سیاستهای پیشگیرانه
از حوادث شغلی باید تدوین شود
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر ضرورت تدوین سیاست های پیشگیرانه از حوادث شغلی تاکید کرد.
اسماعیل گرجیپور، معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در کارگاه آموزشی تدوین توصیه سیاستی «چشمانداز صفر» بر ضرورت تدوین سیاستهای پیشگیرانه از حوادث شغلی تاکید کرد و گفت: گذشته رویکرد پیشگیرانه وجود داشت اما هم اکنون برنامهها و قوانین به سمت و سویی اصلاح شده که رویکرد پیشگیرانه حتی در خود سازمان تأمین اجتماعی حذف شده است که واکاوی تجربیات گذشته نشان میدهد که بخش پیشگیرانه تضعیف شده و بخش دیگر به سیاستهای نظام سلامت کشور بازمی گردد که باید مورد بازنگری و توجه قرار گیرد.
وی افزود: هم اکنون در نظام سلامت درمان بر پیشگیری مقدم شده است این در حالیست که باید این موضوع مورد بازنگری قرار گیرد و در طراحی آن دقت بیشتری شود.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: وزارت بهداشت به عنوان متولی نظام سلامت باید رویکرد و چشمانداز صفر را در حوزه سلامت نهادینه کند و ریسکهای غیر ضروری را مورد توجه و تاکید قرار دهد.
وی ضمن تاکید بر هماهنگی بین دستگاهی و تقسیم کار در نظریه چشمانداز صفر ادامه داد: این همکاری بین دستگاهی به ویژه در حوزه سلامت، رفاه و ایمنی بسیار ضروری است تا بتوان به صورت هدفمند موضوع ایمنی و رفاه مردم را مدیریت کرد.
گرجی پور اضافه کرد: چشمانداز صفر فلسفه پیشگیرانه دارد که برای حذفهای غیر ضروری به کار میرود.
وی تصریح کرد: حذف ریسکهای غیر ضروری نکته کلیدی رویکرد نظام بیمهای پیشگیرانه است که نوع مصرف را در طول چرخه زندگی هموار میکند.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: برخی اعتقاد دارند که قانون تأمین اجتماعی صرفاً به حوادث توجه ندارد و در ماده سه این قانون به موضوع ریسک حوادث و بیماریهای حرفهای به عنوان یکی از اصول و مبانی توجه دارد و در قانون هم به صورت شفاف به این موضوع اشاره شده است.
گرجی پور خاطرنشان کرد: نوع برخورد با حذف ریسکهای غیر ضرور نیز از موضوعات مهم دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد و هماهنگیهای لازم در جهت هم افزایی و آسیب شناسیهای تخصصی باید صورت گیرد.
وی همچنین تاکید کرد: ارزیابی اثربخشی برنامههای حمایتی با هدف ساماندهی و هدفمند کردن منابع باید در دستور کار قرار گیرد.
از سوی مرکز آمار
تورم کالاهای وارداتی ۵۳ درصد اعلام شد
طبق اعلام مرکز آمار، در فصل پاییز امسال شاخص قیمت کل کالاهای وارداتی مبتنی بر دادههای ریالی ۸۲۷.۲ است که نسبت به فصل قبل ۱۵.۱ درصد، نسبت به مدت مشابه پارسال ۶۴.۸ درصد و در چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۵۳.۸ درصد افزایش داشته است.
قیمت کالاهای وارداتی یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر میزان مبادلات خارجی کشورها و نیز یکی از عوامل تعیین کننده رابطه مبادله است و تغییرات آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. در طرح شاخص قیمت کالاهای وارداتی از کلیه کدهای تعرفه وارداتی کشور سال ۱۴۰۰ (سال پایه) استفاده شده است.
اطلاعات مورد استفاده در این طرح از آمارهای ثبتی گمرک جمهوری اسلامی ایران و طبقه بندی مورد استفاده سیستم طبقه بندی نظام هماهنگ شده توصیف و کدگذاری (HS) است. نتایج حاصل از این طرح در سطح کل کشور و برای ۲۰ گروه اصلی طبقهبندی HS قابل انتشار است و به تفکیک دلاری و ریالی محاسبه و منتشر میشود.
ذکر این نکته ضروری است که برای محاسبه شاخص فصل پاییز ۱۴۰۳ از داده های مقدماتی گمرک جمهوری اسلامی استفاده شده است. لذا نتایج اعلام شده به صورت مقدماتی بوده و استفاده از آنها بایستی با ملاحظه انجام شود.
گفتنی است؛ پس از استخراج و ارائه داده های قطعی سال ۱۴۰۳ توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران، شاخص واردات نیز از سوی مرکز آمار بازنگری شده و ارقام نهایی شاخص مربوط به این دوره مجدداً به صورت قطعی منتشر خواهد شد.
در فصل پاییز ۱۴۰۳، شاخص قیمت کل کالاهای وارداتی مبتنی بر داده های ریالی ۸۲۷.۲ است که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ۱۵.۱ درصد، نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۶۴.۸ درصد و در چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۵۳.۸ درصد افزایش داشته است.
در فصل پاییز ۱۴۰۳، شاخص قیمت کل کالاهای وارداتی مبتنی بر داده های دلاری برابر با ۱۴۰.۴ است که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ۴.۶ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۱۵ درصد و در چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۸.۲ درصد افزایش داشته است.
در فصل پاییز ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر داده های ریالی نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ۱۵.۱ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۱۴.۳ درصد)، ۰.۸ واحد درصد افزایش داشته است.
در این فصل بیشترین تورم فصلی با ۲۱.۸ درصد مربوط به گروه «آلات و دستگاه های اپتیک، عکاسی و... و. « و کمترین تورم فصلی با ۰.۱ درصد مربوط به گروه «محصولات معدنی» است. گروه «محصولات صنایع غذایی و ...» نیز با تورم ۲.۳- درصد بیشترین کاهش را تجربه کرده است.
در فصل پاییز ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر داده های دلاری نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) برابر با ۴.۶ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۴.۵ درصد)، ۰.۱ واحد درصد افزایش داشته است.
در فصل پاییز ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر داده های ریالی نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۶۴.۸ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۵۸.۵ درصد)، ۶.۳ واحد درصد افزایش داشته است.
در این فصل بیشترین تورم نقطه به نقطه با ۱۰۸.۳ درصد مربوط به گروه « آلات و دستگاه های اپتیک، عکاسی و... و. « و کمترین تورم نقطه به نقطه با ۲.۳ درصد مربوط به گروه «چوب و اشیاء چوبی و ... « است. گروه «محصولات نباتی» نیز با تورم ۹.۲- درصد بیشترین کاهش را تجربه کرده است.
در فصل پاییز ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر داده های دلاری نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برابر با ۱۵ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۹.۸ درصد)، ۵.۲ واحد درصد افزایش داشته است.
در فصل پاییز ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر داده های ریالی در چهار فصل منتهی به فصل پاییز ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۵۳.۸ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۴۸.۶ درصد) ۵.۲ واحد درصد افزایش داشته است.
در این فصل بیشترین تورم سالانه با ۱۰۶.۲ درصد مربوط به گروه « آلات و دستگاه های اپتیک، عکاسی و... و. « و کمترین تورم سالانه با ۱.۰ درصد مربوط به گروه « پوست خام و چرم و ...» است. گروه «چربی ها و روغن های حیوانی یا نباتی و ...» نیز با تورم ۱۶.۱- درصد بیشترین کاهش را تجربه کرده است. در فصل پاییز ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر داده های دلاری در چهار فصل منتهی به فصل پاییز ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه در سال قبل برابر با ۸.۲ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۵.۹ درصد)، ۲.۳ واحد درصد افزایش داشته است.