خط لوله تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس بهطور رسمی به بهرهبرداری رسید
خط لوله تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس (انشعابی از خط لوله نفتخام گوره - جاسک) با ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه در روز و با هدف افزایش پایداری تولید و توسعه زیرساختهای راهبردی کشور بهطور رسمی به بهرهبرداری رسید.
بهرهبرداری از خط لوله تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس روز (پنجشنبه، ۱۳ دی) با حضور محمدصادق عظیمیفر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، محمد مشکینفام، مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، احمد هاشمی، مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس، موسی احمدی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و محمد آشوری تازیانی، استاندار هرمزگان انجام شد.
تکمیل و بهرهبرداری از پروژه خط لوله تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس که خط لولهای ۳۰ اینچی انشعاب گوره - جاسک با طول ۳۷ کیلومتر است، امکان تثبیت خوراک پالایشگاه به مقدار ۳۰۰ هزار بشکه در روز فراهم کرده که گامی مؤثر در افزایش بهرهوری و تولیدات پالایشی کشور است.
این پروژه نمونهای موفق از همافزایی بین بخشهای مختلف صنعت نفت است که صرفهجویی محققشده ناشی از کاهش هزینه انتقال خوراک با اجرای این پروژه نزدیک به ۸۰ میلیون دلار در سال برآورد شده است.
قرارداد این پروژه در آبان ۱۳۹۹ با شرکت مارون مکانیک منعقد شد و عملیات اجرایی آن در مدت ۱۶ ماه به پایان رسید. این خط لوله از کیلومتر ۷۳۷ خط لوله گوره - جاسک منشعب و به پالایشگاه بندرعباس متصل شد.
سرمایهگذاری این پروژه حدود ۳۲ میلیون یورو و سرمایهگذار این پروژه شرکت ملی نفت ایران و کارفرمای اجرایی، شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران است که با شرکت مارون مکانیک بهعنوان پیمانکار اجرایی همکاری داشت و نخستین انتقال نفت خام به مخازن پالایشگاه بندرعباس در پنجم دی ۱۴۰۳ انجام شد. راهاندازی این خط لوله افزون بر تأمین خوراک پایدار پالایشگاه بندرعباس، مشکلات ناشی از حملونقل دریایی و شرایط جوی را برطرف میکند. از این پس با راهاندازی این خط لوله خوراک پالایشگاه از طریق خط لوله خشکی تأمین میشود که سبب کاهش هزینهها و افزایش پایداری تأمین خوراک میشود.
رکورد ارسال گاز
در پالایشگاه شهید هاشمینژاد شکسته شد
مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمینژاد از شکسته شدن رکورد تولید گاز در طول چهل سال فعالیت این مجتمع گازی خبر داد.
یحیی فیضی اعلام کرد: در طول ۲۴ ساعت گذشته، بیش از ۶۵ میلیون مترمکعب گاز از چاههای منطقه خانگیران دریافت شده که پس از فرآورش و جداسازی مواد سمی، مایعات همراه و گوگردزدایی در واحدهای عملیاتی پالایشگاه، مقدار ۵۸ میلیون و ۴۲ هزار مترمکعب گاز پاک و آماده مصرف، فرآورش و به خطوط انتقال گاز ارسال شده است.
وی این دستاورد بزرگ را حاصل تلاش شبانهروزی کارکنان و متخصصان صنعت نفت و گاز در منطقه عملیاتی خانگیران دانست و افزود: کارکنان خدوم پالایشگاه با ایثار و از خودگذشتگی، در طول این سالها، نقش بسیار مهمی در پایداری تولید و انتقال گاز به حوزه شمال و شمال شرق میهن اسلامی ایفا کردهاند. به گفته مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمینژاد، کارکنان این پالایشگاه با تلاشهای بیوقفه خود و فعالیتهای حوزه خودکفایی و اقتصاد مقاومتی، بهعنوان سربازان خط مقدم همواره نقش مهمی در پایداری تولید داشتهاند. فیضی ادامه داد: کارکنان این شرکت همواره در شرایط سخت آبوهوایی و بهصورت شبانهروزی برای خدمترسانی به هموطنان در حوزه شمال و شمالشرق پای کار هستند و تعطیلی در این صنعت مهم معنا ندارد. وی با بیان اینکه پالایشگاه هاشمینژاد یکی از مبادی تولید انرژی در کشور است، تأکید کرد: هماکنون در این روزها و شبهای سرد زمستانی، جهادگران صنعت نفت و گاز توانستهاند با اقدامات فنی و عملیاتی، مقدار فرآورش گاز طبیعی را افزایش دهند تا نیازهای هموطنان به انرژی پایدار برقرار و از نعمت گازطبیعی برخوردار شوند.