شناسایی حدود 3 هزار ساختمان نا ایمن در تهران
بررسی ایمنی ساختمانهای پایتخت همچنان ادامه دارد و نتایج ارزیابیها نشان میدهد که حدود سه هزار ساختمان در تهران در وضعیت نا ایمن با خطر زیاد و خیلی زیاد قرار دارند و نیازمند بهسازی، تخریب یا نوسازی هستند.
به گزارش وزارت راه و شهرسازی، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در قالب برنامهای که بر اساس بند «ض» ماده 14 قانون مدیریت بحران کشور اجرا شده، ارزیابی ایمنی ساختمانهای مهم و بلندمرتبه را در دستور کار قرار داده است. در این طرح که با همکاری ادارات کل راه و شهرسازی، شهرداریها و ستاد مدیریت بحران انجام میشود، تاکنون چهار هزار و 960 ساختمان در تهران بررسی شده که از این تعداد، حدود سه هزار ساختمان ناایمن شناسایی شده است.
در همین زمینه، غزال راهب ریئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، اهداف این ارزیابی را افزایش آگاهی شهروندان نسبت به ایمنی ساختمانها، کاهش آسیبپذیری در برابر زلزله و آتشسوزی، بهبود تابآوری شهری و تدوین برنامههای مناسب برای مدیریت بحران عنوان کرد.
وی تاکید کرد: این پروژه علاوه بر شناسایی نقاط ضعف سازهها، به بررسی راهکارهای اصلاحی برای افزایش ایمنی ساختمانهای مهم و بلندمرتبه نیز پرداخته است.
طبق اعلام رئیس هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، ساختمانهای حساس و مهم در اولویت این ارزیابی قرار داشتهاند که شامل موارد زیر هستند: بیمارستانها، درمانگاهها و مراکز امدادی، ساختمانهای انتظامی و نظامی، مدارس، دانشگاهها و مراکز آموزشی، مراکز تجاری بزرگ و اماکن عمومی با تجمع بالای 300 نفر، ساختمانهای دارای زیرساختهای حیاتی، ساختمانهای دولتی و مهم شهری و برخی ساختمانهای بلندمرتبه مسکونی و تجاری. بر اساس این برنامه، ساختمانهای بالای 50 متر یا 15 طبقه، ساختمانهای بالای 23 متر یا هفت طبقه، مجتمعهای تجاری و اداری بزرگ و ساختمانهای مسکونی با متراژ بالا نیز مورد ارزیابی قرار گرفتهاند.
رسول احمدی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نیز با بیان اینکه ارزیابی ایمنی ساختمانهای تهران در چهار دسته انجام شده است، این چهار دسته را شامل 13 درصد در گروه A (ایمن مشروط)، 28 درصد ساختمانها در گروه B (ناایمن با خطر کم)، 46 درصد در گروه C (ناایمن با خطر زیاد) و 13 درصد ساختمانها در گروه D (ناایمن با خطر خیلی زیاد) برشمرد.بر اساس این ارزیابی، ساختمانهای گروه C نیازمند بهسازی و مقاومسازی هستند، اما ساختمانهای گروه D به دلیل خطرات جدی امکان بهسازی ندارند و باید تخریب و نوسازی شوند.
به گفته احمدی، در مرحله نخست این پروژه، پنج هزار ساختمان تحت بررسی قرار گرفتهاند و در مرحله دوم، 11 هزار ساختمان دیگر نیز در حال ارزیابی است.
پایش ساختمانهای نا ایمن پایتخت همچنان ادامه دارد و نتایج تکمیلی پس از تکمیل بررسیها اعلام خواهد شد.
پروازهای فوق العاده «هما» به مشهد مقدس برای نیمهشعبان
روابط عمومی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) اعلامکرد: دو پرواز فوق العاده در آستانه نیمه شعبان در مسیر تهران- مشهد و برعکس برقرار شد.
هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با هدف پاسخگویی به تقاضای هموطنانبرای سفر به مشهد مقدس در نیمه شعبان ظرفیت جابهجایی مسافران در ایام پرتقاضای نیمه شعبان را افزایش داد. پروازهای فوق العاده در کنار پروازهای برنامهای برای روزهای سه شنبه (24 بهمن ماه) و پنجشنبه (25 بهمن) به مشهد مقدس برنامه ریزی شده است که در ساعت 20:30 انجام میشوند. بازگشت این پروازها نیز در همان روز در ساعت 22:50 از مشهد به تهران انجام میشود. این پروزها با یک فروند هواپیمای ایرباس A319 انجام خواهند شد. متقاضیان این پروازها با مراجعه به سایت رسمی iranair.com، دفاتر فروش، دفاتر خدمات مسافرتی میتوانند با شماره تلفن 02146621888 دفتر فروش تلفنی هما تماس بگیرند.