روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ بهمن - شماره 4762

تأکید بر توسعه روابط اتاق ایران با اتاق‌های کشورهای همسایه و منطقه


 رئیس اتاق ایران، با اشاره به بازدید مقام معظم رهبری از غرفه اتاق ایران، گفت: اتاق ایران در این فرصت آمادگی خود را برای همکاری‌های بیشتر با برنامه‌های دولت و تحقق رشد ۸ درصدی در برنامه هفتم اعلام کرد.
مقام معظم رهبری، در جریان بازدید از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت، رویداد ملی توانمندی‌ها و دستاوردهای بخش خصوصی» و حضور در غرفه اتاق ایران، با صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران، گفت‌وگو کرده و توصیه‌هایی به بخش خصوصی و اتاق ایران داشتند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در تشریح جزئیات بازدید دیروز مقام معظم رهبری از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» در حسینیه امام خمینی(ره) و حضور ایشان در غرفه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، گفت: در این بازدید، گزارشی از آغاز تدوین چشم‌انداز ایران در افق ۱۴۳۰ که طی همکاری مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام و اتاق ایران صورت می‌گیرد، به مقام معظم رهبری ارائه شد. حضرت آقا از این همکاری مشترک استتقبال کردند و توصیه‌های لازم را در زمینه توسعه این روابط با مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح فرمودند. وی گفت: یکی از موضوعات مهمی که مقام معظم رهبری اشاره فرمودند، استفاده از ظرفیت‌های ملی و بین‌المللی اتاق بازرگانی و گسترش ارتباط اتاق‌های بازرگانی ایران و اتاق‌های بازرگانی کشورهای دیگر بویژه کشورهای همسایه و کشورهای منطقه بود. همچنین تاکید کردند رویکرد نگاه به شرق مبتنی بر منافع ملی، مورد توجه فعالان اقتصادی و بخش خصوصی و اتاق بازرگانی قرار داشته باشد. حسن‌زاده به بیان عملکرد شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی محضر مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: رهبری انقلاب اسلامی فرمودند در این شورا می‌توانید برای رفع مسائل و نارسایی‌هایی که در برخی تصمیم‌گیری‌ها وجود دارد، اثربخش عمل کنیم. او ادامه داد: در بازدید مقام معظم رهبری از غرفه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به شبکه گسترده اتاق‌های بازرگانی در تمامی استان‌ها، فعالیت اتاق‌های مشترک بازرگانی ایران و دیگر کشورها و فعالیت کمیسیون‌های تخصصی در اتاق ایران و همچنین ظرفیت‌های مرکز پژوهش‌های اتاق ایران اشاره شد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران خاطرنشان کرد: در این بازدید، ابراز امیدواری شد که ظرفیت‌های تمامی فعالان اقتصادی برای محقق شدن هدفگذاری رشد اقتصادی ۸ درصدی به میدان بیاید؛ که در این زمینه آمادگی کامل خود برای مشارکت هر چه بیشتر را اعلام کردیم.

دبیر انجمن تامین کنندگان و تولیدکنندگان برنج مطرح کرد:
نیاز به ۴۰۰ هزار تن برنج برای تنظیم بازار ماه رمضان و نوروز
 دبیر انجمن تامین کنندگان و تولیدکنندگان برنج گفت: با توجه به نیاز ایام‌ پایانی سال ضروری است که ۴۰۰ هزار تن برنج وارد شود.
مسیح کشاورز روز سه شنبه با بیان اینکه تامین برنج به عنوان دومین محصول پرمصرف غذایی در کشور محسوب می شود، افزود: وابستگی ۴۰ تا ۵۰ درصدی به واردات و نیز عدم واردات به موقع برنج می‌تواند سفره خانوار ایرانی را تحت تاثیر قرار دهد.
دبیر انجمن تامین کنندگان و تولیدکنندگان برنج اظهار داشت: سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان براساس قیمت پایه کمیته ارزی وزارت جهادکشاورزی و سایر هزینه‌های واردات، سقف قیمت برنج وارداتی را تعیین و وزارت جهاد کشاورزی نیز شبکه توزیع آن را مشخص کند.
وی تصریح کرد: اگر پس از عرضه برنج در شبکه فروش نرخ ارز تغییر کند، برنج‌های فروخته شده مشمول مابه‌ التفاوت نمی‌شوند و باتوجه به مطالبات ارزی واردکنندگان از نیمه دوم امسال، بانک مرکزی موظف است با همکاری وزارت جهادکشاورزی نسبت به تخصیص ارز به محموله‌های معوق اقدام کند. کشاورز با تاکید بر اولویت تخصیص ارز با باقی مانده مطالبات ۱۴۰۲ و اینکه تاکنون اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است، گفت: اختصاص سهمیه تخصیص ارزی ویژه به برنج تا پایان سال ۱۴۰۳ می‌تواند اعتماد را به واردکنندگان برگرداند.
وی افزود:‌ در حال حاضر اختصاص ارز ترجیحی به واردات برنج، امتیاز محسوب نمی‌شود، چراکه تاخیر چند ماهه در تخصیص آن منجر به تحمیل هزینه‌های سربار سنگین بر واردات می‌شود.
کشاورز با یادآوری اینکه سود وام‌های ارزی از بانک‌های داخلی از سوی کمیته قیمت‌گذاری سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان پذیرفته نمی‌شود، خواستار آن شد که ارز برنج را از ترجیحی به تجاری تبدیل شود تا واردکننده برنج بتوانند بدون دغدغه تامین ارز و تسریع در واردات و حذف هزینه های سربار اقدام به واردات کند.
نیاز سالانه ایران به برنج حدود 3.5 میلیون تن برآورد می شود که حدود 2.5 میلیون تن در داخل تولید و بقیه از طریق واردات تامین می شود.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه