روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ بهمن - شماره 4774

پایان ماراتن ۱۰ روزه؛

نامزدهایی که بحث‌برانگیز شدند!

  اعلام اسامی نامزدها با چاشنی اعتراض، تقدیر از رضا رویگری در وزارت فرهنگ، اعتراض ستاره اسکندری به اکران نشدن فیلم «قاتل و وحشی»، استقبال محمد جواد ظریف از «خدای جنگ» و حضور ماکت موشک خیبرشکن در کاخ جشنواره از جمله حاشیه‌های دهمین روز جشنواره فیلم فجر ۴۳ بود.
آخرین روز چهل و سومین جشنواره فیلم فجر با نمایش دو فیلم از سینمای دفاع مقدس و اجتماعی و اعلام اسامی نامزدهای بخش مسابقه سینمای ایران همراه شد. در این گزارش مروری داریم بر حاشیه‌های پر رنگ‌تر از متن دهمین روز جشنواره فیلم فجر؛ جشنواره‌ای خاطره‌انگیز که با مراسم اختتامیه پرونده‌اش بسته می‌شود.
* اجرای محمدرضا شهیدی‌فرد در اختتامیه
شنیده‌ها حاکی است که اجرای مراسم اختتامیه‌ جشنواره‌ فیلم فجر ۴۳ را محمدرضا شهیدی‌فرد بر عهده دارد. علی زند وکیلی نیز در این مراسم قطعاتی را اجرا خواهد کرد. شهیدی‌فرد در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ نیز مجری این مراسم بود.
* حواشی معرفی نامزدها
شاهسواری در قرائت لیست نامزدها صفحه مرتبط با بازیگر مرد نقش اول، کارگردان و بهترین فیلم را جا انداخت و در آخر معرفی نامزدها متوجه این امر شد و نامزدهای این بخش‌ها را هم معرفی کرد.
پخش نشدن تصویری اسامی و لیست نامزدها در سالن همایش‌های برج میلاد تهران باعث شد تا بسیاری از خبرنگاران با پرس و جو از یکدیگر لیست نامزدها را برای اخبار خود تکمیل کنند.
* صدرنشین‌های نامزدی
اسامی نامزدهای چهل و سومین جشنواره بین المللی فجر به دبیری منوچهر شاهسواری در سالن اصلی مرکز همایش‌های برج میلاد اعلام شد.
فیلم «بچه مردم» با ۱۴ نامزدی در صدر قرار گرفت. فیلم ‌های«شمال از جنوب غربی» و «موسی کلیم‌الله» با ۱۲ نامزدی، «زیبا صدایم‌ کن» با ۱۰ نامزدی و «گورن‌های اتوبان» با ۸ نامزدی در رتبه های بعدی قرار گرفتند.
فیلم‌های «خدای جنگ»، «آبستن» و «سونسوز» نیز هرکدام با یک نامزدی، کمترین نامزدها را به خود اختصاص دادند.
* اعلام اسامی نامزدها با چاشنی اعتراض
از لحظه‌ اعلام اسامی نامزدهای امسال صدای اعتراض عده‌ای از منتقدان و اهالی سینما بلند شد. البته این اعتراض‌ها عجیب نیست؛ چون داوران نمی‌توانند رایی بدهند که همه سلیقه‌ها راضی شوند.
یکی از سوالات این بود که چرا «خدای جنگ» با وجود تحسین و تمجید منتقدان فقط نامرد بخش بهترین جلوه های ویژه بصری شد؟
سهم کم فیلم «ناتوردشت» از نامزدی‌ها و بی‌توجهی به بازی گوهر خیراندیش در «بچه مردم» نیز تعجب‌برانگیز بود.
نادیده گرفتن بازی رضا بابک برای «ترک عمیق» و توجه بیش از حد به فیلم «شمال از جنوب غربی» و «۱۹۶۸» از دیگر مواردی است که مورد انتقاد قرار گرفته است.
* تقدیر از رضا رویگری در وزارت فرهنگ
در حاشیه اکران فیلم سینمایی «اسفند» در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از رضا رویگری تقدیر شد.
رویگری گفت: ایران را با دنیا عوض نمی‌کنم؛ ایران مادر است.
این تقدیر توسط محمدمهدی احمدی مشاور عالی وزیر فرهنگ و نیکنام حسینی‌پور مشاور وزیر و مدیر مرکز روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد.
* «گوزن‌های اتوبان»‌ بدون هیچ ‌سانسوری پخش شد
کارگردان فیلم «گوزن‌های اتوبان» در نشست خبری فیلمش از برگزاری خوب این دوره از جشنواره فیلم فجر تشکر کرد و گفت: من همیشه در فجر ضرر کردم چون فیلم‌های من توقیفی بوده است. اما ممنونم از دبیرخانه جشنواره فیلم فجر که «گوزن‌های اتوبان»‌ بدون هیچ ‌سانسوری پخش شد.
* ساعد سهیلی: عمویم زیر شکنجۀ عراقی‌ها شهید شد
ساعد سهیلی بازیگر فیلم خدای جنگ در نشست خبری جشنواره فیلم فجر گفت: «حس کردم در حد خودم دِینی داشته باشم که باید ادا کنم. فیلم سختی بود؛ سکانس آخر روی زمین همۀ حیوانات را از رتیل و مار و عقرب و موش دیدیم... به دلیل داشتن عمویی که در جنگ زیر شکنجۀ عراقی‌ها شهید شده و در فیلم نام او را با ماژیک نوشتم، احساس دینی نسبت به این پروژه دارم.»
* اعتراض ستاره اسکندری به عدم اکران «قاتل و وحشی»
ستاره اسکندری به اخبار منتشر شده مبنی بر عدم اکران فیلم «قاتل و وحشی» در جشنواره فجر واکنش نشان داد و در این‌باره نوشت: « شما ازچه می ترسید؟ از حقیقت عریان تلخ؟ از چه می ترسید؟ از پلشتی واقعیتی که «قاتل و وحشی» به رویتان می آورد؟ گمان می‌کنید تحقیر هنر و هنرمند به بزرگی اتان اضافه می کند، هیچ فیلمی در پستو نمانده و نمی ماند».
* محمد جواد ظریف «خدای جنگ» را به «اوپنهایمر» ترجیح داد
فیلم «خدای جنگ» در جشنواره چهل و سوم فیلم فجر اکران شد و برخی اهالی سیاست مثل محمد جواد ظریف به تماشای آن نشستند.
محمد جواد ظریف از «خدای جنگ» استقبال کرد و با مقایسه فیلم «خدای جنگ» با فیلم هایی همچون «اوپنهایمر» گفت: برای من فیلم‌هایی همچون «اوپنهایمر» در مقابل «خدای جنگ» هیچ چیزی نیستند؛ ولی من متخصص این ‌حوزه نیستم و برای من به عنوان یک ایرانی اوپنهایمر به خدای جنگ نمی‌رسد.
معاون راهبردی رییس جمهور در جمع خبرنگاران گفت: این فیلم همان چیزی بود که ما در مذاکرات هم به آن‌ اشاره کردیم؛ زمانی ما التماس می‌کردیم که یک موشک به ما بدهند اما امروز خودمان موشک می‌سازیم و این افتخار کشور ماست. این حس را داشتم که ما همیشه مدیون افرادی هستیم که از همه چیز خود برای آرامش مردم و سربلندی کشورشان مایه کذاشتند. خدا را شکر که توانستم امروز این فیلم‌ را ببینم چون این فیلم‌ می‌تواند نشان دهد که ما برای آنچه که امروز داریم ‌چقدر فداکاری کردیم.تهرانی مقدم‌ افتخار کشور است و ما مدیون شهدا و خانواده‌های آنها هستیم.
* ماکت موشک خیبرشکن مهمان جشنواره شد
در حاشیه اکران فیلم «خدای جنگ» در برج میلاد تهران، ماکت موشک خیبرشکن به نمایش گذاشته شد.
موشک بالستیک دوربرد و نقطه‌زن «خیبرشکن» یکی از دستاوردهای موشکی نیروهای مسلح است که در سال ۱۴۰۰ در یکی از شهرهای موشکی زیرزمینی نیروی هوافضای سپاه با حضور سرلشکر محمد باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح رونمایی شد.
فیلم سینمایی «خدای جنگ» روایتی از پدر موشکی ایران ارائه می‌دهد.
* تهیه‌کننده بین‌المللی «افسانه سپهر» را پسندید
تهیه‌کننده و فیلم‌نامه‌نویس مشهور بین‌المللی نیز در پیامی تصویری حس خود را نسبت به «افسانه‌ سپهر»، توصیف کرد و گفت: من پاول جی اندروز هستم. تهیه‌کننده فیلم و فیلم‌نامه‌نویس برنده جوایز بین‌المللی، برنده ۶۵ جایزه فیلم‌نامه نویسی در جشنواره‌های بین‌المللی هستم و به‌تازگی فیلم جانی دپ با آل پاچینو به نام Modigliani را به پایان رسانده‌ام. اخیراً یک انیمیشن فوق‌العاده به نام «افسانه سپهر» را تماشا کردم که توسط یک شرکت ایرانی ساخته شده است.
این انیمیشن بسیار جذاب بود، شخصیت‌ها به‌خوبی تعریف‌شده بودند، و انیمیشن در سطح بالایی قرار داشت. من تماشای این فیلم را به همه‌ی سنین توصیه می‌کنم و فکر می‌کنم که این انیمیشن می‌تواند در بازار کودک و نوجوان بسیار موفق باشد.
انیمیشن سینمایی «افسانه‌ سپهر»، روز شنبه ۱۳ بهمن در کاخ جشنواره به نمایش درآمد ومورد استقبال اهالی رسانه و منتقدان داخلی و خارجی قرار گرفت.
* گرسنه ماندن برخی خبرنگاران در آخرین روز جشنواره
بار دیگر مشکل کمبود غذا در وعده نهار خانه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر رخ داد. در آخرین روز این دوره از جشنواره، خبرنگارانی که در نشست خبری فیلم «خدای جنگ» حضور داشتند وعده نهار را به دلیل کمبود غذا از دست دادند. این در حالی بود که تعدادی غذای بیشتر نیز تأمین شد اما جوابگوی تعداد خبرنگاران نشد.
* نارضایتی خبرنگاران از خانه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر
سالن همایش‌های برج میلاد تهران به عنوان خانه اصلی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر نتوانست شرایط مناسبی را برای فعالیت خبرنگاران طی ۱۰ روز سپری شده از جشنواره داشته باشد. در دوره‌های گذشته چند دستگاه رایانه در خانه اصلی جشنواره در نظر گرفته می‌شد تا خبرنگاران بتوانند در تنظیم و ارسال اخبار خود از این امکان استفاده کنند.
ضمن اینکه نبود اینترنت وای‌فای برای خبرنگاران حاضر در سالن همایش‌های برج میلاد تهران دردسرساز شده بود و این امر در تسریع تنظیم و انتشار اخبار تأثیر منفی داشت.
بحث پارکینگ و کیفیت و نحوه ارائه وعده‌های غذایی نیز برای خبرنگاران در این دوره از جشنواره رضایت‌بخش نبود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه