روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

1404 يکشنبه 24 فروردين - شماره 4806

آخرین آمار گیشه؛

۱ میلیونی شدن تماشاگران «دایناسور» و فروش فیلم جدید «صیاد»

 اکران فیلم‌های نوروزی سینما پس از گذشت بیش از یک ماه همچنان ادامه دارد در حالی که یک فیلم دفاع مقدسی دیگر به چرخه اکران اضافه شده و از اردیبهشت‌ماه نیز فیلم‌های تازه‌ای روی پرده سینماها خواهند رفت.
از روز چهارشنبه، بیستم فروردین‌ماه فیلم «صیاد» همزمان با فرا رسیدن سالگرد شهادت شهید صیاد شیرازی به سینماها آمد که در سه روز ابتدایی اکران خود میزبان بیش از ۱۵۰۰ نفر تماشاگر بوده است.
این فیلم با بازی علی سرابی و مارال بنی آدم که نقش علی صیاد شیرازی و همسر او را بازی می‌کنند، تاکنون به فروش بیش از ۱۵۱ میلیون تومان رسیده است.
این یک فیلم مناسبتی در حالی به جدول اکران اضافه شده که پیش‌تر گفته شده بود این احتمال وجود دارد که با توجه به شروع زودهنگام اکران نوروزی از ابتدای اسفند، همزمان با عید فطر (۱۱ فروردین) یکی، دو فیلم جدید به چرخه اکران اضافه شوند و با توجه به فروش پایین بعضی فیلم‌ها به نظر می‌رسید از اواخر تعطیلات نوروزی این اتفاق رخ دهد اما اکران فیلم‌های نوروزی همچنان ادامه دارد و احتمالاً از اردیبهشت‌ماه نمایش فیلم‌های جدید آغاز خواهد شد.
سال گذشته «سینما متروپل» محمدعلی باشه آهنگر به عنوان یکی از فیلم‌های که قرار است در نوبت دوم اکران به سینماها بیاید معرفی شده بود.
در حال حاضر فروش کلی سینمای ایران در سال ۱۴۰۴ به بیش از ۲۳۲ میلیارد تومان رسیده و ۲ میلیون و ۷۷۲ هزار نفر هم تماشاگر ۹ فیلم اکران شده در سینماها بوده‌اند.
البته فیلم «۷۰ سی» که همزمان با فیلم‌های نوروزی روی پرده سینماها بوده و همچنان نیز اکران می‌شود به تعداد تماشاگر ۵ میلیون و ۹۲۹ هزار نفر رسیده و فروش آن هم از ۳۵۵ میلیارد تومان عبور کرده است.  
این فیلم از هشتم اسفندماه همزمان با آغاز اکران نوروزی ۲۶ میلیارد و ۷۱۱ میلیون تومان بلیت فروخته و حدود ۳۰۰ هزار نفر تماشاگر داشته است.
در ادامه جزئیاتی از آخرین آمار فروش فیلم‌های روی پرده سینماها بر اساس اطلاعات سامانه مدیریت فروش و اکران سینما (سمفا) تا صبح شنبه، ۲۳ فروردین‌ماه منتشر می‌شود.
«دایناسور» به کارگردانی مسعود اطیابی: یک میلیون و ۸۸ هزار نفر تماشاگر و ۹۳ میلیارد و ۲۰۸ میلیون تومان فروش
«موسی کلیم الله» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا: ۵۱۸ هزار نفر تماشاگر و ۴۱ میلیارد ۶۳۷ میلیون تومان فروش
«کوکتل مولوتوف» به کارگردانی حسین دوماری: ۳۸۸ هزار نفر تماشاگر و ۳۵ میلیارد و ۵۱۶ میلیون تومان فروش
«رها» به کارگردانی حسام فرهمند: ۲۳۳ هزار نفر تماشاگر و ۲۲ میلیارد و ۱۲۷ میلیون تومان فروش
«پسر دلفینی ۲» به کارگردانی محمد خیراندیش: حدود ۱۸۱ هزار نفر تماشاگر و ۱۳ میلیارد و ۹۲۴ میلیون تومان فروش
«پیشمرگ» به کارگردانی علی غفاری: حدود ۱۴۴ هزار نفر تماشاگر و ۸ میلیارد و ۴۴۱ میلیون تومان
«بامبولک» به کارگردانی آرش معیریان‌: حدود ۱۱۷ هزار نفر تماشاگر و ۸ میلیارد و ۲۷۷ میلیون تومان فروش
«عینک قرمز» به کارگردانی حسین مهکام: ۵۶۹۰ نفر تماشاگر و ۴۶۱ میلیون تومان فروش
«صیاد» به کارگردانی جواد افشار: ۱۵۷۳ نفر تماشاگر و ۱۵۱ میلیون تومان فروش

جنگ بر سر تعرفه‌ها به سینما رسید؛
گل به خودی هالیوود در زمین چین
 در واکنش به افزایش بی‌سابقه تعرفه‌های آمریکا بر کالاهای چینی، دولت چین اعلام کرد تعداد فیلم‌های آمریکایی مجاز برای اکران در این کشور را کاهش خواهد داد.
پس از آنکه دونالد ترامپ تعرفه‌های بی‌سابقه ۱۲۵ درصدی بر محصولات چینی وارداتی به آمریکا اعمال کرد، چین اعلام نمود که تعداد فیلم‌های آمریکایی مجاز برای نمایش در این کشور را بیشتر محدود خواهد کرد.  
اداره سینمای چین در بیانیه‌ای اعلام کرد:«اقدام اشتباه دولت آمریکا در سوءاستفاده از تعرفه‌ها علیه چین، ناگزیر موجب کاهش محبوبیت فیلم‌های آمریکایی نزد مخاطبان داخلی خواهد شد. ما طبق قوانین بازار عمل کرده و با در نظر گرفتن انتخاب مخاطبان، واردات فیلم‌های آمریکایی را به‌صورت متعادل کاهش خواهیم داد.»
این تصمیم پاسخ مستقیم به پیشنهاد دو وب‌لاگنویس تأثیرگذار چینی است که هشدار داده بودند چین ابزارهای زیادی برای مقابله به مثل در اختیار دارد.
لیو هونگ (سردبیر ارشد شینهوانت، وب‌سایت رسمی خبرگزاری شینهوا) و رن یی (نوه دبیرکل سابق حزب کمونیست در گوانگدونگ)، هر دو پیشنهاد یکسانی را مطرح کرده بودند: کاهش شدید واردات فیلم‌های آمریکایی و بررسی بیشتر منافع مالکیت فکری شرکت‌های آمریکایی فعال در چین.
چین پس از آمریکا دومین بازار بزرگ سینمایی جهان است، اما در سال‌های اخیر، فیلم‌های داخلی از رقبای هالیوودی پیشی گرفته‌اند. با این حال، تصمیم جدید پکن ضربه قابل توجهی به استودیوهای غربی وارد کرده است. به گزارش بلومبرگ، سهام شرکت‌های والتدیزنی، پارامونت گلوبال و برادران وارنر بلافاصله با کاهش ارزش مواجه شدند.  
 آخرین فیلم آمریکایی پرفروش در چین، «گودزیلا در برابر کونگ: امپراتوری جدید» بود که با ۱۳۲ میلیون دلار فروش در چین، به جمع جهانی ۵۷۲ میلیون دلاری دست یافت.  
در مقابل، فیلم انیمیشن فانتزی چینی «نژا ۲»، تنها در چین ۱.۸ میلیارد دلار فروش داشته و به پرفروش‌ترین فیلم انیمیشن تاریخ تبدیل شده است.  
در حالی که انتظار می‌رفت اکران فیلم‌های پرفروش آینده هالیوود مانند «ماموریت غیرممکن: روزشمار نهایی»، «سوپرمن»، «دنیای ژوراسیک: تولد دوباره» و «آواتار: آتش و خاکستر» در چین به درآمد سالانه این کشور کمک کند، تصمیم جدید پکن می‌تواند این محاسبات را بر هم بزند.  
بر اساس آمار اعلام شده از سوی سرویس فروش بلیت چین، تعداد فیلم‌های آمریکایی اکران شده در چین از بیش از ۶۰ فیلم در سال ۲۰۱۸ به دلیل تنش‌های فزاینده و محبوبیت فیلم‌های داخلی کاهش یافته است.  
پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که درآمد سینمای چین در سال ۲۰۲۵ به ۷.۶ میلیارد دلار خواهد رسید (در مقایسه با ۵.۸ میلیارد دلار در ۲۰۲۴)، اما محدودیت جدید ممکن است این رقم را تحت تأثیر قرار دهد.  

خالق حماسه «رمبو» سیلوستر استالونه از دنیا رفت
 سازنده فیلم سینمایی «اولین خون» در ۹۴ سالگی درگذشت.
به گزارش ورایتی، تد کاچِف فیلمساز کانادایی که سیلوستر استالونه را با «اولین خون» اولین فیلم از مجموعه «رمبو» به شهرتی ویژه رساند و کمدی‌هایی مانند «آخر هفته در برنی»، «شوخی ‌با دیک و جین» و «کارآموزی دادی کراویتز» را در کارنامه داشت، پنجشنبه درگذشت. او ۹۴ ساله بود.
کاچف پس از شروع کار خود در تلویزیون کانادا و کار در صنعت بریتانیا، ابتدا با فیلم هیجان انگیز استرالیایی «بیدار شدن در وحشت» و سپس با فیلم سال ۱۹۷۴ خود «کارآموزی دادی کراویتز» اقتباسی از رمان سال ۱۹۵۹ مردخای ریچلر خرس طلایی جشنواره فیلم برلین را به خانه برد و نامزدی جایزه اسکار بهترین فیلمنامه اقتباسی (برای ریچلر و لیونل چتویند) را به دست آورد. این موفقیت آغاز راه کاچف در صنعت فیلم آمریکا شد. در سال‌های بعد، کاچف زیر پرچم دیک ولف به عنوان تهیه کننده و کارگردان در سریال «قانون و نظم» کار کرد. ولف در مورد کاچف گفت: تد بیش از ۱۳ سال بخشی جدایی ناپذیر از خانواده «نظم و قانون» بود. او نه تنها یک تهیه کننده و کارگردان عالی بود، بلکه دوست صمیمی هم بود. دلم برای او تنگ خواهد شد.
در هالیوود، کاچف موفقیت‌های قابل توجهی در گیشه به دست آورد که طنز زناشویی «شوخی با دیک و جین» سال ۱۹۷۷ با بازی جورج سگال و جین فوندا و درام فوتبالی «شمال دالاس چهل» با بازی نیک نولتی در سال ۱۹۷۹ از جمله آنها بودند. اما وی ماندگارترین فیلم بلندش را سال ۱۹۸۲ با «اولین خون» با بازی سیلوستر استالونه ساخت که درباره یک سرباز شکنجه شده و جنگ زده از جنگ ویتنام بود.
این فیلم با بازی استالونه (که در نوشتن فیلمنامه نیز مشارکت داشت) به یک نماد اکشن آمریکایی بدل شد و به این بازیگر پس از بازی در راکی ‌بالبوآ شخصیت سینمایی دوباره‌ای بخشید. این فیلم همچنین بزرگ‌ترین پیروزی تجاری کاچف را رقم زد و سیزدهمین فیلم پرفروش سال شد و در پی آن یک مجموعه اکشن با ۴ فیلم بعدی ساخته شد که آخرینش در سال ۲۰۱۹ بود. کاچف در سال ۲۰۱۴ درباره فیلمسازی خود گفت که از آنتون چخوف الهام گرفته و افزود: من قاضی شخصیت‌هایم نیستم و این بخشی از باور هنری من شده است. وی یک فیلم دیگر درباره ویتنام با عنوان «شجاعت غیرمعمول» در سال ۱۹۸۳، به تهیه‌کنندگی جان میلیوس و با بازی جین هکمن ساخت وپس از آن به دنیای کمدی بازگشت و با فیلم «آخر هفته در برنی» محصول ۱۹۸۹ با بازی اندرو مک‌کارتی و جاناتان سیلورمن، به موفقیت دیگری دست یافت.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه