روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ شنبه ۲۲ دي - شماره 4755

سوزاندن گازهای همراه نفت وزیر نفت را به کمیسیون اصل 90 می‌کشاند


 رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی از حضور وزیر نفت در این کمیسیون به منظور پاسخگویی در خصوص سوزاندن گازهای همراه نفت در خوزستان خبر داد.
حجت الاسلام و المسلمین نصرالله پژمان فر در حاشیه سفر به خوزستان بیان کرد: کمیسیون اصل 90 بر اساس وظایف ذاتی خود یعنی نظارت بر دستگاه‌های مختلف، دستگاه‌هایی را که نسبت به آنها شکایت صورت گرفته به عنوان مرجعی برای تظلم خواهی رسیدگی می‌کند که گاهی بازدیدها را برای صحت سنجی گزارش‌ها به صورت میدانی انجام می‌دهد.
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی مواقع موارد در تهران یا شهرستان‌ها انجام می‌شود، تصریح کرد: با توجه به موضوع‌های مختلفی که در خوزستان نسبت به آنها از سابق پرونده داشتیم و شکایاتی بوده، تصمیم گرفتیم چند روزی در خوزستان حضور داشته باشیم، البته بخشی از این پرونده‌ها رسیدگی شده است.
وی اضافه کرد: از روز چهارشنبه در خوزستان حضور پیدا کردیم و در ابتدا با استاندار در خصوص مسائل استان خصوصاً شهر اهواز گفتگویی صورت گرفت. همچنین با دستگاه‌های نظارتی از جمله دیوان محاسبات، سازمان بازرسی، وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه و دیگر مجموعه‌های حوزه نظارتی جلسه داشتیم. رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته، بخشی از اطلاعات را تطبیق داده و از مناطق نفتی با محوریت بررسی گازهای فلر بازدید انجام دادیم.
10 درصد گازهای فلر باید سوزانده شود
حجت الاسلام پژمان فر با بیان اینکه در زمینه گازهای همراه نفت که در فلرها می سوزد اقداماتی صورت گرفته که حتماً باید پیگیری شود، عنوان کرد: امیدوارم با پیگیری‌هایی که کمیسیون اصل 90 داشته، همچنین بخشی از اقدامات صورت گرفته بتوانیم موضوع گازهای فلر را طبق پیش بینی که در قانون برنامه هفتم صورت گرفته تا 10 درصد بیشتر نسوزانیم و باقی گازها را جمع آوری کنیم. وی ادامه داد: البته باید به این نکته توجه داشت که در برخی مواقع حتماً باید گازهای همراه نفت را بسوزانیم و چاره‌ای جز این نیست زیرا در برخی از شرایط نمی‌توان گازها را رها کرد که باید برای این مساله پیش بینی شود تا اگر گازی به صورت متراکم وجود داشت، سوزانده شود که برای مردم مشکل ایجاد نشود. به گفته رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی، در شهرهایی که نفت خیز هستند توانسته‌اند موضوع آلودگی که از طریق سوزاندن گازهای فلر ایجاد می‌شود را با مکانیزم‌هایی که در نظر گرفته شده حجم آلودگی از طریق سوزاندن را کاهش دهند. حجت الاسلام پژمان فر با اشاره به اینکه گازهایی که سنگین و اسیدی هستند اگر سوزانده شوند آلودگی به همراه دارند، گفت: برای سوزاندن این گازها باید چهار تا پنج برابر گاز خوب را ترکیب کرد تا بتوانند اجزا گاز اسیدی را سوزاند، در این خصوص توضیحات مفصلی را داشتیم. وی، بازدید از شرکت‌های نفت و گاز مارون و گاز بیدبلند را دیگر بخش پیگیری‌ها خواند و افزود: جدول زمان بندی با حضور وزیر در کمیسیون اصل 90 ارائه کرده بودند که آن را تطبیق داده و پیگیری کردیم تا جدول با سرعت بیشتری پیش رود که بتوانیم براساس پیش بینی‌های صورت گرفته، گازهای فلر در مارون و بید بلند را با سرعت جمع آوری کنیم.
گازهای همراه با سرعت جمع آوری شوند
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز درصد قابل توجهی از گازها در حال جمع آوری است، اظهار کرد: باید تلاش کنیم تا گازها به سرعت جمع آوری شوند به همین دلیل در قانون پیش بینی کردیم اگر مجموعه‌ای گازهای فلر خود را بسوزاند باید به ازای هر مترمکعب جریمه شود و این جریمه‌ها را در مسیر بهینه سازی مصرف سوخت قرار می‌دهیم. حجت الاسلام پژمان فر ادامه داد: این مساله را جدی گرفته‌ایم و توانستیم با پیگیری‌های کمیسیون بخشی از جرایم را به حساب بهینه سازی سوخت واریز کنیم،
وی گفت: با توجه به پیگیری‌هایی که کمیسیون در خصوص خط انتقال نفت گوره به جاسک داشته سه دوره بازدید صورت گرفته بود و این دوره نیز به گوره رفتیم و از نزدیک اقداماتی که باید برای اتمام خط انجام می‌شد را بازدید و بررسی کردیم.
به مشکلات شهرداری‌ها رسیدگی می‌شود
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی افزود: در ادامه سفر اعضا به چهار گروه تقسیم می‌شوند تا مشکلاتی که در شهرهای دیگر وجود دارد از جمله مسائل شهرداری خصوصاً شهرداری‌های آبادان، اهواز و خرمشهر بررسی شود. متروی اهواز، آب و فاضلاب اهواز، منطقه آزاد اروند، نیروگاه رامین، حضور در نماز جمعه و نشست با فعالان فرهنگی از برنامه‌های روز جمعه است.  حجت الاسلام پژمان فر بیان کرد: روز شنبه به تکمیل مباحث اختصاص داده خواهد شد که اعضای کمیسیون با یکدیگر انجام خواهند داد. دیدار با امام جمعه و شرکت در شورای اداری استان برای پیشبرد مسائل بخش دیگر برنامه است.
وی با بیان اینکه قطعاً کمیسیون تلاش دارد بحث‌ها را ادامه دهد، تصریح کرد: ان‌شاءالله بخشی از این مطالبات و مسائلی که وجود دارد را با پیگیری که کمیسیون خواهد داشت در تهران با حضور مسئولان مختلف از جمله وزیر نفت ادامه خواهیم داد.

رییس پژوهشگاه نیرو:
حوزه انرژی کشور با چالش های بزرگی مواجه است
 رییس پژوهشگاه نیرو با تاکید بر اینکه حوزه انرژی کشور با چالش‌های بزرگی مواجه است، گفت: درحالیکه جهان در مرحله گذار انرژی قرار دارد، ما همچنان درگیر مسائل بنیادی این حوزه هستیم.
به گزارش روابط عمومی از پژوهشگاه نیرو، مجید عمیدپور در نشست تخصصی «گذار انرژی؛ نوآوری‌های تحول‌آفرین در مسیر پایداری» که در حاشیه هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی مدیریت فناوری و نوآوری در پژوهشگاه نیرو برگزار شد، از لزوم تغییرات جدی در ساختارهای حوزه انرژی کشور برای گذار به سمت پایداری خبر داد.
وی همچنین بر اهمیت نوآوری و مدیریت فناوری در این زمینه تأکید کرد و افزود: وزارت نفت و نیرو، مجلس و سازمان برنامه و بودجه در تلاش‌اند راه‌حل‌هایی برای رفع این بحران بیابند. رئیس پژوهشگاه نیرو ادامه داد: برای خروج از این شرایط، باید به نوآوری و مدیریت فناوری در حوزه انرژی توجه بیشتری داشته باشیم. پژوهشگاه نیرو تلاش می‌کند نظام‌های نوآورانه و فناوری‌های تحول‌آفرین را در اکوسیستم وزارت نیرو توسعه دهد. همچنین، در حوزه مدیریت مصرف و مردمی‌سازی انرژی‌های تجدیدپذیر، گفتمانی جدید آغاز کرده است.
عمیدپور با درخواست از متخصصان حوزه مدیریت فناوری و نوآوری برای کمک به پژوهشگاه‌های نفت و نیرو در ایجاد تحولات جدی، گفت: با ساختار و شرایط فعلی، وضعیت امیدوارکننده‌ای در حوزه انرژی نداریم و تغییرات اساسی در بخش‌های مختلف ضروری است.
معاون وزیر نفت: گذار انرژی نیازمند اقدامات فنی، سیاستی و اجتماعی است
امید شاکری، معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت نیز در این نشست با اشاره به گذار انرژی به‌عنوان حرکتی جهانی گفت: این گذار چالش‌هایی از جنس تکنولوژی، سیاست‌گذاری، قوانین و همراهی اجتماعی دارد. برای موفقیت در این مسیر، باید برنامه‌های نوآورانه و توسعه فناوری در حوزه انرژی اجرا شوند.
وی بر برقی‌سازی و جایگزینی تقاضاهای مبتنی بر گرمایش با برق تأکید کرد و افزود: توسعه فناوری‌های ذخیره‌سازی انرژی، نوسازی شبکه‌ها و ارتقای زیرساخت‌های انرژی از الزامات دوران گذار است. همچنین، چارچوب‌های سیاستی و نظارتی باید به‌گونه‌ای طراحی شوند که حرکت به سمت کاهش تقاضا و شدت انرژی را در بخش‌های مصرف‌کننده، ازجمله ساختمان‌ها و صنایع، تسهیل کنند. عضو کمیسیون انرژی مجلس: در مدیریت مصرف، بیشتر به نوآوری نیاز داریم تا فناوری در ادامه، «مالک شریعتی نیاسر»، نماینده مجلس و عضو کمیسیون انرژی، در نشست تخصصی «گذار انرژی، نوآوری‌های تحول‌آفرین در مسیر پایداری»، بر ضرورت تمرکز بر مدیریت مصرف انرژی به‌جای تکیه صرف بر تولید تاکید کرد و گفت: بخشی از ناترازی حوزه انرژی باید از مسیر تولید و بخش دیگر از مدیریت مصرف جبران شود. شریعتی با اشاره به ناترازی ساختاری و مالی حوزه انرژی، بیان کرد که طی سال‌ها مدیریت مصرف متولی مشخصی نداشته و نیازمند ایجاد یک سازمان راهبردی و فرابخشی زیر نظر رئیس‌جمهور است تا به این مهم بپردازد. وی به ناکارآمدی ماده 12 قانون تولید رقابت‌پذیر اشاره کرد و گفت: هرچند این قانون در زمان خود مترقی بود، اما منابع مالی کافی برای حمایت از پروژه‌های مدیریت مصرف در اختیار نداشت.
نماینده مردم تهران در مجلس از طرح صدور گواهی صرفه‌جویی به‌عنوان یکی از اقدامات کلیدی برای تأمین مالی بخش مدیریت مصرف یاد کرد.
وی ادامه داد: در این طرح، افرادی که صرفه‌جویی کنند، گواهی صرفه‌جویی دریافت کرده و می‌توانند آن را به فروش برسانند. این طرح، صنایع، کارخانجات و حتی مردم عادی را تشویق به مشارکت در مدیریت مصرف می‌کند.
شریعتی با تأکید بر اولویت و فوریت مدیریت مصرف، گفت: این حوزه برخلاف تولید، با سرمایه‌های خرد قابل تأمین مالی است و نتایج آن نیز در مدت کوتاهی حاصل می‌شود.
وی افزود: مدیریت مصرف حوزه‌ای مردمی است که به اشتغال‌زایی و مشارکت عمومی کمک می‌کند. به گفته عضو کمیسیون انرژی مجلس، تحلیل شاخص‌ها و آسیب‌شناسی‌های انجام‌شده در این حوزه، منجر به تصویب ماده 46 برنامه هفتم توسعه شده است. بر اساس این ماده، سازمان بهینه‌سازی و مدیریت مصرف باید با توجه به منابع در اختیار، نسبت به اولویت‌بندی پروژه‌ها و فناوری‌های موردنیاز اقدام کند.
شریعتی در پایان با تاکید بر اینکه «مدیریت مصرف بیشتر نیازمند نوآوری است تا فناوری»، خاطرنشان کرد: هرچند فناوری نیز جایگاه خود را دارد، اما باید توان کشور را بر مدیریت مصرف متمرکز کنیم؛ چراکه این حوزه بیشترین بازدهی و کمترین زمان برای تحقق اهداف را دارد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه