روزنامه کائنات
3

اقتصاد

1404 چهارشنبه 20 فروردين - شماره 4804

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی:

۵۵ درصد درآمد ارزی حاصل از صادرات محصولات باغی است

 معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: هرچند ۲۰ درصد اراضی کشاورزی کشور در اختیار حوزه باغبانی است اما ۳۸ درصد اشتغال و ۵۵ درصد درآمد ارزی حاصل از صادرات محصولات کشاورزی کشور متعلق به این حوزه است.
محمدمهدی برومندی در آیین کلنگ‌زنی بزرگ‌ترین گلخانه شیشه‌ای هیدروپونیک شرق کشور که در محل شرکت خیام سپهر فولاد نیشابور برگزار شد، با بیان اینکه اگر حمایت‌ها در خراسان رضوی نبود قطعاً با مشکلات بسیاری مواجه بودیم، گفت: در بخش باغبانی کشور ۲۰۶ میلیون تن تولید محصول داریم.
وی افزود: در کشور سه میلیون هکتار باغ و ۲۵ هزار هکتار گلخانه داریم که بر اساس اسناد بالادستی به ویژه سند پیشرفت هفتم توسعه کشور باید از ۳.۵ میلیون تن محصولات گلخانه‌ای که تولید می‌کنیم به ۱۰ میلیون تن برسیم.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، بهره‌وری بالا و صرفه‌جویی بسیار در مصرف آب را از مزایای تولید در گلخانه دانست و تصریح کرد: با توجه به اینکه جزو مناطق خشک و نیمه‌خشک دنیا هستیم و با بحران آب مواجه‌ایم رفتن به سمت کشت گلخانه‌ای ضروری است.
وی در ادامه از خراسان رضوی به عنوان یکی از قطب‌های مهم کشور که در صف اول امنیت غذایی قرار دارد نام برد و افزود: سالیانه حدود هشت میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در این استان تولید می‌شود.
برومندی با بیان اینکه این استان سالیانه پذیرای چندین میلیون زائر و مسافر است، گفت: در این استان ۵۴۰ هکتار گلخانه فعال داریم؛ ضمن اینکه حدود ۱۰۰۰ متقاضی توسعه گلخانه جدید در خراسان رضوی هستند.
وی با اشاره به اینکه برای آغاز و بهره‌برداری پروژه‌های این تعداد متقاضی و رسیدن به اهداف نیازمند ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات هستیم، خاطرنشان کرد: سیاست کلی وزارت جهاد کشاورزی انتقال تولید سبزی و صیفی کشور که حدود ۲۵ میلیارد مترمکعب مصرف می‌کند به گلخانه هستیم و این میزان را به حدود پنج میلیارد مترمکعب کاهش دهیم.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، در ادامه از گلخانه شیشه‌ای هیدروپونیک شرق کشور به عنوان یکی از مگا پروژه‌های کشور نام برد و اظهار کرد: کمتر پروژه‌ای مانند این در کشور وجود دارد.
وی یکی از دغدغه‌های جدی را در گلخانه‌ها موضوع انرژی دانست و گفت: چون در این پروژه کار تلفیقی صورت می‌ گیرد بخشی از انرژی مورد نیاز تأمین می‌شود، همچنین نوع سازه‌ای که انتخاب شده می‌تواند بالاترین بهره‌وری را داشته باشد.
برومندی خاطرنشان کرد: همچنین محصولی که در این گلخانه تولید می‌شود با نگاه تجاری و محصول تجارت محور است؛ امیدواریم هر چه زودتر فاز اول پروژه به بهره‌برداری برسد.

رئیس اتحادیه صنف طلا، نقره و جواهر مشهد اعلام کرد؛
تولید تابلو با طلای واقعی
فقط با عیار ۱۸ یا نقره و فلزات مجاز
 مشهد به‌ عنوان یکی از قطب‌های طلا و صنایع‌دستی کشور جایگاه ویژه‌ای در تولید زیورآلات سنتی و سوغات هنری دارد. در این میان هنر تلفیق طلا با صنایع‌دستی به ‌ویژه استفاده از طلای ۱۸ عیار در تولید تابلوها و هدایای فاخر، می‌تواند سهم قابل‌توجهی در توسعه بازار سوغات زیارتی ایفا کند.
به گزارش کائنات، با این حال در سال‌های اخیر برخی از محصولات زینتی با عنوان «ورق طلای ۲۴ عیار» در بازار عرضه می‌شوند که نه دارای ارزش اقتصادی‌اند و نه پشتوانه‌ای از طلا دارند. این محصولات که بیشتر نمایشی از رویای طلا هستند تا خود طلا با نامی فریبنده به فروش می‌رسند، در حالی که فاقد فاکتور رسمی و وزن واقعی طلا هستند.
این مسئله تا کنون مشکلاتی را برای هنردوستان و مردم ایجاد کرده و حتی باعث حساسیت‌هایی در میان فعالان این حوزه و مسئولان ذی‌ربط شده است.
یوسف تقی‌زادگان، رئیس اتحادیه صنف طلا، نقره و جواهر مشهد با اشاره به تابلوها و زیورآلات ورق طلایی که با عنوان طلای ۲۴ عیار به مردم و گردشگران فروخته می‌شود، اظهار کرد: تضمینی برای اصالت این محصولات وجود ندارد و متأسفانه در برخی موارد شاهد هستیم که این تابلوها فقط پوششی از زرورق هستند و طلای واقعی در ساخت آن‌ها به کار نرفته است.
یوسف تقی‌زادگان ادامه داد: اخیرا گزارشی از مغازه‌ای دریافت شد که بر روی تابلوهای خود عنوان طلا ۲۴ عیار نوشته بود، اما پس از بازرسی مشخص شد که این تابلوها به هیچ عنوان طلا نبوده و فقط از مواد بی‌کیفیت تهیه شده‌اند. در نتیجه صاحب این مغازه پس از اعتراضات تصمیم به جمع‌آوری این تابلوها گرفت و در مشهد دیگر هیچ تابلویی با عنوان طلا ۲۴ عیار در فروشگاه‌ها مشاهده نمی‌شود.
رئیس اتحادیه صنف طلا، نقره و جواهر مشهد خاطرنشان کرد: تابلوهایی که با طلا ساخته می‌شوند از طلای ۱۸ عیار، نقره و سایر فلزات ساخته شده‌اند و به طور مشخص، مشخصات فلز به کار رفته بر روی تابلو درج می‌شود. لازم به ذکر است در این راستا چند کارآفرین برجسته مشغول به کار هستند. یوسف تقی‌زادگان با بیان اینکه بازرسان اتحادیه به طور مرتب در سطح شهر حضور دارند تا از تخلفات جلوگیری کنند، تصریح کرد: ما بازرسان خود را به صورت مستمر در سطح شهر مستقر کرده‌ایم و در صورت مشاهده هر گونه تخلف با متخلفان برخورد می‌کنیم.
رئیس اتحادیه صنف طلا، نقره و جواهر مشهد در پایان اظهار کرد: شهروندان در صورت مشاهده هر گونه تخلف، می‌توانند به اتحادیه صنف طلافروشان مشهد واقع در بلوار مدرس، روبروی درب دادگستری، پاساژ کاوه، طبقه دوم، مراجعه و شکایت خود در این زمینه را ثبت کنند.

در سال گذشته؛
۱۶ تن شمش طلا معامله شد
 در سال گذشته ۸۲ جلسه حراج حضوری شمش طلا در تالار معاملات مرکز مبادله ایران برگزار شد که در مقابل عرضه ۱۹,۲ تن شمش طلا در مجموع ۲۱.۱ تن تقاضا ثبت شد و در نهایت ۱۶ تن از این شمش‌ها مورد معامله قرار گرفت.
به گزارش کائنات، طی ۸۲ جلسه حراج حضوری شمش طلای مرکز مبادله ایران، بیش از  ۱۹,۲ تن شمش طلا عرضه شد که در مقابل ۲۱.۱ تن تقاضا، در نهایت حدود ۱۶ تن (۱۶ هزار و ۶ کیلوگرم) از این شمش ها مورد معامله قرار گرفت. این امر بدان معناست که مرکز مبادله طی سال ۱۴۰۳،  از یک‌سو ۱۶ تن شمش طلا به دست تولیدکنندگان و فعالان صنف طلا و جواهر رسانده و از سوی دیگر، بیش از ۹۳ هزار میلیارد تومان منابع ریالی صادرکنندگان کشور را به سرعت در اختیار آنان قرار داده است.
*کمترین و بیشترین حجم معاملات ماهانه
حراج‌های شمش طلای مرکز مبادله ایران  به  صورت منظم و مستمر و به صورت هفتگی برگزار می‌شود. طبق آمار، بیشترین حجم معاملات ماهانه در اسفند ماه ۱۴۰۳ با حجم ۲۳۸۵ کیلوگرم گزارش شده است و کمترین حجم معاملات ماهانه در فروردین ماه ۱۴۰۳ با حجم ۶۲۲ کیلوگرمی ثبت شده است.
*کمترین و بیشترین ارزش معاملات ماهانه
بر اساس آمار و اطلاعات مدیریت بازار طلای مرکز مبادله ایران، کمترین میزان ارزش معاملات ماهانه، برای فروردین ماه ۱۴۰۳ و با ارزش حدود ۳۰ هزار میلیارد ریال ثبت شد و بیشترین ارزش ریالی معاملات نیز متعلق به اسفند ماه ۱۴۰۳، در حدود ۲۰۸ هزار میلیارد ریال بوده است.
*کمترین و بیشترین حجم معامله
با نگاهی به آمار ۸۲ مراسم حراج شمش طلا برگزار شده در سال ۱۴۰۳، بیشترین فروش شمش طلا با ۱۲۴۵ کیلوگرم و با میانگین قیمت هشت میلیارد و ۸۰۴ میلیون تومان در حراج شماره نود و هفتم ثبت شد و کمترین میزان فروش شمش طلا نیز در جلسه  پنجاه و دوم حراج با ۲۴ کیلوگرم و با میانگین قیمت پنج میلیارد و سه میلیون تومان رقم خورد.
*کمترین و بیشترین میانگین قیمت
بر اساس آمار و اطلاعات مدیریت بازار طلای مرکز مبادله ایران، کمترین میانگین قیمت به ازای هر شمش طلای استاندارد برابر با چهار میلیارد و ۳۰۶ میلیون تومان در حراج شماره ۲۹ بوده است و بیشتر میانگین قیمت نیز متعلق به حراج شماره ۹۱ با میانگین قیمت هشت میلیارد و ۸۶۸ میلیون تومان به ازای هر کیلوگرم شمش طلای استاندارد بوده است.
*کمترین و بیشترین ارزش ریالی معاملات
طبق داده‌های منتشر شده، کمترین ارزش ریالی معاملات  برای یک جلسه حراج برابر با ۱۲۰۰ میلیارد ریال بوده است که در حراج شماره ۵۲ به ثبت رسید و بیشترین ارزش ریالی معاملات شمش طلا نیز با ۱۰۹ هزار میلیارد و ۶۰۵ میلیون ریال در حراج شماره ۹۷ ثبت شده است.
*کمترین و بیشترین حجم عرضه
در سال ۱۴۰۳، کمترین حجم عرضه شمش طلا در حراج شماره ۵۲ و برابر با ۲۴ کیلوگرم بوده است و بیشترین حجم عرضه شده نیز در حراج شماره ۹۷ برابر با ۱۲۵۷ کیلوگرم بوده است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه