مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت خبر داد؛
بودجه ۳۰ همتی برای پزشکیخانواده در ۱۴۰۴
مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت با اعلام اینکه در بودجه سال آینده، ۳۰ هزار میلیارد تومان برای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در نظر گرفته شده، گفـت: البته این بودجه هنوز نهایی نشده اما در مجموع با این بودجه، برنامه مذکور قابل اجرا در سراسر کشور نخواهد بود.
دکتر علی جعفریان درباره آخرین وضعیت بودجه برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع برای اجرا در سال آینده، اظهار کرد: بودجه برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع نهایی نشده و در انتظار تصمیم مجلس شورای اسلامی در ارتباط با بودجه این برنامه هستیم. مبلغ ۳۰ هزار میلیارد تومان (همت) در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ برای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در نظر گرفته شده که نسبت به گذشته به مقدار اندکی افزایش مییابد.
وی با اشاره به بودجه برنامه پزشکی خانواده در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ گفت: اگر همین ۳۰ هزار میلیارد تومان برای برنامه پزشکی خانواده درنظر گرفته شود، این برنامه قابل اجرا در سراسر کشور نخواهد بود و تنها میتوان برنامه را در برخی نقاط کشور با یک الگوی خاص اجرا کرد.
مشاور عالی وزیر گفت: با تمام این تفاسیر میبایست در انتظار تصمیم مجلس شورای اسلامی باشیم تا درباره بودجه برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع تصمیمگیری کند.
وزیر آموزش و پرورش:
برای ارتقای سطح کیفی نظام آموزشی
تکیهگاهی جز معلمان نداریم
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه محرومیتزدایی از فضاها، امکانات و تجهیزات آموزشی را دنبال میکنیم، گفت: باید سطح کیفی نظام تعلیم و تربیت را ارتقا دهیم و برای تحقق این مهم هیچ تکیهگاهی جز معلمان نداریم.
علیرضا کاظمی روز جمعه در آیین اختتامیه برنامه میم مثل معلم اظهار کرد: نقطه آغاز تحول در هر کشوری نظام تربیتی است و حرکت به سمت تغییر، تحول و توسعه از آموزش آغاز میشود. هیچ کشوری بدون سرمایهگذاری در این نقطه حیاتی و راهبردی نمیتواند به سمت توسعه حرکت کند و کانون همه تحولات در همین جا است.
وی افزود: شرایط خوب اقتصادی یک کشور، فرهنگ، امنیت کشور و مسائل مختلفی که گاهی اوقات ما فکر میکنیم به اصطلاح در گرو متغیرهای دیگری است، صرفاً به سرمایهگذاری در حوزه آموزش و پرورش بستگی دارد.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: آموزش و پرورش، فرهنگ، اقتصاد، امنیتو توسعه یک جامعه را رقم میزند و آسایش و رفاه و حتی عمران و آبادانی یک جامعه را نیز تحت تأثیر قرار میدهد.
کاظمی با بیان اینکه نقطه آغاز تحول معلم است، گفت: معلم رکن رکین و اساسی و بدون جایگزین در توسعه کشور است. قدر و منزلت فرهنگ، اقتصاد و امنیت یک جامعه به اندازه میزان اعتبار معلم در آن جامعه وابسته است.
وی با تاکید بر اینکه ۴۵ سال آموزش و پرورش مورد غفلت و بیتوجهی قرار گرفته است، یادآور شد: آموزش و پرورش از کوچک انگاری رنج میبرد که باعث شده است انباشتی از مسائل مزمن و پیچیده اداری آن را فلج کند.
وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: امروز بعد از ۴۵ سال اتفاق بینظیری رقم خورده است که به طور قطع در آینده تکرار نخواهد شد؛ آن هم اینکه رئیسجمهور دلسوز، هوشمند و تیزبین به این نکته اساسی راهبردی در کشور توجه دارد.
کاظمی عنوان کرد: توسعه عدالت که کانون راهبردی نظام جمهوری اسلامی ایران در انقلاب اسلامی است، امروز در این نقطه قرار گرفته که توسعه عدالت بدون توسعه عدالت آموزشی رقم نمیخورد و زیرساخت توسعه عدالت اجتماعی، عدالت اقتصادی و انواع و اقسام عدالتها، عدالت آموزشی است و بدون آموزش و تربیت، حرف از عدالت زدن معنا و مفهومی ندارد.
وی ادامه داد: تاکنون ۲۱ جلسه چند ساعته با حضور رئیس جمهور برای آموزش و حرکت نظام تعلیم و تربیت برگزار شده است و دکتر پزشکیان همه ظرفیتهای اجتماعی، اقتصادی و علمی کشور را پای کار آموزش و پرورش آورده است.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: میخواهیم سطح کیفی نظام تعلیم و تربیت را ارتقا دهیم و برای تحقق این مهم هیچ تکیهگاهی جز معلمان نداریم. ما باید معلمانمان را توانمند و معلمان خلاق، نوآور و توانمند را انتخاب کنیم تا سفیران تعلیم و تربیت در نظام جمهوری اسلامی ایران شوند.
کاظمی خاطرنشان کرد: باید الگوهای نظام تعلیم و تربیت را معرفی کنیم تا بتوانیم از این دانش و هنر ذاتی که در وجود یک معلم است، همه معلمان بهره ببرند.
سرپرست مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان
وزارت بهداشت اعلام کرد؛
فک پلمب اتاق عمل بیمارستان آپادانا
سرپرست مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به برخورد قاطع و جدی با متخلفان پرونده بیمارستان آپادانا، گفت: این بیمارستان به پرداخت جریمههای سنگینی محکوم شد که البته به دلیل ضرورت انجام عملهای جراحی و خدمترسانی به بیماران، اتاق های عمل این مرکز فک پلمب و بازگشایی شد.
جلال غفارزاده روز جمعه با اعلام این خبر افزود: وزارت بهداشت در راستای انجام وظیفه نظارتی و بازدیدهای دورهای از بیمارستانها، فعالیت تمامی مراکز درمانی را رصد کرده و تحت نظارت دارد.
وی اظهار کرد: پس از احراز تخلفات انجام شده در بیمارستان آپادانا در جریان بازرسی مشترک وزارت بهداشت و دستگاههای قضایی و انتظامی، تمامی متخلفین شناسایی و بازداشت شدند.
به گفته وی، در این زمینه علاوه بر برخورد قاطع و شدید با متخلفان، مجموعه بیمارستان آپادانا نیز محکوم به پرداخت جریمههای سنگینی شده است.
سرپرست مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به شناسایی متخلفان و برخورد قاطع قضایی، کاهش درجه اعتبار و جریمه سنگین بیمارستان در خصوص بروز این تخلف، اظهار کرد: به دلیل ضرورت انجام عمل های جراحی حیاتی و فوری برای خدمت به بیماران بستری ، اتاق های عمل این بیمارستان فک پلمب و برای خدمت رسانی به مردم بازگشایی شد که البته این اقدام نیز پس از اعمال جریمه های سنگین و برخوردهای قضایی با متخلفین انجام شده است.
وی ادامه داد: در این راستا بخشنامهای نیز از سوی معاونت درمان وزارت بهداشت خطاب به دانشگاههای علوم پزشکی در راستای پیشگیری از بروز این قبیل تخلفات صادر شده و بر داشتن رابطه استخدامی قانونی تمامی شاغلین در موسسات پزشکی و همچنین بهره مندی از صلاحیتهای حرفهای مربوطه مطابق با شرح وظایف مصوب، تاکید شده است.
گفتنی است، ۱۹ بهمن امسال و در جریان بازدید نامحسوس بازرسان وزرات بهداشت به همراه پلیس و مشاهده انجام عمل جراحی توسط تکنیسینها بدون حضور جراحان در سه اتاق عمل بیمارستان آپادانا، با دستور سرپرست دادسرای جرائم پزشکی، علاوه بر پلمب اتاق های عمل، هفت نفر نیز بازداشت شدند.