مرکز گسترش زندانیشدن سینماگر فلسطینی را محکوم کرد
مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی و جشنواره «سینماحقیقت» اقدام رژیم صهیونیستی علیه فیلمساز فلسطینی عبدالله موطان را محکوم کرد.
مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی و جشنواره «سینماحقیقت» با انتشار متنی دستگیری عبدالله موطان سینماگر فلسطینی را محکوم کرد.
در این متن نوشته شده است: «در روزهایی که پس از نبردی نابرابر، ناعادلانه و غیرانسانی، صحبت از صلح و پایان نسلکشی خونین است، عبدالله موطان سینماگر فلسطینی دستگیر و توسط رژیم اشغالگر قدس، بدون محاکمه و دادگاه قانونی به بازداشت محکوم میشود. مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی و جشنواره «سینماحقیقت» ضمن محکوم کردن عملکرد غیرقانونی رژیم اشغالگر قدس، برای این سینماگر آرزوی آزادی و سلامتی دارد و امیدوار است صلح پایدار در سراسر جهان، از جمله فلسطین و غزه، برقرار شود.»
دوشنبه ۱۳ ژانویه عبدالله موطان سینماگر اهل فلسطین که به تازگی با مستند «استرداد با تاخیر» در هجدهمین جشنواره «سینماحقیقت» حضور داشت، قصد داشت به اردن و سپس امارات متحده عربی سفر کند، اما توسط پلیس رژیم اشغالگر قدس دستگیر شد. مستند «استرداد با تاخیر» از عبدالله موطان که در بخش بینالملل هجدهمین جشنواره فیلم مستند ایران «سینماحقیقت»، روی پرده رفت، جایزه ویژه هیئت داوران بخش غزه شامل جایزه نقدی، تندیس و لوح افتخار را به دست آورد.
تجمع حمایت از فلسطین
در جشنواره ساندنس
گروهی از معترضان طرفدار فلسطین در نزدیکی محل برگزاری جشنواره فیلم ساندنس تجمع کردند و نسبت به همدستی رسانه ای در نسل کشی در غزه اعتراض کردند.
گروهی از معترضان طرفدار فلسطین در خیابان اصلی پارک سیتی با تکان دادن تابلوهایی که روی آن نوشته شده بود «صهیونیسم ماشین مرگ است» و «رسانه ها حقیقت را دفن می کنند تا ناامیدی خود را از همدستی رسانه ای در نسل کشی غزه،» در پس زمینه جشنواره فیلم ساندنس ابراز کنند.
برگزارکنندگان این تجمع اعتراضی اعلام کردند که به خودی خود مشکلی با جشنواره ندارند اما امیدوارند صنعت فیلم کار بهتری در زمینه کاوش انسانیت کامل زندگی فلسطینیها به جای تکیه بر شخصیت های کارتونی و خطوط کلیشه ای، انجام دهد.
دالیا سالوم، که یکی از سخنرانان برجسته بود، در مورد اعضای خانواده خود که توسط دولت اسرائیل آواره شده اند صحبت کرد. اما با اشاره به رسانههایی که «دروغها را تداوم میبخشند و اطلاعات نادرست درباره واقعیت جاری در غزه» منتشر میکنند، گفت: «رسانهها باید ارزشهای دقت، استقلال، بیطرفی، انسانیت و مسئولیتپذیری را رعایت کنند. چرا فراموش میکنید حقیقت را بگویید؟»
این تجمع وابسته به جشنواره ساندنس نبود، اما این جشنواره میزبان اولین نمایش جهانی «همه آنچه از تو مانده است» به کارگردانی شرین دابیس، یک درام چند نسلی است که یک نوجوان فلسطینی را به تصویر میکشد که با سربازان اسرائیلی در تظاهرات کرانه باختری روبرو میشود.
تظاهرکنندگان به صورت دسته جمعی شعارهایی مانند «اسرائیل یک دولت وحشتناک است» و «از نهر تا بحر» سر میدادند. سال گذشته، در تظاهرات مشابهی، معترضان، رئیس جمهور جو بایدن را «نسل کُش» خطاب کردند در حالی که تابلوهایی را حمل می کردند که از او به عنوان «قصاب» یاد می شد. امسال، سخنرانان به استناد به «نسلکشی جو» ادامه دادند، اما اشاره اندکی به دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا کردند. پیش از این اعتراض، سخنگوی جشنواره ساندنس به ورایتی گفت که «امنیت شرکت کنندگان جشنواره، همیشه دغدغه اصلی ماست.»
این سخنگو افزود: «این اعتراض مسالمت آمیز توسط موسسه ساندنس یا جشنواره انجام نمیشود و مانند همه رویدادهایی که به جشنواره ما مرتبط نیستند، ما دائماً با مجریان قانون محلی و ایالتی در تماس هستیم و متعهد به ایجاد محیطی هستیم که برای همه شرکت کنندگان خوشایند و امن است.»