دبیر علمی جشنواره بینالمللی فجر صنایع دستی خبر داد:
حراج آثار فاخر جشنواره فجر صنایع دستی
نهمین جشنواره بینالمللی فجر صنایع دستی درحالی به ایستگاه پایانی رسیده است و برگزیدگان نهایی در بخشهای مختلف معرفی شدند، که دبیر علمی این جشنواره از برگزاری یک حراج ویژه برای آثار فاخر خبر داد.
بهزاد احمدی فارسانی ـ مدیرکل دفتر آموزش، توسعه و ترویج صنایعدستی و دبیر علمی جشنواره بینالمللی فجر صنایع دستی ـ درباره آثاری برگزیده این دوره از جشنواره گفت: از بین ۲۰۱ اثر برگزیده، در مرحله نهایی سه بخش اصلی برگزیده داریم که خوشبختانه نفرات اول، دوم و سوم مشخص شدهاند. علاوهبر این، سه دیپلم افتخار هم قرار است اهدا شود که اسامی آنها مشخص شده است. همچنین یک دیپلم افتخار بینالمللی و دو برگزیده بینالمللی داریم که اینها هم تعیین شدهاند.
او اضافه کرد: در بخش جانبی جشنواره که شامل مواردی مانند ترنج سیمین (برای زنان تأثیرگذار)، همای هنر (برای هنرمندانی که تداوم نسلی در خانواده خود داشتهاند)، نقشآفرین نوین (برای زنانی یا مردانی که کارگاه دارند و تولید و صادرات انجام میدهند)، نشان فردا (برای جوانانی که در حوزه بینالمللی تألیف، پژوهش یا فعالیت شاخصی داشتهاند) و همای هنر (برای پیشکسوتان بالای ۷۰ سال) بوده، برگزیدگان مشخص شدهاند و در مراسم اختتامیه از آنها تجلیل خواهد شد.
دبیر علمی جشنواره فجر صنایع دستی درباره ماجرای حراج آثار برگزیده توضیح داد: هر حراجی یکسری شاخصهای علمی و تخصصی دارد. بعد از جشنواره فجر، اگر هنرمندان رضایت داشته باشند، با همکاری صندوق توسعه صنایعدستی و فرش دستباف و حفظ و احیا بناهای تاریخی، برای آثار حراجی برگزار خواهد شد. هدف ما این است که در چند ماه آینده، با اجازه هنرمندان، قیمتگذاری در هماهنگی با خودشان انجام شود و اگر شرایط لازم را داشته باشند، صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف برای آنها یک حراج بزرگ برگزار خواهد کرد.
او افزود: این صندوق قرار است برای هنرمندان پشتوانه ایجاد کند. بهعنوان مثال اگر ۱۰۰ اثر وجود داشته باشد که هم فاخر باشند و هم هنرمندانشان بخواهند که در حراج شرکت کنند، قیمتگذاری توسط خود هنرمندان انجام میشود، اما زیرساختها و دعوت از خریداران بر عهده صندوق خواهد بود. این یعنی صندوق توسعه صنایع دستی، گالریداران، کارخانهداران و نهادهای ملی و بینالمللی را دعوت میکند تا این آثار را در یک حراج رسمی خریداری کنند.
احمدی در ادامه درباره آثار خارجی که به جشنواره فجر صنایع دستی راه یافتند، گفت: از ۱۹۸ اثری که از کشورهای مختلف دریافت کردیم، ۴۰ اثر به مرحله نهایی راه یافتند. از میان کشورهای شرکتکننده، آثار بسیار فاخر و برجستهای از تایلند، تاجیکستان، روسیه، چین و هند دریافت شده است و بهطور خاص، یکی از هنرمندان مطرح هندی، آقای کومار، در این جشنواره حضور داشت.
دبیر علمی جشنواره فجر صنایع دستی در پاسخ به این پرسش که به نظر میرسید در نمایشگاه به نظر پراکندگی جغرافیایی حاکم نبوده و بیشترین آثار متعلق به استانهای تهران و اصفهان است، توضیح داد: بیشترین آثار ثبتشده در روز نخست جشنواره از استان فارس بود که ۸۵۷ اثر ثبتنام شدند. بعد از آن، تهران و سپس اصفهان در رتبههای بعدی قرار داشتند. اما در بین برگزیدگان شرایط متفاوت بود، اصفهان بهعنوان شهر جهانی صنایع دستی، نزدیک به ۵۰ اثر برگزیده داشت. فارس ۲۲ اثر و تهران حدود ۱۶ اثر برگزیده داشت. سایر استانها هم بین ۲ تا ۴ اثر برگزیده داشتند. البته ما حدود ۶۰ اثر در حوزه مینیاتور و تذهیب داشتیم که این آثار بهصورت تابلو بوده و روی دیوار نصب شده بودند، برخلاف سایر آثار که در ویترین قرار گرفته بودند. به همین دلیل ممکن است تماشاگر بیشتر آثار تهران و اصفهان را دیده باشد.
احمدی همچنین درباره رأیگیری دیجیتالی آثار گفن: امسال بخشی داشتیم به نام «نگاه مخاطب» که تحت کنترل ما نبود. در این بخش، بازدیدکنندگان میتوانستند از طریق اسکن بارکد کنار هر اثر، وارد سایت شوند و رأی خود را ثبت کنند. اثری که بیشترین رأی را از مردم دریافت کند، بهعنوان برگزیده از نگاه مخاطبان انتخاب خواهد شد. ساعت ۴ بعدازظهر یکشنبه (پنجم اسفند) رأیگیری به پایان رسید و اثری که بالاترین رأی را کسب کرده، بهزودی اعلام خواهد شد.
او با بیان اینکه بیشترین بازدیدکنندگان، عامه مردم بودند، افزود: البته ۱۰ دانشگاه از تهران، که رشتههای صنایع دستی و هنر را تدریس میکنند، در جشنواره شرکت کردند. در کنار این جشنواره، هر روز پنلهای تخصصی نیز برگزار شد، مثلاً درباره صنایع دستی روسیه، هوش مصنوعی در صنایع دستی، توسعه کسبوکار صنایع دستی و برندینگ، پنلهایی داشتیم که مورد استقبال دانشجویان قرار گرفت.
دبیر علمی جشنواره فجر صنایع دستی اضافه کرد: علاوهبر داوری رسمی جشنواره، از دانشگاهها هم خواستیم که هیأت علمی آنها فرآیند داوری را انجام دهند. این کار برای مقایسه دیدگاه داوران جشنواره با اساتید دانشگاههای حوزه صنایع دستی بود. هدف این است که در ماههای آینده از برگزیدگان دانشگاهی هم تقدیر کنیم. همچنین یک نشست علمی برای نقد و بررسی آثار برگزار خواهیم کرد تا ببینیم که دانشگاهیان و داوران جشنواره چه تفاوتهایی در قضاوت آثار دارند.
«کوکتل مولوتف» از ۱۵ اسفند روی پرده سینماها میرود
فیلم کمدی «کوکتل مولوتف» ساخته حسین دوماری از ۱۵ اسفند روی پرده سینماها میرود.
فیلم سینمایی «کوکتل مولوتف» به کارگردانی حسین دوماری و تهیهکنندگی محمد کمالیپور که از سوی شورای صنفی نمایش به عنوان یکی از آثار اکران نوروزی اعلام شده بود، از چهارشنبه ۱۵ اسفند به سرگروهی پردیس سینمایی کورش در سراسر کشور اکران میشود.
امین حیایی، احمد مهرانفر، ستاره پسیانی و پژمان جمشیدی با حضور یکتا ناصر، نیلوفر کوخانی، سیاوش چراغیپور، علیرضا استادی، کمند امیرسلیمانی و سعید امیرسلیمانی نقشآفرینان «کوکتل مولوتف» هستند.
عوامل اصلی «کوکتل مولوتف» عبارتند از: تهیهکننده: محمد کمالیپور، کارگردان: حسین دوماری، نویسنده: احمد رفیعزاده، سرمایهگذار و مجری طرح: علی مجیدی، مدیر فیلمبرداری: میلاد پرتوی، تدوین: پویان شعلهور، طراحی و ترکیب صدا: علیرضا علویان، موسیقی: سروش انتظامی، طراح صحنه: محمدرضا شجاعی، طراح لباس: مجید لیلاجی، طراح چهرهپردازی: عباس عباسی، دستیار اول کارگردان: هانیه بساتینی، مدیر برنامهریزی: رضا بختیاری نیک، مدیر صدابرداری: سعید زند، طراح جلوههای ویژه میدانی: آرش آقابیک، طراح جلوههای ویژه بصری: بهنام خاکسار، رضا انصارین، منشی صحنه: مرجان تاجیک، عکاس: احمدرضا شجاعی، اصلاح رنگ: مهران دوستی، تصویربردار پشت صحنه: نرگس سلاحورزی، تیتراژ: اوژن حقیقی، نورپرداز: حسن لشگری، دستیار یک فیلمبردار: حمیدرضا قطب، برنامهریز: مهران شهرآشوب، دستیار یک صحنه: فریاد صالحیان، دستیار یک لباس: مینو صدری، مجریان گریم: مسعود ترغبی، پرهام کاکوئی، آیدین فرضی، دستیار تهیه: مجتبی مرشدلو، دستیار تدوین: یوسف بخشایش، دستیاران صدابردار: حسن صباغ، یزدان خلیل الهی، آکساسوار: علی یوسفی، سرمایهگذار و مجری طرح: علی مجیدی، مشاور رسانهای: مریم قربانینیا.
الناز شاکردوست با «مثل یک راز» به آمریکا میرود
فیلم کوتاه «مثل یک راز» به نویسندگی و کارگردانی سعید زمانیان و با بازی الناز شاکردوست به جشنواره آمریکایی میرود.
فیلم کوتاه «مثل یک راز» به نویسندگی و کارگردانی سعید زمانیان و با بازی الناز شاکردوست، در اولین حضور جهانی خود به نوزدهمین جشنواره وست چستر ایالت پنسیلوانیا آمریکا راه پیدا کرد.
این فیلم، نخستین تجربه بازی النازشاکردوست در یک فیلم کوتاه است.
«مثل یک راز»، فیلمی بود که با اعلام دبیرخانه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر و با رفع موانع ممیزی، به لیست نهایی بخش مسابقه فیلمهای کوتاه این دوره جشنواره اضافه شد.
الناز شاکردوست، سپیده دستینه و ترنم آهنگر، بازیگران «مثل یک راز» هستند.
عوامل این فیلم کوتاه عبارتند از نویسنده و کارگردان: سعید زمانیان، تهیه کننده: حسن محمدی، مدیرفیلمبرداری: پویان آقابابایی، تدوین: عماد خدابخش، صدابردار: امیرنوبخت، طراحی صحنه: پوریا اخوان، طراح گریم: مونا جعفری، طراح لباس: حدیث حسن وند، طراحی و ترکیب صدا: رامین ابوالصدق، مجری طرح: مهرداد حسنی، مدیرتولید: مینا سنگ سفیدی، برنامه ریز و دستیار کارگردان: مرضیه اکبرنژاد، موسیقی: پیام آزادی، طراح جلوه های ویژه: حسن ایزدی، عکاس: فتاح ذی نوری.
نوزدهمین جشنواره وست چستر از ۵ تا ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ برابر با ۲۵ تا ۲۷ آوریل ۲۰۲۵ در مرکز هنرهای نمایشی شهر وست چستر ایالت پنسیلوانیا برگزار میشود.