معاون رییسجمهور تشرح کرد؛
لایحه «حمایت از زنان در برابر خشونت»
در چه مرحلهای قرار دارد؟
معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده ضمن تشریح آخرین وضعیت لایحه «حمایت از زنان در برابر خشونت»، مهمترین وجه لایحه را بازدارندگی آن عنوان کرد و گفت: عمده بحث خشونت خانگیt بحث فرهنگ است، اما هرچI روی فرهنگ کار کنیم گروه کمی از خرده فرهنگها وجود دارد که مسئله فرهنگی برایشان کارکردی ندارد و در این راستا باید قوانین پیشگیرانه یا قوانین حمایتی وجود داشته باشد تا از زنان در معرض خشونت حمایت کند و امید است با تصویب این لایحه، این اتفاق رخ دهد.
زهرا بهروز آذر درباره آخرین وضعیت لایحه «حمایت از زنان در برابر خشونت»، اظهار کرد: این لایحه عمر بسیاری طولانی دارد؛ بیش از 13 سال است که دولتهای مختلف نسبت به آن دغدغه داشته و در صدد بهبود آن بودهاند، اما تمایل برای کامل بودن لایحه، موجب شده بر زمین بماند.
وی در تشریح روند تصویب لایحه مذکور و علت طولانی شدن آن، ادامه داد: لایحه در سال 1399 توسط آقای روحانی و با امضای شهید رئیسی در قوه قضاییه تقدیم مجلس شد. پس از آن در دستور کار مجلس قرار گرفت و کلیات آن به تصویب میرسد، اما در دوران روند بررسی جزییات، در آن دوره مجلس به اتمام میرسد. بهروز آذر با بیان اینکه به محض روی کار آمدن دولت چهاردهم، لایحه «حمایت از زنان در برابر خشونت» در دستور کار قرار گرفته شد و دولت از مجلس خواسته تا آن را مجدد بررسی کند، گفت: در حال حاضر این لایحه در مرحله بررسی قرار دارد تا وارد صحن شود. اکنون در حال تلاش برای رفع برخی نواقص هستند، اما امید است که به کلیات لایحه صدمه وارد نشود. معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده افزود: امید است که روند لایحه تسریع یابد و زودتر وارد صحن شده و با رای بالا تصویب شود. وی مهمترین وجه این لایحه را بازدارندگی آن مطرح کرد و یادآور شد: عمده بحث خشونت خانگی بحث فرهنگی است، اما هرچقدر که روی فرهنگ کار کنیم گروه کمی از خرده فرهنگها وجود دارند که مسئله فرهنگی برایشان کارکردی ندارد و در این راستا باید قوانین پیشگیرانه یا قوانین حمایتی وجود داشته باشد تا از زنان در معرض خشونت حمایت کند. امید است با تصویب این لایحه، این اتفاق رخ دهد.
قائمپناه:
برقیسازی حملونقل راهبرد اصلی دولت
برای کاهش آلودگی هواست
معاون اجرایی رئیسجمهوری با بیان اینکه زیرساختهای برقیسازی وسایل نقلیه در کشور در حال شکلگیری است، گفت: مهمترین راهبرد دولت برای مقابله با آلودگی هوا، برقیسازی خودرو و موتورسیکلتهاست.
محمدجعفر قائمپناه در هفتمین نشست کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا با بیان اینکه بخش عمده مشکلات آلودگی هوای تهران ناشی از منابع متحرک است، اظهار کرد: بیش از نیمی از کل خودروهای فرسوده کشور در تهران است و بخش قابلتوجهی از آلودگی تهران از کامیونها، خودروهای سواری و موتورسیکلتها نشئت میگیرد. وی ادامه داد: مهمترین راهبرد دولت برای مقابله با آلودگی هوا، برقیسازی خودرو و موتورسیکلتهاست. امیدواریم با برقیسازی سیستم حملونقل عمومی، تاکسیها و اتوبوسهای فرسوده و نیز نوسازی و جایگزینی اتومبیلهای سواری فرسوده، گام مثبتی در رفع آلودگی هوای تهران برداریم. معاون اجرایی رئیسجمهوری یادآور شد: زیرساختهای برقیسازی وسایل نقلیه در کشور در حال شکلگیری است. هفته گذشته بازدیدی از شرکت مپنا داشتم و خوشبختانه شارژرهای خودروهای برقی از سوی این شرکت در حال تولید است. قائمپناه تأکید کرد: با تولید شارژرهای با قابلیت شارژ سریع که توان شارژ باتری خودروهای برقی در طول ۴۰ دقیقه را دارد و نصب این تجهیزات در معابر عمومی و همچنین گسترش امکان نصب شارژرهای خانگی، شاهد توسعه استفاده از خودروهای برقی در کشور بهویژه در تهران و کلانشهرها خواهیم بود. وی با اشاره به مصوبات هفتمین نشست کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا، گفت: مصوب شد کارگروهی از سوی وزارت نفت و با حضور دستگاههای اجرایی برای برقیسازی موتورسیکلتها تشکیل و ظرف یک ماه تفاهمنامهای در این خصوص تهیه و کار اجرایی با همکاری دستگاههای مرتبط آغاز شود.
قائمپناه اظهار کرد: امیدواریم با مصوباتی که در این جلسه از سوی کارگروه تصویب شد با توسعه زیرساختها، تسهیلگری دولت و فرهنگسازی رسانهها به افزایش استقبال از برقیسازی خودروها در تهران، منجر شود.
رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت اعلام کرد؛
مرگ سالانه ۵۰۰۰۰ نفر در کشور
به دلیل مصرف دخانیات
رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه سالانه در جهان ٨.۵ میلیون نفر به دلیل مصرف دخانیات و یک میلیون و ٣۰۰ هزار نفر فقط در مواجهه با دود دخانیات جان خود را از دست می دهند، گفت: این آمار در کشورما ۵۰ هزار و ۵۰۰ نفر در سال است و بالغ بر ۵۰ هزار میلیارد تومان بار مالی به کشور تحمیل میکند.
بهزاد ولیزاده در کارگروه کنترل دخانیات استان خراسان رضوی با اشاره به تنوع محصولات دخانی، تغییر روند و شکل مصرف این مواد و ارزیابی صنعت دخانیات از ایران به عنوان یک کشور مستعد برای فعالیت های اقتصادی یاد کرد. وی بر ضرورت تشکیل ساختار قوی و قوانین جامع در مبارزه با دخانیات تأکید و خاطر نشان کرد: در جامعه ما ١۴ درصد مردم مصرف کننده مواد دخانی هستند و ١۴هزار میلیارد تومان بار مالی ناشی از مصرف دخانیات در حوزه سلامت از جیب مردم پرداخت میشود که سنگینترین هزینهها را بیماری سرطان به بخش سلامت کشور تحمیل می کند. وی ضمن تقدیر از عملکرد موفق دانشگاه علوم پزشکی مشهد در اجرای مؤثر قانون کنترل و مبارزه با دخانیات و با اشاره به اینکه منع مصرف دخانیات در شهرهای مذهبی مکه و مدینه ثبت جهانی شده است، ابراز امیدواری کرد، مشهد مقدس بتواند سومین شهر مذهبی بدون دخانیات در مجامع بینالمللی باشد. بنابر اعلام وزارت بهداشت، در ادامه دکتر مهدی قلیان - معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست با انتقاد از ترویج فرهنگ مصرف دخانیات در اماکن تفریحی و تفرجگاهها با عنوان احیا و باز طراحی سنتی گفت: برای ریشه کنی و کاهش مصرف دخانیات باید همه جانبه و جامع به این معضل توجه کنیم تا موضوع به حاشیه سوق پیدا نکند و زمینه را برای ارتقای رفتار سلامت جامعه و تغییر نگرش و آگاهی مردم فراهم کنیم.