کارگردان «ترک عمیق»:
درهای سینما باید به روی سینمای اجتماعی باز شود
آرمان زرین کوب کارگردان فیلم «ترک عمیق» معتقد است که اگر سینماگران به سینمای اجتماعی اهمیت بدهند، سینمادارها نیز درهای سالنها را به روی سینمای اجتماعی باز خواهند کرد.
آرمان زرین کوب نویسنده و کارگردان فیلم سینمایی «ترک عمیق» که در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر حضور دارد، با اشاره به اهمیت پرداختن و حمایت از سینمای اجتماعی عنوان کرد: اگر ما به سمت ساخت فیلمهای اجتماعی حرکت کنیم، مطمئن هستم مخاطب این فیلم ها را دنبال خواهد کرد و سینمادارها نیز متعاقبا درها را به روی سینمای اجتماعی بیشتر باز خواهند کرد. ما در دهههایی فیلمساز شدیم که انبوهی از فیلمهای اجتماعی اکران میشد و بنابراین گرایش به سمت این آثار وجود داشت. در شرایط و روزگار امروز وقتی سریالهای خارجی را دنبال میکنیم، میبینیم در اکثرشان پایه ها و رگه هایی مرتبط با خانواده و اختلالات روانی و اجتماعی مطرح و اتفاقاً با استقبال مخاطبان مواجه می شود. عمده این آثار مبتنی بر تحقیقات روانشناسانه و پژوهش های زیاد ساخته می شوند.
وی با اشاره به برخی گزارههای غلط در سینمای ایران توضیح داد: متاسفانه امروزه ما از واژه ریتم کند زیاد استفاده میکنیم. در حالیکه ریتم کند یک فیلم لزوماً ویژگی بد آن نیست. بلکه اثر باید در یک جاهایی ریتم کندی داشته باشد تا مضمون خود را برای مخاطب به خوبی پرداخت کند.
زرین کوب در ادامه درباره انتخاب رضا بابک به عنوان بازیگر نقش اصلی فیلم خود توضیح داد: من تجربه همکاری با رضا بابک را نداشتم. با بازیگران مطرح زیادی در سن و سال آقای بابک برای بازی در «ترک عمیق» صحبت کردیم و به من لطف داشتند و اعلام آمادگی کردند که در فیلم بازی میکنند. یکی از آنها زنده یاد امین تارخ بود که متاسفانه او را از دست دادیم و نشد با ایشان کار را پیش ببریم. یا با مهدی هاشمی در سکانسی به توافق نرسیدیم. حتی با آتیلا پسیانی تا بخشی از کار پیش رفتیم و متاسفانه ادامه همکاری میسر نشد.
وی ادامه داد: من اولین کاری که کردم فیلمنامه را برای گلچهره سجادیه فرستادم و او همان شب تماس گرفت و فردا به دفتر آمد و از فیلمنامه خوشش آمده بود. از وی پیشنهادی برای بازیگر نقش مقابلش خواستم و خانم سجادیه آقای بابک را معرفی کردند. من ابتدا درباره گریم شان تردید داشتم و بعدها دیدیم که چقدر انتخاب درستی بود. به نظرم متاسفانه آنطور که باید از استاد بابک در آثار سینمایی و ظرفیتها و توانایی های بازی ایشان استفاده نشده است و به نظرم بعد از «ترک عمیق» نگاه ویژه تری شاید به ظرفیتهای بازی ایشان خواهد شد.
این کارگردان گفت: امیدورام اینکه در افتتاحیه جشنواره امسال برای ایشان بزرگداشتی برگزار شده است باعث نشود که بازی وی و شانس نامزد شدنشان برای سیمرغ تحت تاثیر قرار بگیرد. آقای بابک در تئاتر و سایر آثار بینظیر بوده اند و با وجود پیشکسوت بودنشان بسیار با ما در طراحی حرکات بدن و بیان و گریم همراه بودند. به جز تقدیر و بزرگداشتی که باید حتی خیلی قبل تر از وی می شد، امیدوارم هیئت داوران حتماً بازی آقای بابک را به عنوان بازیگر بزرگی که به خوبی توانستهاند در یک اثر سایکودرام مخاطب را تحت تاثیر قرار بدهند، ببینند.
مدیرکل دفتر بازاریابی و تجاریسازی و معاونهای صنایعدستی استانی:
یکهزار و ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به هنرمندان صنایع دستی پرداخت شد
مدیرکل دفتر بازاریابی و تجاریسازی و معاونهای صنایعدستی استانی گفت: از ابتدای امسال یکهزار و ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی به هنرمندان حوزه صنایع دستی پرداخت شد.
فرزاد اوجانی روز سه شنبه ۱۶ بهمن در نشست خبری و رونمایی از پوستر نهمین جشنواره بین المللی فجر صنایع دستی با عنوان سرو سیمین ۹ که در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری برگزار شد، با بیان اینکه امسال با پرداخت هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی به هنرمندان بخش صنایع دستی برای شش هزار و ۴۰۰ نفر فرصت شغلی ایجاد شد، افزود: ۵۷۰ هزار صنعتگر در بخش صنایع دستی در کشور فعال هستند.
اوجانی درباره حراج آثار هنری توضیح داد: حراج آثار هنری الزامات قانونی و هماهنگی خارج از سیستم ما را دارد و در اختیار بخش خصوصی است اما ما اقداماتی در راستای شفافیت، استانداردسازی و قیمت فروش آثار فاخر کار را انجام دادیم و سعی کردیم کارها در جشنواره شناسنامه دار و با شاکله مشخص در حراج عرضه شوند.
* ۲۱۹ هزار نفر از هنرمندان صنایع دستی بیمه هستند
مدیرکل دفتر بازاریابی و تجاریسازی و معاونهای صنایعدستی استانی در خصوص بیمه هنرمندان نیز گفت: به دنبال رفع تناقضات قانونی برای بیمه هنرمندان هستیم. ۲۱۹ هزار نفر از هنرمندان فعال در بخش صنایع دستی بیمه هستند که آنان قالیباف هستند.
اوجانی افزود: شاخص سن کمتر از ۵۰ سال برای تحت پوشش قرار دادن بیمه هنرمندان در نظر گرفته شده است و امسال هشت هزار نفر از هنرمندان بیمه شدند.
وی تاکید کرد: منبع مالی برای بیمه قالیبافان تجارت فرش بود که با حذف این بخش با مشکل مواجه شدیم.
* امسال آثار جشنواره سرو سیمین ۹ با کیفیتتر است
بهزاد احمدی معاونت علمی جشنواره سرو سیمین ۹ گفت: آثار عالیجنان هنر کشور در جشنواره نسبت به سال گذشته از نظر کیفیت بالاتر و فاخری بود. فراوانی آثار فاخر آنقدر زیاد است که در کاخ سعد آباد سه نمایشگاه برای نمایش این آثار در نظز گرفته شده است.
وی افزود: علاوه بر داوران ایرانی داورانی از کشور هند، چین،تایلند، تاجکستان آثار جشنواره را به صورت کد گذاری و شفاف از نظز بصری، کیفیت فنی هنری، مواد با کیفیت، پیام اثر، حفظ اصالت و سنت ها ارزیابی می کنند و برای ارزیابی آثار یزد و ثبت جهانی آنها به این شهر سفر می کنند.
معاونت علمی جشنواره سرو سیمین ۹ ادامه داد: از آثار برگزیده این جشنواره بانک اطلاعاتی و کتابچه تهیه و در اختیار علاقه مندان گذاشته و برای بازاریابی خارج از کشور استفاده می شود.
احمدی تصریح کرد: بخش جنبی جشنواره صنایع دستی شامل همای هنر، تجلیل از اسانید برجسته، سازمان زنان تاثیر گذار در حوزه صنایع دستی، جایزه ویژه مخاطب و جایزه وفاق است.
وی ابراز امیدواریذ کرد: صادرات حراج آثار فاخر و صنعت گری به جایگاه واقعی خود برسد.
* جشنواره سرو سیمین ۲ تا ۶ اسفند برگزار میشود
امین صانعی دبیر اجرایی نهمین جشنواره بین المللی فجر صنایع دستی گفت: سرو سیمین ۹ صرفا یک جشنواره نیست برای این رویداد سه نمایشگاه آثار برگزیده، هدایای دیپلماتیک و فروش عیدانه صنایع دستی پیش بینی شده و مهمترین هدف آن تقویت زنجیره است.
وی افزود: مهم ترین تاثیرگذاری جشنواره نگارش فراخوان است طی چهار ماه همه جشنوارههای شاخص بین المللی را بررسی و برای ایران بومی سازی کردیم و براساس آنها فراخوان جشنواره نوشته شد. صانعی اضافه کرد: امسال تلاش کردیم آمار به سمت شفافیت برود به همین دلیل تمام فرآیند ثبت آثار از طریق سایت و الکترونیکی انجام شد. ۷هزار و ۹۷۴ اثر از هنرمندان داخلی و ۱۹۸ اثر از هنرمندان ۲۰ کشور در سایت مورد نظر بارگزاری شده است و مطابق اعلام فراخوان روز گذشته داوری ۲۰۰ اثر برای نمایشگاه به اتمام رسید و آثار انتخاب شد.
وی با بیان اینکه آثار پس از چیدمان در نمایشگاه کاخ سعدآباد داوری می شود، افزود: جشنواره سرو سیمین ۹، ۲ تا ۵ اسفند و اختتامیه ۶ اسفند برگزار می شود.
«صادق بریرانی» درگذشت
صادق بریرانی، گرافیست پیشکسوت ایرانی درگذشت.
بهرام کلهرنیا در نشست خبری هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر خبر درگذشت صادق بریرانی را بر اثر کهولت سن اعلام کرد.
صادق بریرانی در سال ۱۹۲۳ م برابر با (۱۳۰۲ خورشیدی) در روستای بریران گیلان که در آن زمان از توابع صومعهسرا بود زاده شد. در ۱۶ سالگی نقاشی را از درویشی به نام «زرینکلک» آموخت که از شاگردان کمالالملک بود. در ۱۳۲۶ برای تحصیل در رشته نقاشی وارد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد. سپس به آمریکا رفت و در دانشگاه ایندیانا تحصیل کرد.
بریرانی از سال ۱۳۶۰ در دانشگاههای تهران گرافیک تدریس کرده است. او داور دوسالانهٔ گرافیک برنو، چکسلواکی در ۱۳۵۵ و دوسالانهٔ طراحی گرافیک تهران در ۱۳۷۱ بوده است و در نمایشگاهها و دوسالانههای بسیاری شرکت کرده است.