روزنامه کائنات
6

انرژی

1404 يکشنبه 17 فروردين - شماره 4801

مدیرعامل پالایشگاه تهران:

بنزین پالایشگاه تهران یورو۵ می‌شود

 مدیرعامل پالایشگاه تهران از پروژه جدید این پالایشگاه برای ارتقاء کیفیت بنزین به استاندارد یورو ۵ و افزایش ظرفیت تولید بنزین کشور به میزان یک میلیون لیتر در روز خبر داد.
عباس محسنی ‌نیکو، مدیرعامل پالایشگاه تهران با بیان اینکه این پالایشگاه در حال انجام پروژه‌ای برای افزایش کیفیت بنزین تولیدی خود است، اظهار کرد: در این پروژه، هدف ارتقاء کیفیت بنزین به استاندارد یورو ۵ است.
عباس محسنی ‌نیکو افزود: دو انحراف در مشخصه بنزین وجود دارد، اول اینکه عدد اکتان بنزین باید از ۸۷ به ۹۱ برسد و عدد بنزن هم از ۲.۵ درصد به زیر یک درصد برسد، مابقی پارامترهای بنزین پالایشگاه طبق استانداردهای یورو ۵ است.
مدیرعامل پالایشگاه تهران با بیان اینکه پالایشگاه تهران در حال برطرف کردن دو انحراف در واحد احداث است که به موجب آن، این پالایشگاه قادر خواهد بود تا به ظرفیت تولید بنزین کشور یک و نیم میلیون لیتر در روز اضافه کند، گفت: ظرفیت تولید بنزین این پالایشگاه حدود ۷ و نیم میلیون لیتر در روز است، اما پیش از این، ظرفیت تولید ۶ و نیم میلیون لیتر بوده است.
عباس محسنی ‌نیکو ادامه داد: با استفاده از ظرفیت خالی موجود در واحد پالایشگاه و تأمین خوراک از پالایشگاه دیگری، توانستیم یک میلیون لیتر به ظرفیت بنزین کشور اضافه کنیم.
مدیرعامل پالایشگاه تهران در پاسخ به این سوال که آیا با افزایش تولید بنزین کیفیت آن تغییری کرده است؟ گفت: با افزایش یک میلیون لیتر بنزین کیفیت بنزین هیچ تغییری نخواهد کرد.
به گفته عباس محسنی ‌نیکو، مدیرعامل پالایشگاه تهران با این تغییرات، پالایشگاه تهران به عنوان تولیدکننده، قادر خواهد بود تا سهم خود را در تامین بنزین کشور بهبود بخشد، هرچند که توزیع این محصول در نهایت توسط شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی انجام می‌شود.

واردات نفت چین از ایران افزایش یافت
 واردات نفت ایران به چین در مارس، افزایش یافت و به رکورد ۸.۰۷ میلیون تن معادل ۱.۹۱ میلیون بشکه در روز رسید. داده‌های پلاتس نشان داد واردات نفت خام ایران به چین در ماه میلادی گذشته، به ۱.۹۱ میلیون بشکه در روز رسید که ۱۱.۹ درصد در مقایسه با رکورد قبلی ۱.۷۱ میلیون بشکه در روز در اوت سال ۲۰۲۴، افزایش داشت و همچنین ۱۹.۵ درصد بالاتر از واردات ۱.۶ میلیون بشکه در روز در فوریه بود.
به گفته منابع آگاه، لجستیک بهبود یافته از جمله برداشت از ذخایر شناور در آب‌های مالزی و همچنین قیمت‌گذاری رقابتی در مقایسه با خوراک‌های جایگزین، در افزایش واردات نفت ایران به چین، نقش داشت.
با این حال، تحلیلگران بازار می‌گویند روند واردات در آوریل به دلیل اقدامات خصمانه آمریکا در هفته‌های اخیر، ممکن است تحت تاثیر قرار بگیرد.
در حالیکه برخی از پالایشگاه‌های خصوصی، در بحبوحه تشدید ریسک‌های ژئوپلیتیکی، رویکرد صبر و مشاهده را در پیش گرفته‌اند، معامله‌گران انتظار دارند واردات در آوریل به دلیل قیمت رقابتی نفت ایران، بالا مانده و حدود هفت میلیون تن (۱.۷۱ میلیون بشکه در روز) باشد.
یک منبع بازرگانی گفت: اگر محموله‌های نفت ایران همچنین اقتصاد بهتری نسبت به گزینه‌های دیگر داشته باشند پالایشگاه‌های خصوصی چین به خرید آنها ادامه می‌دهند.
به گفته منابع آگاه، ذخایر نفت شناور ایران در مالزی، کاهش یافته، زیرا حجم بیشتری به چین منتقل شده است.
بر اساس گزارش پلاتس، معامله‌گران گفتند: ذخایر شناور در مارس، ۴۲۶ هزار بشکه در روز بود که طبق گزارش شرکت کپلر، ۴۴ درصد کمتر از سطح ژانویه و فوریه بود زیرا انتقال به پالایشگاه‌های خصوصی در شاندونگ چین، شتاب گرفت.
بنا بر نظرسنجی «اس اند پی گلوبال کامادیتی اینسایتس»، تولید نفت خام ایران منعطف آمد و به ۳.۲۳ میلیون بشکه در روز در فوریه رسید که اندکی بالاتر از ژانویه بود و از سپتامبر سال ۲۰۲۳، همچنان بالای سه میلیون بشکه در روز مانده است.

محدودیت صادرات با خط لوله کنسرسیوم خزر
 سخنگوی کاخ کرملین از محدود شدن صادرات نفت با خط لوله کنسرسیوم خزر در پی حمله به زیرساخت‌های آن از سوی پهپادهای اوکراینی خبر داد.
به گزاش کائنات و به نقل از شانا، کاخ کرملین اعلام کرد: محدودیت‌های روسیه برای زیرساخت‌های صادرات نفت دریای سیاه از خط لوله خزر (CPC) به‌دلیل حمله‌ پهپادهای اوکراینی به زیرساخت‌های این خط لوله اعمال شده است.
روسیه به پایانه «نووروسیسک» در دریای سیاه که صادرات نفت میدان تنگیز قزاقستان را به عهده دارد، دستور داد در پی بازرسی‌های فوری از سوی ناظر حمل‌ونقل روسیه، فعالیت دو مورد از سه بارانداز (اسکله) خود را متوقف کند.
مسکو اوکراین را به حمله به ایستگاه پمپاژ ایستگاه پمپاژ نفت «کروپوتکینسکایا» در منطقه کراسنودار جنوبی روسیه و یک انبار نفت در نزدیکی آن در جنوب روسیه متهم کرده است. شرکت ترانسنفت روسیه نیز پیش‌تر اعلام کرده بود اسکله نفتی در پایانه «نووروسیسک» دریای سیاه را به‌دلیل بررسی‌های ناظر به حال تعلیق درآورده است.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در کنفرانسی تلفنی به خبرنگاران گفت: این تصمیم به‌دلیل آسیب‌های ناشی از حمله‌های پهپادهای اوکراینی به زیرساخت‌های خط لوله کنسرسیوم خزر گرفته شد. وی گفت: ما نباید فراموش کنیم که آسیب‌های بسیار پیچیده‌ای از نظر فناوری پیش آمده است و این البته نمی‌تواند متأسفانه عواقبی برای عملکرد کل سیستم نداشته باشد.
قزاقستان و شرکت آمریکایی شورون که در کنسرسیوم آمریکایی - روس - قزاق تنگیزشوراویل در کنار لوک اویل روسیه و کازمونای گاز قزاقستان و اکسون‌موبیل آمریکا برداشت نفت از میدان تنگیز را عهده‌دار هستند اعلام کردند جریان ارسال نفت با خط لوله کنسرسیوم خزر قطع نشده است.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، گفته است از روسیه و مقدار پیشرفت در مذاکرات صلح با اوکراین ناراضی بوده و تهدید کرده است  تعرفه‌های ثانویه بر خریداران نفت روسیه وضع خواهد کرد.

شیرهای نفت اوپک پلاس
 برای تنبیه متخلفان باز می‌شود
 سه منبع آگاه در اوپک پلاس گفتند عصبانیت عربستان سعودی از قزاقستان و کشورهایی دیگری که به توافق نفتی پایبند نبوده‌اند، عامل اصلی تصمیم شوکه‌کننده این گروه برای باز کردن شیرهای نفت بود و ممکن است حتی اگر قیمت نفت کاهش بیشتری پیدا کند، بازبینی نشود.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، عربستان سعودی در پنج سال گذشته، حامی جدی محدودیت داوطلبانه تولید برای ایجاد تعادل در بازار نفت بوده است، زیرا بودجه این کشور به قیمت نفت حدود ۹۰ دلار در هر بشکه نیاز دارد. اما تصمیم هفته گذشته نشانه تغییر بزرگ از این سیاست‌هاست.
عربستان سعودی در چند ماه گذشته، قزاقستان و عراق را برای بهبود پایبندی به کاهش تولید، تحت فشار قرار داده و تهدید کرده است که در غیر این صورت، تولید نفت خود را افزایش خواهد داد. در عوض، تولید قزاقستان هر ماه، با افزایش تولید شرکت‌های آمریکایی شورون و اکسون موبیل در بخش کلیدی این کشور، بالاتر رفته است. عراق نیز در کاهش حجم تولید خود، عملکرد آهسته‌ای داشته است.
این هشدار به متخلفان یک ماه پیش داده شد؛ زمانی که اوپک پلاس تصمیم گرفت تولید ماهانه خود را به میزان متوسط ‌۱۳۰ هزار بشکه در روز از آوریل افزایش دهد و برخلاف انتظارات بازار، تولید را ثابت نگه دارد.
اما با بدتر شدن تقلب در ماه گذشته، عربستان سعودی، گروه اوپک پلاس را برای افزایش عرضه به میزان ۴۱۱ هزار بشکه در روز در ماه مه که سه برابر بیشتر از حد انتظار و معادل حدود ۰.۴ درصد از عرضه جهانی است، بمب را ترکاند.
قیمت نفت، تحت تاثیر تعرفه‌های آمریکا، تلافی چین در برابر تعرفه‌های ترامپ و تصمیم اوپک پلاس برای تسریع افزایش تولید، هشت درصد سقوط کرد و به زیر ۶۵ دلار در هر بشکه رسید که پایین‌ترین قیمت از بحبوحه همه‌گیری ویروس کرونا در سال ۲۰۲۱ است.  یکی از سه منبع آگاه اوپک پلاس گفت: حتی اگر قیمت نفت به زیر ۶۰ دلار در هر بشکه برسد، این گروه ممکن است هیچ اقدامی برای معکوس کردن افزایش شدید تولید انجام ندهد.
یک منبع دوم مطلع از مذاکرات هفته گذشته گفت: پیام شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان این بود که اعضا باید به اهداف خود پایبند باشند؛ در غیر این صورت، افزایش تولید بیشتر خواهد بود.
منبع اولی گفت: قیمت‌های پایین به کشورهای داخل و خارج از اوپک پلاس آسیب می‌زند و از این رو، همه تولیدکنندگان اقداماتی را برای محدود کردن تولید انجام خواهند داد.
هر سه منبع آگاه گفتند: اعلام افزایش تولید نفت اوپک پلاس در هفته گذشته را جنگ قیمتی نمی‌دانند، هرچند که خاطرات جنگ عربستان سعودی با روسیه برای سهم بازار در سال ۲۰۲۰ و برخورد اوپک با شیل آمریکا در سال‌های ۲۰۱۵-۲۰۱۴ را زنده کرده است.
*غیرقابل پیش‌بینی مانند ترامپ
اما برخی منابع آگاه در داخل گروه اوپک پلاس اظهار کردند: تصمیم انتهای هفته گذشته، ناشی از دلایل ژئوپلیتیکی بسیار گسترده‌تری بود و صرفا تمایل به مجازات متخلفان نبوده است.
تصمیم اوپک پلاس برای افزایش تولید نفت، با اعلام تعرفه‌های آمریکا همزمان شد و ممکن است به عربستان سعودی و روسیه کمک کند تا روابط با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا را تقویت کنند. درست زمانی که انتظار می‌رود تعرفه‌ها، رشد تورم را تسریع کنند، ترامپ خواستار کاهش قیمت نفت شده است.
در طول اولین جنگ قیمت در سال‌های ۲۰۱۵-۲۰۱۴، اوپک شیرهای نفت خود را برای کاهش رشد نفت شیل آمریکا باز کرد. برخی از شرکت‌های آمریکایی مجبور شدند تولید خود را کاهش دهند و حتی ورشکسته شدند، اما رشد این صنعت چند سال بعد از سر گرفته شد و به رکوردهای جدید رسید.
 در سال ۲۰۲۰ که تقاضا برای نفت کاهش یافت، عربستان سعودی در اوج شیوع ویروس کرونا با روسیه اختلاف پیدا کرد. این ترامپ بود که هر دو طرف را تحت فشار قرار داد تا مصالحه کنند و گفت که قیمت‌های بسیار پایین نفت به صنعت نفت آمریکا نیز آسیب می‌زند و این صنعت برای بقا، به قیمت‌های بالاتر نیاز دارد.
قیمت نفت در سال ۲۰۲۰، به زیر صفر رسید. چنین ریسک‌هایی در سال ۲۰۲۵ بسیار اندک است، اما قیمت‌های زیر ۵۰ دلار در هر بشکه ممکن است همچنان برای تولیدکنندگان شیل آمریکا، زیان‌آور باشد.
ترامپ بدون شک از کاهش قیمت‌ها استقبال خواهد کرد. هلیما کرافت از رویال بانک کانادا گفت: با این حال، ما گمان می‌کنیم که در اتاق‌های هیئت‌مدیره تولیدکنندگان آمریکایی، نگرانی وجود داشته باشد، زیرا آنها باید انتظارات بالقوه در مورد تمایل رهبری اوپک برای حمایت همیشگی از قیمت‌ها را تغییر دهند.
یک منبع روسی گفت که تصمیم اخیری که گرفته شد تا حدی ناشی از تمایل به راضی کردن ترامپ در بحبوحه مذاکرات صلح اوکراین است. منابع دیگری به سفر آتی ترامپ به عربستان سعودی در چند هفته آینده و تصمیم آمریکا برای اعمال تعرفه پایین ۱۰ درصدی بر عربستان سعودی و امارات اشاره کردند.
سایر اعضای اوپک پلاس مانند عراق و قزاقستان که به آمریکا نیز نفت صادر می‌کنند، به ترتیب با تعرفه‌های ۳۹ و ۲۷ درصدی مواجه خواهند شد.
وزیران کلیدی اوپک پلاس برای یک نشست فنی دیدار خواهند کرد و اوایل ماه مه نیز برای بازبینی سیاست تولید، ملاقات می‌کنند. بر اساس گزارش رویترز، سومین منبع آگاه اوپک گفت: اوپک به اندازه ترامپ غیرقابل پیش‌بینی می‌شود.

11
کاربرد انرژی‌های تجدیدپذیر در صنعت آلومینیوم
آژانس بین المللی انرژی‌های تجدیدپذیر (IRENA) با توجه به مصرف بسیار بالای برق حاصله از انرژی فسیلی در صنعت آلومینیوم که منجر به انتشار نزدیک به ۱.۱ گیگاتن کربن در سال شده است، گزارشی را در خصوص کاربرد تجدیدپذیرها در صنعت آلومینیوم منتشر کرد.
به گزارش کائنات و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، در این گزارش برای فعالان صنعت آلومینیوم و سیاستگذاران مربوطه چگونگی به حداقل رساندن انتشار گازهای گلخانه‌ای از طریق یکپارچه‌سازی سازی سهم بالایی از نیروگاه‌های انرژی تجدیدپذیر در فرایندهای تولید آلومینیوم نظیر کوره‌های ذوب همچنین سایر اقدامات کاهش انتشار کربن مانند استفاده از آندهای خنثی، راهکارهای بازیافت مواد و افزایش بهره‌وری انرژی به تفصیل تشریح شده است.
آلومینیوم کاربردهای گسترده ای در صنعت بسته بندی، خودرو سازی، تولید کابل و تجهیزات الکتریکی و ... دارد. همه کاره بودن آلومینیوم به دلیل استحکام بالا، وزن کم، قابلیت بازیافت و هدایت الکتریکی و حرارتی عالی آن است. علاوه بر این، آلومینیوم نقش حیاتی در تسهیل گذار انرژی دارد و از آن به صورت گسترده در ساخت پنل‌های خورشیدی، توربین‌های بادی، خودروهای برقی و توسعه شبکه انتقال برق استفاده می شود.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه