روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۴ شنبه ۱۷ فروردين - شماره 4800

مدیرعامل پالایشگاه آبادان خبر داد؛

افزایش حدود ۳ میلیون لیتری تولید بنزین در پالایشگاه آبادان


 مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان از افزایش حدود ۳ میلیون لیتری بنزین این پالایشگاه در دولت چهاردهم خبر داد و گفت: پالایشگاه آبادان حدود ۱۷ درصد بنزین، ۲۲ درصد نفت‌گاز و ۴۲ درصد نفت‌ کوره‌ کشور را تأمین می‌کند.
فردین راشدی با اشاره به افزایش تولید بنزین در سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان دولت سیزدهم، تولید بنزین پالایشگاه آبادان ۱۴.۹ میلیون لیتر در روز بود که با آغاز دولت چهاردهم به ۱۷.۸ میلیون لیتر در روز رسید که بیانگر رشد ۲۰ درصدی تولید بنزین این پالایشگاه در چند ماه اخیر است، همچنین این افزایش تولید بنزین ناشی از افزایش ظرفیت پالایش نفت خام، استفاده از مواد اکتان‌افزای دریافتی و راه‌اندازی واحد بنزین‌سازی آلکیلاسیون بوده است.
وی با اشاره به اقدام‌های مهم انجام‌شده در سال ۱۴۰۳ تصریح کرد: راه‌اندازی واحد هیدروژن با تولید روزانه ۶ تن هیدروژن، راه‌اندازی واحد هایدروکراکر با تولید روزانه ۳ میلیون لیتر نفت‌گاز با کیفیت یورو۴، راه‌اندازی واحد تولید گوگرد، راه‌اندازی تلمبه‌خانه‌های بنزین و نفت‌گاز به‌منظور افزایش حداکثری انتقال فرآورده به انبار نظامیه اهواز و سپس انتقال به مرکز کشور، راه‌اندازی اولیه واحدهای گاز مایع بخش اول فاز ۲ به‌منظور تولید پروپان و بوتان، راه‌اندازی اسکله ۷ پالایشگاه آبادان برای صادرات گاز مایع و افزایش ظرفیت پالایشگاه به بیش از ۵۰۰ هزار بشکه در روز به‌منظور رفع ناترازی سوخت در کشور ازجمله اقدام‌های مهم انجام‌شده در سال گذشته بوده است.
*برنامه‌ها و اهداف ۱۴۰۴
مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان با بیان اینکه افزایش ظرفیت پالایشگاه به بیش از ۵۳۰ هزار بشکه در روز، تلاش برای راه‌اندازی واحدهای بخش دوم فاز۲ و بهره‌برداری از  پروژه FGRU (پروژه بازیافت گازهای مشعل) ازجمله برنامه‌ها و اهداف مهم این شرکت در سال ۱۴۰۴ است، افزود: واحدهای جدید راه‌اندازی‌شده در بخش اول فاز ۲ بر اساس آخرین فناوری‌های واحدهای مشابه از نظر صرفه‌جویی در مصرف انرژی ساخته و مقرر شده است در واحدهای بخش دوم فاز ۲ نیز از فناوری‌های جدید استفاده شود، همچنین با راه‌اندازی کامل واحدهای فاز ۲، فرآورده‌های بنزین، نفت‌گاز و نفت سفید از استانداردهای یورو ۴ و یورو ۵ برخوردار می‌شود و مقدار بنزین تولیدی پالایشگاه به‌صورت تقریبی ۱۰ میلیون لیتر در روز افزایش می‌یابد.
راشدی با اشاره به مقدار تولید محصولات پالایشگاه آبادان بیان کرد: مقدار تولید گاز مایع، بنزین موتور، نفت‌گاز و وکیوم باتوم (خوراک صنایع قیرسازی) در سال ۱۴۰۳ به‌ترتیب ۲.۱،  ۱۷.۷ ،۲۲ و ۱.۸ میلیون لیتر در روز بوده که نسبت به سال ۱۴۰۲ برای گاز مایع ۲۰ درصد، برای بنزین  ۱۹ درصد، برای نفت‌گاز ۱۲ درصد، برای وکیوم باتوم ۴۲ درصد و برای فرآورده‌های ویژه (نفتای سبک، سنگین، خوراک واحدهای روغن‌سازی و ...) ۱۸ درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه این افزایش تولید نقشی مؤثر در رفع ناترازی سوخت در کشور داشته است و این پالایشگاه حدود ۱۷ درصد بنزین، ۲۲ درصد نفت‌گاز و ۴۲ درصد نفت‌کوره‌ی کشور را تأمین می‌کند، اظهار کرد: خوراک پتروشیمی‌های تبریز، بندر امام (ره)، شازند اراک و بوعلی سینا از طریق پالایشگاه آبادان تأمین می‌شود، همچنین افزایش تولید فرآورده‌های این پالایشگاه، افزایش مقدار ارسال فرآورده به مرکز کشور   (از طریق خطوط ۱۲ و ۱۶ اینچی ارسال فرآورده به اهواز) با راه‌اندازی تلمبه‌خانه‌های جدید و صادرات مازاد فرآورده‌ها ازجمله گاز مایع، نفت‌کوره و نفتای سنگین را در پی داشته است.

تأکید اوپک‌پلاس بر اجرای برنامه تعدیل کاهش عرضه
 هشت کشور عضو ائتلاف اوپک‌پلاس در نشستی بر تعهد خود به ثبات بازار نفت با چشم‌اندازی سالم‌تر و اجرای برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه تأکید کردند.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، هشت کشور عضو ائتلاف تولیدکنندگان اوپک و متحدانش (اوپک‌پلاس) شامل عربستان سعودی، روسیه، عراق، امارات متحده عربی، کویت، قزاقستان، الجزایر و عمان که پیش‌تر در آوریل و نوامبر ۲۰۲۳  در مجموع کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای را اعلام کرده بودند، برای بررسی اوضاع و چشم‌انداز بازار جهانی نفت دیدار کردند.
با توجه به تداوم بنیان‌های مطلوب و چشم‌انداز مثبت بازار نفت و بر اساس تصمیم خود که پس از آن هم بر آن تأکید شد، هشت عضو اوپک‌پلاس ضمن اجرای برنامه تعدیل تدریجی و انعطاف‌پذیر کاهش عرضه تصمیم گرفتند کاهش عرضه خود را در ماه مه در مجموع ۴۱۱ هزار بشکه، معادل کاهش سه ماه، مطابق جدول زیر تعدیل کنند.
احتمال دارد تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت عضو اوپک‌پلاس با توجه به تحولات بازار نفت متوقف یا به حالت پیشین بازگردد، این انعطاف‌پذیری به اعضا اجازه می‌دهد تا به حمایت از ثبات بازار نفت ادامه دهند.
هشت کشور عضو ائتلاف اوپک‌پلاس همچنین یادآور شدند که این اقدام فرصتی را برای کشورهای شرکت‌کننده در توافق ‌کاهش عرضه فراهم می‌کند تا اجرای برنامه جبرانی خود را تسریع کنند.
این هشت کشور بر تعهد خود به کاهش عرضه داوطلبانه مورد توافق در پنجاه‌وسومین نشست کارگروه وزارتی نظارت بر توافق اوپک‌پلاس و بر تصمیم خود برای جبران کامل هرگونه مازاد عرضه از ژانویه ۲۰۲۴ و ارائه برنامه‌های جبرانی روزآمد شده به دبیرخانه اوپک تا ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) تأکید کردند.
هشت کشور عضو ائتلاف اوپک‌پلاس به‌منظور بررسی اوضاع بازار نفت، پایبندی به تعهدها و جبران مازاد عرضه، نشست‌های ماهانه برگزار خواهند کرد.
این هشت کشور پنجم مه ۲۰۲۵ (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) برای تصمیم‌گیری درباره سطح تولید در ماه ژوئن گرد هم می‌آیند.

احتمال کاهش قیمت نفت عربستان در مه ۲۰۲۵
 شرکت دولتی نفت سعودی آرامکوی عربستان احتمال دارد قیمت رسمی فروش نفت را به مشتریان آسیایی برای تحویل در ماه مه امسال به پایین‌ترین حد سه ماه اخیر برساند.
به گزارش کائنات، به گفته تاجران؛ عربستان ممکن است قیمت رسمی فروش نفت خام خود را برای عرضه به مشتریان آسیایی در ماه مه امسال به پایین‌ترین حد در سه ماه گذشته برساند، این در حالی است که شرکت سعودی آرامکو قیمت رسمی فروش نفت را در ماه جاری میلادی هم کاهش داده بود.
چهار منبع پالایشگاهی آسیا در نظرسنجی رویترز گفتند: قیمت رسمی فروش نفت خام عربستان نفت خام سبک عربی برای تحویل در ماه مه نسبت به ماه آوریل با یک دلار و ۸۰ سنت تا ۲ دلار کاهش روبه‌رو می‌شود.
این پیش‌بینی نشان می‌دهد قیمت نفت خام «سبک عربی» می‌تواند حدود یک دلار و ۵۰ سنت تا یک دلار و ۷۰ سنت به ازای هر بشکه بیشتر از میانگین قیمت نفت خام شاخص‌های عمان و دبی باشد که نسبت به رقم ۳ دلار و ۵۰ سنت در ماه آوریل و پایین‌ترین قیمت از فوریه تاکنون است.
آرامکو پس از دو ماه افزایش پیاپی قیمت فروش رسمی نفت، قیمت‌ها را برای تحویل در ماه آوریل ۴۰ سنت کاهش داد، زیرا هشت کشور ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس) تصمیم گرفتند برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه را از ماه آوریل اجرا کنند که نخستین افزایش تولید تدریجی از سال ۲۰۲۲ است.
منابع به رویترز گفته‌اند که اوپک‌پلاس که بیش از ۴۰ درصد نفت جهان را عرضه می‌کند، احتمالاً به برنامه خود برای افزایش تولید نفت برای دومین ماه پیاپی در ماه مه ۲۰۲۵ پایبند خواهد بود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه