کیفرخواست متهمان
قتل دانشجوی دانشگاه تهران صادر شد
دادستان تهران از صدور قرار جلب دادرسی و کیفرخواست متهمان قتل امیر محمد خالقی دانشجوی دانشگاه تهران ۵ روز پس از دستگیری خبر داد.
به گزارش قوه قضاییه، علی صالحی در رابطه با این پرونده اظهار داشت: پس از گزارشهای واصله مبنی بر وقوع یک فقره سرقت منجر به قتل دانشجویی به نام امیر محمد خالقی پرونده قضایی با عنوان قتل و سرقت در همان ابتدای وقوع جنایت در دادسرای تهران تشکیل شد.
دادستان تهران ادامه داد: دو متهم اصلی این پرونده ضمن سرقت اموال مقتول با وارد کردن دو ضربه چاقو به قفسه سینه وی منجر به قتل او شدند.
وی افزود: با رصد کامل و دقیق پرونده مذکور و همچنین اقدامات قضایی و پلیسی متهمان اصلی پرونده در مورخ ۱۴۰۳/۱۱/۳۰ دستگیر شدند که پس از انجام تحقیقات مقدماتی تفهیم اتهام اخذ نظریه پزشکی قانونی و همچنین نتیجه روانپزشکی قانونی و تشکیل پرونده شخصیت و اخذ آخرین دفاع پرونده با صدور قرار جلب دادرسی و کیفرخواست به دادگاه کیفری یک تهران ارسال شد.
وی بیان کرد: با بررسی فیلم دوربینهای مداربسته و سایر ادله موجود متهم ردیف اول پرونده به مباشرت در قتل عمدی و مشارکت در سرقت مقرون به آزار اعتراف کرده و همچنین متهم دیگر پرونده با اعتراف متهم ردیف اول و اظهارات خود به معاونت در قتل عمدی از طریق تحریک متهم ردیف اول و زدن ضربات چاقو به مقتول و همچنین مشارکت در سرقت مقرون به آزار از مقتول مرحوم امیر محمد خالقی اعتراف کرد.
معاون سازمان اورژانس کشور:
میزان حوادث امسال، ۵ درصد افزایش یافت
معاون فنی و عملیات سازمان اورژانس کشور گفت: امسال رشد ۵ درصدی را در میزان حوادث ویژه در ۹ ماهه امسال روبرو بودهایم، یعنی ۲۹هزارو ۶۱۸ مورد حادثه پر تلفات در ماههای اخیر گزارش شده است.
محمد سرور در چهل و دومین اجلاس شورای روسای اورژانس کل کشور درباره آمار تصادفات گفت: تعداد متوفیان ترافیکی در نوروز ۱۴۰۳، هزارو ۸۹ نفر بود که نسبت به سال ۱۴۰۲، ۱۰.۵ درصد کاهش داشت. همچنین تعداد مصدومین ترافیکی سال گذشته حدود ۴۹ هزار نفر بود.
وی افزود: در ۱۰ ماهه امسال با کاهش ۵ درصدی مأموریتهای ترافیکی روبرو بودهایم. استانهای سمنان، کهکیلویه و بویر احمد، قم، یزد و خراسان جنوبی ۵ استان اول از نظر تعداد مصدومین ترافیکی را داشته اند.
سرور ادامه داد: اما متاسفانه رشد ۵ درصدی را در میزان حوادث ویژه را در ۹ ماهه امسال روبرو بودهایم، به طوری که ۲۹هزار و ۶۱۸ مورد حادثه پرتلفات در ماههای اخیر گزارش شده است.
وی با اشاره به اینکه از سال گذشته طرح ضربتی کاهش حوادث ترافیکی را اجرا کردیم، افزود:در مرحله پیش بیمارستانی تمرکز ما بر راهبری عملیات امدادی بود و امیدواریم با اقدامات انجام شده، میزان تصادفات و تلفات کاهش یابد.
عضو شورای شهر تهران عنوان کرد
آبرسانی ۳۰ کیلومتری به بوستان چیتگر تهران
عضو شورای شهر تهران از کاشت ۲۰ هزار درخت در بوستان چیتگر تا پایان سال خبر داد.
مهدی پیرهادی در جلسه دیروز (یکشنبه) شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور خود ضمن تسلیت شهادت سید حسن نصرالله اظهار کرد: خون شهدا باعث آبیاری مسیر مقاومت و تقویت این جریان خواهد شد. پیروزی از آن کسانی است که با ظلم مقابله میکنند.
وی ادامه داد: از شهردار منطقه ۲۲ تشکر میکنم که در چند ماه گذشته کار ویژهای را در بوستان چیتگر انجام دادند. ۸۰۰۰ درخت در این بوستان تا امروز کاشته شده و جایگزین درختهای خشک شده، قبل شده است. در دوره مدیریت قبلی حدود ۱۰ هزار درخت خشک شده بود؛ اما امروز ۸۰۰۰ درخت کاشته شده و تا پایان سال ۱۲ هزار درخت دیگر اضافه میشود؛ تعداد درختان تازه به ۲۰ هزار درخت خواهد رسید.
وی ادامه داد: همچنین جهت آبرسانی ۳۰ کیلومتر لوله قرار داده شده است؛ هشت کیلومتر جهت متصل کردن مخازن، هفت کیلومتر جهت انتقال پساب از شهرک باقری به مخازن بتنی و ۱۵ کیلومتر شبکه توزیع این آبها در سطح چیتگر انجام شده و این یک کار زیربنایی است.
عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: این دوره محیط زیستیترین دوره بلدیه تهران است و اغراق نیست؛ چرا که در حوزههای مختلف مثل آب اقدامات بینظیری انجام شده است. تعداد تصفیهخانهها، لولهگذاریها و مخازنها با هیچ دورهای قابل مقایسه نیست و بیشترین بودجه در سنوات گذشته برای سال ۱۴۰۴ تخصیص داده شده است.
همچنین میثم مظفر در تذکر پیش از دستور خود عنوان کرد: در یکی دو روز گذشته اقدام خوبی در حوزه حملونقل عمومی اتفاق افتاد. شهرداری و شورا دست در دست هم موفق شدند ۱۸۰ اتوبوس برقی، دو رام تراموا و ۲۰۰۰ خودروی برقی وارد ناوگان شوند. بعد از افتتاح، این اتوبوسها در شهر فعال شدند و این مساله شیرین و لذتبخش بود. البته طبیعی است که هر کاری در شروع با مشکلاتی مواجه خواهد بود؛ اما کار بزرگی انجام شد و یک اتفاق تاریخی در شهر تهران آغاز شده است. امیدوارم آغازی برای دهه پیش رو باشد تا تهران به سمت برقیسازی حرکت کند.
معاون رفاه وزیر کار و رفاه تاکید کرد؛
ضرورت تدوین سیاستهای پیشگیرانه از حوادث شغلی
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر ضرورت تدوین سیاستهای پیشگیرانه از حوادث شغلی تاکید کرد.
اسماعیل گرجیپور در کارگاه آموزشی تدوین توصیه سیاستی « چشم انداز صفر» با بیان این مطلب اظهارکرد: در گذشته رویکرد پیشگیرانه وجود داشت اما هم اکنون برنامهها و قوانین به سمت و سویی اصلاح شده که رویکرد پیشگیرانه حتی در خود سازمان تامین اجتماعی حذف شده است که واکاوی تجربیات گذشته نشان میدهد که بخش پیشگیرانه تضعیف شده و بخش دیگر به سیاستهای نظام سلامت کشور بازمی گردد که باید مورد بازنگری و توجه قرار گیرد. وی گفت: هم اکنون در نظام سلامت درمان بر پیشگیری مقدم شده است این در حالیست که باید این موضوع مورد بازنگری قرار گیرد و در طراحی آن دقت بیشتری شود. معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت به عنوان متولی نظام سلامت باید رویکرد و چشم انداز صفر را در حوزه سلامت نهادینه کند و ریسکهای غیر ضروری را مورد توجه و تاکید قرار دهد.
وی ضمن تاکید بر هماهنگی بین دستگاهی و تقسیم کار در نظریه چشم انداز صفر خاطرنشان کرد: این همکاری بین دستگاهی به ویژه در حوزه سلامت، رفاه و ایمنی بسیار ضروری است تا بتوان به صورت هدفمند موضوع ایمنی و رفاه مردم را مدیریت کرد.
گرجی پور خاطرنشان کرد: چشمانداز صفر فلسفه پیشگیرانه دارد که برای حذفهای غیر ضروری به کار می رود. وی تصریح کرد: حذف ریسکهای غیر ضروری نکته کلیدی رویکرد نظام بیمهای پیشگیرانه است که نوع مصرف را در طول چرخه زندگی هموار می کند.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: برخی اعتقاد دارند که قانون تامین اجتماعی صرفا به حوادث توجه ندارد و در ماده سه این قانون به موضوع ریسک حوادث و بیماریهای حرفهای به عنوان یکی از اصول و مبانی توجه دارد و در قانون هم به صورت شفاف به این موضوع اشاره شده است.
گرجی پور خاطرنشان کرد: نوع برخورد با حذف ریسکهای غیر ضرور نیز از موضوعات مهم دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد و هماهنگیهای لازم در جهت هم افزایی و آسیب شناسیهای تخصصی باید صورت گیرد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و امور بینالملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وی همچنین تاکید کرد: ارزیابی اثربخشی برنامههای حمایتی با هدف ساماندهی و هدفمند کردن منابع باید در دستور کار قرار گیرد.