روزنامه کائنات
2

سیاسی

۱۴۰۳ دوشنبه ۱۷ دي - شماره 4752

در جلسه ویژه کمیسیون انرژی با وزرای نفت و نیرو چه گذشت؟

همه برای رفع ناترازی انرژی تلاش می‌کنند


 جلسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، محسن پاک‌نژاد وزیر نفت و عباس علی‌آبادی وزیر نیرو برگزار شد.
در این جلسه آخرین اقدامات درخصوص رفع ناترازی برق و گاز و تأمین سوخت نیروگاه‌ها در فصل سرد سال مورد بررسی قرار گرفت.
قالیباف: ۴۵ میلیون مترمکعب گاز صرفه‌جویی شد
محمدباقرقالیباف در نشست مشترکی که به میزبانی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و حضور عباس علی آبادی وزیر نیرو و محسن پاک‌نژاد وزیر نفت برگزار شد گفت: چندین سال است موضوع ناترازی انرژی تکرار می‌شود. به‌ویژه آنکه در ایام اخیر در جلساتی که حاضر می‌شوم، تکرار مکررات را می‌شنویم. وی افزود: به‌نظرم موضوع مبهمی در این حوزه وجود ندارد و همه اطلاعات دقیق در این‌باره داریم و مشکل و مسئله را می‌شناسیم. رئیس مجلس شورای اسلامی با اینکه از این دست به آن دست دادن مسئله سبب حل آن نخواهد شد، اضافه کرد: مشکل نیازمند طرح اقدام مشخص و روشنی است تا بتوانیم در این‌باره کاری انجام دهیم و در این بخش دولت، مجلس و مردم برای همراهی مسئول هستند.
قالیباف با بیان اینکه مردم همیشه در انجام امور از مسئولان پیشگام‌تر بودند، گفت: به‌عنوان نمونه، رئیس‌جمهور از مردم خواست، ۲ درجه گرمایش خانه‌های خود را کاهش دهند که همه این کار را انجام دادند و ۴۰ تا ۴۵ میلیون مترمکعب گاز صرفه‌جویی شد.
وزیر نیرو: صادقانه همه برای رفع ناترازی انرژی تلاش می‌کنند
وزیر نیرو گفت: صادقانه می‌گویم همه برای رفع ناترازی انرژی تلاش می‌کنند و از مردم هم برای مشکلاتی که وجود دارد عذرخواهی می‌کنم.
عباس علی‌آبادی، در این نشست گفت: ما درحال آماده کردن خود برای تابستان سخت سال آینده هستیم؛ چرا که در همین تابستان امسال بیش از ۲۰ هزار مگاوات ناترازی داشتیم و پیش‌بینی می‌شود این عدد به ۲۵ هزار مگاوات برسد.
وی با بیان اینکه ناترازی بزرگ در راه است، افزود: در زمستان با پوشش بیشتر لباس می‌توان سرمای آن را تحمل کرد، اما در تابستان عبور از ناترازی انرژی به‌دلیل شرایط خاص تابستان به سادگی امکان‌پذیر نیست.
وزیر نیرو اظهار کرد: همانطور که مجلس تاکنون حمایت خود را از وزارت نیرو انجام داده است، امیدواریم این حمایت تداوم یابد و بر حل مشکل ناترازی انرژی در تابستان متمرکز شود.
ناترازی انرژی واقعیتی است که وجود دارد
علی‌آبادی با تأکید بر اینکه گاز به مقدار کافی در زمستان وجود ندارد، یادآور شد: وزارت نفت هم نمی‌تواند ظرف دو ماه آن را جبران کند. چرا که ناترازی انرژی واقعیتی است که وجود دارد. وی تأکید کرد: صادقانه می‌گویم ما تلاش دوستان را می‌بینیم، همه همت خود را بسیج کردند و تلاش می‌کنند که این کار انجام شود. البته از مردم برای مشکلاتی که وجود دارد عذرخواهی می‌کنم.
وزیر نیرو یادآور شد: قاچاق فقط قاچاق سوخت از طریق لوله نیست، بلکه از طریق برق هم متأسفانه قاچاق انجام می‌شود، چرا که برق داخل «ماینر» می‌شود، ماینر تبدیل به رمزارز شده و رمزارز هم به خارج از کشور می‌رود. علی‌آبادی با بیان اینکه بیش از ۲۴۰ هزار ماینر در همین دوره کوتاه کشف کردیم، گفت: بعضاً به‌عنوان واحدهای اقتصادی مجوز گرفتند اما برق را به مصرف رمزارز رساندند. هر کسی که یک ماینر تحویل بدهد به او پاداش می‌دهیم.
تا پایان سال حدود ۵۰۰ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق اضافه خواهد شد
 وی با بیان اینکه تنوع‌بخشی در تولید انرژی در برنامه‌های این وزارتخانه وجود دارد، تصریح کرد: اما تحقق آن نیازمند زمان است. البته هم‌اکنون شاهد تنوع در انرژی هستیم و برای تولید برق از گاز، گازوئیل، مازوت، نیروگاه‌های تجدید پذیر نیروگاه اتمی و نیروگاه آبی استفاده می‌کنیم.
وزیر نیرو اضافه کرد: برنامه خیلی بزرگی برای موضوع ناترازی انرژی در حوزه انرژی تجدید پذیر داریم و در حال آماده شدن برای ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر هستیم. چند ماه گذشته فقط ۳۰۰ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق اضافه کرده‌ایم و با مجلس عهد می‌بندم تا پایان سال حدود ۵۰۰ هزار مگاوات نیز اضافه خواهد شد. علی‌آبادی با تأکید بر اینکه این وزارتخانه برای سال آینده در حال آماده کردن خود برای تحولی بزرگ است، گفت: هم‌اکنون نزدیک به ۲هزار مگاوات قرارداد امضاشده داریم. البته برای تابستان ۱۴ پروژه کوتاه‌مدت تعریف کرده‌ایم که تکمیل واحدهای ناتمام، تعمیرات به‌ویژه واحدهای مازوت‌سوز، ارتقای واحدها، رفع محدودیت‌های شبکه، افزایش ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر، جلوگیری از قاچاق برق، جمع‌آوری انشعابات غیرمجاز، ازجمله آنها است.
وزیر نفت: طرح فشارافزایی پارس‌جنوبی از نان شب واجب‌تر است
محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت، نیز در این نشست اظهار داشت: وزارت نفت طرح‌های متعددی در حوزه تولید گاز اجرا کرده است و در زمان حاضر برنامه‌ریزی میان‌مدت و بلندمدتی در دست اقدام دارد که تا قبل از اتمام سال‌جاری بخشی از قراردادهای مرتبط با افزایش تولید گاز را خواهیم داشت. وی اضافه کرد: طرح فشارافزایی پارس‌جنوبی از نان شب در مجموعه اجرایی کشور برای ما واجب‌تر است. این طرح مشتمل بر هفت مرکز است که اتمام هر مرکز آن معادل 2.5میلیارد دلار هزینه دارد و در قالب زمانبندی بین 4تا 5سال طول می‌کشد، بنابراین رفع ناترازی در کوتاه‌مدت از محل به نتیجه رسیدن این 7مرکز شاید دور از انتظار باشد.
وزیر نفت خاطرنشان کرد: برای حوزه‌های دریایی برنامه‌ریزی شده است و طرح‌های آن در حال پیگیری است، اما این طرح‌ها در زمانبندی خودش قرار ندارد که ان‌شاءالله شتاب و تسریع پیدا کند و به تولید برسیم.
پاک‌نژاد گفت: در حوزه نفت، مرکزی تحت عنوان طرح ضربتی افزایش تولید گاز برنامه‌ریزی شده است که تعدادی زیادی میادین را در برنامه داریم؛ قرارداد آن نهایی خواهد شد و ما را به افزایش تولید گاز می‌رساند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه