روزنامه کائنات
1

صفحه اول

1404 يکشنبه 24 فروردين - شماره 4806

کارشناس سیاست خارجی در گفت و گو با کائنات

ایران تن به تمام خواسته های آمریکا نمی دهد

 کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی گفت: با توجه به رویکردهای ترامپ نسبت به موضوعات مختلف از جمله ایران می توان گفت ترامپ خواسته حداکثری را مطرح می کند اما در نهایت با خواسته حداقلی به توافق با ایران دست می یابد زیرا این نشانه ها در حوزه های مختلف دولت اول و  دوم ترامپ دیده می شود.
مرتضی مکی کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بین الملل در گفت و گو با کائنات درخصوص تفاوت های مذاکرات با آمریکا به نسبت دوره قبلی به چند نکته مهم اشاره کرد و گفت: وقتی شما به شکل پاسخ نامه ترامپ نگاه می کنید در مقایسه با نامه مشابه ای که چند سال پیش آقای شینزوآبه با خود به تهران آورد،نامه ای که بدون پاسخ ماند متوجه اراده جمهوری اسلامی ایران می شوید که این بار اراده کرده تا به جهان نشان دهد مایل به مذاکره است آن هم براساس تامین منافع ملی، یعنی انتخاب و گزینه اول مذاکره و مصالحه بر سر موضوع برنامه هسته ای ایران است همانطور که در برجام نیز این سیاست را در پیش گرفت.
وی در این باره خاطر نشان کرد: در زمانی که مذاکرات برجام پیش از انعقاد توافقنامه در حال پیش رفت بود آمریکا تاکید داشت سایر موضوعات نیز در کنار برنامه های هسته ای مطرح شود اما درهمان زمان جمهوری اسلامی ایران نیز تاکید داشت مذاکره با آمریکا در چارچوب برنامه های هسته ای محدود می ماند.
کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بین الملل یادآور شد: ایران در دور قبلی توانست خواسته های خود را به طرف غربی بگوید و در متن توافقنامه به امضاء برساند هر چند سرانجام خوبی نداشت و ایران از آن توافق نتوانست بهره مند شود اما برجامی که به زعم برخی هنوز هم مُرده است مزایای خوب خود را برای جمهوری اسلامی ایران داشت مثل خارج کردن ایران از  ذیل فصل 7 منشور سازمان ملل که مانعی در برابر بازگشت تحریم ها شد.
وی معتقد است: جدای از اینکه بحث بر سر مستقیم یا غیر مستقیم بودن مذاکرات است باید به این موضوع مهم اشاره کنیم که ایران به دنبال یک مذاکره جدی و صریح با آمریکاست. اگر آمریکا به غیر از برنامه هسته ای خواهان تحمیل موضوعات دیگری به ایران باشد ایران حاضر به پذیرش آن موارد نیست.
کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بین الملل یادآور شد: تصور اینکه ایران در حالت ضعف تاریخی در 46 سال گذشته قرار دارد بنابراین به تمام خواسته های آمریکا پاسخ می دهد قطعا تصور درستی از واقعیت و موقعیت ایران در سطح منطقه نیست زیرا ایران طی چند سال گذشته که در شرایط تحریم قرار گرفته به خوبی نشان داده می تواند کشور را حتی در شرایط تحریم اداره کند علی رغم اینکه مردم تحت فشارهای اقتصادی قرار داشته اند اما خوشبختانه تا کنون انسجام ملی حفظ شده است.
وی در این باره یادآور شد: با توجه به رویکردهای ترامپ نسبت به موضوعات مختلف از جمله ایران می توان گفت ترامپ خواسته حداکثری را مطرح می کند اما در نهایت با خواسته حداقلی به توافق با ایران دست می یابد زیرا این نشانه ها در حوزه های مختلف دولت اول و  دوم ترامپ دیده می شود.
مرتضی مکی کارشناس سیاست خارجی در پایان گفت و گو خاطر نشان کرد: تعرفه های تجاری وضع شده از سوی ترامپ علیه دیگر کشورها علی رغم اینکه سر و صدای زیادی به پا کرد اما ترامپ در عین حال بیان داشته آماده گفت وگو با کشورها برای لغو تعرفه هاست. به نظر می رسد این رویکرد ترامپ در قبال ایران نیز مطرح است لذا باید امیدوار به آینده بود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه