مدیرعامل شرکت گاز استان اردبیل:
یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب گاز در نیروگاه سبلان اردبیل مصرف شد
مدیرعامل شرکت گاز استان اردبیل از تحویل یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه برق سبلان و افزایش سه درصدی آن در هر سال خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شرکت گاز استان اردبیل، میرسعید سیدمتین اظهار کرد: میزان مصرف گاز در نیروگاه سبلان 42 درصد کل گاز مصرفی استان اردبیل در سال جاری را شامل میشود.
وی ادامه داد: با توجه به سیاستهای دولت و نظام مقدس جمهوری اسلامی در اولویت دهی به رفاه، آسایش و آرامش مردم حتی در زمانهای ناترازی انرژی، افزایش تحویل و مصرف گاز در نیروگاه نشاندهنده توجه جدی به تامین گاز منبع اصلی تولید برق در کشور است. سیدمتین تصریح کرد: با استناد به استانداردهای سرانه مصرف انرژی و داده های تجربی، مصرف انرژی در کشور بالاتر از استانداردهای جهانی است و مردم باید با پیوستن به پویش کاهش 2 درجه دمای محیط و صرفه جویی در مصرف ، شرکت گاز را یاری کنند.
او افزود: پویش کاهش 2 درجه دمای محیط باعث صرفه جویی بیش از 50 میلیون متر مکعب گاز در کل کشور میشود که معادل حجم گاز تولیدی 2 فاز پالایشگاه پارس جنوبی است.
نیروگاه سیکل ترکیبی سبلان اردبیل یکی از نیروگاههای ایران از نوع سیکل ترکیبی با ظرفیت تولید 1440 مگاوات است که شامل 6 واحد گازی 159 مگاواتی مدل V94/2A و 3 واحد بخار 160 مگاواتی در زمینی به مساحت 80 هکتار است. در طرح توسعه این نیروگاه ، سه واحدِ بخشِ بخار سیکل ترکیبی با ظرفیت تولید 480 مگاوات به ظرفیت این نیروگاه اضافه شده است که در نهایت ظرفیت تولید برق آن پس از تکمیل به 1440 مگاوات خواهد رسید. سوخت اول این نیروگاه، گاز طبیعی است که ایستگاه آن با ظرفیت 300 هزار متر مکعب در ساعت ساخته شده و برای تامین سوخت دوم نیروگاه (گازوئیل) نیز 6 دستگاه مخزن مجموعا به ظرفیت 120 میلیون لیتر ساخته شده است.
استان اردبیل با 12 شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است ، مجموع مشترکان گاز در استان اردبیل در بخشهای خانگی، تجاری و صنعتی بیش از 555 هزار و 662 مشترک و شمار مشترکان صنعتی مستقل و بزرگ یک هزار و 805 مشترک است و یکی از بزرگترین گلخانههای تولید محصولات کشاورزی به وسعت 2 هزار و 500 هکتار در شمال استان اردبیل در حال تکمیل شدن است.
افزایش 64 درصدی عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی
حدود 12 هزار میلیارد تومان محصول پتروشیمی در آذر 1403 بهصورت اعتباری در بورسهای کالایی به صنایع پاییندستی عرضه شد که این رقم در مدت مشابه پارسال 7.5 همت بوده است.
به گزارش وزارت نفت، مدیریت توسعه صنایع پاییندستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام کرد: 11.7 هزار میلیارد تومان محصول پتروشیمی در آذر 1403 در بورسهای کالایی عرضه شد، در حالی که نسبت به آذر پارسال با 7.5 هزار میلیارد تومان عرضه، 64 درصد افزایش داشته است. مقدار کل عرضه محصولات پتروشیمی در آذر 658.505 تن بود که 39 درصد آن یعنی 257.511 تن بهصورت اعتباری عرضه و 110.002 تن بهصورت اعتباری معامله شده است. براساس عارضهیابی موانع تولید صنایع تکمیلی از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی، تأمین نقدینگی و سرمایه در گردش از مهمترین چالشهای فعالان صنایع تکمیلی پتروشیمی کشور برای خرید مواد اولیه شناسایی شد، بنابراین افزایش فروش اعتباری محصولات پتروشیمی در بورس کالا و انرژی با استفاده از همه ظرفیتهای موجود شرکتهای پتروشیمی بهمنظور رونق واحدهای تولیدی و تسهیل تأمین خوراک مورد نیاز صنایع تکمیلی در مسیر تکمیل زنجیره ارزش بهعنوان راهبردی برای آن هدفگذاری شد. تقویت و توسعه صنایع تکمیلی همسو با تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی و متناسب با توسعه صنایع بالادستی پتروشیمی در کشور افزون بر تأمین نیاز داخل، جلوگیری از خامفروشی و واردات محصولات پتروشیمی و اشتغالزایی، تأثیری بسزا در ارزآوری، رشد اقتصادی و ارتقای جایگاه ایران در منطقه و جهان دارد.