تعلیق موقت ثبت سفارش
واردات بدون سابقه تا 500 هزاردلار
امکان ثبت سفارش جدید با حالت ثبت سفارش «تعهد ثبت فروش در سامانه تجارت داخلی تا سقف ۵۰۰ هزار دلار» فعلا امکان پذیر نیست.
به گزارش کائنات، بر اساس اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، تا زمان انجام تغییرات مربوط به سهمیههای واردات سال 1404، امکان ثبت سفارش جدید با حالت ثبت سفارش «تعهد ثبت فروش در سامانه تجارت داخلی تا سقف 500 هزار دلار» موقتا امکان پذیر نمیباشد.
در تیر ماه سال قبل اعلام شده بود که بازرگانانی که سهمیه واردات ندارند یا ارزش واردات آنها در سال جاری بیشتر از سهمیه محاسبه شده است، اجازۀ ثبت سفارش واردات کالا را نخواهند داشت، برای رفع این محدودیت، حالتی تحت عنوان حالت «واردات بدون سابقه تا 500 هزاردلار » در نظر گرفته شده است.
برخی کارشناسان معتقدند واردات با کارتهای بازرگانی جدید تا سقف 500 هزار دلار یکی از دلایل جهش درخواست کارت بازرگانی در یک سال اخیر است.
چندی قبل محمد لاهوتی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با اشاره به تعداد کارت های بازرگانی فعال گفته بود: تا سال 1403، مجموع کارت های فعال بازرگانی در سراسر کشور حدود 50 تا 55 هزار بوده ولی طبق آمار منتشر شده 10 ماهه سال جاری حدود 20 هزار و 500 کارت جدیدالصدور است که پیش بینی می شود تا پایان سال تعداد این کارت ها به 25 هزار عدد برسد.
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
بر اساس دادههای بانک مرکزی در پایان سومین هفته فروردین ماه، نرخ بهره (سود) بین بانکی مانند هفته قبل از آن در محدوده ۲۳.۹۵ درصد ثابت ماند.
به گزارش کائنات، نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته سوم فروردین ماه سال جاری، بدون تغییر با نرخ ۲۳.۹۵ درصد ثابت ماند. این نرخ در اولین هفته فروردین ماه ۲۳.۹۶ درصد بود و در پایان هفته دوم با کاهش ۰.۰۱ درصدی به ۳۲.۹۵ درصد رسید و در پایان هفته سوم نیز در همان دامنه هفته گذشته (۲۳.۹۵ درصد) بدون تغییر و ثابت ماند.
*بازار بین بانکی
بازار بین بانکی بازاری است که برای مبادلات مالی میان بانکها و سایر مؤسسات اعتباری با یکدیگر و برای اعمال سیاستهای پولی از سوی بانک مرکزی ایجاد شده است. این بازار عمق بسیار و معاملات پرحجمی دارد و برای کاهش اضافه برداشت بانکها، کاهش استقراض بانکها از بانک مرکزی، مدیریت صحیح نقدینگی از سوی بانکها، کاهش یا افزایش نقدینگی کشور و کنترل تورم و ایجاد رشد اقتصادی ایجاد میشود.
بازار بین بانکی دو کاربرد مهم دارد. اولین کاربرد آن کمک به بانک مرکزی برای اعمال سیاستهای پولی و دومین کاربرد آن، تامین مالی بانکها و مؤسسات اعتباری و مالی از طریق یکدیگر است و بانک مرکزی از طریق تغییر در نرخ سود در این بازار نظارت و اهداف خود را مرتفع میکند.
حجم معاملات در این بازار بسیار بالا است و اثر بسیاری بر نرخ سود دارد و نرخ سودی که بانک مرکزی به صورت هفتگی اعلام میکند، بر اساس میانگین موزون معاملات بین بانکی روزانه به دست میآید.
بازار بین بانکی در ایران از تیرماه ۱۳۸۷ رسما شروع به کار کرد. نظارت کامل و تعیین نرخ سود بر این بازار به عهده بانک مرکزی است و بانک مرکزی در پایان هر هفته نرخ بهره بین بانکی را در روز پنجشنبه (هر هفته) به صورت رسمی اعلام میکند.
در پایان هفته سوم، حداقل نرخ توافق بازخرید نیز مانند سال گذشته ۲۳ درصد، نرخ اعتبارگیری قاعدهمند ۲۴ درصد و نرخ سپردهگذاری قاعدهمند ۱۷ درصد به صورت ثابت اعلام شده است.
در سال ۱۴۰۳ نرخ بهره بین بانکی در کانال ۲۳ درصد بود و آنچه که آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد، نرخ بهره بین بانکی در دو سال گذشته یعنی سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ در کانال ۲۳ درصد حفظ شده است، با این حال نرخ بهره بین بانکی در سال ۱۴۰۱ دامنههای ۲۰.۳ تا ۲۳.۱ درصد را شاهد بود که بیشترین تغییر در نرخ بهره بین بانکی در سالهای گذشته را نشان میدهد.