روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند - شماره 4782

رئیس پلیس راهور فراجا خبر داد؛

تعلیق فعالیت شرکت تعاونی حادثه اتوبوس دانش آموزان کرمانی

 رئیس پلیس راهور فراجا با اشاره به حادثه واژگونی اتوبوس دانش آموزان کرمانی، گفت: پلیس با شرکت تعاونی متخلف برخورد جدی کرد و فعالیت آن را به حالت تعلیق درآورد.
سردار حسینی با اشاره به حادثه تلخ تصادف اتوبوس اردوی دانش‌آموزی در استان کرمان، بیان کرد: در این حادثه، پلیس با شرکت تعاونی متخلف برخورد جدی کرد و فعالیت آن را به حالت تعلیق درآورد. این روند در آینده نیز ادامه خواهد داشت و در صورت نیاز، اقدامات قانونی از طریق مجلس و دولت پیگیری می‌شود.
وی در ادامه با تأکید بر لزوم رعایت دقیق دستورالعمل‌های ایمنی در سرویس‌های دربستی، خاطرنشان کرد: پلیس راه در نخستین پاسگاه مبدأ، وضعیت اتوبوس‌ها و مینی‌بوس‌های دربستی را به دقت کنترل می‌کند.
رئیس پلیس راهور در پایان با اشاره به مسئولیت مدنی شرکت‌های حمل‌ونقل، اعم از باربری و مسافربری، تأکید کرد: صدور بارنامه یا صورت وضعیت مسافری به معنای پایان مسئولیت شرکت‌های تعاونی نیست، بلکه این شرکت‌ها موظف‌اند تا لحظه رسیدن وسیله نقلیه به مقصد، رفتار راننده و نحوه حمل بار یا مسافر را کنترل کنند. در طرح نوروزی و سال آینده، تمامی ناوگان عمومی بار و مسافر باید به سامانه‌های رصد لحظه‌ای متصل شوند تا نظارت مستمر بر عملکرد آن‌ها صورت گیرد.

وزیر آموزش و پرورش خبر داد؛
پذیرش ۱۸ هزار رد شده
آزمون استخدامی آموزش و پرورش
 وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بیش از ۲۴ هزار نفر در آزمون استخدامی آموزش و پرورش رد شدند گفت: پس از بازبینی مجدد صورت گرفته، ۱۸ هزار نفر پذیرفته شدند.
علیرضا کاظمی در نشست مشترک با استاندار خراسان رضوی و اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در مشهد با تاکید بر اهمیت تأمین نیروی انسانی در آموزش و پرورش، گفت: بیش از ۲۴ هزار نفر در آزمون استخدامی آموزش و پرورش رد شدند که پس از بازبینی مجدد ۱۸ هزار نفر پذیرفته شدند. تلاش می‌شود که ۶۰ هزار معلم پذیرفته شده در مرحله اول سه آزمون استخدامی آموزش و پرورش، مجدداً بازبینی شوند.
وی با بیان اینکه این امر با کمک و حمایت ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها صورت گرفت افزود: پس از بررسی مجدد حدود ۵۰۰ نفر در آزمون دبیری و آموزگاری آموزش و پرورش پذیرفته شدند و در آزمون کیفیت بخشی نیز حدود ۵۷۰۰ نفر مجدداً قبول شدند.
وزیر آموزش و پرورش به چالش پاداش معلمان و دغدغه آنها اشاره کرد و ادامه داد: به علت خلاء‌های قانونی امکان پرداخت پاداش معلمان امکان‌پذیر نبود که یک جایگاه قانونی برای این امر پیدا شد و در دستور کار سران قوا قرار گرفت که با مصوبه نشست سران قوا ۲۳۵ هزار میلیارد ریال برای این امر در نظر گرفته شد.
کاظمی در خصوص حق الزحمه امتحانات معلمان، گفت: بیش از ۲۰۰ میلیون برگه بدست معلمان آموزش و پرورش بررسی و امضاء می‌شود که حق‌الزحمه این تلاش معلمان نیز تأمین و پرداخت شد. موضوع رفاهیات معلمان نیز در دستور کار است. افزایش حقوق معلمان حق التدریس نیز در دستور کار قرار گرفته است، مطالبات آنان از ابتدای مهرماه پرداخت خواهد شد.
وی افزود: ۹۰۰ ملک آموزش و پرورش در مرحله مولدسازی است. آموزش و پرورش مبنای تحول کشور است، بنابراین اساس تحول یک کشور با آموزش و پرورش است.
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر تحول دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: روزآمدسازی محتوای دانشگاه فرهنگیان در دستور کار است.

رئیس دیوان‌عالی‌ کشور:
کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌ها
از اولویت‌های سال ۱۴۰۴ خواهد بود
جلسه شورای معاونین به ریاست دیوان عالی کشور با حضور رئیس دفتر و معاونین برگزار شد.
جلسه شورای معاونین دیوان عالی کشور به ریاست حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری رئیس دیوان عالی کشور و با حضور رئیس دفتر و معاونین برگزار شد.
منتظری در ابتدای جلسه شورای معاونین با گرامیداشت اربعین شهدای حق و عدالت حجج‌اسلام رازینی و مقیسه، درگذشت مرحوم مصطفی برزگر گنجی عضو معاون فقید شعبه نهم دیوان‌عالی‌کشور را تسلیت گفت و اظهار داشت: نامبرده از قضات پر کار، متعهد و انقلابی بود که این ضایعه را به بیت معزا و همکاران ایشان تسلیت عرض می‌کنم و برای آن فقید سعید علوّ درجات را از حضرت احدیت خواستارم.
رئیس دیوان‌عالی‌ کشور در ادامه جلسه با اشاره به نزدیکی مراسم تشییع سیدحسن نصرالله افزود: مردم مقاوم و مجاهد لبنان در مراسم تشییع سید مقاومت سنگ تمام خواهند گذاشت و نشان خواهند داد که عهد و پیمانی که با سید شهید مقاومت بسته‌اند، پابرجاست.
منتظری اظهار داشت: سید مقاومت و خدماتی که این شخصیت عزیز و بزرگوار به جهان اسلام و بشریت ارائه کرد، مصداق همان کلام نورانی پیامبر اکرم (ص) است و اجر عظیم این شهیدان عزیز با خداوند متعال است و جبهه مقاومت به برکت خون سیدحسن نصرالله هرچه زودتر ریشه اسرائیل خبیث را کنده و قدس عزیز و مظلوم را آزاد می‌نماید و رژیم نامشروع صهیونی برای همیشه از صفحه روزگار محو خواهد شد.
رئیس دیوان‌عالی‌کشور در ادامه ضمن اشاره به انبوه پرونده‌های موجود در بایگانی راکد، افزود: باید پرونده‌های موجود در بایگانی راکد دیوان عالی کشور ساماندهی شده و به سمت بایگانی الکترونیک پرونده‌ها برویم و تا تحقق این مهم واحد بایگانی راکد، ساماندهی هرچه بهتری درباره پرونده‌های مختومه در بایگانی راکد داشته باشد و معاون برنامه‌ریزی و امور عمومی مسئول اجرای این مصوبه باشد.
منتظری در پایان خاطرنشان کرد: از اولویت‌های کاری ما در سال ۱۴۰۴، عملیاتی کردن برنامه‌های اجرائی با موضوع کاهش زمان اطاله دادرسی و زمان‌بندی رسیدگی به پرونده‌ها حائز اهمیت است و معاونین محترم برای اجرائی نمودن این مهم برنامه‌ریزی نمایند.
در ادامه این جلسه رئیس دفتر و معاونین دیوان عالی کشور به ارائه گزارش از عملکرد مجموعه‌های تحت مدیریت خود پرداختند.

معاون داوری و میانجیگری مرکز حل اختلاف کشور:
سامانه جامع داوری مورد تائید قوه قضائیه نیست
 معاون داوری و میانجیگری مرکز حل اختلاف کشور با بیان اینکه سامانه جامع داوری منتسب به قوه قضائیه نیست، گفت: سامانه جامع داوری ارتباطی با قوه قضائیه ندارد و مطلقا مورد تائید قوه قضائیه نیست.
محسن مقدس روز گذشته در نشست خبری «همایش جایگاه داوری حرفه‌ای در حل اختلافات» با حضور فعالان اقتصادی و صنعتگران استان مرکزی در اراک، اظهار کرد: در حوزه داوری تلاش شده تا کار بدون تفکر انجام نشود و هرگونه تصمیم‌گیری پایه و مبنای علمی دارد و همین رویه موجب شده است که نتیجه خوبی به دست آید.
وی با بیان اینکه برنامه داوری برای توسعه بر مبنای سه حوزه حقوقی، بین‌المللی و تخصصی است، افزود: در حوزه حقوقی، بنای داوری بر استفاده از ظرفیت جامعه حقوقی است. داوری بین‌المللی باید در تراز کشور و قابل ارائه باشد. در حوزه داوری تخصصی نیز باید کار علمی انجام شود تا به عنوان مثال، ماهیت فعالیت صنایع و اصناف به خوبی شناسانده شود. داوری یک تخصص انفرادی نیست و حداقل با سه نفر حقوقدان انجام می‌شود و بال راست و چپ داور نیز برخورداری از دانش کافی و تجربه است. او نقش اثرگذار در توسعه اقتصادی را یکی از مزایای اصلی داوری دانست و گفت: وقتی بستر امن و پایداری برای فعالان اقتصادی و بازرگانان فراهم شود، قطعا مراودات مالی در امنیت کامل انجام شده است و توسعه اقتصادی رقم خواهد خورد.
معاون داوری و میانجیگری مرکز حل اختلاف کشور گفت: سامانه جامع داوری ارتباطی با قوه قضائیه ندارد و مطلقا مورد تائید نیست. باید مردم دقت کنند چنانچه پیامی از این سامانه دریافت کردند نسبتی به امور داوری و میانجیگری مرکز حل اختلاف کشور ندارد. وی با تاکید بر توسعه داوری در کشور، گفت: برای عدالت در اجرا و بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان و افراد صالح نیازمند ساماندهی داوری هستیم. برای انجام یک کار علمی و درست در چارچوب عدالت، داوری باید ساماندهی شود و این موضوع از تاکیدات دولت، مجلس و قوه قضائیه است چراکه تحقق آن بار بزرگی را از دوش دستگاه قضائی برخواهد داشت.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه