همزمان با ایامالله دهه فجر
بهره برداری از مخزن آب ۳۰ هزارمتر مکعبی فدک یزد
آیین افتتاح مخزن ۳۰ هزار مترمکعبی فدک و ۵۰ کیلومتر از طرح بزرگ رینگ آبرسانی شهر یزد با حضور استانداریزد ، نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان استانی، با هدف افزایش حجم ذخیره آب، بهبود فشار و یکسان سازی کیفیت آب شرب شهر یزد برگزار شد.
استاندار یزد در این مراسم با اشاره به پیگیریهای استان جهت افزایش ظرفیت آب انتقالی به یزد گفت: با این وجود باید قوانین مصوب شده در راستای مدیریت مصرف آب به طور کامل در استان اجرایی شود.
محمدرضا بابایی با تاکید بر لزوم صرفهجویی و مدیریت مصرف آب در کشور گفت : این مهم در استان یزد حائز اهمیت بیشتری است چرا که نیاکان یزدیها از قدیم الایام به قناعت، صرفهجویی و بهرهوری بالا مشهور بودهاند.
وی دستیابی به تفاهم و درک مشترک بین دولت و بخش خصوصی را مهمترین مسئله در مدیریت مصرف آب دانست و گفت: بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه باید با صرفه جویی ۱۸ درصدی در منابع آبهای زیرزمینی از ۸۰ میلیارد متر مکعب برداشت سالیانه به ۶۵ میلیارد مکعب برسیم.
بابایی با اشاره به تعریف سازوکارهای کاهش برداشت از سفرههای آب زیرزمینی توسط دستگاههای مرتبط و آب منطقهای یزد همزمان با تدوین برنامه هفتم تصریح کرد: بر این اساس اضافه برداشت ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی کشاورزان از طریق چاههای غیرمجاز در برخی مناطق استان کنترل شده است.
استاندار یزد در ادامه نیاز استان به فضای سبز و برخورداری از درختان مثمر و غیرمثمر را امری بدیهی دانست و گفت: اما این موضوع باید با توجه به منابع محدود و تاب آوری آبی استان انجام شود؛ لذا تداوم این رویه باعث ایجاد اختلال در تامین آب شرب شهروندان خواهد شد.
وی درخصوص رایزنیهای انجام شده در راستای افزایش ظرفیت آب انتقالی به استان گفت : به رغم پیگیریهای جدی جهت تامین آب پایدار استان انتظار داریم کشاورزان مسئله صرفهجویی در مصرف آبهای زیرزمینی را با نصب کنترلهای هوشمند با جدیت دنبال کنند.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی گفت: آنچه تعهدات معادن و صنایع بزرگ در اجرای طرح های انتقال آب به استان است باید انجام شود؛ با هیچکس هم شوخی نداریم . محمد صالح جوکار افزود: معادن نباید فقط منابع را برداشت کنند و ببرند ، این طور نیست باید در قبال برداشت این منابع به مردم هم خدمت کنند. وی با اشاره به کمبود آب در استان یزد اظهار کرد: در فصل تابستان با ۵۰۰ لیتر بر ثانیه آب در شهر یزد روبرو هستیم که برای جبران این کمبود جلسات مختلفی با مسوولان استانی و کشور برگزار و دنبال شده است.
جوکار با بیان اینکه انتقال آب از دریا و سد خرسان هم بزودی در استان رقم می خورد اظهار کرد: خط انتقال آب از دریا بخشی از آن باید توسط شرکت معدنی مس از کرمان تا یزد توسط شرکت واسکو که متشکل از سه شرکت معدنی است انجام شود و انتقال از آب سد خرسان هم ۵۰ درصد آن را استان و ۵۰ درصد هم دولت تعهد کرده است. نماینده مردم یزد هدف از اجرای طرح رینگ شهری را تعادل بخشی آب از نظر کیفی و کمی بیان کرد و ادامه داد: امیدواریم با ساخت مخازن، آب قابل قبولی برای همه مردم شهر فراهم شود و اکنون بعضی از مناطق شهر یزد با افت فشار و از آب بی کیفیت برخوردار هستند .
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد هم در این مراسم گفت: مخزن آب ۳۰ هزار مترمکعبی فدک با هزینهای بالغ بر یکهزار میلیارد تومان از منابع داخلی شرکت به منظور افزایش حجم ذخیره آب تجهیز و تکمیل شده است.
جلال علمداربا اشاره به اینکه این پروژهها نقش مهمی در افزایش تابآوری منابع آب استان دارند، ادامه داد: این مخزن جزئی از پروژه بزرگ رینگ آبرسانی شهر یزد است که با بهره برداری از آن مشکل افت فشار آب بیش از ۵۸۵ هزار نفر از جمعیت شهر یزد بهبود می یابد وی تصریح کرد: این خط آبرسان ، مناطق صفائیه، مهرآوران، دانشآموز، طوبی و اندیشه را آبرسانی میکند؛ همچنین این خط در مواقع بحران روستاهای بخش مرکزی یزد را نیز پوشش می دهد
امسال 158پروژه برقرسانی
در استان یزد به بهره برداری می رسد
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان یزد گفت:در دهه فجر امسال 158 پروژه با اعتباری بالغ بر 443 میلیارد تومان در استان به بهره برداری میرسد.
مهندس علی جم گفت : این پروژه ها شامل تامین روشنایی معابر ، تامین برق مسکن ملی ، توسعه و احداث ، اصلاح و بهینه سازی و برق رسانی به روستاها است.
وی با اشاره به اینکه 7 پروژه از این پروژه ها به برق رسانی روستا اختصاص دارد ، افزود: در بخش روشنایی معابر33 پروژه با اعتباری بالغ بر 44 میلیارد تومان به بهره برداری می رسد که پروژه های شهر یزد شامل معابر اصلی نظیر بلوارهای ابرار ، پارساییان ، اراضی شن و ماسه ، بلوارهای شهدای دهنو ، ورزش و کازرونی است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان یزد در خصوص تامین برق مشترکین مسکن ملی ، خاطرنشان ساخت : پروژه مسکن ملی رهنیاز و دانه سا ، 192 واحدی آزادشهر ، 12 امام و پروژه های دیگر شهرستان های استان از جمله 11 پروژه ای است که با اعتبار 71 میلیارد تومانی تکمیل شد. جم در ادامه با بیان اینکه50 پروژه مهم با اعتبار 120 میلیارد تومانی برای توسعه و احداث شبکه های برق استان هزینه شده ، متذکر شد : با بهره برداری از این پروژه افزون بر 5920 کیلوولت آمپر به ظرفیت های ترانسفورماتورهای استان افزوده می شود. مدیر عامل شرکت توزیع برق استان یزد در ادامه ضمن عذرخواهی از مشترکان یزدی به دلیل خاموشیهای خارج از برنامه اخیر و پیشبینی تداوم خاموشیها تا دو هفته آینده،افزود : علت خاموشیهای اضطراری در یزد افت فرکانس بود. جم با اشاره به عبور استان از پیک بار تابستان به رغم ناترازیهای برق، گفت: متاسفانه در زمستان نیز به دلیل محدودیت گاز در نیروگاهها و عدم تامین گاز مایع مورد نیاز با مشکل کاهش اجباری مصرف برق مواجه شدهایم.
وی ضمن پیش بینی تداوم خاموشیها تا دو هفته آینده، افزود : سرانه مصرف برق در بخش خانگی طی سال ۱۴۰۲ در استان یزد معادل ۱۸۳ کیلووات و در سال جاری با رشد ۱۰ درصدی معادل ۲۰۰ کیلوولت بوده که این رشد عمدتاً به دلیل استفاده از وسایل سرمایشی مانند کولرهای گازی بوده و تقریباً معادل سرانه مصرف دیگر مناطق کشور است. جم به اقدامات صورت گرفته از سوی این اداره کل برای ترویج فرهنگ صرفه جویی، تاکید کرد: به نظر میرسد تا اصلاح اقتصاد برق در کشور رقم نخورد این سیکل معیوب مصرف را شاهد خواهیم بود و لازم است که تطابق بین هزینههای تامین با هزینه فروش برق اعمال شود. مدیرعامل شرکت توزیع برق استان یزد با اشاره به اینکه تعداد مشترکین کل استان از 801 هزار مشترک فراتر رفته است ، در خصوص طرحهای بخش اصلاح و بهینه سازی شبکه ، یادآور شد : 199میلیارد تومان اعتبار برای بهسازی و تکمیل طرح های بهینه سازی خطوط توزیع برق در قالب 56 پروژه در سطح استان اجرا شده است. وی در پایان با اشاره به اهتمام استان برای توسعه نیروگاههای خورشیدی، گفت :تاکنون ۳۹ مگاوات نیروگاه خورشیدی ذیل شرکت توزیع برق استان در بخشهای مختلف راه اندازی شده که از این تعداد می توان به ایجاد ۲۲ نیروگاه برای مشترکین کشاورزی، ۱۰۱ نیروگاه یارانهای پشت بامی درمنازل مسکونی و نیز ۴۱ نیروگاه در مدارس اشاره کرد.