نفت از مسير کاهش قيمت خارج شد
قيمت نفت در معاملات روز جمعه بازار آسيا، افزايش يافت و تحت تاثير تقاضاي رو به رشد براي سوخت و تاخير در اجراي تعرفههاي آمريکا، به سوي ثبت رشد هفتگي و پايان دادن به سه هفته کاهش متوالي، پيش مي رود.
بهاي معاملات نفت برنت با 23 سنت معادل 0.3 درصد افزايش، به 75 دلار و 25 سنت در هر بشکه رسيد. بهاي معاملات وست تگزاس اينترمديت آمريکا، با 16 سنت معادل 0.2 درصد افزايش، به 71 دلار و 45 سنت در هر بشکه رسيد. نفت برنت از ابتداي هفته جاري تاکنون، حدود 0.6 درصد و وست تگزاس اينترمديت، 0.5 درصد رشد کرده است.
دونالد ترامپ، رئيسجمهور آمريکا، به مقامات بازرگاني و اقتصادي دستور داد تا تعرفههاي متقابل عليه کشورهايي که بر کالاهاي آمريکايي تعرفه ميگذارند را بررسي کرده و توصيههاي خود را تا اول آوريل، اعلام کنند.
ييپ جون رونگ، استراتژيست بازار در شرکت آي جي گفت: تحول مثبت در جبهه تجاري، با توجه به تاخير در تعرفههاي آمريکا، راه را براي بهبود قيمت نفت در معاملات صبح ديروز هموار کرد زيرا چشم انداز توافقهاي تجاري احتمالي، فضاي ريسک را بهبود بخشيد. با اين حال، افزايش قيمت نفت ممکن است محدود به نظر برسد، زيرا فعالان بازار بايد چشم انداز بازگرداندن منابع روسيه به بازار را در بحبوحه مذاکرات بالقوه صلح اوکراين و روسيه هضم کنند.
چشم انداز توافق صلح ميان روسيه و اوکراين، اين احتمال را تقويت کرد که پايان تحريمها بر مسکو، ميتواند عرضه جهاني انرژي را افزايش دهد.
پس از آن که ولاديمير پوتين، رئيس جمهور روسيه و ولاديمير زلنسکي، رئيس جمهور اوکراين در تماسهاي تلفني جداگانهاي با ترامپ، نسبت به صلح ابراز تمايل کردند، رئيس جمهور آمريکا، هفته جاري، به مقامات آمريکايي دستور داد تا مذاکرات را براي پايان دادن به جنگ در اوکراين آغاز کنند.
آژانس بينالمللي انرژي (IEA) در جديدترين گزارش خود از بازار نفت، اعلام کرد صادرات نفت روسيه در صورت يافتن راهحلهايي براي دور زدن جديدترين تحريمهاي آمريکا، ميتواند تداوم يابد. توليد نفت روسيه در ماه ميلادي گذشته، اندکي افزايش يافت.
بر اساس گزارش رويترز، تحليلگران بانک جي پي مورگان، در گزارشي اعلام کردند که تقاضاي جهاني براي نفت، به 103.4 ميليون بشکه در روز رسيده است که 1.4 ميليون بشکه در روز نسبت به مدت مشابه سال قبل افزايش يافته است.
نماينده حوزه جنوب ايلام خبر داد:
اختصاص 60 هزار ميليارد ريال
براي تکميل پتروشيمي دهلران
60 هزار ميليارد ريال اعتبار به تازگي براي شتاب در ساخت و تکميل پتروشيمي دهلران واقع در جنوب استان ايلام در نظر گرفته شده است.
«اسدالله چراغي» نماينده حوزه جنوبي استان ايلام در مجلس شوراي اسلامي در برنامه بازديد از پتروشيمي دهلران که با حضور جمعي از مسوولان استاني و شهرستاني برگزار شد، گفت که پس از مدت ها وقفه از امروز کار اجراي اين طرح مهم از سرگرفته شد و بايد اين رخداد را به فال نيک گرفت.
وي افزود: با مسوولان کشوري رايزني هاي لازم انجام شده است که کار ساخت و تکميل پتروشيمي دهلران نبايد ديگر متوقف شود و همه مسئولان بايد در اين زمينه کمک و همت کنند.
نماينده حوزه جنوبي استان ايلام در مجلس شوراي اسلامي تاکيد کرد: کار ساخت پتروشيمي دهلران بايد با شتاب انجام شود تا شاهد اشتغال جوانان بومي در اين پروژه باشيم و مسئولان استان نيز پيگيري هاي لازم را در اين باره انجام دهند.
چراغي بيان کرد: پتروشيمي دهلران پروژه اي ملي است و بايد با قدرت و همت مضاعف براي شتاب بخشي به روند اجرا و تکميل آن کوشيد.
امام جمعه دهلران هم در اين بازديد با اشاره به از سرگيري اجراي کار ساخت اين طرح گفت: پتروشيمي از مطالبه هاي جدي مردم منطقه است و بايد از نماينده مجلس شوراي اسلامي، مديرعامل اين شرکت و همه کساني که براي ازسرگيري عمليات ساخت آن کوشيدند، قدرداني کرد.
حجت الاسلام «سيد محسن موسوي» افزود: فعال شدن دوباره ساخت اين پروژه موجب اشتغال و اميد آفريني در جامعه مي شود.
آغاز به کار عمليات تکميل پتروشيمي دهلران امروز از انبارهاي واحدهاي پليمري براي ذخيره متريال کليد خورد و پيمانکار طرح نيز پاي کار است.
کار ساخت و اجراي پتروشيمي دهلران سال 1389 آغاز شد و تاکنون 57 درصد پيشرفت داشته است.
شهرستان دهلران در جنوب استان ايلام از منابع سرشار نفتي برخوردار است و از اين حيث در راه اندازي صنايع نفت و گاز و پتروشيمي مزيت نسبي دارد.
مجتمعهاي پتروشيمي 1.8 ميليون مگاوات برق به شبکه سراسري تحويل دادند
مديرعامل شرکت صنايع پتروشيمي گفت: مجتمعهاي توليدي پتروشيمي از ابتداي امسال تا پايان دي حدود 1.8 ميليون مگاوات برق به شبکه سراسري تحويل داده شده است.
به گزارش وزارت نفت، حسن عباسزاده با بيان اينکه صنعت پتروشيمي براي توليد مستمر به برق پايدار نياز دارد، گفت: اگر مجتمعهاي پتروشيمي بخواهند برق را از شبکه سراسري تأمين کنند، توليد محصولات پتروشيمي تحتتأثير نوسانات شبکه توليد قرار ميگيرد.
وي با اشاره به اينکه مجتمعهاي توليدي پتروشيمي در زمان احداث، حدود 4 هزار مگاوات برق در ساعت ظرفيت ايجاد کرده و برق را از طريق نيروگاههاي خود تأمين ميکنند، گفت: برق مازاد توليدي از مجتمعهاي پتروشيمي به شبکه سراسري ارسال ميشود.
مديرعامل شرکت صنايع پتروشيمي ادامه داد: مجتمعهاي پتروشيمي در منطقه خوزستان از طريق پتروشيمي فجر و در منطقه عسلويه از طريق پتروشيمي دماوند برق مازاد رو به شبکه تحويل ميدهند.