پیشرفت ۵۴ درصدی
فاز دوم ذخیرهسازی گاز مخزن شوریجه
سرپرست شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گفت: پروژه فاز دوم ذخیرهسازی گاز در مخزن شوریجه از مرز ۵۴ درصد پیشرفت عبور کرده و همزمان در بخشهای روزمینی، زیرزمینی و ساخت تجهیزات اصلی در حال اجراست.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، بهنام میرزایی با اشاره به اینکه پروژه فاز دوم ذخیرهسازی گاز در مخزن شوریجه در مسیر اجرا قرار دارد و فرآیندهای مرتبط با حوزههای روزمینی، زیرزمینی و ساخت تجهیزات اصلی توربوکمپرسور به موازات یکدیگر در حال انجام است، اظهار کرد: این طرح توسعه نقش بسیار مهمی در تأمین پایداری گاز مناطق شمال و شمالشرق کشور دارد و اجرای آن از اولویتهای شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به شمار میرود.
وی تصریح کرد: پروژه فاز دوم ذخیرهسازی گاز مخزن شوریجه در خانگیران، با مشارکت بخش خصوصی و در قالب مدل BOT (ساخت، بهرهبرداری و انتقال) و براساس تعهدات دو طرف، مطابق با برنامه مشخصی در حال اجراست.
بر پایه این گزارش، قرارداد BOT مربوط با شرکت مپنا در چارچوب ضوابط قانونی و پس از بررسیهای فنی دقیق منعقد شده و بر اساس آن تأمین مالی پروژه برعهده سرمایهگذار است. پیشرفت پروژه با تأمین اعتبار مورد نیاز مطلوب است و ظرفیت ذخیرهسازی گاز کشور با اجرای این پروژه بهطور محسوسی افزایش مییابد.
حجم مخازن سدهای چهارگانه تهران
به 112میلیون متر مکعب رسید
میزان حجم کل مخازن سدهای استان تهران 112میلیون متر مکعب است. به گزارش کائنات و به نقل از پاون، حجم آب سدهای چهارگانه استان تهران شامل امیرکبیر، لتیان، لار و ماملو 112میلیون مترمکعب است، که این مقدار در مدت مشابه سال آبی گذشته 134میلیون متر مکعب بوده است.
لازم به ذکر است، حجم آب سد امیرکبیر 30 میلیون مترمکعب وهمچنین حجم کلی ذخایر سدهای سامانه شرق تهران شامل لتیان، لار و ماملو 81 میلیون متر مکعب اعلام شده که بر این اساس حجم آب سد لتیان 25 میلیون مترمکعب، حجم آب سد ماملو 32 میلیون مترمکعب و حجم آب سد لار نیز 24 میلیون متر مکعب است؛ که حجم کلی سدهای سامانه شرق در مقایسه با سال گذشته 3میلیون متر مکعب کاهش را نشان میدهد.
گفتنی است، میزان بارشهای استان تهران از ابتدای سال آبی تاکنون 133.8 میلی متر است که این میزان در سال آبی گذشته 148.8 میلی متر ثبت شده است. بر این اساس میزان بارشها نسبت به سال آبی گذشته 10 درصد کاهش و نسبت به متوسط بلند مدت 35.1 درصد کاهش را نشان میدهد. روابط عمومی شرکت آب منطقهای تهران از شهروندان درخواست میکند، همچنان در زمینه مدیریت مصرف و صرفهجویی آب همکاری کنند تا با رعایت الگوی مصرف بهینه، در تامین آب شرب پایدار بهترین خدمت به مردم عزیز ارائه شود.
شمار دکلهای حفاری نفتی آمریکا افزایش یافت
شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز از افزایش تعداد دکلهای نفتی شرکتهای حفاری آمریکا به بالاترین سطح از ماه ژوئن تاکنون خبر داد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، شرکت بیکرهیوز در گزارشی اعلام کرد تعداد دکلهای نفتی فعال شرکتهای انرژی آمریکا برای دومین هفته پیاپی به بالاترین عدد از ماه ژوئن تاکنون افزایش یافت.
بر اساس این گزارش، تعداد دکلهای حفاری نفت و گاز که نشانه اولیه تولید در آینده بهشمار میرود، در هفته منتهی به چهارم اکتبر با دو عدد کاهش به ۵۹۰ دستگاه رسید. بنابر اعلام بیکرهیوز، با کاهش شمار دکلها در هفته جاری، مجموع تعداد دکلها ۳۰ دستگاه یا ۵ درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته میلادی است.
شمار دکلهای نفتی آمریکا در هفته یادشده با پنج عدد افزایش به ۴۸۹ دستگاه رسید که بالاترین تعداد از ماه ژوئن تاکنون بهشمار میرود، در حالی که دکلهای گازی این کشور با کاهش هفت عددی به ۹۶ دستگاه رسید که بیشترین کاهش هفتگی از ماه مه ۲۰۲۳ تاکنون است.
تعداد دکلهای فعال شرکتهای حفاری آمریکا در حوضه پرمین، بزرگترین حوضه شیل آمریکا واقع در ایالتهای تگزاس غربی و شرق نیومکزیکو، در هفته یادشده با سه عدد کاهش به ۲۹۴ دستگاه رسید که پایینترین تعداد از فوریه ۲۰۲۲ تاکنون است.
شمار دکلهای نفت و گاز آمریکا در سال ۲۰۲۴ حدود ۵ درصد و در سال ۲۰۲۳ حدود ۲۰ درصد کاهش یافت، زیرا افت قیمت نفت و گاز ایالات متحده در چند سال گذشته سبب شد شرکتهای انرژی تمرکز خود را به جای بالا بردن تولید بر افزایش بازگشت سرمایه سهامداران و پرداخت بدهی معطوف کنند. با وجود پیشبینی تحلیلگران مبنی بر کاهش قیمتهای نقدی تکمحموله نفت خام برای سومین سال پیاپی در سال ۲۰۲۵، اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیشبینی کرد تولید روزانه نفت خام از رقم بیسابقه ۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در سال ۲۰۲۴ به حدود ۱۳ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در سال جاری میلادی افزایش مییابد.
در حوزه گاز هم اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیشبینی کرد افزایش ۹۱ درصدی قیمتهای تکمحموله گاز در سال ۲۰۲۵ تولیدکنندگان را ترغیب میکند فعالیتهای حفاری خود را در سال جاری افزایش دهند. افت ۱۴ درصدی قیمت در سال ۲۰۲۴ سبب شد بسیاری از شرکتهای انرژی برای نخستین بار پس از شیوع بیماری کرونا و پایین آمدن تقاضای سوخت در سال ۲۰۲۰ تولید خود را کاهش دهند.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا همچنین پیشبینی کرد تولید روزانه گاز این کشور از رقم بیسابقه ۱۰۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب در سال ۲۰۲۳ و ۱۰۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب در سال ۲۰۲۴ به ۱۰۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب در سال ۲۰۲۵ افزایش یابد.
مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فناوریهای نوین توانیر خبر داد؛
قطع و وصل هوشمند برق بر مبنای میزان مصرف
مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فناوریهای نوین توانیر با بیان این که مشترکان پرمصرف تا 40 برابر بیشتر از مشترکان کممصرف هزینه برق پرداخت میکنند، گفت: رصد میزان مصرف این مشترکان از طریق اعمال مدیریت و بهکارگیری فناوریهای نوین امکانپذیر است.
به گزارش کائنات و به نقل از پاون، حامد احمدی افزود: به همین منظور تاکنون بیش از 4 میلیون کنتور هوشمند در کشور نصب شده و 3 میلیون کنتور دیگر در حال نصب است که از این طریق، مصرف برق مشترکان پرمصرف بالاتر از الگو قابل کنترل خواهد بود.
وی در خصوص استفاده از فناوریهای نوین برای مدیریت مصرف برق در بخش توزیع و رصد برق پرمصرفها اظهار داشت: در تابستان سال گذشته تجربه موفقی در خصوص محدودسازی مشترکان بدمصرف در حوزه اداری داشتیم و امسال این محدودسازی مصرف برای مشترکان پرمصرف و بالای الگوی مصرف در حوزههای تجاری و خانگی اتفاق خواهد افتاد و با استفاده از ابزارهای محدودکننده و بررسی ظرفیت کنتورهای هوشمند، این کنترل و محدودسازی انجام میشود،.
احمدی ادامه داد: اما همچنان پیشنهاد ما به هموطنان مثل سالهای گذشته این است که با مدیریت بهینه مصرف برق از این شرایط جلوگیری کنند که هم از نظر اقتصادی کمک قابل توجهی به خانوادهها میشود و هم محدودسازی و قطع برق نیز اتفاق نخواهد افتاد.
احمدی در خصوص میزان الگوی مصرف برق مشترکان اضافه کرد: این الگو برای مناطق عادی کشور 300 کیلوواتساعت در ماه و برای مناطق گرمسیر 2500 کیلوواتساعت در ماه است. بحث محدودسازی لزوما به معنای قطع شدن جریان برق نیست، وی با بیان اینکه اگر مشترک از تعریف الگو فراتر رود قطع برق برای او اتفاق میافتد و اگر به مصرف عادی برگردد مجدد برق او وصل خواهد شد، افزود: این کار با اندازهگیریهای هوشمند اتفاق میافتد، بدون اینکه مامور برق در محل حضور یابد.
وی درباره نحوه نظارت توضیح داد: اگر توان و جریان مصرف از الگوی تعریف شده اضافهتر باشد به فاصلهای کوتاه مثلا حدود 20 دقیقه قطع میشود و به مشترک اجازه میدهد مصرف برق خود را کنترل کند و با اندازهگیری مجدد اگر مصرف کم شده باشد انشعاب برقرار میشود و اگر کاهش مصرف اتفاق نیفتاده بود مجدد قطع خواهد شد.
مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فناوریهای نوین در پایان به مشترکان خاطر نشان کرد: قاعدتاً سیستمهای هوشمند لوازم اندازهگیری از نظر بحث امنیتی نسبت به سیستمهای مشابه بسیار امنتر است و امکان دستکاری وجود ندارد.