مجموعه شد.
ایشان از سال ۱۳۹۰ با پشتکار، صداقت و روحیهای مسئولانه و متعهدانه در پیشبرد اهداف شرکت بیمه ملت نقشآفرینی مؤثری داشتند. خاطره اخلاق نیک و حرفهای ایشان همواره در ذهن همکاران باقی خواهد ماند.
اینجانب ضمن ابراز همدردی، این مصیبت را به خانواده محترم آن مرحومه، دوستان، همکاران و جامعه بیمه ای کشور تسلیت عرض نموده و از درگاه ایزد منان برای روح آن مرحومه، آرامش و آمرزش الهی و برای بازماندگان محترم، صبر و بردباری مسئلت مینمایم.»