روزنامه کائنات
2

سیاست

1404 يکشنبه 17 فروردين - شماره 4801

اقتدار و آمادگی دفاعی- نظامی پاسخ ایران محکم به لفاظی دشمنان

 برگزاری رزمایش ها، اقدام لازم و اجتناب ناپذیری است که بر افزایش توان دفاعی و هجومی نیروهای مسلح و ارتش هر کشوری چه در هوا، چه در دریا و چه در روی زمین تاثیر دارد تا ضمن آمادگی برای مقابله با هرگونه تهاجم نظامی، قدرت بازدارندگی را به دشمنان خود نشان دهد.
مفهوم «بازدارندگی» عمری به قدمت تاریخ جنگ‌های بشر دارد؛ معنای بازدارندگی در مباحث امنیت ملی، «تامین و نمایش توان نظامی دفاعی و تهاجمی مؤثر، برای منصرف‌کردن دشمن از تهاجم نظامی متصور» است به تعبیر کلی تر؛ «بازدارندگی، داشتن قدرت موثر اقدام و عمل متقابل، برای منصرف‌کردن دشمن از هرگونه خیال پردازی و اقدام خصمانه و تهاجم نظامی است».
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور و برچیده شدن رژیم پادشاهی، دشمنان نظام جمهوری اسلامی که منافع خود را از دست رفته می دیدند، احساس کردند ایران شرایط با  ثبات و پایداری ندارد و دیگر ارتش منظم و قدرتمندی نیست که در مقابل تجاوز آنها مقاومت کند و به راحتی می تواند کشور را به تصرف خود درآورند به خیال خام خود فکر کردند زمان مناسبی است که از این فرصت برای ضربه زدن به پایه های نظام و انقلاب استفاده کنند اما ملت ایران توانست با همان ارتشی که تقریبا آماده نبود و با همه تحریم های سنگین و همان ادوات جنگی که داشتیم و به ویژه با قدرت ایمان، شجاعت و غیرت مردم و رهبری امام راحل (ره) دشمن متجاوز تا دندان مسلح که از حمایت همه قدرت های بزرگ بهره می برد را شکست دهیم و نگذاریم حتی وجبی از خاک کشورمان را بگیرند.
بعد از آن تجربه تلخ ۸ ساله دوران دفاع مقدس و با توجه به شرایط منطقه و دشمنی ها با جمهوری اسلامی نیاز بود که ارتشی قوی به همراه تجهیزات به روز داشته باشیم بنابراین روند رشد و توسعه نیروهای مسلح کشور از آن دوران شروع شد و امروز آمادگی و قدرت دفاعی نیروهای مسلح کشورمان بعد از گذشت ۴ دهه از عمر پربرکت انقلاب موجب شده که ایران اسلامی به ویژه بعد از دوران دفاع مقدس مورد هجوم کشوری قرار نگیرد و حتی به عنوان قدرت اول منطقه شناخته شود. شاید اگر آمادگی که امروز نیروهای مسلح ما دارند آن زمان داشتند کسی به خودش اجازه نمی داد که به خاک کشور ما حمله کند و جنگ ۸ ساله ای تحمیل نمی شد.
در همین راستا برگزاری رزمایش های مختلفی که به ویژه در سال گذشته توسط نیروهای مسلح اعم از ارتش، بسیج و سپاه با توجه به شرایط خاص منطقه غرب آسیا و ناآرامی های مختلف و همچنین تحولات در جبهه مقاومت و رویارویی مستقیم با رژیم صهیونیستی برگزار شد از اهمیت خاصی یرخوردار بود چرا که آنها مدعی بودند قدرت دفاعی ایران تضعیف شده است بنابراین نیاز بود که به دشمنان آمادگی، اقتدار و قدرت نظامی ایران نشان داده شود.
بر همین اساس رزمایش پیامبر اعظم ۱۹ سپاه، زرمایش مشترک ذوالفقار ارتش، رزمایش مشترک اقتدار ۱۴۰۳ پدافند هوایی، رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۵ با حضور ایران، چین و روسیه و ناظرانی از ۹ کشور قطر، عراق، آفریقای جنوبی، عمان، امارات، سریلانکا، پاکستان، آذربایجان و قزاقستان و با شعار «با هم برای برقراری صلح و امنیت»، رزمایش مرکب دریایی آیونز، برگزار شد که در آن سلاح ها وتجهیزات ساخت کشورمان از جمله شناورهای سطحی و زیر سطحی، موشک ها، پهپادهای شناسایی، رزمی و انهدامی، جنگنده ها، تانکها مورد بهره برداری و آزمایش قرار گرفت همچنین در کنار آن روش های جنگیدن متناسب با تهدیدات متعدد در نقاط مختلف این سرزمین تمرین شد تا ضمن بررسی نقاط ضعف و قوت بر توان نظامی ایران افزوده شود.
لذا برگزاری رزمایش ها جزو برنامه ای جدا نشدنی نیروهای مسلح است چرا که این رزمایش ها ابتدا باعث آمادگی و چاکی نیروها و تست تجهیزات جدید چه در هوا، چه در زمین و چه در دریا می شود و از طرف دیگر به دشمنان پیام واضح و روشنی دارد که خیال واهی به سرشان نزند.
در زیر به تعدادی از رزمایش های برگزار شده نیروهای مسلح کشورمان اشاره می شود:
مرحله اصلی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ از صبح شنبه ۴ اسفندماه با رمز «یا بقیه الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه‌الشریف» در گستره سواحل مکران، دریای عمان و شمال اقیانوس هند تا مدار ۱۰ درجه آغاز شد.
در رزمایش ذوالفقار از سامانه کشف و موقعیت یاب پسیو منیر استفاده شد که می‌تواند با پوشش ۳۶۰ درجه ای و بدون انتشار هیچ‌گونه امواجی اهداف را شناسایی و موقعیت دقیق آنها را در اختیار سامانه‌های درگیری قرار دهد. همچنین در این رزمایش مشترک از انواع موشک‌های «فتح» با بُرد ۱۲۰ کیلومتر، «فجر» با بُرد ۱۱۰ کیلومتر، پهپاد انهدامی «آرش۲» با طی مسافت ۱۲۰۰ کیلومتر، پهپادهای تهاجمی «ابابیل۴ و ۵» و «مهاجر۶» استفاده شد. از انواع سامانه‌های موشکی ضدزره «الماس» زمین‌پایه، «دهلاویه» دوقلوی نصب‌ بر نفربرها و نیز انواع سامانه‌های پهپادی و توپخانه‌ای، استفاده شد. اجرای عملیات تاخت آبی خاکی و بیچینگ، اجرای عملیات آبی خاکی که دارای پنج مرحله کلی «طرح ریزی»، «بارگیری و سوارشدن»، «تمرین»، «حرکت» و «هجوم» است تمرین شد.
همچنین سامانه‌های پدافند هوایی نیروی زمینی ارتش برمبنای مأموریتی که بر عهده این نیرو است، با بهره‌گیری از سامانه شهید «مجید» و انواع دوش‌پرتاب‌های «میثاق»، علیه تهدیدهای هوایی در ارتفاع پست برای مقابله استفاده شد.
در این رزمایش برای نخستین بار جنگنده یاک در یک عملیات مشترک هوایی شرکت کرد و گوشه‌ای از قابلیت‌های پیشرفته و منحصر به فرد خود را به نمایش گذاشت. همچنین در این رزمایش برای نخستین بار نیروی دریایی ارتش و نیروی هوافضای سپاه تحت فرماندهی قرارگاه ذوالفقار ارتش عملیات مشترک انجام دادند که طی آن، این نیروها توانستند با شلیک موشک‌های کروز دریایی و بالستیک، موفق به انهدام هدف واحد شبیه‌سازی شده در شمال اقیانوس هند شد.
همچنین در رزمایش ذوالفقار انجام عملیات نشست و برخاست بالگردهای تهاجمی کبرای هوانیروز با بالگردهای RH, SH و ۲۱۲ AB بر روی عرشه شناورهای نیروی دریایی ارتش را تمرین کردند.
به گفته امیر دریادار حبیب الله سیاری فرمانده رزمایش مشترک ذوالفقار، در این رزمایش بیش از ۱۶۰ تمرین تخصصی انجام شد که هدف از اجرای این رزمایش، ارتقا توان دفاعی و توان بازدارندگی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در مقابل هر گونه تهدید زمینی، هوایی و دریایی بود. همچنین مهمترین وجه تمایز نسبت به رزمایش‌های مشابه سال‌های گذشته خلق تاکتیک‌ها و تکنیک‌های جدید برگرفته از تجربیات کسب شده از میادین جنگ‌های اخیر در منطقه و درک پیچیدگی‌های فناوری‌های نوظهور در عرصه دفاع بوده است که سبب طراحی متفاوت در ترکیب سامانه‌ها رزم با یکدیگر شده است. در پایان می توان با افتخار گفت، نیروهای مسلح ما بعد از گذشت ۴ دهه از انقلاب از اقتدار و آمادگی نظامی بالایی برخوردارند و برگزاری رزمایش ها در جهت آمادگی بیشتر این نیروها برای دفاع و بازدارندگی است. همچنین دشمنان ما بدانند که با نیروهای مسلح مقتدر و توانمندی رو به رو هستند. نظام سلطه بداند با ایرانی بزرگ و مقتدر و با مردمی دارای عظمت و پیشینه تاریخی و کهن روبروست که نیروهای جان بر کف این نظام مسلط به همه میادین برای دفاع از کیان نظام جمهوری اسلامی ایران هستند.


 

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه