وزیر صمت:
مردمی کردن معدن در برنامه هفتم پیشرفت
وزیر صمت گفت: بومی سازی قطعات در صنایع معدنی بسیار قابل قبول و در برنامه هفتم برای مردمی کردن بخش معدن پیش بینیهای خوبی شده است.
سیدمحمد اتابک در ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد گفت: فولاد به جایی رسیده که هر روز بالندهتر است از این رو هدایت سرمایههای راکد به این صنعت برای کشور بسیار راهگشا خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه یکی از اولویتهای این وزارتخانه، ایجاد ستاد مرکزی تولید فولاد است اضافه کرد: صنعت فولاد کشور یکی از افتخارات کشور و از بخشهای بالنده و پیشرو است و فعالیت آن مطابق اسناد پیش میرود. اگر فولاد با تمام توان تولید شود علاوه بر تامین نیاز داخل، بازارهای صادراتی این محصول این محصول هم توسعه مییابد.
وزیر صمت گفت: در تولید فولاد با توجه به همه تنگناها تولید موفق بودهایم و جایگاه دهم آن متعلق به ایران است. این توفیق کمی نیست، زیرا در آغاز انقلاب تولید فولاد کشور فقط یک وچهار دهم میلیون تن بوده است.
آقای اتابک، ناترازی انرژی را چالش اصلی صنایع به ویژه فولاد دانست و گفت: من به دولت هم اعتراض کردهام که تولید نباید متوقف شود البته باید همه با هم همت و این مشکل را حل کنیم.
وی با بیان اینکه در هیچ جلسه هیئت دولت نبوده که بحث ناترازی انرژی مطرح نشود افزود: در این باره بسته حمایتی تهیه وتقدیم هیئت دولت شده که کلیات آن تصویب شده و به زودی در کمیسیون اقتصادی دولت هم تصویب میشود پس از آن به دولت میآید تا با تصویب آن از تولید کنندگان حمایت شود البته رئیس جمهور همواره از صنایع حمایت کرده است.
وزیر صمت همچنین گفت: با ارتقا هوش مصنوعی باید در ارتقا مریتهای رقابتی خود تلاش کنیم، زیرا کشورهای دیگر هم به سرعت در حال رشد در این صنعت هستند.
تفاهمنامههای همکاری
در حوزه فناوریهای نوین کشاورزی
تفاهمنامههای همکاری در حوزه فناوریهای نوین کشاورزی امروز در سومین رویداد و نمایشگاه فناوریهای نوین کشاورزی در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران امضاء شد.
در این دوره از نمایشگاه فعالان کشت و صنعتها، شرکتهای فناور، استارتاپها، سیاستگذاران و کارشناسان و مسئولان زیستبوم فناوریهای نوین کشاورزی حضور دارند.
قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در سومین رویداد فناوریهای نوین کشاورزی، بر لزوم و اهمیت همکاری همه جانبه بین بخشهای مختلف برای تجاریسازی فناوریهای نوین در حوزه کشاورزی تاکید کرد.
پژمان آزادی با بیان اینکه برای موفقیت در حوزه فناوری، ایجاد یک اکوسیستم قوی و همکاری بین بخشهای سیاستگذاری، اجرایی و تشکلها ضروری است، گفت: هدف اصلی این رویداد، همکاری نهادهای ذینفع به یکدیگر و یافتن راهکارهای عملی برای حل چالشهای فناوری کشور است تا بتوانیم فناوریهای نوین را به تولید انبوه برسانیم و وارد بازار کنیم.
وی افزود: در همین راستا با برگزاری جلسات تخصصی با نخبگان، شتابدهندهها، فعالان بخش کشاورزی و مسئولان اجرایی، چالشهای موجود در حوزه فناوری کشاورزی شناسایی و راهکارهای مناسب برای آنها ارائه شده است.
قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی همچنین به برگزاری رویدادهای نت ۱ و نت ۲ با تمرکز بر حوزههای کشت بافت و بذر و کودها و نهادههای زیستی اشاره کرد و گفت: رویداد نت ۳ نیز با هدف گسترش همکاریها و تسریع در تجاریسازی فناوریهای نوین کشاورزی برگزار میشود. وی به حضور سازمان حفظ نباتات و موسسات گیاهپزشکی و خاک و آب در این رویداد اشاره کرد و گفت: این سازمانها در پنلهای تخصصی به ارائه دستاوردهای فناورانه خود خواهند پرداخت. محسن مردی، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی نیز در این نمایشگاه، بکارگیری روشها و فناوریهای نوین در بخش کشاورزی را برای تامین امنیت غذایی جامعه ضروری خواند و گفت: بخش کشاورزی به عنوان محور اصلی و مسئول تامین امنیت غذایی، امسال بیش از ۱۳۰ میلیون تن محصولات مختلف تولید کرد که حدود ۱۵ میلیون نفر در آن سهیم بودند. مرتضی قانعی، دبیر ستاد توسعه فناوریهای نوین کشاورزی در حوزه زیست فناوری و هوش مصنوعی نیز در این آیین گفت: به چالشهایی رسیدهایم که الزام و اجبار شده که به سمت فناوری حرکت کنیم. از زمین و آسمان چالشهایی به وجود آمده که موجب شده متاثر از تغییرات اقلیمی فناوریهایی را مورد استفاده قرار دهیم که بتوان بخشی از مشکلات را حل کرد.
وی با بیان اینکه ایران تاکنون موفق نشده علم و فناوری را به حوزه کشاورزی ورود دهد، تصریح کرد: اینکه سهم کشاورزی را چگونه افزایش دهیم نیاز است تا حوزههای سیاستگذاری به این موضوع حساس شوند. گفتنی است: بزرگترین مجموعه کشت و صنعتهای کشور نیز در این رویداد حضور یافتهاند. بخشی از محتوای جلسات نخبگانی، فناوری و مابقی در مورد چالشهای سیاستگذاری در این حوزه است.
در سومین رویداد و نمایشگاه فناوریهای نوین کشاورزی، امضاء تفاهمنامههای همکاری برای ارتقاء و گسترس فناوری کشاورزی با مسئولان حوزههای مختلف کشاورزی از جمله دانش بنیانها امضاء شد.
پنجره صدور مجوز احیا شد
وزیر اقتصاد از آغاز به کار مجدد پنجره صدور مجوزها خبر داد و گفت: امروز 17 هزار مجوز کسبوکار به صورت خودکار صادر شد.
اعضای شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در تازهترین نشست خود علاوه بر بررسی دو موضوع معدنی، درباره اجرای ماده 163 قانون مالیاتهای مستقیم صحبت کردند. در این نشست قرار شد برای حل مشکلات فعالان معدنی کشور در تهیه مواد ناریه مرغوب با قیمت مناسب، کمیته تخصصی شکل بگیرد. همچنین برای امکان آزادسازی پهنههای بیشتر و افزایش سطح اکتشاف معدنی، ماده 26 آئیننامه اجرایی قانون معادن اصلاح شود.
از طرفی اعضای شورای گفتگو به بررسی چالش ناشی از اجرای ماده 163 قانون مالیاتهای مستقیم پرداختند و با توجه به تأکید این ماده بر دریافت مالیات علیالحساب از مؤدیان و از طرفی شرایط نامناسب اقتصادی، قرار شد وزیر اقتصاد ضمن بررسی شرایط، درباره تداوم اجرا یا توقف بخشنامه مربوط به این ماده قانونی، تصمیمگیری کند.
در ابتدای این نشست، کیوان کاشفی، عضو هیئترئیسه اتاق ایران و قائممقام دبیر شورای گفتوگو از موافقت هیئت دولت با 50 درصد افزایش حقالعمل جایگاههای بنزین و 70 درصد افزایش حقالعمل جایگاههای سیانجی خبر داد و گفت: این موافقت به استناد مصوبه نشست صدوبیستوششمین نشست شورای گفتگو صورت گرفته است و از 16 دی اجرایی میشود.