ثبت رکورد تحویل 5/19 میلیارد سوخت مایع به نیروگاهها
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران از افزایش 40 درصدی حجم عملیات سوخترسانی به نیروگاهها در 11 ماهه امسال خبرداد و گفت: ثبت رکورد تحویل 19.5 میلیارد لیتر فرآورده نفتگاز و نفتکوره به نیروگاهها در تاریخ 97 ساله شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران بیبدیل است.
محمدصادق عظیمیفر در نشست هماهنگی سوخترسانی بیان کرد: تلاشها و زحمات مسئولانه کارکنان صدیق شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در کنار همکاریهای همهجانبه سایر شرکتها سبب ثبت رکوردی تاریخی در توزیع فرآوردههای نفتی شده است.
وی اظهار کرد: این مهم در شرایطی رخ داده است که مقدار تحویل سوخت مایع به نیروگاهها در مدت مشابه پارسال (از ابتدای فروردین تا پایان بهمن) حدود 13.5 میلیارد لیتر بوده است که افزایش 40 درصدی را در این بخش نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران به تلاشهای انجامشده در زمینه توزیع بنزین مورد نیاز مردم نیز اشاره کرد و گفت: در کنار توزیع مقدار 19.5 میلیارد لیتر فرآورده نفتگاز و نفتکوره که تاکنون به نیروگاهها تحویل شده و آمار اسفند امسال نیز در آن لحاظ نشده است توزیع بنزین نیز با تمام توان و بدون هیچگونه مشکلی در حال انجام است.
کرامت ویسکرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران نیز ضمن ارائه گزارشی کامل از تلاشهای شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در تأمین و توزیع فرآوردههای نفتی یادآور شد: تلاشهای بیشائبه ارکان مختلف شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از جمله محمدعلی دادور، معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران و علی احمدیپور، مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران که در بخش تولید و انتقال فرآوردههای نفتی با خطوط لوله نهایت تلاش خود را انجام دادهاند در کنار زحمات مدیران ستادی و مناطق سیوهفتگانه، مسئولان و کارکنان ستادی و عملیاتی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران، سبب ایجاد شرایطی پایدار در تأمین سوخت مردم شده است.
وی با بیان اینکه ثبت رکورد تاریخی توزیع حدود 54.5 میلیون لیتر نفتگاز در بهمن امسال بسیار حائز اهمیت و مورد توجه است، افزود: افزایش تولید حدود 12 میلیون لیتر نفتگاز بهصورت روزانه با زیرساختهای موجود نشاندهنده تلاشهای بسیار زیاد انجامشده در این زمینه و شایسته تقدیر است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی به تلاشهای انجامشده در بخش انتقال فرآورده نیز اشاره کرد و گفت: استمرار خدماترسانی به مردم تنها با اقدامهای شاخص انجامشده در تمام بخشها مقدور بوده است.
ویسکرمی به آمادگی کامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در زمینه تأمین سوخت نیروگاهها در روزهای آتی با توجه به برودت هوای پیشبینی شده اشاره کرد و افزود: تمام تلاش خود را بهمنظور تأمین سوخت پایدار نیروگاهها و خدماترسانی مناسب به مردم بهکار خواهیم بست.
وی به برنامهریزی این شرکت برای تأمین سوخت نوروزی اشاره و تصریح کرد: از تمام ظرفیتها و امکانات برای سوخترسانی و ارائه خدمات به هموطنان در ایام نوروز استفاده خواهیم کرد.
نشست هماهنگی سوخترسانی با حضور محمدصادق عظیمیفر، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، کرامت ویسکرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران، محمدعلی دادور، معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، علی احمدیپور، مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران و مدیران مناطق سیهفتگانه بهصورت ویدئوکنفرانس برگزار شد.
گاز مشعل تا 4 سال آینده به حداقل میرسد
معاون وزیر نفت گفت: تا پایان سال بخشی از گاز مشعل کاهش مییابد و طی برنامهای 4 ساله به حداقل ممکن در خروجی پالایشگاه ها میرسیم.
سعید توکلی درباره بهره وری صنعت نفت و گاز کشور اظهار کرد: صنعت گاز 72 درصد از سبد انرژی کشور را به خود اختصاص میدهد و یکی از مهمترین پارامترهای این صنعت، بهره ور کردن زنجیره تأمین آن است. در چارچوب اسناد بالادستی که یکی از آنها برنامه هفتم میباشد، باید اقداماتی انجام دهیم و در این راستا چند مورد را به صورت فعال و ویژه پیگیری میکنیم.
وی با اشاره به برنامه فشرده برای گازهای مشعل گفت: میزان این گاز کم است ولی برای همین میزان اندک هم برنامه داریم که تا پایان سال بخشی از آن کاهش مییابد و طی برنامهای 4 ساله به حداقل ممکن در خروجی پالایشگاهها میرسیم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز از شکل گیری سیستم جامع هوشمند، کنتورهای هوشمند و حکمرانی داده در بخش انرژی گاز یاد کرد و افزود: با وزارت ارتباطات و فناوری ارتباطات تفاهمنامهای منعقد شده که منجر میشود اطلاعات مرتبط با صنعت گاز در یک سکو بارگذاری شود تا بر مبنای تقاطع گیری، مشکلات شبکه و بخشهای پرمصرف تعیین گردد.
این ساز و کار در نهایت برای هر ایرانی یک پروفایل انرژی در نظر میگیرد.
توکلی با بیان اینکه بخشی از تعهدات شرکت ملی گاز از طریق تجدیدپذیر کردن انرژی اختصاص مییابد، گفت: همه تعهدات از نظر تأمین نقدینگی به وزارت نیرو پرداخت شده و در برنامه هفتم و مصوبههای قبلی، دستگاههای دولتی موظف هستند بخشی از تجهیزات خود را تغییر کاربری دهند.
وی افزود: ما بخشی از تأمین کننده منابع برای وزارت نیرو هستیم و از طرفی مکلف به استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر برای زیر ساختهای موجودیم. توکلی گفت: موانع سخت پیش روی صنعت گاز وجود ندارد و باید بر اساس اسناد بالادستی مجری خوبی بود. الزام تکلیفی برای دستگاههای اجرایی باید انجام گیرد؛ چراکه محدودیت و ممنوعیتی وجود ندارد.
آمار برقرسانی به روستاها افزایشی شد
بر اساس آخرین آمار منتشرشده از سوی شرکت توانیر میزان برقرسانی به روستاهای کشور رشد چشمگیری داشته است. این آمارها بیانگر تلاش گسترده دولتها در چهار دهه گذشته برای تأمین برق پایدار در مناطق روستایی و توسعه زیرساختهای انرژی در سراسر کشور است.
تعداد روستاهای برقدار کشور از 4,467 روستا در سال 1357 به 58,889 روستا در سال 1403 افزایش یافته است. این رشد 13 برابری نشاندهنده توسعه گسترده شبکه برق در مناطق دورافتاده و صعبالعبور کشور است که نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی روستاییان ایفا کرده است. در آن زمان تنها 500 هزار خانوار روستایی به برق دسترسی داشتند، اما این رقم اکنون به 5,887,513 خانوار رسیده است. این افزایش 12 برابری موجب شده است تا امروزه تقریباً تمامی روستاهای کشور از نعمت برق بهرهمند باشند.
گسترش طول شبکه برق روستایی
یکی از شاخصهای مهم در توسعه برقرسانی، طول شبکه توزیع برق در مناطق روستایی است که از 1,970 کیلومتر در سال 1357 به 439,773 کیلومتر در سال 1403 رسیده است. این افزایش 22 برابری علاوه بر تأمین برق پایدار برای ساکنان روستاها، زمینه را برای رشد اقتصادی، صنعتی و کشاورزی در این مناطق فراهم کرده است.
افزایش 67 برابری تعداد ترانسفورماتورهای منصوبه در روستاها
با توسعه شبکه برق، نیاز به تجهیزات زیرساختی نیز افزایش یافته است. بر این اساس، تعداد ترانسفورماتورهای منصوبه در روستاها از 480 دستگاه در سال 1357 به 32,0635 دستگاه در سال 1403 رسیده است. این افزایش 67 برابری، نشاندهنده سرمایهگذاری گسترده در افزایش ظرفیت شبکه برق روستایی و پایداری آن است. این آمارها نشان میدهد که طی چهار دهه اخیر، توسعه برقرسانی به روستاها یکی از اولویتهای اساسی کشور بوده و توانسته است نقش مهمی در بهبود رفاه اجتماعی، ایجاد فرصتهای شغلی، توسعه کشاورزی مدرن و افزایش بهرهوری در مناطق روستایی داشته باشد.
با وجود پیشرفتهای گسترده، همچنان توجه به بهینهسازی مصرف، ارتقای کیفیت برقرسانی و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در مناطق روستایی میتواند گامهای بعدی در مسیر توسعه پایدار باشد.