روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ بهمن - شماره 4762

سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران عنوان کرد

روند کاهشی واردات شکر به کشور


 عضو هیات مدیره و سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران از کاهش واردات شکر در سال جاری از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن به ۷۲۵ هزار تن خبر داد و اظهار کرد: در سال جاری هم با تغییراتی که صورت گرفته واردات شکر به پایین‌تر از میزان سال گذشته برسد، در نتیجه کشور، بنابر گفته وزیر جهاد کشاورزی به خودکفایی نزدیک است.  شکر به عنوان یک ماده غذایی پرمصرف حداقل برای ۴۰۰ محصول نقش مهمی در سفره خانوار، صنایع مختلف از جمله شیرینی و شکلات، نوشیدنی‌ها و داروسازی ایفا می‌کند. با توجه به نیاز سالانه کشور به بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن شکر، که در سال جاری حدود ۸۰ درصد آن از تولید داخل و ۲۰ تا ۲۳ درصد از طریق واردات تأمین می‌شود، خودکفایی در تولید ۱۰۰ درصدی شکر را به یکی از اهداف کلیدی و دست یافتنی وزارت جهاد کشاورزی تبدیل کرده است.
حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد تولید شکر کشور از چغندرقند و مابقی از نیشکر تأمین می‌شود، در این میان مصرف خانوار ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن، صنایع ۶۰۰ هزار تن و  نوشابه‌ها ۵۵۰ تا ۶۰۰ هزار تن و مقداری مصرف نیز در سایر آمارها، برآورد شده است. نیاز به واردات هم فعلاً ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن است که وزارت جهاد کشاورزی با همکاری کشاورزان و صنعت به دنبال راهکارهایی برای افزایش تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات است. در سال زراعی جاری تولید ۲ میلیون و ۱۷۰ هزار تن چغندرقند پاییزه از سطح ۳۱ هزار هکتار اراضی در شش استان کشور ثبت شده است. این میزان تولید، بالاترین رکورد در تاریخ کشت چغندرقند پاییزه در ایران بود. همچنین، مدیریت بهینه منابع آب در کشت پاییزه چغندرقند منجر به صرفه‌جویی بیش از ۶۵۲ میلیون مترمکعب آب در ۱۰ سال اخیر شده است. با توجه به اینکه کشت چغندرقند در ۷۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی انجام و حدود ۴ میلیون تن چغندرقند تولید می‌شود، به نظر می‌رسد با بهره‌گیری از کشت پاییزه، امکان دستیابی به خودکفایی در تولید شکر وجود دارد. محققان و مدیران وزارت جهادکشاورزی هم بر این نکته تأکید دارند که با برداشت بیش از ۵ میلیون تن چغندرقند، می‌توان به خودکفایی ملی در تولید شکر دست یافت. طی هفته‌های گذشته غلامرضا نوری قزلجه - وزیر جهاد کشاورزی - در اولین نشست خبری خود با عنوان اولین نشست با عنوان ارائه گزارش عملکرد ۱۰۰ روزه، به حمایت از تولید داخلی و به خودکفایی رسیدن در تولید داخلی در محصولاتی همچون شکر، محصولات گرمسیری، گوشت قرمز و ...تاکید کرد. در ادامه این مطلب به میزان تولید داخل و واردات و چگونگی رسیدن به خودکفایی در این محصول پرداخته شده است. حسین فرهادی - عضو هیات مدیره و سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران - درباره خودکفایی در تولید شکر اظهار کرد: در سال گذشته بازار شکر نابه‌سامانی‌هایی را متحمل شد و این شرایط برآمده از این بود که دولت به واردات شکر ارز 28 هزار و 500 تومانی اختصاص می‌داد، این اتفاق از یک سو سبب می‌شد کشت چغندر و نیشکر در داخل کشور برای کشاورزان صرفه اقتصادی نداشته باشد و از سوی دیگر تخصیص این ارز به واردات باعث می‌شد قیمت شکر در داخل کشور نسبت به قیمت آن در کشورهای همسایه بسیار پائین‌تر باشد که این امر علاوه بر اینکه به قاچاق شکر از ایران به کشورهای همسایه می‌انجامید سبب می‌شد تفاوت قیمت مصوب شکر و قیمت آن در بازار آزاد سود کلانی را نصیب محتکران کند. وی ادامه داد: در اواخر اردیبهشت ماه سال جاری جلسه‌ای که در وزارت صمت برگزار شد منبع تامین ارز شکر  از تالار یک به تالار دوم تغییر داد و نرخ ارز تخصیصی از 28 هزار و 500 تومان به 42 هزار و 200 تومان تغییر یافت و این سبب افزایش قیمت مصوب شکر شد و در پی افزایش قیمت مصوب دیگر نه احتکار شکر و نه قاچاق آن صرفه اقتصادی نداشت و علاوه بر آن کشت چغندر سودده شد و افزایش پیدا کرد.   سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی افزود: علاوه بر این دولت در سال جاری اقدام به خرید تضمینی چغندر نیشکر و  اعلام کرد که در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ چغندر قند بهاره با عیار ۱۶ درصد را هر کیلو حدود ۳۹۰۰ تومان و چغندر قند پاییز را با عیار ۱۵ درصد هر کیلو ۳۸۰۰ تومان خریداری می‌کند و این امر به افزایش کشت این محصول انجامید. 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه