وزیر اقتصاد در نشست با فعالان روس اعلام کرد
آمادگی پذیرش سرمایه خارجی
وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست با فعالان اقتصادی فدراسیون روسیه، آمادگی کشورمان را برای پذیرش سرمایه در حوزههای مختلف صنعتی، فناوری و انرژیهای تجدیدپذیر اعلام کرد و گفت: ضمانتهای لازم را نیز برای سرمایهگذاران فراهم خواهیم کرد.
عبدالناصر همتی در نشست هماندیشی با فعالان اقتصادی فدراسیون روسیه با اعلام استقبال کشورمان از سرمایهگذاران خارجی گفت: وزارت امور اقتصادی و دارایی آمادگی صدور ضمانتنامه برای صادرکنندگان را دارد و همچنین سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی از راهاندازی سامانه مربوطه آمادگی کمک به سرمایهگذاران و راهنمایی آنها را برخوردار است.
همتی با اشاره به ظرفیتهایی که برای سرمایهگذاری در کشور ما در بخشهای مختلف از جمله انرژیهای تجدیدپذیر وجود دارد تصریح کرد: آمادگی پذیرش سرمایه در این حوزهها و ضمانتهای لازم درباره سرمایهگذاری را داریم.
وی ادامه داد: آمادگی داریم که اگر در زمینه انرژیهای خورشیدی تمایل به سرمایهگذاری در کشور ما وجود دارد آن را پذیرا باشیم و هرگونه ضمانت ممکن در این زمینه را متقبل خواهیم شد.
وزیر اقتصاد با اشاره به توافقات و تفاهمهایی که در جریان سفر رئیسجمهور به روسیه انجام شده است تصریح کرد: ظرفیت و زمینه همکاری بسیار زیاد است؛ بهخصوص اینکه دولت ایران درباره توسعه بخش خصوصی و واگذاری امور به بخش خصوصی اراده جدی دارد و همین زمینه را برای همکاری بخش خصوصی ایران با بخش خصوصی روسیه در بخشهای مختلف صنعتی و رشتههای مختلف برای انتقال دانش و تکنولوژی فراهم میکند.
ایران چه کالاهایی به روسیه صادر میکند؟
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت گفت: عمدهترین کالاهای صادراتی ایران به روسیه فلفل گلخانهای، میگو، پلی استیرن، الیاف نخ، سیمان سفید و انواع پسته است.
سید روح الله لطیفی سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت اظهار کرد: روند رو به رشد صادرات ایران به روسیه همچنان شتاب مناسبی دارد و در 9 ماهه امسال نیز، کشورمان بیش از یک میلیون و 956 هزار تن کالا به ارزش 802 میلیون و 578 هزار و 316 دلار به روسیه صادرات داشته که نسبت به مدت مشابه با رشد 14 درصدی همراه بوده است.
وی افزود: بیش از 50 درصد تجارت ایران و روسیه از لحاظ وزنی و 45.5 درصد از لحاظ ارزش، مربوط به محصولات دامی، کشاورزی و غذایی بوده که این موضوع بر روابط تجاری بین دو کشور به ویژه امنیت غذایی و اقتصاد کشاورزی در تعاملات دوجانبه نقش کلیدی دارد.
لطیفی در خصوص صادرات ایران به روسیه گفت: از ابتدای سال تا پایان آذرماه 570 هزار و 13 تن کالای مرتبط با محصولات، دامی، شیلاتی، زراعی، گیاهی و غذایی به روسیه صادر شده که از لحاظ وزنی 29.1 درصد و از لحاظ ارزش 50 درصد وزن کل صادرات ایران به روسیه را به خود اختصاص داده است. وی افزود: در 9 ماهه امسال 231 هزار تن کالا نسبت به مدت مشابه، بیشتر به روسیه صادر شده که حاصل این افزایش صادرات حدود 100 میلیون دلار ارزآوری بیشتر نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده است.
لطیفی در خصوص عمدهترین کالاهای صادراتی ایران به روسیه گفت: فلفل گلخانهای، میگو، پلی استیرن، الیاف نخ، سیمان سفید، انواع پسته، نارنگی، کیوی، گوجه فرنگی، آب میوه. هلو، آلبالو، پلی استیرن معمولی، پلی اتیلن، صفحه پلیمری اتیلن، کشمش، اجزا و قطعات وسائط نقلیه، کاهو کروی به ترتیب کالاهایی بودند که بیشترین میزان ارزآوری را برای کشورمان در 9 ماهه امسال داشتند. سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص واردات از روسیه توضیح داد: در 9 ماهه امسال بیش از یک میلیون و 491 هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و 95 میلیون و 407 هزار دلار از روسیه به ایران وارد شده که 78.4 درصد وزن و 43.2 درصد ارزش آن مربوط به محصولات غذایی و نهادههای دامی و کشاورزی بوده است.
وی افزود: واردات ایران از روسیه به دلیل رشد تولید نهادهها در کشور به ویژه در تولید گندم و جو و کاهش نیاز به واردات بیشتر ذرت، کاهش 45 درصدی در وزن و 18.7 درصدی در ارزش را شاهد بود، به گونهای که بیش از یک میلیون و 100 هزار تن گندم، 72 هزار تن ذرت دامی و 53 هزار تن جو نسبت به مدت مشابه به دلیل وجود ذخایر مناسب در کشور و تولید مناسب کمتر به کشور وارد شده است.
لطیفی در خصوص عمدهترین کالاهای وارداتی به کشور از روسیه گفت: طلای خام با بیش از 281 میلیون دلار (3595 کیلوگرم)، گندم معمولی با 124.4 میلیون دلار، انواع چوب و تخته با 148.5 میلیون دلار، روغن آفتابگردان با 115.3 میلیون دلار، ذرت دامی با 110 میلیون دلار و جو با 59.4 میلیون دلار پنج قلم کالای اصلی وارد شده به کشور در 9 ماهه امسال بودند و عمدهترین کالاهای پس از آن اجزا و قطعات وسائط نقلیه، حبوبات، لاشه و شقه گوسفندی، دارو، هیدروکسید پتاسیم، ماشین آلات صنعتی، کلرور پتاسیم، ماشینهای تراشکاری، انواع کاغذ و خمیر کاغذ بودند.