روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۳ سه شنبه ۷ اسفند - شماره 4784

وزیر کشور مطرح کرد؛

تمرکز بر ضربه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان و اجتماعی‌سازی پیشگیری از اعتیاد


 وزیر کشور بر تمرکز بر ضربه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان تاکید کرد و گفت: اگر یک قاچاقچی بزرگ دستگیر شود، اما بنیان‌های مالی از بین نرود، آن مسیر ادامه پیدا خواهد کرد.
به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی وزارت کشور، آیین تکریم و معارفه نماینده رئیس‌جمهور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر روز گذشته (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.
دکتر اسکندر مومنی دبیرکل پیشین ستاد مبارزه با مواد مخدر در این آیین گفت: هر اقدامی که گزارش شد و صورت گرفت حاصل تلاش جمعی همه دستگاه‌های عضو ستاد و همکاران بوده است.
وزیر کشور با بیان اینکه چند موضوع در اولویت کار ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار گرفته بود، اظهار داشت: ما کار را بر اساس برنامه‌ریزی‌ها و مشورت با اندیشمندان و صاحب نظران، پیش بردیم. این اولویت‌ها شامل مقابله با توزیع و عرضه، پیشگیری از اعتیاد، درمان و بازگشت به زندگی، توانمندسازی و دیپلماسی فعال بین‌المللی بود.
مومنی با بیان اینکه در حوزه مقابله، تلاش‌های زیادی صورت گرفت که اساسی‌ترین ضربه به بنیان‌های مالی مواد مخدر بود، افزود: معتقد بودیم اگر یک قاچاقچی بزرگ دستگیر شود، اما بنیان‌های مالی از بین نرود، آن مسیر ادامه پیدا خواهد کرد. این یک رویکرد اساسی بود؛ ضمن اینکه کنترل مرزها توسط نیروی انتظامی و تلاش‌های مرزداران بر کسی پوشیده نیست.  
وی اضافه کرد: از سال ۱۳۹۹ به بعد، از طریق ضربه به بنیان‌های مالی باندها، شاهد رشد چشمگیر درآمدهای امر مبارزه با مواد مخدر بودیم.
وزیر کشور ادامه داد: اما در حوزه پیشگیری، تمرکز اصلی بر جوانان، نوجوانان از طریق آموزش‌ و پرورش بود؛ خانواده آموزش‌وپرورش خانواده بسیار پرجمعیتی است که حدود ۱۵-۱۶ میلیون دانش‌آموز، یک میلیون معلم و دو برابر تعداد دانش‌آموزان، والدین دانش‌آموزان را در خود جای داده است. لذا اقتضا می‌کرد که حتما در اولویت اول کار قرار گیرد و لازم است از آقای دکتر کاظمی قائم مقام وقت ستاد به منظور توجه به ظرفیت آموزش‌وپرورش قدردانی کنم.
وی گفت: در حوزه درمان، نگاه به درمان اعتیاد، نگاه انسان محور بود و این افراد به هر دلیلی دچار این بلیه شدند. همه باید تلاش می‌کردیم با آخرین شیوه‌های نوین درمانی که امروز در کشور اجرا می‌شود، به جای شماتت و طرد شدن، به آغوش خانواده برگردند.
دبیرکل پیشین ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: با کمک وزارت بهداشت و درمان و سایر دستگاه‌ها، حدود ۷ هزار مرکز درمان ایجاد شده و افراد گرفتار، در حال درمان با آخرین و پیشرفته‌ترین روش‌ها هستند.
مؤمنی در ادامه با اشاره به توانمندسازی رهاشدگان از اعتیاد، بیان داشت: در حوزه توانمندسازی و بازگشت به زندگی، امکانات دولتی پاسخگوی نیاز نبود؛ بنابراین با مردمی‌سازی و حضور خیرین عزیز کار را پیگیری کردیم. خیرین مردانه پای کار آمدند و اعلام کردند هر چقدر در حوزه توانمندسازی تولید شود ما حمایت می‌کنیم و خوشبختانه بسیاری از جوانانی که از اعتیاد رها شده بودند، جذب این مراکز و مشغول به کار شدند.
وزیر کشور اظهار داشت: مجموعه آورده‌ای که خیرین داشتند بیش از بودجه‌های دولتی بود که صرف می‌شد این روند ادامه دارد. فقط در استان البرز ۷ سوله کارآفرینی ایجاد شده که در حوزه آموزش و اشتغال رهاشدگان فعالیت می‌کند.
وی با بیان اینکه در حوزه دیپلماسی بین‌المللی تلاش‌های زیادی صورت گرفت، گفت: جمهوری اسلامی ایران در همه عرصه‌های بین‌المللی در حوزه مبارزه با مواد مخدر، حضور فعال دارد و در همه نشست‌ها از تلاش‌های هماهنگ و منسجم جمهوری اسلامی ایران قدردانی می‌شود که این مهم حاصل تلاش‌های همه دستگاه‌های مربوطه است.
مومنی در پایان ضمن تجلیل از همه دستگاه‌هایی که با ستاد مبارزه با مواد مخدر همکاری داشتند، برای ذوالفقاری دبیرکل جدید ستاد مبارزه با مواد مخدر، ابراز امیدواری کرد؛ دبیرکل جدید با توجه به سوابق گذشته، بسیار بهتر از گذشته این مسیر را ادامه دهد و دستاوردهای بیشتری رقم بزند.

هشدار سازمان بازرسی در پی اجرای یک پروژه
در بستر و حریم تالاب بین‌المللی درگه سنگی
 سازمان بازرسی کل کشور در پی احداث جاده در محور محمدیار- بناب استان آذربایجان غربی در بستر و حریم تالاب درگه سنگی به استاندار هشدار داد.
به گزارش سازمان بازرسی کل کشور، در بررسی‌های سازمان بازرسی در خصوص نحوه اجرای پروژه محور محمدیار- بناب مشخص شد پروژه فاقد گزارش مطالعات ارزیابی زیست محیطی بوده و قسمتی از مسیر عبوری در داخل بستر و حریم تالاب درگه سنگی قرار گرفته است.
بر همین اساس بازرس کل استان آذربایجان غربی طی نامه‌ای به استاندار تصریح کرد که احداث جاده مزبور بر اساس بستر و حریم تعیین شده فعلی، می‌تواند منجر به تخریب قسمتی از تالاب و چشمه‌های آب موجود درآن وگونه‌های گیاهی متنوع در محدوده اکولوژیکی تالاب و پوشش‌های‌ گیاهی گردد.
همچنین در نامه فوق تاکید شده است که تردد خودروها و آلودگی صوتی حادث شده در جاده، حیات پستانداران و پرندگان آبزی که از تالاب مزبور به‌عنوان زیستگاه برای تخم‌گذاری و زادآوری استفاده می‌نمایند نیز با مشکل جدی مواجه خواهد ساخت.
روح الله محبوبی در پایان این نامه ضمن هشدار نظارتی در اجرای بند «ج» ماده (۱۱) قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور و ماده (۴۲) آیین‌نامه‌اجرایی آن، خواستار توجه به مطالبات به حق مردم منطقه جهت حفظ و صیانت از تالاب درگه سنگی به‌عنوان یکی از ذخایر ارزشمند ملّی و هم‌چنین عمل به تعهدات تعیین شده درکنوانسیون رامسر با هدف حفظ تالاب‌های با اهمیت بین‌المللی شد.
این گزارش می‌افزاید؛ در این تالاب که در فاصله ۲۰ کیلومتری شهرستان نقده و ضلع جنوبی دریاچه ارومیه قرار گرفته تعداد ۴۲ گونه گیاهی از ۱۷ خانواده وجود دارد و یکی از مهم‌ترین تالاب‌های جنوب دریاچه ارومیه به شمار می‌رود که در کنوانسیون رامسر ثبت و به‌عنوان یکی از زیستگاه‌های مهم برای تخم‌گذاری و زادآوری پرندگان آبزی شناخته می‌شود.

سامانه بارشی جدید از کجا به ایران رسید؟
 رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ضمن تاکید بر ارتباط علم هواشناسی با احتمالات، مسیر حرکت سامانه بارشی فعال را تشریح کرد و گفت: این سامانه بیشترین میزان رطوبت را از دریای مدیترانه می‌گیرد.
صادق ضیاییان با تاکید بر ماهیت هواشناسی به عنوان علمی مبتنی بر پیش‌بینی اظهار کرد: مبنای علم هواشناسی پیش‌بینی است بنابراین با احتمالات همراه است و به همین سبب احتمال وقوع پیش‌بینی‌ها با شدت بیشتر یا کمتر وجود دارد. او در ادامه ضمن اشاره به میزان دقت پیش‌بینی‌ها درباره سامانه بارشی فعال در سطح کشورگفت: پیش‌بینی‌ها با احتمال بیش از ۹۰ درصد است. حال ممکن است اعداد و ارقام کمی متفاوت باشد. پیش‌تر پیش‌بینی شد که با ورود این سامانه بارشی دما در بعضی مناطق ۱۰ تا ۱۵ درجه سلسیوس کاهش می‌یابد که ممکن است این اعداد اندکی کاهش یا افزایش یابد.  ضیاییان ادامه داد: مدت‌هاست سامانه بارشی فعال رصد می‌شود و بر همین اساس انتظار وقوع آن با قطعیت بالایی همراه بوده است. او ضمن توضیح درباره مسیر حرکت این سامانه بارشی فعال ادامه داد: این سامانه بیشترین میزان رطوبت را از دریای مدیترانه می‌گیرد. در حقیقت رطوبت آن از دریای مدیترانه تزریق می‌شود و به ایران می‌رسد. کاهش دمای ناشی از ورود این سامانه نیز بر اثر فروریزش هوای سرد از عرض‌های بالاتر است. این سامانه از سوی دریای مدیترانه به سمت ترکیه حرکت کرد و حالا در ایران فعال است.  ضیاییان در پایان ضمن اشاره به خروج این سامانه از شمال شرق گفت: این سامانه بارشی در نهایت اواسط هفته از شمال شرق خارج می‌شود و به سمت افغانستان و دیگر کشورهای واقع در این نواحی حرکت می‌کند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه