روزنامه کائنات
4

جامعه

1403 شنبه 18 اسفند - شماره 4791

یک متخصص تغذیه:

سحری، یک وعده صبحانه کامل مصرف کنید


 متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: توصیه می‌شود روزه‌داران در وعده‌ سحری، یک صبحانه‌ کامل شامل غلات و لبنیات یا پروتئین‌هایی مانند تخم‌مرغ مصرف کنند.
دکتر آناهیتا منصوری با بیان اینکه بهتر است فاصله‌ای بین افطار و شام در حدود یک تا دو ساعت وجود داشته باشد و یک میان وعده در پایان شب نیز در نظر گرفته شود، افزود: برای حفظ آب بدن در طول روز، حتما در وعده‌ سحری میوه‌ها و سبزیجات آبدار مصرف شود.
وی ادامه داد: از مصرف مایعات زیاد در وعده سحر خودداری کنید، زیرا این مایعات می‌توانند باعث رقیق شدن آنزیم‌های گوارشی و مشکلات گوارشی شوند.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: در وعده سحری از مصرف مواد غذایی فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس به دلیل محتوای نمک بالا که باعث تشنگی می‌شود، خودداری شود. همچنین، از خوردن کباب‌ها و مواد غذایی پرپروتئین نیز پرهیز کنید، زیرا این مواد نیز می‌توانند حس تشنگی را افزایش دهند.
وی با اشاره به عدم توصیه به مصرف مواد غذایی ادرارآور مانند قهوه و نسکافه در وعده‌ سحری، خاطرنشان کرد: اگر در وعده‌ سحری از مقدار زیادی قند و شکر استفاده شود، ممکن است قند خون به شدت افزایش یابد و سپس افت کند که این امر می‌تواند باعث احساس کسالت، بی‌حالی و سردرد شود. بنابراین، از مصرف مواد غذایی حاوی قند و شکر مانند شیرینی‌ها و بامیه در وعده‌ سحری خودداری و این مواد را به وعده‌ افطار منتقل کنید.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: بهتر است در وعده‌ افطار از مواد غذایی مانند شیر یا آب ولرم به همراه شیرینی‌های طبیعی مانند خرما و کشمش استفاده شود. همچنین، می‌توان از غذاهایی مانند آش، شیر برنج یا چند لقمه نان و پنیر نیز بهره برد.
وی با بیان اینکه لبنیات، گوشت و سبزیجات گزینه‌های مناسبی برای شام هستند، افزود: بهتر است در ماه رمضان از خوردن غذاهای سرخ‌کردنی خودداری شود و به جای آن، غذاهایی که به صورت آب‌پز یا بخارپز تهیه شده‌اند، انتخاب شوند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه