رضا مهدوی دبیر جشنواره بینالمللی موسیقی فجر اعلام کرد:
تلاش برای جهانیشدن جشنواره موسیقی فجر با تقویت بخشهای رقابتی و بینالملل
چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر با تمرکز بر بخشهای رقابتی، توجه به بانوان، کودکان و نوجوانان و ارتقای سطح بینالمللی، تلاش دارد تا به عنوان نماد فرهنگی ایران در عرصه جهانی جایگاه خود را تثبت کند.
* بودجه، عاملی برای پیشرفت کیفی جشنواره
به گزارش کائنات به نقل از روابط عمومی چهلمین جشنواره موسیقی فجر، رضا مهدوی، دبیر چهلمین جشنواره موسیقی فجر، با اشاره به اهمیت مدیریت منابع مالی در ارتقای کیفی جشنواره گفت: «تمام تلاش ما این بوده که کیفیت جشنواره را در کنار کمیت حفظ کنیم. به همین دلیل یک شب به اجراها اضافه کردیم و امیدواریم در آینده با افزایش بودجه، بتوانیم جشنواره را گستردهتر و با اجراهای بیشتری برگزار کنیم. این موضوع گام مهمی برای رسیدن به استانداردهای جهانی است.»
* بانوان، محور توجه ویژه جشنواره
مهدوی همچنین به حضور پررنگ بانوان در این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: «برای نخستین بار از بانوان موسیقیدان در شورای سیاستگذاری و هیئت انتخاب استفاده کردیم. همچنین اجرای بانوان و دختران ایرانی در جشنواره مورد توجه ویژه قرار گرفته است. این موضوع، پیام روشنی برای ارج نهادن به نقش بانوان در موسیقی کشور است و امیدواریم بتوانیم با این گام، مشارکت آنها را بیش از پیش در عرصه موسیقی تقویت کنیم.»
* بینالمللی شدن جشنواره، اولویتی مهم
دبیر جشنواره با تأکید بر اهمیت بخش بینالملل افزود: «جشنواره موسیقی فجر به دلیل تنوع بخشها و قدمت تاریخی، جایگاهی منحصربهفرد دارد. با تقویت این بخش، میتوانیم نهتنها موسیقی ایرانی را به جهان معرفی کنیم، بلکه تعامل فرهنگی میان هنرمندان ایران و دیگر کشورها را نیز گسترش دهیم.» چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری و مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی، به همت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری دفتر موسیقی ارشاد، انجمن موسیقی ایران و بنیاد فرهنگی هنری رودکی از ۲۳ تا ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۳ در تهران و استانهای کشور برگزار میشود.
معرفی برگزیدگان نهمین فستیوال رقابتی پیانو کلارا؛
مدیرعامل خانه موسیقی: دستمان خالی است!
آیین اختتامیه نهمین فستیوال رقابتی «پیانو کلارا» عصر روز گذشته ۲۸ دی ماه برگزار شد.
آیین پایانی نهمین فستیوال رقابتی «پیانو کلارا» عصر روز گذشته ۲۸ دی ماه ساعت ۱۸ باحضور تقی ضرابی، کلارا بوکوچاوا و سودا جعفراوا داوران این فستیوال، قاسم رفعتی، زیداله طلوعی، میلاد کیایی، سیدمحسن خاتمی رئیس فرهنگسرای نیاوران و جمعی از هنرمندان و شرکتکنندگان این رویداد در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران برگزار شد. حمیدرضا نوربخش طی سخنانی گفت: یادی میکنم از سر ارادت از استاد فقید بزرگ موسیقی، فریدون شهبازیان عزیز که متاسفانه چند روز پیش این بزرگمرد را از دست دادیم و باید در فراقش باقی ایام را بگذرانیم. شهبازیان مرد بزرگی بود و آثار پرشمار جاودانی را خلق کرد و از خودش به یادگار گذاشت که در حافظه شنیداری ما تا ابد باقی خواهد ماند و یاد و نامش گرامی است.
مدیرعامل خانه موسیقی ایران در ادامه یادآور شد: این فستیوال چند سالی است که برگزار میشود و سال گذشته ما در خانه موسیقی ایران افتخار داشتیم کنار آن باشیم. این رویداد اتفاق مهم و هنری است؛ چراکه در وانفسای این روزهای موسیقی در جامعه، متاسفانه گوش مردم از موسیقی جدی بسیار فاصله گرفته است. زمانیکه در چنین شرایطی شاهد این شور و نشاط در این فستیوال هستیم و این جوانهها در آن روئیده میشود و به قوام میرسد، برای همهمان امیدبخش است و من باید از شما والدین عزیزی که فرزندان دلبندتان را به چنین هنری تشویق و حمایت میکنید برای قدم گذاشتن در این راه پرفراز و نشیب، تشکر کنم و به شما تبریک بگویم.
این هنرمند افزود: متاسفانه آنچه در جامعه ما بسیار رواج دارد این است که هر روز بر بیلبوردهای شهرمان چهرههای جدیدی را میبینیم که برای من موسیقیدان هم بسیار باعث شگفتی است و متعجب میشوم که برخی از این نامها از کجا آمده است و شاهد فروشهای چند ۱۰ هزار نفری و بلیتهای بالای یک میلیون تومانی آنها هستیم که به نظرم باعث تأسف است. در عین حال چنین اتفاقهایی همچون این فستیوال که در آن تفکر و اندیشه وجود دارد و در آن شخصیت ساخته میشود، خوشحالمان میکند که موسیقی زنده است و نوجوانها و جوانهایمان با عشق در این مسیر قدم میگذارند که با آن راه بسیار متفاوت است. نوربخش ادامه داد: ما در خانه موسیقی ایران با افتخار در کنار چنین اتفاق مهم هنری هستیم. این نهاد با افتخار، قریب بر هفده هزار عضو موسیقیدان از گونههای مختلف موسیقی در اقصی نقاط کشور دارد. ما دولت نیستیم و بخش خصوصی هستیم و سعی میکنیم پوشش صنفی بدهیم و حمایت معنوی کنیم اما متاسفانه ما از نظر مادی، مالی و بودجه دستمان خالی است و بر این اساس جوایزمان به لحاظ مالی رقم چندانی ندارد، هرچند از نظر من اهمیتی هم ندارد؛ چراکه اتفاقات اینچنینی برندینگ و نفساش بسیار مهمتر از جایزه مادی است.
رئیس جامعه هتلداران ایران:
سفر با این تورم و گرانی دیگر مقرونبهصرفه نیست
رئیس جامعه هتلداران ایران با اشاره به کاهش حجم سفر در بسیاری از شهرهای کشور در ماههای اخیر و ضرورت طراحی و اجرای بستههای سفر ارزانقیمت، گفت: درحالی که بسیاری از مسافران خارجی را از دست دادهایم، گرانی و تورم هم به مردم خودمان اجازه نمیدهد خیلی سفر بروند.
اگرچه گزارشها بیانگر ازدحام مسافران در استانهای شمالی و جنوبی در تعطیلات گذشته است، اما جمشید حمزهزاده، رئیس هیأت مدیره جامعه حرفهای هتلداران ایران به خلوتی اقامتگاهها در برخی شهرهای کشور در ماههای اخیر اشاره دارد درباره وضعیت سفر براساس حجم اقامت مسافران در اقامتگاه.های رسمی کشور، اظهار کرد: به جز برخی شهرهای جنوبی که این فصل آب و هوای مناسبی دارد و شهرهای شمالی که مقصد خانهدومها است، بیشتر شهرها کممسافر و خلوت هستند، بیشتر استانها در شرایط مشابهی به سر میبرند، که البته دلایل مختلفی دارد؛ گردشگری ورودی دچار مساله است، گردشگران اروپا و آمریکایی تقریبا نمیآیند و مسافران چینی و روس هم خیلی کم شدهاند. از طرفی، گرانی و تورم اجازه نمیدهد مردم خودمان هم خیلی سفر بروند. تا چند سال پیش، هر خانوار در طول سال دستکم یک سفر میرفت، اما الان برای خیلی از خانوادهها با این وضعیت هزینههای حمل و نقل و اقامت، نمیصرفد سفر بروند. او ادامه داد: کاهش مسافر، باعث شده بسیاری از هتلها و اقامتگاهها و خلوت و خالی باشند. درحالیکه هزینه نگهداری تاسیاست گردشگری به شدت بالا رفته است. میتوان گفت، هزینه حاملهای انرژی برای هتلها و تاسیسات گردشگری بیشتر شده است. البته قیمت گاز که هفتونیم برابر شده بود کمی کاهش یافته است، ولی قیمت برق به بهانه «حق ترانزیت» به شدت بالا رفته است. هیچ مصوبه حمایتی هم از این تاسیسات در وضع موجود گردشگری وجود ندارد. رئیس جامعه هتلداران ایران در پاسخ به این نکته که طبیعتاً یکی از عوامل خلوتی اقامتگاها قیمت هتلها است، به هزینه نگهداری هتلها اشاره کرد و گفت: نگهداری هتل و مدیریت هزینههای آن واقعا سخت شده است، چون هتل، چه یک مسافر داشته باشه، چه چند مسافر، به هر حال باید انرژی مصرف کند. نمیتواند چراغها را خاموش کند یا سیستم سرمایشی و گرمایشی را استفاده نکند فقط به این دلیل که همه اتاقهایش پر نشده است. هتل مثل خانه مسکونی نیست که اگر کسی در آن ساکن نباشد مصرف انرژی و هزینههایش پایین بیاید. ضمن اینکه قیمت حاملهای انرژی برای تاسیسات گردشگری، صنعتی محاسبه میشود. حمزهزاده ادامه داد: به جز هزینه حاملهای انرژی، قیمت کالاهای مصرفی مثل وسایل بهداشتی، ملحفه و مواد غذایی افزایشی بوده است، از آن طرف، مسافر خیلی کم شده است، برای همین خیلی از هتلدارها برای نگهداری تاسیسات خود، هزینهها را از جیب میدهند. او درباره سیاستهای حمایتی از سرمایهگذاران گردشگری گفت: با توجه به سیاست وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که حمایت از سرمایه گذاران است، به نظرم بهترین کاری که این وزارتخانه میتواند انجام دهد حمایت از سرمایه گذاران فعلی است، هرچه از این سرمایهگذاران حمایت شود، سرمایهگذاران بیشتری انگیزه پیدا میکنند و وارد صنعت گردشگری میشوند. اگر قرار باشد سرمایهگذاران فعلی را رها کنیم و سرمایهگذاران جدید را جذب کنیم، طبیعتا آنها وضع موجود را که ببینید، وارد این حوزه نمیشوند. حمزهزاده افزود: درحال حاضر 550 تاسیسات اقامتی نیمه ساخت وجود دارد، که خیلی از این پروژهها سالیان سال است نیمهکاره رها شدهاند. هزینه سرمایهگذاری در هتل بسیار بالاست، و حجم سرمایه مورد نیاز برای ساخت هر متر، تحت تاثیر نرخ تورم هر سال تغییر میکند.